Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

גובה המים במיכל ההתפשטות (נוזל קירור) יורד באופן קבוע ללא קשר למזג האוויר (מוסכניק כבר אמר לי שבקיץ אני צריך לאבד 2-3 ליטר נוזל קירור :shock: ).

נעשתה בדיקה בלחץ למערכת אצל מוסך רון ולא נמצאה בעיה.

הוחלף פקק רדיאטור (0.9 אטמוספרות אם אינני טועה).

אין נזילה בכלל.

חשבתי על ניקוי יסודי למערכת הקירור. ומילוי פרסטון במקום הנוזל של דלק שיש לי כרגע. למיטב ידיעתי מעולם לא נעשה ניקוי כזה לרכב. הרכב לא מתחמם.

תודה

אלון

פורסם

זה לא מדע טילים, רכב לא אמור לאבד מי קירור ובטח לא ליטרים, אפילו בקיץ.

ההסבר לאיבוד מים הוא נזילה מאחד הצינורות, בית תרמוסטט, משאבת מים, רדיאטור חימום פנימי או סדק ברדיאטור שדיי נפוץ בלנטיס שהרדיאטור נסדק או מתפוצץ בחלקו העליון.

אם החוסר במיכל עיבוי עצמו ולא ברדיאטור סימן שהפקק עושה את עבודתו באופן תקין.

עוד סיבה שלא נפוצה אך יכולה להיות - פריצה אפילו קטנה באטם ראש:

- יכול להיות מעבר בין מערכת הקירור לבעירת הגזים ואז לא יהיו סימנים לכך בטווח הקצר.

- מעבר בין מערכת הקירור לשמן ואז יהיו שאריות שמן צף ברדיאטור או ״טחינה״ בשמן.

החלפת מי קירור לא מזיקה ואף רצויה, אך היא לא תפתור את הבעיה בכלל וחבל להחליף מי קירור למערכת דולפת.

פורסם
מוסכניק כבר אמר לי שבקיץ אני צריך לאבד 2-3 ליטר נוזל קירור :shock:

גם אני ככה: :shock: אחרי שקראתי את זה. תחליף מוסכניק. הרכב לא צריך לאבד גרם אחד של מים אם מערכת הקירור תקינה. יש לך כניראה נזילה או פריצה באטם ראש. אם יש נזילה אתה אמור ליראות סימנים של נוזל קירור במקומות שהוא דולף. נזילה יכולה להיות גם ברדיאטור הפנימי - בדוק אם יש נוזל קירור מתחת לדשבורד מקדימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא מדע טילים, רכב לא אמור לאבד מי קירור ובטח לא ליטרים, אפילו בקיץ.

ההסבר לאיבוד מים הוא נזילה מאחד הצינורות, בית תרמוסטט, משאבת מים, רדיאטור חימום פנימי או סדק ברדיאטור שדיי נפוץ בלנטיס שהרדיאטור נסדק או מתפוצץ בחלקו העליון.

אם החוסר במיכל עיבוי עצמו ולא ברדיאטור סימן שהפקק עושה את עבודתו באופן תקין.

עוד סיבה שלא נפוצה אך יכולה להיות - פריצה אפילו קטנה באטם ראש:

- יכול להיות מעבר בין מערכת הקירור לבעירת הגזים ואז לא יהיו סימנים לכך בטווח הקצר.

- מעבר בין מערכת הקירור לשמן ואז יהיו שאריות שמן צף ברדיאטור או ״טחינה״ בשמן.

החלפת מי קירור לא מזיקה ואף רצויה, אך היא לא תפתור את הבעיה בכלל וחבל להחליף מי קירור למערכת דולפת.

איזה סימנים יכולים להעיד על פריצה באטם ראש ?

פורסם

לאט לאט !

א.בדוק מול חנות חלקי חילוף חזי דלאל,האם פקק הרדיאטור שהוחלף מתאים לרכב.

ב.מתי בוצעה בדיקת הלחץ אצל רון ? (יתכן ובכל זאת יש טפטוף,שהיה קשה לראות אותו בעין (פלאנ'ץ טרמוסטט/משאבת המיים/חיבור צינורות כלשהו) והטפטוף החמיר לנזילה.אם הפקק שהרכבת מתאים,צריך לעשות שוב בדיקת לחץ.

