Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום אחרי טיול ברמת הגולן בדרך חזרה נסעתי מצומת אלמגור לכיוון צומת קדרים (מי שמכיר את הדרך יודע שיש הרבה עליות) בעליות הרכב לא סוחב ( כמובן תלוי בתלילות העליה). לא סוחב הכוונה שהוא לא עובר את ה75 קמ"ש בעליה שהיא לא כול כך תלולה, כמובן שהמזגן לא עבד ונאלצתי למשוך הילוכים נמוכים כדי שהרכב יסע.

מה שעוד יותר עיצבן אותי זה שעקפה אותי סוזוקי אלטו שלידעתי מנוע יותר חלש מלספארק ונסעה באין מפריע ואני הזדחלתי אחריה.

האם יש קשר בין מזג אויר חם לבין זה שהרכב לא סוחב?

קראתי פה על מקרים דומים שבהם דובר על מצמד שחוק אבל לא יכול להיות שאצלי הוא שחוק כי הרכב עבר רק 19K ק"מ ואני נוסע רגוע ובזהירות ולא אונס את הרכב.

הייתי מעוניין לפחות בכיוון של מה זה ולמה זה כדי להגיע למוסך עם מושג כלשהו לגבי סיבה אפשרית.

חשוב לי להדגיש שזה לא קרה רק מהיום אלא זה תמיד ככה.

תודה מראש וחג שמח.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב שנת 2011 (בנובמבר עלה על הכביש), עבר טיפול 15K לפני חודש וחצי, לא מופיע שום תקלה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

על איזה סלד אתה עולה את העליה ?

בנוסף, קצת מידע יבש, הספארק שוקלת 950 קג לעומת 885 קג של האלטו, ושיא המומנט בספארק מגיע ב 4800 סלד כאשר באלטו זה מגיע כבר ב 3400, למרות שהמומנט באלטו נמוך יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי מה שזכור לי זה נע בין 2K ל3K. יש עליות שבהן ניתן למשוך עוד את ההילוך ויש כאלה שפשוט הרכב לא נותן בכלל למשוך אותו.

פורסם

קרא את הודעתי הקודמת, הוספתי מעט נתונים יבשים.

דבר שני, אין לך מנוע 3 ליטר שישה צילינדרים. בעליות אתה חייב להיות בין 3000 ל 4000 סלד לפחות, אחרת הרכב לא יזוז. אתה סתם מאמץ את המנוע בסלד נמוך ומתייסר למה הרכב עגלה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדיוק מה שבאתי לרשום, הייתה לי פונטו 2002 ידנית, מנוע 1.250 עם "מוצהר" 80 כ"ס (זה היה המנוע "החזק", ולא סתם רשמתי מוצהר ככה, כי אין סיכוי שאחרי הכמות קילומטרים שהרכב עבר ועם כול השנים האלו על הכביש זה באמת נשאר 80 כ"ס)

בעליות צריך למשוך הילוכים אין מה לעשות, מספיק שהייתי עם יותר מבנאדם 1-2 ברכב והיה צריך למשוך לפחות ל3-4 סל"ד כדי שיזוז בצורה סבירה, אין מה לעשות, מנוע קטן דורש מאמץ בעליות.

לגבי מה שרשמת, שהרכב לא נותן למשוך את ההילוך, מה אתה מתכוון? אתה לוחץ גז והסל"ד לא עולה בכלל?

פורסם

אבל אני מסביר שיש עליות שהסלד לא עולה בכלל ועומד במקום, כמו שקרה לי היום.

ואם אני עולה מעל 3K בסל"ד אז צריך אטמים באוזניים, מפחיד אותי שהמנוע ילך ככה.

ולגבי המומנט הייתי רוצה שתסביר לי קצת איך זה עובד ומהו בעצם מומנט?

פורסם

לדעתי גש למוסך, הרכב באחריות עדיין לא? גש למוסך ושיבצעו לרכב בדיקה, עדיף אפילו אם זה רק בשביל השקט הנפשי שלך

פורסם

pashok.tr, לצערך התנהגות כזו צפויה מרכב שכזה. את העליות של כביש 98 מחמת-גדר הגרנדה שלי יכולה לבצע רק עד הילוכים שני ושלישי ולא בפחות מ 3,000 סל"ד, כשבפניה ספציפית איפה שתמיד יש רכב חונה וזוג שמתצפת על הנוף כי זה רומנטי (Ohhhhz), יש צורך בירידה לראשון. רעש או לא, כל עוד אתה משאיר את המנוע במרחק של 500-1,000 סל"ד מהנקודה בה מתקבל ההספק המקסימלי, אתה לא תגמור אותו.

פורסם
לדעתי גש למוסך, הרכב באחריות עדיין לא? גש למוסך ושיבצעו לרכב בדיקה, עדיף אפילו אם זה רק בשביל השקט הנפשי של

אין לי בעיה לגשת למוסך אני פשוט לא רוצה שיערבבו אותי ב"הכול בסדר", בשביל זה אני מתייעץ לפני. מה הבדיקות שהם יכולים לעשות במוסך?

אתה משאיר את המנוע ב 500-1,000 סל"ד מהנקודה בה מתקבל ההספק המקסימלי, אתה לא תגמור אותו.

אם אני נוסע 70-80 קמ"ש בהילוך 3 או 100 קמ"ש ברביעי זה לא גורם לנזק?

פורסם

זה המחיר שמשלם מי שקונה קטנה ידנית ורוצה לתור את הארץ. אתה צריך להבין שזו לא הסביבה הטבעית שלה - ורכב ועם נתוני פתיחה של שיא מומנט של 11.3 קג״מ ב 4800 סלד זה גרוע למי שמחפש לנסוע בסלד נמוך ורוצה כח.

אני לא מכיר את אופי הגיר בספארק ואת חלוקת ההילוכים אבל לפעמים גיר קצר עושה נפלאות למנועים כאלה אבל יכול להיות שלא זה המצב אצלך.

בנוגע לרעש, אין הרבה מה להרחיב. המכוניות האלו לא מצטיינות בבידוד שגם עולה כסף וגם מוסיף משקל, אז אתה יכול להפסיק לרחם על האוטו כי לא יקרה כלום למנוע מעל 3000-4000 סלד. שים אטמי אוזניים וסע. אם אתה ממשיך לאמץ את המנוע בסלד נמוך, דע לך כי אתה גורם לו הרבה יותר נזק מאשר נסיעה בסלד גבוה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה הבדיקות שהם יכולים לעשות במוסך?

מערכת הצתה, דלק ובדיקת קומפרסיה (שטחית רוב הסיכויים ולא באמצעות שעון). חבל על הזמן שלך, המנוע שלך בסדר גמור. חלש, אבל זה מה יש. תתנחם בזה שגם מנועים אטמוספריים בנפחים של 1.6 ו 1.8 ליטרים מתקשים בתנאים האלה.

פורסם
אם אתה ממשיך לאמץ את המנוע בסלד נמוך, דע לך כי אתה גורם לו הרבה יותר נזק מאשר נסיעה בסלד גבוה.

למה אתה מתכוון סל"ד נמוך?

סל"ד נמוך לא יותר חסכוני בדלק?

• תוכן חדש...