Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום היקרים,

לשם שינוי אין לי שאלות מעצבנות אלא בסה"כ רציתי לשתף אתכם בחווית החלפת הרכב שעברתי בשבועות האחרונים ומוסר ההשכל שאיתו יצאתי.

הכל התחיל בכך שאישתי ואני מצפים לילדינו השני וכחלק מההכנות החלטנו לשדרג את הפיג'ו 206 שנת 2001 שלנו למשהו קצת יותר גדול וקצת יותר חדיש. ההחלטה בסופו של דבר היתה ללכת על יונדאי טוסון שנת 2006/2007 (את הנימוקים למדוע אשאיר לפעם אחרת).

הגענו למגרש של כלמוביל שהיו בו לפחות 15 טוסונים בשנים הנ"ל (ועוד כ-30 חדשים יותר). ראינו אחד שנת 2006, יד 2, 87,000ק"מ שמצא חן בעיננו, ניגשנו לאיש מכירות וביררנו על טרייד-אין. הוא הציע לנו 7,000ש"ח עבור הפיג'ו שלנו (מחירון ~14,000) ועבור הטוסון רצה מחירון מלא (64,000ש"ח), כלומר נצטרך להוסיף 57,000ש"ח. היה נשמע קצת לא הוגן, אבל היה במסגרת התקציב ולא לאשתי ולא לי היה כח להתעסק עם מכירת הפיג'ו בעצמנו. הלכנו לבדיקה עם שני הרכבים (הטוסון שלהם וה206 שלנו). כל נקישה, נזילה ומכת פח בטוסון זה לטענת כלמוביל שום דבר. כל נקישה ברכב שלנו זה גיר שהולך למות, כל נזילה זה ראש מנוע שהלך וכל מכת פח זה פגיעה בשסי. איש המכירות מוכן עכשיו לתת לנו רק 5,000ש"ח עבור הפיג'ו ולעומת זאת לא מוכן להוריד שקל מהמחיר של הטוסון. כלומר צריך עכשיו להוסיף 59,000ש"ח. עדיין בתקציב אבל התנהלות מאוד מקוממת של איש המכירות. בנוסף מתברר שהטוסון טופל ב5 שנים האחרונות במוסך בטייבה ואין כל רישום של טיפולים ולא ברור אם נעשה טיימינג שאיש המכירות טען שנעשה. את איש המכירות זה לא מעניין, חושב שאנחנו אצלו בכיס ולא מוכן להוריד שקל. אישתי עדיין חושבת שצריך ללכת על זה ואני עם תחושה מאוד קשה לגבי ההתנהלות והיחס האדיש ומתנשא של איש המכירות. ישן על זה בלילה ובבוקר (של חמישי שעבר) אומר לאישתי שיש גבול לכמה אני מוכן לצאת פריאר רק בכדי לחסוך לעצמי את הכאב ראש של למכור את הפיג'ו. פותחים יד 2, רואים את אותו הדגם של הטוסון, שנת 2006, יד ראשונה, 85,000ק"מ, והיסטורית טיפולים מלאה במוסך מורשה. למחרת (שישי) קופצים לראות את הרכב. נראה סבבה. ראשון בבוקר בדיקה. יצא סבבה. סוגרים על מחיר של 60,000ש"ח ועושים העברת בעלות. למחרת בערב (יום שני) מפרסם ביד 2 את הפיג'ו. מקבל כ-8 טלפונים. 2 אנשים באים לראות. זוג אחד מגיע בשישי, עושה סיבוב ומשם למוסך שלהם לבדיקה. סוגרים על 11,000ש"ח. זהו, נגמר היספור.

שורה תחתונה: רכב עם פחות ידיים, פחות ק"מ, היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה ונראה יותר טוב בעלות החלפה של 49,000ש"ח (לעומת 59,000ש"ח בכלמוביל).

וזהו רבותי מחיר העצלנות שכמעט שילמתי במקרה הזה: 10,000ש"ח (לפני שמשקללים את היתרונות של הרכב שרכשנו).

פרולוג:

לפי הסכם שעשיתי עם אישתי אחרי שאמרתי לה שאני לא מוכן לעסקה של כלמוביל, היא לא מתעסקת עם המכירה של הפיג'ו וכל שקל מתחת לעלות ההחלפה בכלמוביל מגיע אלי בכדי לעשות בו כל העולה על רוחי. כך השגתי לעצמי צ'ופר של 10,000ש"ח. בכדי שתישאר לי מזכרת למדוע לא כדאי להיות עצלן החלטתי בתור התחלה לרכוש לעצמי כזה

אם למישהו יש רעיון מה לעשות עם ה5,000ש"ח הנוספים אני פתוח להצעות..

