Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי אתה מבזבז דלק והמנוע לא סוחב.

תתחיל ללמוד לעבוד עם ההילוכים ואל תפחד מהרעש.

עליתי את העליות לגולן עם ליאונה 1300, בערך הדבר הכי עגלתי שהיה אי פעם. מנוע של מכונית מיני על מכונית משפחתית בגודל מלא.

הרכב היה מתאמץ, הייתי עולה על הילוך שני. לא יודע כמה סל"ד כי אף פעם לא היה לי אוטו עם שעון סל"ד. אבל הרגשתי בתחת שלי שהאוטו מתאמץ. אז מה.

עדיין יותר טוב מלחנוק אותו בסל"ד נמוך, הילוך גבוה ואפס תוצאות.

פורסם

סל"ד גבוה לא מזיק למנוע ואתה יכול להיות רגוע, זה עדיף שתעלה את העליה על סל"ד גבוה מאשר נמוך,כאשר בנמוך גם אתה סובל וגם הרכב.

תמשיך לעשות טיפולים בזמן והכל בסדר,אין מה לפחד.

זה שאתה שומע שב 4K המנוע בדרך לתת את נשמתו לבורא, אל תדאג כי בסך הכל הבידוד ברכב גרוע {צריכים לחסוך בעלויות לא?}.

סע בזהירות ואל תתבייש ללחוץ על הדוושה ולעלות ל 5K,הכל בסדר ולא יקרה כלום.

פורסם

תראה אנחנו הבאנו למשפחה פאביה ידנית 1.4L חדשה 2012.

אני ביום יום נוהג על קוואליר 2.2L, רבע גז והרכב נוסע כמו שצריך, ואני חוסך דלק ככה שלפעמים אני נותן גם מ"מ גז להרבה זמן (משייט לדוגמא על 50 קמש).

השבוע נהגתי על הפאביה מחוץ לעיר.

יש מקומות (רוח נגדית\עליות בעיקר) שפשוט צריך "לסחוב" הילוכים במלוא מובן המילה.

אני לא רגיל לשמוע את המנוע צועק וזועק, אבל מה לעשות אם אתה רוצה ליסוע זה מה שצריך בתנאים מסויימים, גם אם זה למשוך הילוכים ל5K סלד.

ועוד אצלי המנוע חזק יחסית לשלך (85 כ"ס, ואם דוחפים פול-גז הוא מושך יפה לדעתי! כמובן יחסית לרכב).

על אחת כמה וכמה שבספארק שהיא סופר מיני ולא מיני, עם מנוע צנום של 1.2L, אתה תצטרך "לשחוט" את המנוע כדי שהיא תזוז בעליות.

שאתה עובר לנהוג במיני ידנית, או שתיהיה תמיד בנתיב הימני ותיסע על 20 קמש פחות מהמותרת (ככה זה לרוב), או שתשחט את המנוע ותיסע כמו כולם.

בגלל זה החיסכון המשמעותי במנוע קטן הוא בעיר, שאפשר להעביר הילוכים ב2.6 סלד בכיף ולשייט רגוע (בשביל חיסכון מחוץ לעיר ובעליות בעיקר, צריך מנוע יותר גדול).

מחוץ לעיר או שתשייט על 90 בכביש 6 ותחסוך דלק, או שתשייט על 120+.

ובמבט חטוף על ההודעות שלך באשכול.

זה מנוע קטן, אל תתן לו להחנק עם פול גז והסלד בקושי עולה, אתה תשפוך מנוע מהר מאוד ככה. (מעלה את הלחצים סתם. זה כמו שיחברו לך צינור עם לחץ מים לפה, ונגיד שאתה לוגם 200CC בשניה והוא יתן 800CC בשניה, משהו יתפוצץ בסוף).

פורסם

נראה לך באמת שהמנוע שלך ימות אם תעשה עליה של 5-10 דקות רצוף על 3.5-4 אלף בסל"ד? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחשוב על זה כאילו אתה מדווש באופניים. על הילוך מהיר יהיה לך ממש קשה לדווש בעליה, אבל תצטרך לדווש עם הרגליים פחות סיבובים. זה מה שהמנוע "מרגיש" כשאתה על סל"ד נמוך בהילוך גבוה בעלייה.

לעומת זאת באופניים בהילוך נמוך בעלייה תצטרך לדווש הרבה יותר סיבובים אבל יהיה לך יותר קל. זה דומה למצב של סל"ד גבוה בהילוך נמוך בעלייה. המנוע עושה יותר סיבובים אבל יותר קל לו.

