Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה מקדמי אתרים בטעות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם תחום עיסוק שלי לא קשור בשום דרך ישירה לבנייה או קידום אתרים אבל (כמו בעל עסק שעסוק 40% מהזמן בשיווק) האתר שלי הוא בעצם "הבייבי" שלי.

הקמתי אותו לבד על בסיס פלטפורמה חינמית לפני שנה בערך ובחודשים האחרונים אני מעביר אותו אין סוף שינויים בשביל לרצות את גוגל..

בצעתי אין סוף פעמים שימוש ב-PPC עם מילות חיפוש רלונטיות ועל אף דירוג דיי טוב רוב השיחות שקבלתי היו -

.."שלום, ראינו שאתה מקדם את האתר שלך ברשת. רוצה להופיע באופן קבוע בעמוד הראשון ללא הגבלה, בעלות סמלית בלבד של 750 ש"ח לפני מע"מ.. לחודש! בשלב הזה אני מסביר להם שהתקציב שלי לשנת 2012 (2013,2014 וכו' לפי בחירתכם) עבור פרסום כבר נוצל עד תום - דברו איתי בשנה הבאה בהתאמה..

אני מפרסם באד וורדס עם תקציב פרסום מצחיק עד גיחוך לעומת הסכומים שנאמרו כאן אבל זה רק בשביל לשמור על רצף מסוים ב- 3 ביטויים שיכולים להיות רלונטים עבורי.

מה שכן, יש לי מעקב על האתר בגוגל ווב-מאסטר. יש שם בדיקות שלהם עבור התאמה מלאה ל-HTML שגוגל אוהב. למדתי מזה המון כולל הבאת האתר למצב שכל התיאורים שלו עונים בדיוק לדרישות שגוגל רוצה כך שאין לו שום הערות בעניין - אני מניח שזה כבר קרוב יותר לנושא הקידום האורגני.

אני כן עושה קצת מעבר - פתחתי בלוגים שקשורים לעיסוק שלי, מענה בפורומים וכו'

אגב, שאלה -

לפני חודש בערך האתר שלי קפץ בגוגל מעמוד 44 לעמוד 26 בערך ופתאום הוא נעלם לו.

בבינג וביאהוו הוא יושב יפה בעמודים 22 ו-18. איך עוזרים לו להתקדם בערוצים האלו?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
תשאל את עצמך לאיזה אתר אתה נכנס לאחר חיפוש בגוגל. אני בדרך כלל נכנס לראשון בתוצאות החיפוש כי הוא נותן לי מענה מדוייק למה שחיפשתי.

לא רלוונטי. אני עובר תוצאה תוצאה, פותח מספר טאבים בהתאם למה שאני צריך, דולה בפרטי פרטים את המידע שאני צריך, בקיצור- אני לא דוגמא לכלום... לכן אני שואל פה לפעמים:wink:

נתנו לך עצות טובות מאוד בכל הקשור לקידום מלאכותי של האתר.

מלבד מה שנכתב, חשוב להדגיש שגם למבנה של האתר יש חשיבות. אתה חייב לבנות את האתר שלל בצורה מאורגנת, כמו שגוגל אוהב. להשתמש בקוד תיקני, להקפיד על מבנה כותרות ראשיות וכותרות משנה, ליצור קישוריום פנימיים, לבנות דפי נחיתה ועוד. אין טעם להשקיע אלפי שקלים בקידום, כל עוד הבסיס רעוע.

ברור ובטיפול תמידי.

אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מתחרה במחירים או באיכות.

במידה ואתה זול מהמתחרים מומלץ לשלב זאת בפרסום וכאן חשוב גם המקום (טופ 5).

לא ממש רלוונטי... אם הרוב המוחלט של האנשים ייכנסו לתוצאה הראשונה בלבד, הם לא יידעו מה מחירי המתחרים כי הם לא יבדקו אותם... אולי למעט תמי 4, ששומעים עליהם סיפורים מכל מיני מקורות. אני משלב גם פרסום בכל מקרה, אגב.

במידה ואתה הולך על הפן האיכותי ויקר מהמתחרים אין לך סיבה לדחוף לכיוון המקומות העליונים, אני ויתרתי על אתר אינטרנט פעיל מכיוון שעיקר העבודה הגיעה דרך המלצות מפה לאוזן (התחום תחרותי מאוד, לכל נאד יש אתר, כולם מנסים לשבור את המחיר ויוצאים לעבוד לילה בתמורה מגוחכת).

