Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שכולם פה מסכימים שהטופס שיוצא ממכון בדיקה הוא 90% כסת"ח ולא ניתן באמת ללמוד ממנו על מצב האוטו, אלא רק לוודא שאין נזק רציני.

איזה בדיקות באמת הייתם ממליצים לעשות לרכב לפני קנייה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

צבע המים, יש או אין בועות במים בזמן שהמנוע עובד, נזילות שמן, להניע ולהעביר הילוכים בגיר לבדוק שעובר חלק ואין שום תקיעה או דפיקה.

שאין עשן מהאגזוז לבן\שחור.

בכלליות מצב הרכב (רכב שמור יראה אחרת מרכב מוזנח) עדיפות לספר טיפולים חשבוניות אם יש.

להניע לשמוע איך המנוע עובד שלא מקרטע או נחנק.

צבע השמן במידע והוא שחור חזק זה אומר שלא עשו טיפול הרבה זמן.

פילטר אוויר אם יש גישה אפשר לראות מה המצב שלו וככה גם לדעת אם החליפו בטיפול האחרון או לא.

וכו וכו מקס.

פורסם

קודם כל נסיעת מבחן אישית.

בודק שהכל עובד כמו שצריך ואין רעשים מוזרים, מוודא שהרכב נוסע ישר ולא סוטה, בודק האצה-בלימה ומעבר בין הילוכים.

פותח תא מנוע ומחפש שאין נזילות או הזעות מיותרות. פותח את תא המטען, מרים השטיח ובודק שאין מים או חלודה.

אם הכל בסדר נוסעים למוסך שלי ואם הכל בסדר נוסעים לבדיקה במכון.

8)

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
קודם כל נסיעת מבחן אישית.

בודק שהכל עובד כמו שצריך ואין רעשים מוזרים, מוודא שהרכב נוסע ישר ולא סוטה, בודק האצה-בלימה ומעבר בין הילוכים.

פותח תא מנוע ומחפש שאין נזילות או הזעות מיותרות. פותח את תא המטען, מרים השטיח ובודק שאין מים או חלודה.

אם הכל בסדר נוסעים למוסך שלי ואם הכל בסדר נוסעים לבדיקה במכון.

8)

משהו שאני רוצה להבין, אם יש לי רק ביטוח יחיד על הרכב, איך בדיוק קונה אמור לבצע נסיעת מבחן אישית? בנוסף, נניח ויש ביטוח - למה שאני אתן למישהו שאני לא מכיר לנסוע על הרכב? מה יקרה אם הוא ידפוק אותו בנסיעה הקצרה (באשמתו או לא באשמתו)?

פורסם

מוזר שאף אחד לא ציין - בדיקה אצל פחח מומחה זה המינימום (שלדה,יותר מגוון אחד של צבע על הרכב,תיקונים כבדים או פחות,וכו')

אם מכירים מכון בדיקות מקצועי שבאמת מומלץ ולא מעגל פינות אז אפשר לוותר על הראשון.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תתפלא, אבל דינמומטר בנס ציונה (נדמה לי) דווקא גילה לא מעט בעיות ברכב שהייתי עתיד לקנות.

מדובר על תשובה קונקרטית כמו "מי לכל הרוחות עשה שיפוץ חלטורה לאוטו הזה", דבר שאני אישית מעולם לא הייתי עולה עליו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
משהו שאני רוצה להבין, אם יש לי רק ביטוח יחיד על הרכב, איך בדיוק קונה אמור לבצע נסיעת מבחן אישית? בנוסף, נניח ויש ביטוח - למה שאני אתן למישהו שאני לא מכיר לנסוע על הרכב? מה יקרה אם הוא ידפוק אותו בנסיעה הקצרה (באשמתו או לא באשמתו)?

תשמע, מניסיון שלי קל יותר להיות במעמד "קונה" מאשר "מוכר" ואלה הן דרישות המינימום שלי לפני שדיברנו על מחיר.

