Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש אוטו לאמא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלה הוא 55 אלף, אבל היא גם אומרת שהיא יכולה לגרד 60

לדעתה האוטו האידיאלי הוא מעל שנת 2008 (לא משנה לה הדגם), שכמובן זאת שטות מוחלטת...

הצרכים שלה הם בסיסיים נטו, אך אם היא כבר משלמת סכום - הייתי רוצה שהיא תקבל את התמורה המקסימלית לסכום.

נתקלתי בהצעה משכנה שלי לגולף קומפורטליין מנוע 2.0, מודל 2005, 80 אלף ק"מ ויד שנייה.

לדעתי זוהי הצעה טובה - אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, ואם לדעתכם יש מכונית המתאימה לצרכים האלה שתספק תמורה מקסימלית לכסף? תודה מראש!

פורסם

בתקציב שלך אתה יכול למצוא מכוניות סופרמיני מצוינות משנת 2008 ואף יותר צעירות עם מנועים חסכוניים יותר.

לא הייתי ממליץ לקנות רכב שהוא משפחתי ועם מנוע גדול ובזבזני, בטח לא של פולקסוואגן שמחיר החלפים שלה הוא יקר.

אם אמא שלך נוסעת בעיקר בעיר תחפש רכבים קטנים - דייהטסו סיריון 2009, סוזוקי סוויפט, ניסן מיקרה, פיאט פנדה. הכי חשוב זה לא להתפתות לקנייה שנראית זולה אבל תעלה ביוקר. אם הצרכים הם לנסיעות קצרות אז הבטיחות, הנוחות וצריכת הדלק של רכבי מיני וסופר מיני יספיקו.

בהצלחה.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם

צריך יותר נתונים,היא מחפשת רכב חסכוני?מרווח? אפשרות לרכב עם גיר ידני? היא תיסע בו בעיקר לבד?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא חייב רכב חסכוני שעושה 1/16, אבל גם לא 1/6... היא נוסעת בממוצע 10 ק"מ בשנה, אז אין בעיה גם עם מכונית שעושה 1/10

גיר ידני לא בא אצלה בחשבון, רכב מרווח לא חובה, אך גם לא רכב פצפון(בכל זאת, שנינו גבוהים :) ), והנסיעה תהייה של 2-3 אנשים ברוב הזמן

פורסם

אני חושב שחבל לרכוש רכב מיושן ועם מנוע חזק יחסית כמו הגולף שאתה ראית.

עדיף להתמקד בסופר מיני, אפשר מאזדה 2 מהדגם המאובזר יותר שיש לו 6 כריות אויר, יונדאי I20 פרימיום שמגיעה דיי מאובזרת, סוזוקי סוויפט שבשנתון הלרוונטי (2009) חסרה לה בקרת יציבות ואחרונה חביבה סקודה פביה 1.6 מהדגמים המאובזרים (ספורט/אלגנס).

כל אלה משנתון 2009 לדעתי יתנו את התמורה הטובה ביותר ב-60 אלף שקלים. יש בהן מספיק מקום ל-3 וגם ל-4 נוסעים, וצריכת הדלק תהיה סבירה למדי.

אני התייחסתי פה לרכבים שלרוב יהיו מידיים פרטיות. בליסינג אפשר למצוא בעיקר I20 ומאזדה 2 מהדגמים הלא מאובזרים אבל בתקציב הזה משנת 2010.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

חבר הפורום אוראל RS בוודאי יוסיף על דברי אבל ממה שאני יודע:

האמבינייט מגיע עם מחשב דרך, מערכת שמע לא מקורית ודיפוני פנים באפור/בז'.

הספורט מגיע עם הגה ומושבים אחרים, לדעתי יש שינוי גם בכיול המתלים, חישוקי מגנזיום 16 אינץ', דיפוני פנים וריפודים בשחור ופנסי ערפל.

האלגנס דיי דומה לספורט רק שבה אין מושבים ספורטיביים, חישוקי המגנזיום הם 15 אינץ' ויש בקרת אקלים.

לדעתי הפביה 1.6 בחירה מעולה.

