Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה מקדמי אתרים בטעות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובה עניינית עבורם, ולא תשובה של מישהו שמנסה למכור לי משהו...

הראשונה והחשובה ביותר היא: האם להיות במקום ראשון-שני-שלישי לעומת שביעי-שמיני למשל בדוד גוגל אכן מהווה הבדל עצום בכמות התנועה?

ואם מישהו יוכל גם להגיד לי סדר גודל של עלות עבור קידום אורגני מקצועי, אני אשמח לשמוע.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני יכול להפנות אותך לחברה שמתעסקת עם זה, הם ממוקמים בטורונטו וחבר שלי עובד שם. יש סיכוי סביר שהוא ינסה למכור לך את השירות שלהם, אבל הוא מגבה הכל במספרים מדוייקים ושיטות פעולות עם אלגוריתמים של גוגל (פנדה ועוד חיה אקזוטית שאני לא זוכר את שמה כרגע).

לפי מה שהבנתי גם המחירים שהם גובים מאוד תחרותיים (לי הוא לא ניסה למכור כלום).

אני דיי בטוח שגם אם תגיד לו שלא מעניין אותך לחתום על שום דבא הוא יותר מישמח לספר לך על היתרונות של קידום האתר שלך.

צור קשר אם בא לך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פינגווין. החיה האקזוטית היא פינגווין...

יתרונות, אני פחות או יותר יודע מהם.

האם ההוצאה מצדיקה את עצמה? זו השאלה שאני מתמודד איתה. הבעייה ש(כמעט, כנראה) כל מי שאני יכול לשאול, יש לו אינטרס כלשהו מאחוריו. קיוויתי לקבל פה כמה תגובות מאנשים שמשתמשים בקידום אורגני (קידום "לבן" בלבד) ולאו דווקא מהמקדמים עצמם, אבל תודה על ההצעה, ובהחלט ייתכן שאני אדבר אתך 8)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מתחרה במחירים או באיכות.

במידה ואתה זול מהמתחרים מומלץ לשלב זאת בפרסום וכאן חשוב גם המקום (טופ 5).

במידה ואתה הולך על הפן האיכותי ויקר מהמתחרים אין לך סיבה לדחוף לכיוון המקומות העליונים, אני ויתרתי על אתר אינטרנט פעיל מכיוון שעיקר העבודה הגיעה דרך המלצות מפה לאוזן (התחום תחרותי מאוד, לכל נאד יש אתר, כולם מנסים לשבור את המחיר ויוצאים לעבוד לילה בתמורה מגוחכת).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כן - יש הבדל מהותי, חד משמעית. העלות מאוד תלויה במה שאתה מקדם ובאילו ביטויים אתה מעוניין להופיע.

בנוגע להאם זה כדאי - בדר"כ (בעצם, תמיד) לפני התחלה של עבודת קידום אתר מבצעים מחקר ("מחקר מילות מפתח") ולאחר מכן יודעים אם זה אכן כדאי (בדרך כלל אם יש מתחרים על הביטוי ויש תחרות גם ב PPC אז כן משתלם). אם מדובר על קידום אתר של מוצר \ עסק אז לרוב אני יכול לומר שזה כן משתלם. תנסה לבצע את המחקר הזה, מספיק אפילו בשלב ראשוני להעזר בכלי למחקר מילות מפתח של גוגל (תגגל את זה ותבין).

ודבר אחד חשוב - יש מילים שמחפשים אותן למשל 10,000 פעמים - זה לא (!!) מה שאתה מחפש. תלך על מיקרו ביטויים, כמה שיותר ספציפים ובנישה שלך. סוכן ביטוח רכב עם משרד בגודל חדר לא יקדם לעצמו את המילה 'ביטוח רכב' כי יש שם הרבה תחרות (למרות שאני מכיר אחד שכן בחר לקדם את המילה והגיע לחלק האמצעי ומעלה של הדף הראשון, עשה כסף מעולה ולאחר כמה חודשים עף כמה דפים לאחור כי השתמש בשיטות לא כל כך חוקיות מבחינת גוגל - Black Hat) אלא למשל 'ביטוח רכב למאזדה 3' ששם אני בטוח יש הרבה פחות תחרות. זה הרעיון בכללי.

בהצלחה!

*גילוי נאות - אני חי את העולם הזה (כמתכנת שמכיר טוב את העסק של קידום אתרים), אבל מצד שני אין לי שום אינטרס להציע לך משהו. אם יש עוד שאלות אשמח לענות לך עליהן.