מבחינתך הפסדת קונה פוטנציאלי, מבחינתי לעבור לרכב הבא - כי לא חסר. אבל גם אני לא נותן לכל אחד לנהוג בשלי.

בתור מוכר, כשהרכב שלי במצב מעולה, אתה תקבל "נסיעת מבחן" רק אם המחיר (מינוס ליקויים רציניים) מתאים לך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם זה יקרה תתחלפו ותגיד לחברת ביטוח שאתה נהגת.

פורסם

זאת עבירה רצינית על החוק, למה המוכר צריך להסתבך?

לצורך העניין נתעלם מהחוק והמשמעות של זה, מה אם תוספת הביטוח שהמוכר יצטרך לשלם בשלוש השנים הקרובות?

בקיצור לא מומלץ.

פורסם

בסעיף ביטוח חובה אין בעיה כי הקונה הוא נהג מזדמן שמכוסה בפוליסה.

בעניין ביטוח מקיף יש להודיע לסוכן הביטוח עוד בטרם הנסיעה על הנהג המזדמן, אם הסוכן מאשר את זה אין שום בעיה.

עבירה על החוק? רק אם נתת נסיעת מבחן, "הבוחן" עשה תאונה ואתה מסרת מידע כוזב לחב' הביטוח על היותך הנהג ברכב.

זה פלילי, כל השאר חוקי למהדרין.

פורסם

חיפוש קטן בפורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=4191

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=387564

בנוסף

בדרך לרכב המשומש - איך לבדוק רכב משומש

בדרך לרכב המשומש - הבדיקה

אז ככה , אין טעם לעשות לרכב מבוגר שערכו נע בין 500 ל -5000 ש"ח בדיקה במכון, כי הבדיקה לא שווה את ההשקעה כי בטוח שהמצב המכני שלו לא יהיה כמו חדש, אלא אם כן אתה קונה את הרכב ממכונאי שטיפל והשקיע את זמנו וכספו בו..

תאר לך שבדקת רכב שערכו הוא 3500 ש"ח והרכב יצא ממש לא תקין, והמשכת לבדוק עוד מכונית ועוד מכונית.. בזבזת כסף - והמון (כל בדיקה 450 ש"ח).

מה שכן הייתי ממליץ לך לעשות :

א. מבט וויזואלי על הרכב :

בדיקת מכות פח, בדיקת מכלולי התאורה (לא שבורים - לא עובר טסט), בדיקת פגושים מחוברים ולא שבורים (במקרה של תאונה - הפגושים לא יתפקדו טוב),בדיקת סדקים בחלונות (סדקים יתפשטו לך ותצטרך בבוא הזמן להחליף חלון), בדוק שחיקת צמיגים.

ב. מבט על פנים הרכב :

בדוק שכל המתגים תקינים ולא שבורים , בדוק סדקים בדש בורד,בדוק קילומטרז', בדוק מושבים, חגורות בטיחות תקינות ועוד..

ג. שלב ההנעה והנסיעה :

בדוק שכל מכלולי החשמל עובדים, הנע , חמם את המנוע לטמפ' אידיאלית , התחל בנסיעה איטית עד לחימום השמן בגיר. אחרי החימום סע קצת יותר מהר(לא יותר מידי מהר - שאנשים לא יהרגו אותי פה :lol: ) כדי להרגיש את התנהגות הרכב, חזור ובדוק :

ד. בדיקת נזילות :

פתח את מכסה המנוע כל עוד שהמנוע פועל, בדוק נזילות שמן ומים מהצינורות, רדיאטור,התכופף מתחת לרכב ובדוק נזילות מהגיר..

במקרה של חלקים לא תקינים דרוש מהמוכר הפחתה מערך הרכב, אם הוא לא מסכים עבור לרכב הבא..

בכל אופן מקווה שעזרתי ובהצלחה !! :lol:

פעם הבאה , תעשה חיפוש בפורום.

איציק.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
  • תוכן חדש...