Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחירה היא בין 2 דגמים ספציפים. בהנחה ששני הרכבים מטופלים בזמן ובחלקים איכותיים,ובעלי אותו קילומטראג', מה הייתם מעדיפים?

הפרמטר העיקרי זה אמינות. מי שמבין שניהם אמין יותר וסובל פחות ממחלות שונות ? יש לציין שהרכב הולך לשמש את הבעלים להרבה זמן, לפחות 6-7 שנים, וכך גם היונדאי תהיה יקרה יותר לקניה, בסביבות ה-3 אלף שקל.

מי תהווה את התמורה למחיר הכי טובה, וכך גם פחות או יותר תהיה אמינה וזולה לתחזוקה לאורך זמן?

פורסם

כריזמה במשפחה מ-2003. שום תקלה. לא הכי סוחב בעליה. (נמכר באירופה עם ה-1.8 GDI שהגיע לכאן רק עם הלאנסר החדש, ועם ה-1.9 דיזל. כבד על ה-1.6 הוותיק)

פורסם

שתי הדגמים די זללנים, אבל הייתה הולך על הכריזמה כי היא יותר חסכונית והיא נראת פחות מיושנת מבפנים.

תבדוק אם אתה אוהב את העיצוב פנים של האלנטרה כי היא לא מביישת בעיצוב לאדות משנות ה 90. :?

אגב באיזה תקציב מדובר?

אולי תוכל להכניס למשוואה קורולה וסיוויק.

פורסם

2 הרכבים הספציפיים הם היחידים שנמצאו כשיש להם היסטורית טיפולים מסודרת, וללא סיפורים מוזרים. ככה שאין אופציות אחרות חוץ מהם.

מכיוון שהבעלים הולך לנסוע סביבות ה-8 אלף בשנה, עוד קילומטר לליטר פה ושם, לא באמת ישנה.

אישית יותר נהנתי לנסוע על האלנטרה מאשר על הכריזמה, אבל זה פחות רלוונטי לקונה, אלא רק אמינות. כניראה שהבעלים המיועד יקח את שניהם לבדיקה, וזאת במצב הטוב יותר תיבחר.

פורסם

אני עם כריזמה שנת 1999, 233,000 ק"מ.

מגיע איתה ל11.4 קמ"ל משולב, שרוב הנסיעות מחוץ לעיר.

אמינה מאד מאד מאד, טיפול שנתי לפני טסט, וסלמאת.

זה מה שקורה אצלי, אבל ממה שקראתי גם בעיתונות בחו"ל ואנשים פה בארץ, מדובר באחד הרכבים האמינים שיש.

לפני יותר משנה חשבתי למכור אותה ולקנות רכב חדש, אבל עצם זה שהיא ממשיכה לנסוע חלק כבר מעל לשנה טפו טפו טפו כבר "חסכתי" ירידת ערך.

(עם המנחוס שפתחתי פה מחר היא שובקת חיים :-D ).

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

שלום לך,

אדברמנסיון אישי עם ועל שני הרכבים - כריזמה 2003 ואלנטרה 2006 (זהה לשנתונים קודמים).

למעשה מדובר ברכבים מעט שונים - הכריזמה רחבה וגדולה יותר ולמעשה על תקן משפחתית גדולה.

מאובזרת יפה, מרווחת, אמינה בסה"כ, צריכת דלק סבירה מאוד (1/11 משולב לערך), נעימה לנהיגה וזריזה למרות המנוע והגודל.

לגבי האלנטרה מדובר במשפחטומטית סטנדרטית, אמינה באופן כללי, קצת יותר שתיינית מהכריזמה, איכות חומרים פחות טובה.

בכל מקרה בשנתונים שאתה מחפש האמינות הספציפית תלויה ברמת ואיכות הטיפולים שעברו הרכבים המיועדים.

ולא לוותר על בדיקה.

אמליץ יותר על הכריזמה, במיוחד אם מדובר במשפחה בת 5 נפשות.

בהצלחה,

אבי.

פורסם
כריזמה -עברה 140 אלף, מחיר סופי 16 אלף

אלנטרה- עברה 160 אלף, מחיר סופי 19 אלף

מאיפה המחירים האלו??

מכרתי ביום חמישי אלנטרה 2005 יד 3 פרטית 104000 ק"מ במצב מדהים ב-18000 ש"ח.

איך אתה רוצה לשלם על 2003 עם 160000 ק"מ 19000 ??

מאיפה המציאות האלו?

אתה יכול בלי בעיה למצוא 2005 ב-19000 ש"ח.

בהצלחה

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אני מחפש רכב שיהיה במצב טוב ומטופל, יהיה יחסית בטיחותי, ובמחיר שהקציבו לי.

אני לא מחפש לעשות תחרות ולקנות מקסימום שנתון במינימום מחיר. לרוב המוכרים אין מושג מכלום, הם לא יודעים בכלל איפה זה השמן והמים שלא לדבר על מה כרגע נמצא אצלהם ברכב ובאיזה מצב הוא. מכאלה אני לא מוכן לקנות רכב, גם אם הוא יהיה 2009 ב-10 אלף.

פורסם

במקומך הייתי מעדיף מאזדה לאנטיס או סובארו אימפרזה. רכבים אמינים מאוד ולא חסר להם חלפים בפירוקיות, נתון חשוב ברכבים ישנים. לא מבין מה מצאת ביונדאי ובמיצובישי..

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
אני מחפש רכב שיהיה במצב טוב ומטופל, יהיה יחסית בטיחותי, ובמחיר שהקציבו לי.

אני לא מחפש לעשות תחרות ולקנות מקסימום שנתון במינימום מחיר. לרוב המוכרים אין מושג מכלום, הם לא יודעים בכלל איפה זה השמן והמים שלא לדבר על מה כרגע נמצא אצלהם ברכב ובאיזה מצב הוא. מכאלה אני לא מוכן לקנות רכב, גם אם הוא יהיה 2009 ב-10 אלף.

לדעתי הגישה שלך מאוד נכונה.

גם אני לא מתרשם יותר מידי משנתון.

לגבי הרכבים שהצגת, אני לא מכיר בדיוק את הדגמים.

אבל אני עם מיצובישי גאלאנט 2001, ומאוד מאוד מרוצה מהרכב, רכב מאוד אמין.

אין מה להשוות אותו ללאנטרה שנת 2005 שיש לחבר.

המיצובישי כמה רמות מעל, בכל נתון.

• תוכן חדש...