אין מה לעשות, מנועים כאלה צריכים סל"ד גבוה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כדי לנחם אותך, לי יש רכב ענק עם מנוע ענק (3.4 ליטר, 6 צילינדרים וכמעט 29 קג"מ בשיא) ועדיין כשאני עולה עליות חדות ממש, למשל העליות של סדום בדרך חזרה מאילת או העליה לקיפצובה לקיבוץ (הייתי שם יום חמישי האחרון אז זה טרי), אני משתדל לא לקרוע את האוטו ועולה את העליות האלו ב 70-80 קמ"ש, הילוך נמוך יחסית (זה אוטומט) אבל גם סל"ד לא גבוה ממש כדי לא לקרוע את הרכב סתם. בד"כ מכוניות "קטנות" יותר עוקפות אותי בלי בעיה, so? שיהיה להם לבריאות. ממה אתה מתרגש?

אני בטוח שהרכב שלך בסדר גמור, פשוט כמו שהציעו פה אם אתה רוצה מהירות בכל מחיר בעלייה תשאר על הילוך נמוך יחסית ותלחץ לכיוון ה 4-5K סל"ד והכל יהיה טוב. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה יכול להיות רגוע עליתי עם הספארק לחרמון שני אנשים ציוד מלא,וגם הייתי מגיע להילוך שני אם צריך אז יש קצת רעש בגלל חוסר בידוד זה לא אומר שהמנוע נאנס,על הדרך עקפנו גם פיקנטו 1.25 אוטומטית.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

טוב מאד, הכי חשוב שאתה רגוע :)

ברכבים קטנים רצוי לתכנן לפני העלייה ולהגיע עליה במהירות, אם לא מתאפשר אז להוריד הילוך.

לא להתבייש למשוך הילוכים, רעש לא רעש, זה מנוע והוא נועד לעבוד, לא לנוח.

אני כבר שנים רבות עם רכבים קטנים ומנועים קטנים עוד יותר ויתרה מזאת, הרכב הכי צעיר שהיה לי (נוהג בו כעת) בן 18 כבר, אני טס עליות במהירות שלא נציין (הרכב מקורי וללא שיפורים) ובכל זאת מעולם לא הייתה לי שום בעיית מנוע.

אז על אחת כמה וכמה, הרכב המודרני שלך יכול לטוס אף יותר מהר משלי בעליות.

אם אתה באזור זכרון-חדרה, אשמח להראות לך כיצד 8)

כבר חתמתי...

פורסם

:lol: :lol: , אני מאזור עפולה, למרות שפה הרוב מישור אני איישם את זה.

ברכב הקודם שלי 205 פורבר שנת 97 1.4 הייתי עושה עליות יותר טוב לעומת הספארק.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
:lol: :lol: , אני מאזור עפולה, למרות שפה הרוב מישור אני איישם את זה.

ברכב הקודם שלי 205 פורבר שנת 97 1.4 הייתי עושה עליות יותר טוב לעומת הספארק.

המנוע של ה 205 גמיש יותר מזה של הספארק ויש לו יותר מומנט שמושג בסלד יותר נמוך, מה שמאפשר לו לטפס עליות בקלות.

אחת הבעיות הנפוצות עם המנועים הקטנים מרובי ההספק זה בדיוק מה שאתה מדבר עליו, חוסר כח בעלויות.

גם לפונטו בשנות ה 90 היו דגמים של מנוע 1250 עם הספק של 75 כס שהיו עגלות בעליות. דווקא דגמי ה 60 כס של אותו המנוע הציגו גמישות מנוע משופרת והיה (לי לפחות) הרבה יותר נעים וכיף לנהוג עליהם גם במישור וגם בעליה. ברור שבמיאוץ הקלאסי מ 0 ל 100 קמש היה יתרון למרובי ההספק, אבל שם גם נגמרה רשימת היתרונות של המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פעם הבאה שאני אקנה רכב אני אסתכל על נתון המומנט יותר מאשר על נתון צריכת דלק.

תודה בכול מקרה :wink:

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אם רצית כח בעליות ובנוסף חיסכון אז היית צריך להצטייד ברכב דיזל.

שיא מומנט ב1500 סל"ד בערך עקומת מומנט שטוחה עד סל"ד כפול מזה.

הבעיה-חדש =יקר.

משומש=בד"כ מונית לשעבר ו\או רכבים עם ק"מ \בלאי גבוה\עלות תחזוקה גבוהה מרכב בנזין.

• תוכן חדש...