פורסם
כן - יש הבדל מהותי, חד משמעית. העלות מאוד תלויה במה שאתה מקדם ובאילו ביטויים אתה מעוניין להופיע.

בנוגע להאם זה כדאי - בדר"כ (בעצם, תמיד) לפני התחלה של עבודת קידום אתר מבצעים מחקר ("מחקר מילות מפתח") ולאחר מכן יודעים אם זה אכן כדאי (בדרך כלל אם יש מתחרים על הביטוי ויש תחרות גם ב PPC אז כן משתלם). אם מדובר על קידום אתר של מוצר \ עסק אז לרוב אני יכול לומר שזה כן משתלם. תנסה לבצע את המחקר הזה, מספיק אפילו בשלב ראשוני להעזר בכלי למחקר מילות מפתח של גוגל (תגגל את זה ותבין).

ודבר אחד חשוב - יש מילים שמחפשים אותן למשל 10,000 פעמים - זה לא (!!) מה שאתה מחפש. תלך על מיקרו ביטויים, כמה שיותר ספציפים ובנישה שלך. סוכן ביטוח רכב עם משרד בגודל חדר לא יקדם לעצמו את המילה 'ביטוח רכב' כי יש שם הרבה תחרות (למרות שאני מכיר אחד שכן בחר לקדם את המילה והגיע לחלק האמצעי ומעלה של הדף הראשון, עשה כסף מעולה ולאחר כמה חודשים עף כמה דפים לאחור כי השתמש בשיטות לא כל כך חוקיות מבחינת גוגל - Black Hat) אלא למשל 'ביטוח רכב למאזדה 3' ששם אני בטוח יש הרבה פחות תחרות. זה הרעיון בכללי.

בהצלחה!

*גילוי נאות - אני חי את העולם הזה (כמתכנת שמכיר טוב את העסק של קידום אתרים), אבל מצד שני אין לי שום אינטרס להציע לך משהו. אם יש עוד שאלות אשמח לענות לך עליהן.

סתם שאלה שמעניינת אותי, אשמח אם תענה (אפילו בצורה כללית ומתחמקת)

מה גורם לקפיצה של האתר לראש הרשימה?

למה חברה X יכולה לעשות את זה, ובנאדם פרטי שקצת חופר באינטרנט לא יכול לקדם את האתר שלו לבד?

תוכל להסביר קצת איך זה עובד?

פורסם
סתם שאלה שמעניינת אותי, אשמח אם תענה (אפילו בצורה כללית ומתחמקת)

מה גורם לקפיצה של האתר לראש הרשימה?

למה חברה X יכולה לעשות את זה, ובנאדם פרטי שקצת חופר באינטרנט לא יכול לקדם את האתר שלו לבד?

תוכל להסביר קצת איך זה עובד?

אדם פרטי בהחלט יכול לקדם את האתר שלו לבד, לא אמרתי שלא. הבעיה היא שזה דורש הרבה זמן והקמת תשתית די גדולה אם רוצים להצליח. יש אנשים שאני מכיר שמקימים אתרי שותפים (נקרא affiliate marketing) שהמטרה שלהם זה למכור כל מיני מוצרים החל מספרים אלקטרונים ועד למכסחות דשא ואפילו מכוניות (אמיתי לגמריי) והם מקבלים אחוזים ולצורך העניין מקימים אתרים רק בשביל זה ומקדמים אותם במילות מפתח רלוונטיות - זאת עבודה FULLTIME (ואפילו הרבה הרבה מעבר).

ולכן.. לפי מה שהבנתי לבחור יש עסק כך שלא יהיה לו הרבה זמן לקדם את האתר וסביר להניח שהוא יצטרך לשכור שירותים של חברה כלשהי. אנשים פרטיים עם עסק לא עושים את זה לבד בגלל העניין של החוסר זמן.

בנוגע לאיך זה עובד \ הגורמים לעליה של אתר במנוע חיפוש - אפשר לומר שזה מעיין 'באג' במנוע חיפוש שאנשים מנצלים אותו על מנת להתקדם בדירוג. לאורך הזמן אנשים הבינו קצת איך האלגוריתם של המנוע חיפוש עובד (ואני לא מדבר על גוגל אלא בכללי) ועל זה בעיקר הם מתבססים. כמובן שאת האלגוריתם עצמו לא יודעים אבל יש קווים מנחים מאוד ברורים - אם זה למשל לעשות אופטימיזציה בתוך האתר ('התוכן הוא המלך', סמנטיקה נכונה, שימוש במילות מפתח וכד' - חומר שגלוי באינטרנט) או לקבל קישורים לאתר שלך מאתרים אחרים רלוונטים.

