Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל - גם אתה ביצעת עבירות בעת המרדף אחר הקטנוע, כאשר הרכב שלך אינו מסומן כמשטרתי. איך זה מסתדר מבחינת החוק ואיך מבחינת קו ההגנה של העבריין?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה בטח מודע לכך שלשוטר יש את הסמכות והאפשרות לעבור על חוקי התנועה על מנת לעצור נהג עבריין כל זאת בזמן שהוא מפעיל שיקול דעת ונוקט בזהירות זאת גם ברכב לא מסומן או אזרחי.

כמובן שחלילה אם תגרם תאונה עקב העבירות של השוטר (שנגרמו בעקבות הנסיון לעצור את העבריין), השוטר יאלץ לתת את הדין על כך.

כמו שבטח שמת לב בסרטונים קודמים, אני מפעיל שיקול דעת ובמידה ואני חושש שהמעקב והנסיון לעצור את העבריין יהוו סיכון לציבור, אני לא מנסה לעצור את העבריין כמו למשל בסרטון הזה:

העבריין מבחינתו, במידה והוא לא הבחין שמדובר בשוטר, יכול שלא לעצור (דבר שיוביל להזעקת כוחות נוספים גלויים שיעצרו אותו) אך אין לו כל הגנה משפטית בעקבות כך שהשוטר ביצע עבירת תנועה על מנת לעצור אותו לבדיקה ורישום דוח.

מרגע שהזדהיתי כשוטר, הוא חייב לעצור אחרת הוא עלול להיות מואשם באי ציות להוראת שוטר.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אז מה תגיד אם תעצור אותך ניידת סמויה? הרכב לא היה מסומן?

אני לא מאמין שרק רכב משטרתי מסומן יכול לבצע עבירת תנועה על מנת לבצע מעצר.

עריכה:

איייל הקדים אותי... :)

פורסם
אז מה תגיד אם תעצור אותך ניידת סמויה? הרכב לא היה מסומן?

באחד השרשורים לאחרונה דובר בכך שהניידת חייבת להזדהות - וסמויה בדרך כלל תהיה מצויידת באמצעי זיהוי המופעלים לפי הצורך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פקק? הצחקתם את הנהג הישראלי שמיד יפתח עוד נתיב נסיעה על השוליים:

בקשר לסרטון של אייל: מצוין שנסעת אחריו ותפסת אותו, וגם שמחתי סוף סוף לפגוש אותך על הכביש.

אתה עושה עבודה מצוינת ותמשיך כך.

פורסם

ספריאל, הניידת לא חייבת להזדהות.

שוטר הוא זה שחייב להזדהות.

האמצעים בניידת גלויה או סמויה הם רק כדי להקל על הציבור לזהות שמדובר בשוטר (מבלי להיכנס לענין ההרתעה).

פורסם
עדיין לא נשמע לי הגיוני, כי שוטר בתפקיד 7\24 עד כמה שאני יודע, גם אם הוא נוסע ברכבו הפרטי.

אין ויכוח על כך. השאלה היא כיצד האזרח אמור לדעת שמדובר בשוטר ולא בשודד שמנס לעצור אותו, ולגבי עבירות התנועה - כיצד הנהגים אמורים לזהות את הרכב האזרחי לכאורה ולפנות לו דרך כאשר אינו מציג כל סימן זיהוי בעת שהוא מבצע תמרונים שעלולים להיות מפתיעים ומסוכנים.

פורסם

זו בדיוק חובת הזהירות והפעלת שיקול הדעת שאני מדבר עליהם.

אני לא מצפה מאף נהג להבין בטלפתיה שמדובר בשוטר ולא מצפה מהם לפנות לי את הדרך.

מה שאתה קורא "המרדפים" שלי הם לא באמת מרדפים אלא הגעה לרכב העבריין בזהירות המתבקשת (גם אם תוך כדי מעבר על אי אילו חוקי תנועה) והזדהות מהירה כשוטר.

אחרי זה, אני רוצה לראות אותו בורח.

בעבר כבר הסברתי שגם אם מישהו בורח יש הרבה דרכים להגיע אליו במיוחד כאשר הוא מצולם ומתועד.

פורסם

אני לא מדבר על המצב בו כבר הזדהית, אלא על המצב קודם לכן.

מבון שהביטוי "מרדפים" היה אמור להסגר במרכאות.

ולגבי הדרכי להגיע לעבריינים יותר מאוחר - לצערי די איבדתי אמון במשטרה בעניינים ה"קטנים" האלה, אבל אולי כאשר המתלונן הוא שוטר ההתיחסות תהיה שונה.

פורסם
והפעם רוכב קטנוע שלא עוצר בעצור, אחר כך פונה ימינה ברמזור שמורה רק שמאלה וכמובן שהקסדה שלו לא רכוסה ובסוף זוכה למפגש עם שוטר.

כמובן שאמר לי שזו הפרנסה שלו ושאני לא אפגע בה.

חבוב, לא הבנת, אני לא זה שפוגע לך בפרנסה... זה אתה.

[video=youtube;6zluQ-N-QMM]

אייל- כל הכבוד. אני אשמח להיתקל בך יום אחד וללחוץ לך את היד ולשבת על כוס קפה, אנחנו מאותה עיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כל סרטון של אייל - תענוג.

תודה, תמשיך ככה :)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם אני אפרס סרטון שבו ניידת משטרה שנוסעת בשמאלי לפני מאותת ימינה ומתחילה לעבור אז בדיוק כשאני מתחיל לעקוף אותה (כשהיא על רבע מהנתיב שלי, אבל מה חדש פה? חצי מהפעמים אנשים לא עוברים עד הסוף) היא חוזרת חזרה לנתיב עלי. תפלו אלי שאני נכנס ל"נתיב לא פנוי"?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...