Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

c3 לוח שעונים מת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות על כולכם.

שאלתי להלן:

C3 דיזל 2003.

נגעתי בצמה של הרדיו והלוח שעונים מת. אין תצוגה ואין תאורת לוח. אין מחוונים או בקרת חום וכו', בקיצור הלוח מת.

הרכב מניע כרגיל, מזגן ורדיו עובדים.

הבנתי שזו תקלה ידועה, אשמח לפתרונות.

רעיונות? מישהו?

פורסם

הרדיו מחובר בתקשורת מחשבים (VAN-CAN).

ישנו מצב שחיברת לא נכון את הרדיו וקיצרת את קווי התקשורת.

תנסה לנתק את החיבורים שעשית, ולראות אם זה יסתדר.

אם לא, אין מנוס משיפוץ לוח שעונים.

פורסם

אסיקס שלום ותודה.

אשמח לדעת עוד על התקשורת הזו.

לא התקנתי או שיניתי כלום בצמה, התקלה קפצה מהזזה בלבד שלה. קצת קשה לדעת מה קורה שם כי הרכב חדש אצלי וזו היתה הצצה ראשונה, וכנראה שהיה שם פעם מגבר וסאב אחורי כך שיש שם בלאגן חוטים.

אם יש דרך לאפס את התקשורת הזו (חוץ מניתוק מצבר שכבר עשיתי) או משהו נוסף שאני יכול לבדוק לפני שאני הולך לבדוק את זה במוסך?

אני טכנאי מערכות אזעקה וכדומה וגם עסקתי בהתקנות מע' שמע ודיבוריות לרכבים עד לפני כמה שנים כך שיש לי רקע.

אם כלו כל הקיצים ואזלו הרעיונות אשמח להמלצה על חשמלאי באזור המרכז (עדיף באזור פ"ת) שמכיר את הרכב הזה ולא ישחט סטודנט כמוני.

תודה!

פורסם

אסיקס שלום ותודה.

לא הספקתי לשנות את הצמה, זו היתה הצצה ראשונה לרכב חדש שאצלי חצי יום.

היה שם בלאגן של חוטים כנראה בגלל מגבר וסאב שהיה שם פעם.

אני טכנאי מחשבים ואזעקות, ויש לי נסיון בהתקנות ברכבים (מע' שמע, דיבוריות וכו'). אשמח לעוד רעיונות איך אפשר לאפס את המערכת או לברר אולי זו תקלה של מינוס שהתנתק או משהו אחר?

אשמח לשמוע על התקשורת מחשבים-רכבים הזו,

אם אין רעיונות יצירתיים, אשמח להמלצה על חשמלאי טוב שמכיר את הרכב הזה ולא יקרע אותי במחיר.

באזור המרכז (פ"ת/רמת גן)

תודה

פורסם

אין לי מפת פיוזים, אפרופו, אם למישהו יש אשמח.

עברתי על הפיוזים עם מולטיטסטר וכולם הראו אות חיים. כיון שזה היה בחושך לא היתה לי אפשרות לשלוף ולהביט כמו שצריך, יבוצע מחר.

פורסם

אולי פיוז ראשי של מערכת החשמל בדוק אותו.

אם לא? לא הזכרת שבדקת פיוזים?יש לך נורת ביקורת? בדרך כלל גורם מתח חשמל ברכב משפיע על משהו נוסף וכך זה גם במקרה שלך אתה אומר שהתעסקת עם המערכת אודיו שלך נוצר קצר וזה השליך לך ללוח מכוונים בדוק את הגורמים שהצעתי ושתף אותנו בעוד תסמינים..

פורסם
אולי פיוז ראשי של מערכת החשמל תבדוק אותו.

אבל החשמל בכללי עובד... זה הקטע המבלבל.

האיתות, האורות, המזגן, הרדיו, החלונות, הרכב כולו חוץ מהלוח שעונים. אין מד מהירות, טמפ', כמות דלק וכדומה.

פורסם

יש לך נורית ביקורת? בדקת את כל הפיוזים אם כן? פתח מכסה מנוע ובדוק שם יש קופסא של פיוזים על איזה רכב מדובר?

יעול להיות אחד הנתיכים הראשי בדוק גם אותם

פורסם

שים לב צירפתי לך תמונה

מצטער זאת התמונה הכי גדולה שמצאתי אני בטוח שחיברת את המערכת שלך כניראה עשית איזשהו קצר בין הגוף של הרכב שזה מינוס לפלוס במעגל סגור בכל אופן כל אחד מהפיוזים הירוקים שמסומנים בעיגול אדום מתפקד על משהו אחר בדוק אחד מאלה ע"י מבט מבעד לפלסטיק השקוף מלמעלה אתה תיראה חיבור נחושת אם תיראה קצר בדרך תחליפו ותידע שאולי זו התקלה נסה את זה אני גם בטוח שמנסיון שלך כמו שאתה אומר אתה מכיר פיוזים כאלו אז לא טרחתי לחפש תמונה גדולה יותר שתבהיר לך איזה פיוז זה אם עדיין לא הבנת תאמר ואני אנסה לחפש לך..

tyy.jpg

פורסם
אסיקס שלום ותודה.

לא הספקתי לשנות את הצמה, זו היתה הצצה ראשונה לרכב חדש שאצלי חצי יום.

היה שם בלאגן של חוטים כנראה בגלל מגבר וסאב שהיה שם פעם.

אני טכנאי מחשבים ואזעקות, ויש לי נסיון בהתקנות ברכבים (מע' שמע, דיבוריות וכו'). אשמח לעוד רעיונות איך אפשר לאפס את המערכת או לברר אולי זו תקלה של מינוס שהתנתק או משהו אחר?

אשמח לשמוע על התקשורת מחשבים-רכבים הזו,

אם אין רעיונות יצירתיים, אשמח להמלצה על חשמלאי טוב שמכיר את הרכב הזה ולא יקרע אותי במחיר.

באזור המרכז (פ"ת/רמת גן)

תודה

היי,

אני מציע לעשות סדר בחוטים של הרדיו ולחבר את הכל כמו שצריך.

יש לשים לב שישנם חוטי תקשורת (אילו 2 חוטים שמלופפים אחד על השני בצורת ספירלה) ולא לחבר עליהם שום דבר.

דבר נוסף שאני מציע, לבדוק את כל הפיוזים ב BSI (צד שמאל מתחת להגה בתוך הרכב).

אם הכל תקין, תחושה פנימית שהתקלקל המעבד הראשי בתוך הלוח שעונים.

הייתי מציע שתפנה למוסכים שמבינים בסיטרואן כמו גבע, אורן שרותי רכב וכו'.

למרות שיש לך רקע, מערכת החשמל בצרפתיות שונה במקצת מהרכבים הישנים של פעם,

ויש צורך להכיר אותה.

אם עדיין לא תסתדר, דבר איתי בערב ונראה איך אני יכול לעזור לך.

אסי

פורסם

רעיונות? מישהו?

לפני שאתה הולך לחשמלאי, תעשה מה שאמרו לך כאן: סדר את החוטים מאחורי הרדיו (הוצא אותו שוב ובדוק היטב את כל החוטים) ובדוק את הפיוזים מתחת להגה בצד שמאל.

לא אמורה להיות שום בעיה, ואין שום בעיה מוכרת, עם הלוח שעונים ב C3.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פיוז..........

הקטנטנצ'יק התחבא בחושך, היחיד שלא בדקתי בלילה.

רוב תודות לכולם וסליחה על הניג'וז.

אם יש למישהו ספר רכב לרכב הזה אשמח לדעת.

תודה!

• תוכן חדש...