בגדול, רוב החברות אם לא כולן עושות את אותו הדבר. כולן עובדות באותן שיטות שגלויות לכל אחד באינטרנט.. השאלה מי הוא בעל תשתית חזקה יותר וקשרים שדי נדרשים בעסק הזה (הכוונה לקשרים עם בעלי אתרים אחרים).

בקיצור - מדע מדויק זה לא וזה גם לא יהיה ויש להשקיע בזה הרבה זמן שכנראה לבעל עסק ממוצע אין אותו (וגם אין את הידע, התשתית והקשרים המתאימים) ולכן יעדיף לשכור חברה יעודית.

פורסם

ברווז,

קודם כל ענית לי בפרטים לגבי התמי4 אז אני אענה לך בפרטים עד כמה שאצליח גם כן כאן.

ראשית בהחלט יש הבדל, יש סטטיסטיקות שונות בין תחומים שונים ושפות שונות אבל באופן כללי ביותר, הנתונים מדברים על סדר גודל של כ-50 אחוז כניסות לאתר שנמצא במיקום הראשון. משם המספרים יורדים באופן הדרגתי עד שמגיעים לכאחוז אחד בודד במקומות האחרונים.

צריך להבין שסטטיסטית (בלי לדעת על איזו מילה או שוק אנחנו מדברים, וגם אם אני יודע על איזה שוק אנחנו מדברים לא בדקתי אותו עדיין אז זה כאילו אני לא יודע על מה מדובר) - סדר גודל של אחוז אחד בודד מבין המחפשים רק יגיעו בכלל לעמוד השני, לכן אם אתה לא בעמוד הראשון אתה כמעט ולא רלוונטי. תקבל תנועה אבל במקרים מסויימים אפילו לא מדי יום. שוב הכל תלוי כמה מחפשים את אותה מילה.

אני מניח שאתה מדבר על מילה מאד ספציפית ופה השאלה היא עד כמה המילה היא פופולרית, כמה שהיא יותר פופולרית ככה קשה יותר להתברג שם למעלה. אם מקדמי אתרים יציעו לך לעשות מחקר מילים רציני זה כמובן נהדר אבל השאלה היא כמה עמודים יש לך באתר ועד כמה מגוון האתר מבחינת נושאים שונים. אם מדובר באתר עם עמודים בודדים - שלא יבלבלו לך את המוח, על הרבה מילים שונות הם לא יצליחו לקדם אותך לאורך זמן.

יש לי חבר קרוב בתחום השיפוצים שעזרתי לו בעבר, בסופו של דבר הגענו למסקנה שדווקא עם PPC, שזה למעשה קניית המודעות של גוגל בצד - הוא יכול להגיע לתוצאות טובות בהרבה במינימום זמן. אבל פה גם השאלה היא כמה שווה לך לקוח בודד.

דבר נוסף שלא כל כך מדברים עליו הוא CTR, שזה אומר אחוז ההקלקות אליך מתוך מספר החשיפות שה"מודעה האורגנית" שלך מקבלת על העמוד הראשון. הרבה פעמים יש הרבה מה לשפר שם גם בלי לשנות את המיקום וזה משהו שאתה יכול לעשות לבד.

לגבי מי יושב ועל איזה דירוג: גוגל השתנו מאד במהלך השנתיים האחרונות, הם סוף סוף הכניסו כמה שינויי אלגוריתם שמזהים כמו שצריך חלק גדול מהדברים השונים שהחלק השלילי של מקדמי האתרים עושים.

אחד הפרמטרים העיקריים שאני שם עליהם דגש בשנה האחרונה בחברה שלי הוא הנושא של הBOUNCE RATE, או במילים אחרות עד כמה באופן סטטיסטי בנאדם חדש שמגיע אלינו מבסוט ממה שהוא מצא, BOUNCE RATE הוא למעשה מקרה בו גולש נכנס וישר יוצא ללא התקדמות לעמוד הבא מה שמרמז לגוגל שאולי הגולש לא מצא את מה שחיפש, להם יש כמובן את הנתון של מה הבנאדם חיפש במקור ואז עושים אחד ועוד אחד. במקרה בודד זה חסר משמעות, באלפי גולשים לא מרוצים זאת התשובה שאתה מחפש.