כדי להגיע ל"פה לאוזן", צריך לצבור מסה קריטית של לקוחות קודם... הביצה והברווז, מה בא קודם :roll:

ברווז,

קודם כל ענית לי בפרטים לגבי התמי4 אז אני אענה לך בפרטים עד כמה שאצליח גם כן כאן.

ראשית בהחלט יש הבדל, יש סטטיסטיקות שונות בין תחומים שונים ושפות שונות אבל באופן כללי ביותר, הנתונים מדברים על סדר גודל של כ-50 אחוז כניסות לאתר שנמצא במיקום הראשון. משם המספרים יורדים באופן הדרגתי עד שמגיעים לכאחוז אחד בודד במקומות האחרונים.

הכוונה 50% לתוצאה ראשונה ו-50% לכל שאר ה-9 אם הבנתי נכון?

צריך להבין שסטטיסטית (בלי לדעת על איזו מילה או שוק אנחנו מדברים, וגם אם אני יודע על איזה שוק אנחנו מדברים לא בדקתי אותו עדיין אז זה כאילו אני לא יודע על מה מדובר) - סדר גודל של אחוז אחד בודד מבין המחפשים רק יגיעו בכלל לעמוד השני, לכן אם אתה לא בעמוד הראשון אתה כמעט ולא רלוונטי. תקבל תנועה אבל במקרים מסויימים אפילו לא מדי יום. שוב הכל תלוי כמה מחפשים את אותה מילה.

המידע הזה או שעומד בסתירה למה שאני מכיר, או שכל מחשב מראה את התוצאה במקום אחר. מה שראיתי מעיד על האפשרות השנייה- ואני לא ממש יודע איך לבדוק את זה...

אני מניח שאתה מדבר על מילה מאד ספציפית ופה השאלה היא עד כמה המילה היא פופולרית, כמה שהיא יותר פופולרית ככה קשה יותר להתברג שם למעלה. אם מקדמי אתרים יציעו לך לעשות מחקר מילים רציני זה כמובן נהדר אבל השאלה היא כמה עמודים יש לך באתר ועד כמה מגוון האתר מבחינת נושאים שונים. אם מדובר באתר עם עמודים בודדים - שלא יבלבלו לך את המוח, על הרבה מילים שונות הם לא יצליחו לקדם אותך לאורך זמן.

דווקא יש כמה וכמה עמודים טובים... במילים הפופולריות אין לי סיכוי להתקדם, לפחות לא בעצמי. אבל בביטויים ספציפיים יותר, הגעתי כבר למקום ראשון ולאורך זמן- רק שאף אחד חוץ ממני לא חיפש את הביטוי הזה :-(

יש לי חבר קרוב בתחום השיפוצים שעזרתי לו בעבר, בסופו של דבר הגענו למסקנה שדווקא עם PPC, שזה למעשה קניית המודעות של גוגל בצד - הוא יכול להגיע לתוצאות טובות בהרבה במינימום זמן. אבל פה גם השאלה היא כמה שווה לך לקוח בודד. דבר נוסף שלא כל כך מדברים עליו הוא CTR, שזה אומר אחוז ההקלקות אליך מתוך מספר החשיפות שה"מודעה האורגנית" שלך מקבלת על העמוד הראשון. הרבה פעמים יש הרבה מה לשפר שם גם בלי לשנות את המיקום וזה משהו שאתה יכול לעשות לבד.

כרגע הפרסום בתשלום פחות מטריד אותי, די הבנתי איך ליצור מודעה סבירה עד טובה מבחינת ביצועים.

אחד הפרמטרים העיקריים שאני שם עליהם דגש בשנה האחרונה בחברה שלי הוא הנושא של הBOUNCE RATE, או במילים אחרות עד כמה באופן סטטיסטי בנאדם חדש שמגיע אלינו מבסוט ממה שהוא מצא, BOUNCE RATE הוא למעשה מקרה בו גולש נכנס וישר יוצא ללא התקדמות לעמוד הבא מה שמרמז לגוגל שאולי הגולש לא מצא את מה שחיפש, להם יש כמובן את הנתון של מה הבנאדם חיפש במקור ואז עושים אחד ועוד אחד. במקרה בודד זה חסר משמעות, באלפי גולשים לא מרוצים זאת התשובה שאתה מחפש.

לכן מאד חשוב שאתה בתור האיש מאחורי האתר תהיה מסוגל לומר לעצמך שהמילה שאתה רוצה להיות מקודם עליה, אכן רלוונטית למה שלעמוד הספציפי יש להציע.

יש מקומות שאני לא מצליח להבין מה גורם לבאונס רייט גבוה. המלל תואם לתוכן, ועדיין...