פורסם

תודה רבה לך! לאחר חיפוש וקריאה הגעתי למסקנה שהמכוניות המתאימות הן ניסאן מיקרה או סקודה - אך הפער במחירים די גדול! לפי חיפוש ביד 2 ההבדל הוא בסביבות ה10,000 ש"ח. הפאביה באמת שווה את זה לטווח הארוך?

ושאלה נוספת - האם עולה לכם בראש מכונית נוספת העומדת בקריטריונים בכדי להגדיל אופציות?

פורסם

פירטתי לך עוד אפשרויות למעלה. I20 אחלה רכב לדעתי, תמורה מעולה למחיר.

המיקרה נופלת מהפביה וגם מה-I20 בנוחות הנסיעה, איכות החומרים בתא הנוסעים, מרווח ומהפביה 1.6 גם בביצועים.

פורסם

אני חושב שמזדה 2 היא האופציה המתאימה. היא סופר מיני עם צריכה משולבת של 1 ל12 (לא הכי חסכונית אבל 10K בשנה זה לא הרבה), אמינה ומבוקשת בשוק. לא הייתי הולך על גולף כי מנוע 2 ליטר FSI לא רק לא הכי חסכוני אלא גם לוגם 98 כדי לקבל מלוא הביצועים וכדי שלא יצלצל. גם מבחינת האחזקה זה האי ברור שאחזקה של גולף תהיה הרבה יותר יקרה משל מזדה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פירטתי לך עוד אפשרויות למעלה. I20 אחלה רכב לדעתי, תמורה מעולה למחיר.

המיקרה נופלת מהפביה וגם מה-I20 בנוחות הנסיעה, איכות החומרים בתא הנוסעים, מרווח ומהפביה 1.6 גם בביצועים.

אז לדעתך הפאביה שווה גם את הפער הכספי בינה לבין הI20?

אני חושב שמזדה 2 היא האופציה המתאימה. היא סופר מיני עם צריכה משולבת של 1 ל12 (לא הכי חסכונית אבל 10K בשנה זה לא הרבה), אמינה ומבוקשת בשוק. לא הייתי הולך על גולף כי מנוע 2 ליטר FSI לא רק לא הכי חסכוני אלא גם לוגם 98 כדי לקבל מלוא הביצועים וכדי שלא יצלצל. גם מבחינת האחזקה זה האי ברור שאחזקה של גולף תהיה הרבה יותר יקרה משל מזדה.

ומה לגבי תחזוקה? משהו חריג שצריך לדעת?

פורסם

היה לי פסאט FSI, אותם מכלולים כמו לגולף המדוברת. רכב שהוצאתי אליו במוסך הכי הרבה כסף בפרק זמן קצר. העפתי אותו אחרי חודשיים. יש יגידו זה לא מייצג, אבל אני לא מתקרב יותר לרכבים של המותג הזה. גיר אוטומטי אומנם מתכנון יפני, אבל הבנתי שהחלפת מוח גיר היא לא מחזה נדיר ודיברתי עם מישהו יד ראשונה והוא הספיק להחליף למשל. באופן כללי חלפים יקרים מאוד במוסכי היבואן (במוסך היבואן שאני טיפלתי בו המקצועית הייתה לא מזהירה - מקשיבים לרעשים עם מברג וגם אבחנה לקויה שבגללה שילמתי הרבה כסף), אפילו צלחות מקוריות שזה דבר שמחליפים מבלאי יקר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קח בחשבון שברמת איבזור הפשוטה ACTIVE שנפוצה גם בליסינג יש רק 2 כריות אוויר,לעומת 6 בDYNAMIC.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
האם יש במאזדה 2 משהו חריג?

אין שום דבר חריג, הרכב אמין אבל בדגם פשוט האבזור עני למדי. היא שוקלת פחות מטונה, כך שעם מנוע 1.5 היא די זריזה וכיפית לנהיגה. יש לה אחיזת כביש לא רעה. גיר אוטומטי 4 הילוכים מיושן, אבל מעבר לכך הי די נחמדה.

• תוכן חדש...