שבת שלום,

בועז

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

בועז כל הכבוד בך, הצלחת לנצח את הישראלי העצל שאוהב הכל עם כפית שמתחבא בתוך כולנו!

אני מקווה שאישתך הבינה גם כן, שלפעמים מאמץ של כמה שעות יכול לחסוך סכום שמרוויחים בחודש (או יותר), את ה5000 הנוספים הייתי שומר לדלק וילד\ה שבדרך או מתפרע עם איזה צימר בצפון =)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מוסר ההשכל הוא בעיקר שאסור לעשות עסקאות טרייד-אין לפני שמנסים למכור את הרכב בחוץ. כי כמו שכבר כתבו בפורום אחרים, ברקע שזה טרייד-אין אז המחיר המוצע הוא מעליב והמחיר המבוקש הוא מחירון בלי שום פשרות.

פיז'ו 206 זה רכב די מבוקש והמחיר שקיבלת עליו נשמע הוגן לכל הצדדים (בהנחה שהרכב היה במצב סביר). הצעה שקיבלת בכלמוביל על הפיז'ו לבדה הייתה כה מעליבה שרק על זה הייתי עוזב בזעם.

7000 ש"ח היה המחיר שבו מכרתי לפני כחצי שנה קורולה 98 עם פגיעת שאסי קטנה מאחורה והחלפת מכסה תא מטען, לאחר החלפת חזית ומכסה מנוע, מצב צבע מזעזע, פח דפוק לחלוטין מכל הכיוונים כולל דלת מעוכה קשות וצריכת שמן של ליטר ל-1000 ק"מ (הקונה ידע על כל הבעיות). מעניין כמה היה מציע לי הבחור מכלמוביל עליה - חפיסת מסטיקים אולי...

תתחדש על המצלמה, את שאר הכסף הטוסון כנראה ישתה לך במשאבה...

פורסם

ברכות חמות על הרכישה בועז והעיקר שאתם מרגישים טוב, שלמים עם ההחלטה ומבסוטים.

מה שתיארת פה ממש היה מקומם ומעצבן, אני הייתי מזמן עוזב את איש המכירות הזה שכן לא חסרים רכבים יד 2 שניתן לקנות ולמכור.

מכיר את התחושה של "אין כוח להתעסק" כי היה לי בדיוק אותו דבר כשהחלפתי את ההונדה סיוויק האצ'בק גיר רובוטי שלי והייתי בטוח

שאיש לא ירכוש אותה ממני בכלל הגיר הדבילי הזה, לכן אני כן עשיתי מכירה מול מגרש מכוניות, לך תדע אם הייתי מצליח למכור או לא

לכן אתה בהחלט עשית בשכל ואכן מוסר השכל.

נסו קודם למכור את הרכב שלכם בחוץ ואל תתייאשו מהר, זה ישתלם הרבה יותר מאשר שינצלו אתכם במחירים זוועה ואז עוד ירוויחו

עליכם כסף, מי כמוני יודע.

יום טוב לכולם.

פורסם

תודה עבור הברכות ומילות התמיכה.

זו אכן תחושה נפלאה לדעת שהשקעת עוד קצת מאמץ וזכית לתשואה נאה.

טרייד-אין הוא קיצור דרך שכמו כל קיצור דרך יש לו מחיר. מגרשי הרכב (גם אלו של היבואנים הרשמיים הם לא יותר ממגרש רכב עם סוחרים תחמנים וממולחים) מתמחרים את קיצור הדרך הזה ביוקר וקוצרים רווחים נאים על חשבון משדרגי הרכב התמימים, העצלנים ושאינם מאמינים כי יצליחו למכור את רכבם במהרה. ככל שיותר לקוחות נופלים ברשתם כך גדל התיאבון שלהם.

אנחנו כבר הגענו למצב שבו אם הוא היה מוריד רק 1,000ש"ח היינו סוגרים. הוא היה צריך לזרוק עצם אחת קטנה ועדיין היה עושה עסקה מאוד רווחית מבחינתו. אבל הוא לא היה מוכן לזוז מילימטר ופשוט נתן תחושה של ניצול וזלזול. לא ברור לי איך עסק מתנהל כך, במיוחד כאשר המגרש שלהם מפוצץ ברכבים וטוסונים נזלו להם מהאוזניים.