תראה, אני אמנם מלמד את התחום אבל על רגל אחת בפורום זה לא יילך, לכן להרבה חברות ועצמאיים כן כדאי לשכור חברות קידום. חלק לא קטן מהחברות הן JUNK, אני יודע כי אני מראיין אנשים שעבדו בחברות כאלה והם מספרים לי באיזה דברים הם היו מתעסקים.

זה קצת מזכיר לי את איך שנפלתי עם היועץ משכנתאות שלי, בסופו של דבר שנה אחרי שלקחתי משכנתא למדתי לבד מהאינטרנט ומיחזרתי את המשכנתא בלי אותו יועץ חאפר שאני מקלל עד היום.

מצד שני, אם אתה לא מבין שום דבר במשכנתאות ואין לך כוונה ללמוד לבד, עדיף לקחת מישהו חיצוני - ככה הסיכויי שלך קצת יותר טוב :lol:

יש חברות טובות אבל הן לוקחות לא מעט כסף ולא בכל תחום זה משהו שיצדיק את עצמו בכלל!

תשלח לי כמה מילים שמעניינות אותך, תשלח URL לפרטי ואתן לך כמה טיפים חינם אין כסף :wink:

תודה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכוונה 50% לתוצאה ראשונה ו-50% לכל שאר ה-9 אם הבנתי נכון?

- כן, ה50 הנותרים מתחלקים בין יתר התוצאות. שוב מדובר בסקר וזה מאד משתנה משוק לשוק, ממדינה למדינה אבל בגדול אפשר להניח שכ50 אחוז מגיעים לתוצאה הראשונה.

המידע הזה או שעומד בסתירה למה שאני מכיר, או שכל מחשב מראה את התוצאה במקום אחר. מה שראיתי מעיד על האפשרות השנייה- ואני לא ממש יודע איך לבדוק את זה...

- הרבה מאד פעמים רואים תוצאות במיקומים שונים, כשאני בודק מיקום של אתר בספרדית יכול להיות שאני אראה תוצאה במקום אחר ממה שיראה הגולש הספרדי שלי מברצלונה.

- בגדול גוגל מנסים לתת את התוצאה הטובה ביותר עבורך, לכן אם אתה מחובר למשל בחשבון גוגל שלך - הרבה פעמים תקבל תוצאות שונות, כי הן אמורות להיות מותאמות למה שגוגל רואים כנכון יותר עבורך.

דווקא יש כמה וכמה עמודים טובים... במילים הפופולריות אין לי סיכוי להתקדם, לפחות לא בעצמי. אבל בביטויים ספציפיים יותר, הגעתי כבר למקום ראשון ולאורך זמן- רק שאף אחד חוץ ממני לא חיפש את הביטוי הזה

- בביטויים לא פופולריים עליהם אין תחרות, תמיד יופיע ראשון ציטוט מדוייק. לצורך ההמחשה תחזור לעמוד שבו רואים את כל השרשורים של הפורום, קופי פייסט של כותרות של שרשורים לגוגל ותמיד השרשור הספציפי יהיה ראשון (אלא אם כן זו כותרת קצרה שיכולה להתפרש כמילת חיפוש, למשל שרשור בשם "בחירות 2013")

כרגע הפרסום בתשלום פחות מטריד אותי, די הבנתי איך ליצור מודעה סבירה עד טובה מבחינת ביצועים.

- פנטסטי, זה משתלם לך? אתה יודע כמה כניסות תצטרך על מנת ליצור לקוח? כי אם כן והחשבון חיובי, הייתי במקומך פותח בקמפיין עוד הערב.

יש מקומות שאני לא מצליח להבין מה גורם לבאונס רייט גבוה. המלל תואם לתוכן, ועדיין...

- באונס רייט פר אתר או עמוד הוא שקלול של הממוצע ולכן בעמודים שלא נצפים הרבה - מספר קטן של גולשים או אפילו גולש בודד יכול להקפיץ את הבאונס רייט לכיוון ה100 אחוז. זה לא אומר שאין לעמוד סיכוי, כי במקרה כזה אין מספיק מידע ויכול מאד להיות שלנושא הזה לא תהיה שום משמעות במקרה הזה.

באונס רייט גבוה יכול להיות תלוי בכמעט כל דבר, האתר איטי, העמוד לא עלה במשך מספר שעות או ימים, הגולשים שלך לא נהנים מהעיצוב שלך, או מצד שני יכול להיות שהעמוד אליו הגיעו נותן להם את כל מה שהם צריכים ולכן אין להם צורך בעמודים נוספים.

מקווה שעזרתי.

פורסם

עזרת מאד.

