Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חובב רכב "מתחיל" מה שנקרא ואת האמת שרציתי לדעת איפה אני אוכל למצוע מידע מעמיק על חלקי הרכב, המנוע, שסתומים , פילטרים, מתלים, בלמים, קרבוטור וכל מה שמסביב ?

רציתי להרחיב את הידע שלי בכל מה שנוגע למה שנמצא מתחת למכסה המנוע שלי.

אני לא מתכוון לדעת רק איפה כל דבר נמצא אלא באמת לרכוש ידע מעמיק על איך הדברים פועלים, מחוברים, מתוכננים וכו' .. אני רואה כאן המוני אנשים שמבינים ברכבים ברמה של מכונאי רכב ואף יותר , אני מניח שלא כולם מכונאי רכב, ותמיד עניין אותי לשפר ושלדרג את הרכב הבא שלי בופן עצמאי , אבל בשביל זה אני צריך קצת עזרה .

מישהו יכול לעזור לי בעניין הזה ? אני אשמח לקטעי מידע, מצגות, או הכוונה לכל מקום אחר שבו אוכל ללמוד יותר ולהבין מה נמצא מתחת למכסה המנוע שלי בדיוק .

אני מקווה שזה התת פורום המתאים, אם לא אשמח שתפנו אותי לתת פורום אחר.

תודה,

רוי.

פורסם

לדעתי כדאי להתחיל תיאורתית איך נראה כל חלק במנוע ולדעת לזהות אותם פיזית, כדאי להתחיל מספר מצויין שכולו מבוסס על מלא תמונות מאוד מאוד מפורטות "המנוע המודרני" הגירסה העדכנית היא משנת 2008, זה גם מה שלומדים למכונאות סוג 2 וסוג 3

עולה 100-200 ש"ח לא יותר מזה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
לדעתי כדאי להתחיל תיאורתית איך נראה כל חלק במנוע ולדעת לזהות אותם פיזית, כדאי להתחיל מספר מצויין שכולו מבוסס על מלא תמונות מאוד מאוד מפורטות "המנוע המודרני" הגירסה העדכנית היא משנת 2008, זה גם מה שלומדים למכונאות סוג 2 וסוג 3

עולה 100-200 ש"ח לא יותר מזה

השאלה שלי אם זאת באמת הדרך בה כולם כאן התחילו ? האם רוב האנשים שבאמת מגיבים כאן בפורום הם מכונאי רכב או כאלה שלמדו את אותם הנושאים כמו מכונאי רכב? או שיש דרך אחרת בה אוכל למצוא את המידע ?

פורסם

1. בויקיפדיה יש מאמרים מצוינים.

2. מגזינים (רצוי רציניים מחו"ל) על פי תחום העניין הספציפי שלך.

3. ספרים כלליים, שוב רצוי מחו"ל, על פי תחומי העניין שלך: היסטוריה של דגמים חשובים ופיתוחים של צורות בניית רכב, מנועים, מתלים, צמיגים, מערכות בטיחות ומה לא.

4. service manual של דגם הרכב שלך.

5. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=429700

6. בעזרת הספר מסעיף 4, קנה/תשיג כלי עבודה ותתחיל לפרק את הרכב שלך. אם אתה מפחד, חפש מוסך שיסכים שתצפה במהלך העבודה ותשאל שאלות על החלקים שמטופלים כרגע. (רמז: נסה במוסכים קטנים).

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
1. בויקיפדיה יש מאמרים מצוינים.

2. מגזינים (רצוי רציניים מחו"ל) על פי תחום העניין הספציפי שלך.

3. ספרים כלליים, שוב רצוי מחו"ל, על פי תחומי העניין שלך: היסטוריה של דגמים חשובים ופיתוחים של צורות בניית רכב, מנועים, מתלים, צמיגים, מערכות בטיחות ומה לא.

4. service manual של דגם הרכב שלך.

5.

6. בעזרת הספר מסעיף 4, קנה/תשיג כלי עבודה ותתחיל לפרק את הרכב שלך. אם אתה מפחד, חפש מוסך שיסכים שתצפה במהלך העבודה ותשאל שאלות על החלקים שמטופלים כרגע. (רמז: נסה במוסכים קטנים).

תודה רבה, רק לא הבנתי מה הכוונה לפי תחום העניין הרצוי ? אני רוצה לדעת ממש הכל , להגיע להבנה מקסימאלית על הרכב, ואני מניח שרוב האנשים לא קיבלו אותה מקורס מכונאות .. אז אתה אומר שספרים ומגזינים על רכב זאת הדרך הטובה ביותר ?

אני אשמח לעוד תגובות:-)

פורסם

נראה שזה ממש מדליק אותך התחום. ועם כל ההתלהבות החמה, המידע "הספרותי" לא יצליח לקרר\ לספק אותך.

ההמלצה שלי היא כזאת:

א. אכן תתחיל לקרוא,אבל מעט בשביל להיכנס לעניינים.

ב. תלך לעבוד במוסך!! זאת הדרך האמיתית! בהתחלה אפילו כשוליה (עוזר) מכונאי. ועם הזמן תתקדם, ובסוף תהיה תותח!

הבית ספר הכי טוב זה הידיים. לפי מה שהבנתי ממך,הרמה שאתה שואף להגיע אליה תצטרך לעבוד בין חצי שנה עד שנה.

אם אתה צעיר אז זה הזמן גם לפתח קריירה בתחום הרכב. לא חייב מכונאי\בוחן רכב\מנהל מוסך. אלא חשמל ודיאגנוסטיקה\ קצין בטיחות בתעבורה וכו'. אני מאחל לך בהצלחה!

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

תודה רבה לכולם!

אני חושב שאני באמת יקנה ספר ויקרא קצת כדי להיכנס לעניינים ואני אחפש מוסך שיהיה מוכן להעסיק אותי .

בכל מקרה , אני אשמח לעוד תגובות אם למישהו יש עוד דברים לחדש לי .:-D

• תוכן חדש...