אחד המפתחות להצלחה בעיניי הוא היכולת לרכוש רכב מבלי להיות תלוי בצורך למכור את הרכב הקיים באופן מיידי. אצלנו זה התאפשר ואורך הנשימה שזה העניק איפשר לנו למצוא את הרכב שרצינו בזמן שלנו ואחר כך למכור את הרכב שלנו מבלי להתפשר יותר מדי על המחיר. בסופו של דבר כל הסיפור לקח שבוע אבל הוא בהחלט יכל לקחת גם יותר זמן. במידה ואין את האפשרות הזאת, הייתי שוקל אפילו לקחת הלוואת גישור בכדי להשיג את האורך נשימה הדרוש ולעשות עסקה יותר משתלמת גם בקניה וגם במכירה.

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

קודם כל, ברכות על ביצוע שתי העסקות לשביעות רצונך.

מעבר לכך - מה חדש? או במילים אחרות - אין מה לכעוס יותר מדי על איש המכירות או המגרש. זו מהות מגרשי הטרייד אין, הם אמורים להרוויח גם בקנייה וגם במכירה, מזה הם מתקיימים. ואיש המכירות, אני מניח, מרוויח עמלה שגובהה ביחס ישר למחיר המכירה. אני מסכים שמתיאורך מצטיירת התנהלות די חזירית, אבל עדיין חוקית ועשית מה שצריך - לברוח משם. מישהו אחר כבר ישלם ל"כלמוביל" את המחיר שהם דורשים, כי הוא יהיה קצת יותר עצלן ממכם, וגם סוג כזה של אנשים אני יכול להבין...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

מישהו חשב שמגרשי רכב עובדים בחינם?

מדובר בצד אחד שמיומן במסחר שסוגר עסקה מול צד שני שאינו מיומן ושנמצא בנחיתות מקצועית ונפשית.

למגרש/סוחר פונים רק אם צריך להפטר מ"פצצת זמן מתקתקת" בכל מחיר. ואם באים לרכישה - אז יש לעשות בדיקה עם חשדנות מעבר לרגיל.

תתחדשו ותהנו - ושיהיה במז"ט!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

באמת שממה שקראתי פה, אף פעם לא נתקלתי בהצעה של טרייד אין שהייתה אפילו קרובה לסבירה מבחינת הלקוח.

בזמנו כשרציתי להפטר מהרכב שלי(שהיה באמת פצצת זמן מתקתקת ולא סחיר בעליל), המחירון שלו היה 11 אלף, בטרייד הציעו לי 2000 שקל. לקחתי את הרגלים משם, פירסמתי את הרכב ב-5000, ומכרתי אחרי יומיים.

פורסם

וואו, כל הכבוד. המלצתי היא לפנק את הטוסון החדש, יישור קו והחלפת בלאי טבעי. בכסף שנשאר קח את האישה לצימר באוטו החדש 8)

עריכה:

אני רואה שהקדימו אותי בהמלצות

פורסם

צימר בצפון + דלק הלוך חזור בטוסון בנזין ואתה באמת מגיע למשהו כמו 5,000 ש״ח :-P

הנושא הזה של הטרייד אינים ידוע לכל מי שעוסק בענף. השירות הזה עולה הרבה כסף ולרוב לבד תצליח לקבל יותר. אבל מה חדש בזה? גם לפתוח לבד סתימה בביוב יעלה לך פחות מלהזמין אינסטלטור, אבל מי רוצה להתעסק עם ביוב?

אגב, לא בטוח שכלמוביל היו מרוויחים הרבה מה 206 שלך כי לרוב הם מוכרים כאלו רכבים לסוחרים צד ג׳ בערך באותו המחיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם למישהו יש רעיון מה לעשות עם ה5,000ש"ח הנוספים אני פתוח להצעות..

שבת שלום,

בועז

זו שאלה? פותחים ארסנל של עדשות!!!

פורסם

ישר כוח, אני שמח לראות שהשכלת להשקיע מאמץ מאמץ, למרות כל הקשיים היומיומיים, והצלחת לבצע עסקה מעולה :)

בקשר לכסף ה"מיותר", הגיע הזמן הצטייד בXBOX ,הרבה בירה וחברים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שמח בשמחתך, אבל זה לא משהו שלא ידענו מקודם.

(אבל כנראה שצריך תזכורת כאן בפורום כל כמה זמן, מדוע עדיף למכור לבד ולא לקנות בעסקת חבילה מטרייד אין, מה שאתה יכול למצוא בידיים פרטיות).

תתחדשו וסעו בבטחה!

alfa 156 2.5.

פורסם

ישר כח !

ככה עובדים מגרשי הטרייד אין, מבטיחים מחיר, ולאחר בדיקה מורידים עוד.

אין בעיה עם זה, כל עוד הם מורידים גם את המחיר של הרכב שלהם, במידה ונמצאו בו פגמים.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תוכן חדש...