לכן מאד חשוב שאתה בתור האיש מאחורי האתר תהיה מסוגל לומר לעצמך שהמילה שאתה רוצה להיות מקודם עליה, אכן רלוונטית למה שלעמוד הספציפי יש להציע.

תראה, אני אמנם מלמד את התחום אבל על רגל אחת בפורום זה לא יילך, לכן להרבה חברות ועצמאיים כן כדאי לשכור חברות קידום. חלק לא קטן מהחברות הן JUNK, אני יודע כי אני מראיין אנשים שעבדו בחברות כאלה והם מספרים לי באיזה דברים הם היו מתעסקים.

זה קצת מזכיר לי את איך שנפלתי עם היועץ משכנתאות שלי, בסופו של דבר שנה אחרי שלקחתי משכנתא למדתי לבד מהאינטרנט ומיחזרתי את המשכנתא בלי אותו יועץ חאפר שאני מקלל עד היום.

מצד שני, אם אתה לא מבין שום דבר במשכנתאות ואין לך כוונה ללמוד לבד, עדיף לקחת מישהו חיצוני - ככה הסיכויי שלך קצת יותר טוב :lol:

יש חברות טובות אבל הן לוקחות לא מעט כסף ולא בכל תחום זה משהו שיצדיק את עצמו בכלל!

תשלח לי כמה מילים שמעניינות אותך, תשלח URL לפרטי ואתן לך כמה טיפים חינם אין כסף :wink:

פורסם
אדם פרטי בהחלט יכול לקדם את האתר שלו לבד, לא אמרתי שלא. הבעיה היא שזה דורש הרבה זמן והקמת תשתית די גדולה אם רוצים להצליח. יש אנשים שאני מכיר שמקימים אתרי שותפים (נקרא affiliate marketing) שהמטרה שלהם זה למכור כל מיני מוצרים החל מספרים אלקטרונים ועד למכסחות דשא ואפילו מכוניות (אמיתי לגמריי) והם מקבלים אחוזים ולצורך העניין מקימים אתרים רק בשביל זה ומקדמים אותם במילות מפתח רלוונטיות - זאת עבודה FULLTIME (ואפילו הרבה הרבה מעבר).

ולכן.. לפי מה שהבנתי לבחור יש עסק כך שלא יהיה לו הרבה זמן לקדם את האתר וסביר להניח שהוא יצטרך לשכור שירותים של חברה כלשהי. אנשים פרטיים עם עסק לא עושים את זה לבד בגלל העניין של החוסר זמן.

בנוגע לאיך זה עובד \ הגורמים לעליה של אתר במנוע חיפוש - אפשר לומר שזה מעיין 'באג' במנוע חיפוש שאנשים מנצלים אותו על מנת להתקדם בדירוג. לאורך הזמן אנשים הבינו קצת איך האלגוריתם של המנוע חיפוש עובד (ואני לא מדבר על גוגל אלא בכללי) ועל זה בעיקר הם מתבססים. כמובן שאת האלגוריתם עצמו לא יודעים אבל יש קווים מנחים מאוד ברורים - אם זה למשל לעשות אופטימיזציה בתוך האתר ('התוכן הוא המלך', סמנטיקה נכונה, שימוש במילות מפתח וכד' - חומר שגלוי באינטרנט) או לקבל קישורים לאתר שלך מאתרים אחרים רלוונטים.

בגדול, רוב החברות אם לא כולן עושות את אותו הדבר. כולן עובדות באותן שיטות שגלויות לכל אחד באינטרנט.. השאלה מי הוא בעל תשתית חזקה יותר וקשרים שדי נדרשים בעסק הזה (הכוונה לקשרים עם בעלי אתרים אחרים).

בקיצור - מדע מדויק זה לא וזה גם לא יהיה ויש להשקיע בזה הרבה זמן שכנראה לבעל עסק ממוצע אין אותו (וגם אין את הידע, התשתית והקשרים המתאימים) ולכן יעדיף לשכור חברה יעודית.

למה הכוונה תשתית ?

ולמה צריך קשרים ? בשביל שאתרים אחרים ישימו לינק שלך אצלהם ?