אני מודע לנקודה של החיבור לפרופיל שלי (גוגל המנייאק תמיד דוחף לי פרסומות של תמי 4, יימח שמו של זה ושמו של זה). לכן אני גולש מדפדפן נוסף שממנו מעולם לא התחברתי לפרופיל, ומקבל תוצאות פחות או יותר אמיתיות. לבדיקה אני עובר ממחשב "חיצוני", שלא קשור לפרופיל שלי בכלום, אבל גם שם המצב מעוות לעיתים ("ביקרת בעמוד זה לפני X זמן").

יש לי כבר קמפיין שמביא לי לקוחות בצורה סבירה. דיברתי מניסיון :wink:

בגלל זה הפרסום בתשלום לא מטריד אותי כרגע, אני מבין אותו בצורה סבירה, ועובד איתו בצורה סבירה, ועם הזמן זה ישתפר, אני מאמין, כמו כל דבר שמתאמנים עליו.

כתבת:

"באונס רייט פר אתר או עמוד הוא שקלול של הממוצע ולכן בעמודים שלא נצפים הרבה - מספר קטן של גולשים או אפילו גולש בודד יכול להקפיץ את הבאונס רייט לכיוון ה100 אחוז.

אוקיי. אני מדבר על עמודים שזמן הצפייה בהם נמדד בשנייה אחת בלבד, וזה לא הגיוני לי- כי מדובר על גלריית תמונות :?

לך תבין...

זה לא אומר שאין לעמוד סיכוי, כי במקרה כזה אין מספיק מידע ויכול מאד להיות שלנושא הזה לא תהיה שום משמעות במקרה הזה.

באונס רייט גבוה יכול להיות תלוי בכמעט כל דבר, האתר איטי, העמוד לא עלה במשך מספר שעות או ימים, הגולשים שלך לא נהנים מהעיצוב שלך, או מצד שני יכול להיות שהעמוד אליו הגיעו נותן להם את כל מה שהם צריכים ולכן אין להם צורך בעמודים נוספים."

"או ימים"?:lol:

העמוד אמור לתת למחפש בדיוק מה שהוא רצה: גלריית תמונות. לא מצליח להבין מאיפה באונס רייט כזה נובע.

מעבר לזה, שאלה: מהו באונס רייט טוב?

אני כרגע עומד על כללי של סביב 62-63%.

פורסם

אני עדין לא הייתי באתר (תשלח לינק מה יש לך להפסיד) אבל בגלריית תמונות, במידה והתמונות כאשר הן נפתחות הן לא טוענות URL חדש, הרי שמבחינת האנליטיקס מדובר בבאונס רייט במידה והגולש עזב את האתר אחרי שביקר בגלרייה.

צריך להבין איך המנגנון עובד:

הגולש נכנס בשעה מסויימת, במידה ולאחר מכן לא נטען URL חדש - לגוגל אין אפשרות לדעת כמה זמן הגולש ביקר בעמוד ולכן אתה תמיד תראה זמן שהוא נמוך יותר מהזמן האמיתי שבו גלשו בעמוד (למעשה הנתון הזה הוא טוב אך ורק עבור השוואה בין פרמטרים שונים כמו עמודים, מדינות, אתרים מפנים, אתרים שונים במידה ואתה עובד על כמה וכו')

הבאונס רייט נמדד לאותה כניסה לאתר במידה והעמוד אליו נכנס הגולש לאתר הוא גם העמוד ממנו יצא הגולש מיד לאחר מכן ללא מעבר לעמודים אחרים באתר.

מבחינת ההשפעה של הבאונס רייט באופן כללי במקרה כזה - השאלה היא מה עוד יש באתר?

במידה ויש עוד דפים רבים אחרים ובהם המקרה פשוט יותר, לא הייתי דואג.

ניתן אגב להגדיר זמן גלישה ספציפי לעמוד ספציפי אשר יודיע לגוגל שמזמן זה וצפונה אין מדובר בבאונס רייט - כיוון שידוע לך שמעמוד זה הגולש לא צפוי לגלוש הלאה. מהניסיון שלי זה עוזר מאד לבאונס רייט, אך לא עוזר במיקומי המילה הרלוונטית באופן חד וברור.

פורסם

יש לי לינק בפרופיל שלי פה בפורום...

ובסוף לא ענית מהו באונס רייט טוב (או סביר).

לגבי הגלרייה, אני חושב שהבנתי, תודה. האם ניתן לעשות משהו עם זה? כי להגדיר זמן שלא ייחשב לבאונס ריט עבור דף שיוצאים ממנו בתוך שנייה אחת, נשמע לא ממש יעיל.

• תוכן חדש...