ג.שים לב לכל שינוי בהתנהגות הרכב (התחממות חריגה או חלילה אם יש ערבוב של נוזל קירור עם שמן המנוע -מה שלא יבשר טובות על מצבו של אטם ראש המנוע).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלק המודגש היה החשד הראשון שלי. כיצד לבדוק זאת?

אין טחינה בשמן.

גם אני ככה: :shock: אחרי שקראתי את זה. תחליף מוסכניק. הרכב לא צריך לאבד גרם אחד של מים אם מערכת הקירור תקינה. יש לך כניראה נזילה או פריצה באטם ראש. אם יש נזילה אתה אמור ליראות סימנים של נוזל קירור במקומות שהוא דולף. נזילה יכולה להיות גם ברדיאטור הפנימי - בדוק אם יש נוזל קירור מתחת לדשבורד מקדימה.

אין. בדקתי. אין סימני נזילה בשום מקום נראה לעין. חיפשתי כשהרכב היה על הליפט וסרקתי כל איזור נראה לעין.

דרך אגב, זה אפילו לא היה מוסכניק שאני מטפל אצלו.

למזלי.

לאט לאט !

א.בדוק מול חנות חלקי חילוף חזי דלאל,האם פקק הרדיאטור שהוחלף מתאים לרכב.

ב.מתי בוצעה בדיקת הלחץ אצל רון ? (יתכן ובכל זאת יש טפטוף,שהיה קשה לראות אותו בעין (פלאנ'ץ טרמוסטט/משאבת המיים/חיבור צינורות כלשהו) והטפטוף החמיר לנזילה.אם הפקק שהרכבת מתאים,צריך לעשות שוב בדיקת לחץ.

ג.שים לב לכל שינוי בהתנהגות הרכב (התחממות חריגה או חלילה אם יש ערבוב של נוזל קירור עם שמן המנוע -מה שלא יבשר טובות על מצבו של אטם ראש המנוע).

א. הפקק צריך להיות 0.9 אטמוספרות, נכון? מהי הבדיקה בעצם?

ב. לפני 10,000 ק"מ (חודש יולי).

ג. טפו טפו טפו אין כל שינוי. צבע שמן המנוע הוא שחור-חום (טיפול עוד שבועיים).

תודה לכל מי שהגיב.

פורסם

שטוף ונקה היטב את אזור המשאבה.

תבצע נסיעה מאומצת, חפש סימנים לזרזיף באזור המשאבה.

לעיתים יש דליפה קלה רק כשהציר מסתובב. לכן בדיקה כמו שביצע רון לא עולה על הבעיה.

בהצלחה

רענן

פורסם

בדקתי בשבילך, בלאנטיס שלי, 2003, בדיוק כמו שלך כמו שידוע לך :wink:

הפקק של הרדיאטור זה 1.1 ולא 0.9. והמפלס אצלי לא יורד במילימטר! גם לא כשנסעתי לאילת באוגוסט בשיא החום.

פורסם

כמובן שידוע :)

אתחיל בלהחליף את הפקק ל-1.1. האם זה באמת משנה משהו? למיטב ידיעתי הלחץ הזה הוא הלחץ שמשמש להעלאת טמפ' הרתיחה של המים. כל מה שאני יודע על מערכות קירור זה על דיזל ימי אז ייסלחו לי החברים על אי הדיוקים.

האם הפקק יכול לגרום לאיבוד הנוזל?

תודה

אלון

פורסם

הפקק הוא לא 1.1 אלא 0.9 !

וכמו שאמרתי אם החוסר הוא רק המיכל עיבוי ולא ברדיאטור הפקק תקין!

צריך להרים את הרכב על ליפט ולהסתכל טוב טוב על המשאבת מים וחיבורי הצינורות לסימני הזעה או נזילה.

לגביי החשש לחדירה באטם ראש לכיוון תאי הבעירה, בטיפול תסתכל על הפלאגים הקיימים אם יש עליהם סימנים לבנים באלקטרודה זה אומר שאכן יש חדירה. תוכל להעלות תמונות של הפלאגים וניתן לך חוות דעת

• תוכן חדש...