פורסם

בתור מישהו שמשקיע כ-10000 שקל בחודש על גוגל אדס, אתן את התרומה שלי

בעבר, שיטת העבודה של גוגל הייתה פשוטה. ככל שכתובת האתר שלך מופיעה יותר פעמים באינטרנט, ככה אתה חשוב יותר ולכן המיקום שלך יהיה טוב יותר. לכן, היית צריך לזרוק קישורים לאתר שלך, ואז היית מופיע למעלה.

לאחר מכן הם עברו לשיטת ה"איכות", בזמנו הייתה אפשרות לדרג (בכוכבים) את האתר. האתר שקיבל הכי הרבה כוכבים, היה במיקום הכי טוב. לכן, היית הולך עם לפטופ ומתחבר לאינטרנט אלחוטי, ומדרג את עצמך כדי להיות למעלה.

אחר כך הם עברו לשיטת ה +, דירוג על סמך קליק על איקון חיובי. גם את זה כיסחו.

היום הם מבצעים, ככל הנראה, אינטגרציה של שלושת הנוסחאות. כי אין דרך אחרת.

לגבי החשיבות

הכל תלוי בתחום. אני אדבר מנסיון, אחרי בחינה של 25 חודשים. 5 מהם בעלות של 350 שקל ביום פרסום, 15 מהם בעלות של 140 שקל ביום פרסום, ו-5 חודשים בעלות של 80 שקל פרסום ביום (אני מגביל גם קליקים וגם יומי, ב-350 הקליק עומד על 4.5 שקל, ב-80 הוא עומד על 1.1 שקל, וב-140 על 1.7 שקל).

היקף הלקוחות שפנו אליי בפרסום הגדול היה בערך פי 7 מהיקף הפרסום הקטן. א-ב-ל, רוב האנשים הללו בדקו גם את המתחרים, לכן, היקף ההזמנות החדשות גדל רק ב-30%! ממש ככה. למשל. מ-30 לקוחות ל - 39 לקוחות.

משתלם? זה תלוי כמה עולה המוצר שלך. לדעתי, במוצר ג'נרי בעלות של מאות שקלים בלבד, לא משתלם לשים פרסום יקר. המשתמשים באנטרנט בודקים את כל המתחרים, ואגב, כל המתחרים לוחצים לך על הקליקים.

אם יש לי 150 קליקים ביום שאני משלם עליהם, אני מקבל פנייה רק מ-10 אנשים. בבחינה עמוקה יותר באינטרנט ביצעו על זה מחקר, גוגל אכן מחזיר סכום יחסי (הוא קורא לזה "הקלקה לא חוקית" או "החזר איכות" של כמה שקלים, אבל יש שהזמינו את המתחרים שלהם ליום עיון או נופש של יומיים, ומצאו כי באותם יומיים היקף ההקלקות על הפרסום שלהם ירד ב-80 אחוז! לכן, המתחרים שלך הם אלו שיגמרו לך את הכסף, עוד לפני שיבוא הלקוח. המלצה שלי? המתחרים עובדים 8-5. תבצע פרסום לשעות הערב. מ-6 בערב. גם ככה רוב הקליקים אצלי מתבצעים אחרי 7. כולם אמורים לעבוד. ומי שלא עובד? אין לו כסף לשלם.

תהנה.

פורסם

יפה אמר SRACK.

עוד שני דברים חשובים, שלמדתי באחרונה -

1. גם הפרסום הממומן שלך יקודם יותר למעלה אם תהיה התאמה בין מילות החיפוש לתוכן. גוגל רוצים לוודא שמה שאתה מפרסם אכן תואם לחיפוש שבו אתה מפרסם. לכן חשוב שמילות המפתח המשמעותיות יחזרו בכמה דפי מפתח באתר בכותרת הראשית או בכותרות משנה.

2. גוגל רוצה לראות באתר שלך תוכן עדכני. דף שלא מתעדכן מתיישן. בגלל זה הרבה אתרים שמים בדף הבית עדכוני חדשות, זה יכול להיות מטוויטר שלהם, RSS, או סתם ריבוע עם כותרות של עדכונים (שיכולים להצביע על מאמרים גדולים יותר). ליד העדכון צריך להרשם הזמן שבו פורסם.

