Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגיון ישן- מי מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז תודה על ההבהרה.

אז בשורה התחתונה הסכין שווה משהו או להטיל אותה לפח?

ודווקא היא חדה בצורה די טובה יחסית לזה שהיא התגלגלה בארון בערך 30 שנה..

יש טעם להשחיז? ומה השימוש שלה?

פורסם

אם אתה לא מעוניין בה אני אשמח לקחת אותה ממך... :-D

הערך שלה הוא אספני בלבד, זה לא פריט ששווה הרבה. כדי להיות בטוח, תוכל תמיד לחפש גייסלר באיביי, ולראות שם בכמה מוכרים משומשות כאלה.

אם יש טעם להשחיז- איך אני אמור לענות לך על זה?... בעיניי תמיד כן. בעיניי אחרים, לא תמיד. אצלי לא תמצא סכין כהה באוסף. פלוס, אימון בהשחזה, שיטות שונות, ציוד שונה וכולי רק מוסיף ידע, ועדיף לעשות את זה על סכין שלא שווה הרבה.

שימושים- לסכין בתצורת פגיון אין הרבה שימושים, חוץ מאחד או שניים שאני יכול לחשוב עליהם, והם לא חוקיים בעליל, ולחלוטין אינם מומלצים. תמיד אפשר להשתמש בה לפתיחת מכתבים, קופסאות קרטון של משלוחה מחו"ל וכולי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

השאלה על ההשחזה היתה כי כתבת שהנתונים להשחזה לא משהו..(חורפה גרועה מביאה להשחזה גרועה)

ולגבי שימושים, מתוך סקרנות בלבד.

זה לא סכין לחם, לא סכין שף ולא תקיפה. עניין אותי לאיזה נישה היא שייכת.

יש מצב שהיא שייכת לדוד בגמלאות שהיה בקומנדו הימי בשנות השישים העליזות...(מהחברה שהביאו את ספינות שרבורג ופשטו על האי גרין)

פורסם

הייתה לי סכין זהה כשהייתי בצבא, אותו מבנה, אותו גודל, ההבדל היחיד היה "שרוול" גומי דיי עבה שהתלבש על ידית דקה מברזל.

הייתה אחלה בשביל לחפש מוקשים :shock:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נישה? סכין מגף, כנראה. שימוש בעיקר להגנה עצמית, צורת הפגיון מושלמת לדקירה. רוב הפגיונות נועדו לזה ובעיקר לזה. זו גם הסיבה שאין לי הרבה באוסף... לא מאמין בשימוש בסכין ככלי נשק אלא ככלי.

העובי של הסכין מאפשר לה לבצע כמה מטלות שלא בריא לעשות עם סכין רגילה או דקה יותר (ניתן עם רוב הסכינים לעשות אותם, אבל יש כמה שלא יעמדו בעומס) כמו חירור של פח שמן מנועים בשטח, פתיחה של קופסאות עץ (מיני לום), פתיחת קופסאות צבע (לא עדיף מברג?...) ודברים באופי הזה.

פורסם

אגב, לפני כמה חודשים הצלחתי בדרך מוזרה כלשהי להזמין מאיביי סכין של Smith & Wesson

היא נראית ככה:

ואני עדיין בשוק שהיא עברה במכס :lol: (לא שאני יודע מה אומר החוק שלהם לגבי סכינים אבל בכל זאת)

ליצרן הזה יש הרבה דברים מעניינים יותר מסכינים. מעניין אם זה היה עובר במכס? :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש להם ממש מוצר מגניב בקליבר 50. אומרים שהדבר הזה הכי חזק מסוגו בעולם. בעיקרון דבר הזה יכול לחורר דפים, אז אולי אפשר לייבא את זה בתור מחורר? :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
זו סכין "טקטית" או סכין "צוואר" (שמות לסוג סכינים הזה). זה לא מוזר בכלל להזמין מאיביי סכין, גם אני עברתי את זה, ויותר מפעם אחת...

אם זה מגיע למכס ונתפס, צריך לשחרר את זה. אני לא בקיא בפרוצידורה (למזלי!) אבל יש מידע בנושא בפורום "סכינים למבינים". אגב, סמית' אנד ווסון מייצרים אחלה סכינים בתמורה למה שהם עולים.

מילת אזהרה לגבי סכינים מאיביי- כמות הזיופים עצומה, וצריך עין מיומנת במיוחד כדי לעלות על זה. גם אני נופל בזה לפעמים. הזיופים בימינו עד כדי כך טובים...

אם נעצר במכס, הם מודיעים?

הזמנתי סכין ביונט מארה"ב בתאריך 12/04 והיא עדיין לא הגיעה, אולר שהזמנתי במקביל (מספק אחר) גם מארה"ב הגיע זה מכבר.

האם ייתכן שהמשלוח לוקח יותר זמן בגלל המשקל (להערכתי כ 0.5 ק"ג עד 1.5 ק"ג כולל האריזה)?

פורסם

אכן מודיעים, רק שלפעמים לוקח להם זמן להודיע...

איזה ביונט אגב?

• תוכן חדש...