בנוסף, מה שהיה נכון נשאר נכון - אתרים לגיטימיים ובעלי משקל שיצביעו עליך. גוגל כל הזמן מחפשים ופוסלים אתרים מפוברקים, ולכן כשאתה משלם לחברת קידום שמתבססת על אתרים כאלה, אתה "מתמכר" - הקידום שתבצע איתם ידעך לאחר כמה חודשים ואז שוב תצטרך לשלם עוד כדי שיקדמו אותך שוב. אם תצליח לייצר לך יח"צ איכותי וקבוע - בעזרת מאמרים, הודעות לעתונות וכו', דברים שיכולים לגרום לאתרי חדשות ואפילו אתרים מקצועיים בתחומך לפרסם תוכן רלבנטי עם קישור לאתר שלך - זה יתרום לדירוג שלך רבות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני אגיב על מה שאלפא אמר,

1. בהחלט. אמנם גוגל מאד רוצים את הכסף של המפרסמים, עמודים שהם לא רואים כרלוונטיים למילות החיפוש פשוט לא יופיעו - גם בפרסום הממומן. וזה בהמשך למה שדיברתי עליו קודם ולכן אני גם רואה המון דמיון בין 2 התחומים, קידום אורגני וPPC.

ולמה זה? כי בסופו של דבר חמדנים או לא, הם רוצים להציג עמודים רלוונטיים למשתמשים בגוגל.

בעבר הקצת יותר רחוק - היה ניתן גם להציג תחת הURL דומיין שהוא שונה מהדומיין אליו מגיעים בפועל. כבר למעלה מ5 שנים שזה לא אפשרי והכל על מנת לאפשר כמה שפחות למפרסמים "לרמות" את המשתמשים.

2. לגבי תוכן מעודכן - ללא ספק, זה ככל הנראה הדבר החשוב ביותר וגוגל הודיעו רשמית במהלך השנה האחרונה על עדכון שמתייחס לסוגייה הזו ספציפית. תוכן מעודכן אמור תמיד לקבל עדיפות על תוכן ישן יותר (אלא אם כן מחפשים משהו ספציפי ישן כמובן).

פורסם
למה הכוונה תשתית ?

ולמה צריך קשרים ? בשביל שאתרים אחרים ישימו לינק שלך אצלהם ?

תשתית של אתרים, מאמרים (אולי היום פחות אבל עדיין צריך), עובדים - בארץ ובין היתר אאוטסורסינג וכו'.

קשרים כי יש כל מיני קומבינות, וכמובן קבלת קישורים כמו שאמרת.

יגאל - BOUNCE RATE ו CTR תמיד היו לפי דעתי מדד שגוגל התבסס עליו, בעיקר בתחום ה PPC אבל גם באורגני. גם כל הקטע החברתי התחיל להיות מדד יותר רציני (ואני ממש לא מדבר רק על רשתות חברתיות ועל "לייק" ו "+1"). יש פה הרבה מאוד פילוסופיה אבל בשורה התחתונה - לא צריך להיות גאון כדי להצליח בתחום אבל כן צריך הרבה זמן וידיעה בכך שתהיה הרבה עבודה שחורה ומתישה.

לגבי החבר'ה שדיברו על PPC - פה זה כבר (לפי דעתי) הרבה יותר מחשבה מאשר שיש בקידום אורגני. יש הרבה אסטרטגיות שהמטרה של כולן הן כמובן להתברג כמה שיותר למעלה בכמה שפחות כסף לקליק (כמו שציינו - זה שאתה משלם יותר לא אומר שתהיה גבוה יותר אלא יש כאן מדד מסויים). האם זה שווה? לטווח הקצר אולי כן, אבל בלי ספק אני יכול לומר לך שבטווח הארוך קידום אורגני עולה על זה פי כמה מונים.

את מוזמן לשלוח גם לי URL ואעבור על האתר. אולי עדיף כבר לפרסם כאן וכולם יוכלו להציע הצעות.

פורסם

תשאל את עצמך לאיזה אתר אתה נכנס לאחר חיפוש בגוגל. אני בדרך כלל נכנס לראשון בתוצאות החיפוש כי הוא נותן לי מענה מדוייק למה שחיפשתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נתנו לך עצות טובות מאוד בכל הקשור לקידום מלאכותי של האתר.

מלבד מה שנכתב, חשוב להדגיש שגם למבנה של האתר יש חשיבות. אתה חייב לבנות את האתר שלל בצורה מאורגנת, כמו שגוגל אוהב. להשתמש בקוד תיקני, להקפיד על מבנה כותרות ראשיות וכותרות משנה, ליצור קישוריום פנימיים, לבנות דפי נחיתה ועוד. אין טעם להשקיע אלפי שקלים בקידום, כל עוד הבסיס רעוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...