Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לעשות בניות לוופרים 6.5 לדלתות מקדימה ברכב פרייבט.

מה הנפח (בממוצע)המומלץ לבניות מסוג זה לדוגמא למורל דוטק/הרץ hsk וכד׳

האם בניות פיבר משפיעות על הצורך באיטום הדלת? כלומר האם צריך פחות איטום כשיש בניה בשביל לקבל תוצאה דומה?

כמה זמן לוקח למתקין ממוצע לעשות את זה?

מה הטווח מחירים המשוער על עבודה כזאת?

אשמח לקבל גם חוות דעת אישית על בניות שיש לכם וכיצד הם משפיעות על האיכות ותחושת במה קדמית.

כמו כן אשמח לקבל בפרטי המלצות על בעלי מקצוע בתחום, באזור המרכז (ראשון לציון - תל אביב).

תודה ושבוע טוב.

פורסם

אני לא יוכל לענות לך על כל השאלות מפעת חוסר יידע ודיוק.

מה שכן, אני יכול להגיד לך שלרוב רמקול בנוי בצורה שהוא צריך לעבוד בנפח מסויים. אם אתה נותן לו את הנפח האופטימלי בשבילו (עם כל מיני חישובים פיזיקליים ועוד כל מיני דברים למיניהם שהיצרן בדק), הוא יעבוד בצורה הכי טובה שלו, ויינגן בצורה הכי טובה שהוא יכול.

טווח מדוייק אין בדיוק, זה תלוי בכמה שאתה מוכן להשקיע. יכול להתחיל מכמה מאות ויכול להגיע לאלפי שקלים שנושקים לחמש ספרות.

בקשר לאיטום, בכל מה שקשור לזה (שאתה מדבר נטו על סאונד), כל המרבה הרי זה משובח.

שיהיה לך בהצלחה ידידי

פורסם

לגבי בידוד - מיתקון הרמקול בתוך תיבה ייעודית, במילים אחרות, נפח סגור על גבי הדיפון, מפחית בצורה דרמטית את הצורך בבידוד הדלת.

בראש ובראשונה - אתה לא צריך לסגור מחיצות\פתחים טכניים בדלת הפנימית היות והיא לא מהווה "תיבה" לרמקול.

מעבר לכך - הרמקול לא מנגן ישירות אל פח הדלת ולכן הרזוננס יהיה נמוך בהרבה - טיפול של שכבה אחת במקומות הכי רועשים בדלת יספיק + שכבה אחת של חומר בולע רעשים כמו ספוג נוסח ביטופלסט (STP) או דיינאליינר (דיינאמאט) או אוברקיל FOAM של סטינגר למשל (יש עוד ועוד מתחרים) וזה בעצם המקסימום הדרוש לטיפול בדלת כאשר הרמקול מותקן בתיבה.

אני ממליץ במקרה הזה לתת שכבה טובה של חומר בידוד בוטילני (דינאמאט אקסטרים למשל) על הדיפון העצמו כי עליו יושבת התיבה.

בניית תיבות לרמקולים על הדלת הינה עבודה קשה מאוד מכמה סיבות:

1. צריך למדוד נפח לתוך ומחוץ הדלת.

2. צריך לקחת בחשבון זוויות ואופן בניית תיבה בצורה כזו שזה לא יפריע לרגליים וחס וחלילה שלא יפגע בבטיחות הרכב.

3. צריך לקחת בחשבון שכאשר סוגרים את הדלת - הכסאות צריכים להיות מסוגלים לזוז ותא הכפפות צריך להפתח מידי פעם לפעם - יש כאלה שמחליטים להזיז את הכסאות ולפתוח את תא הכפפות רק כאשר הדלתות פתוחות - לא בטיחותי!

שלבי הגימור וביצוע התיבה בצורה כזו שהיא עדיין תהיה אסטטית הינם אומנות לשמה ושלבי הגימור עצמם הם קשים בטירוף.

תיקח בחשבון שמחיר לעבודה שכזו, אם מדובר על עבודה טובה יכול לנוע בין 2.5K עד 5K שקלים לדלת!

ואתה צריך לשאול את עצמך שאלות בריאותיות כמו:

1. האם ייבשו את הפיבר כמו שצריך? (אדים רעילים שנפלטים למשך זמן בתוך הרכב).

2. האם ביצעו את עבודות הצבע, ריפוד או כל גימור אחר - עם חומרים שהם לא נדיפים ורעילים?

3. האם אותם חומרים לא יתפרקו או יאבדו מחוזקם במשך הזמן? הנחה לא נכונה של שכבות הפיבר - אחרי הקיץ הראשון אתה תבין על מה שילמת.

גם לזה יש חשיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכולם.

במידה ואני מחליט לוותר על הבניות ויילך רק על איטום,(LANS ממש הלחצת אותי)

האם נהוג לעשות הגבהות לוופר שיהיה ONAXIS בלי בניה יעודית (בדלת אטומה) והאם זה ישתלם מבחינת שמע?

אני אסביר את הבעיה שלי,

אני לא מקבל תחושה שהבמה מקדימה מולי, אלה שהיא איפשהו מטיילת לה באזור הקדמי פעם קצת שמאלה פעם למטה וכו' זה משתנה בעיקר אם סוג מוזיקה שונה. עכשיו האם לתת זווית לוופר שיהיה ONAXIS בדלת אטומה ישפר לי את תחושת הבמה?

תודה ושבוע טוב.

פורסם

אין מה להלחיץ - רק עלות החומרים בשביל לעשות בניה לדלת אתה תצא בנזק לא קטן.

כן - לתת זווית למידבאסים יכול מאוד לעזור אבל אולי יש לבעיה שלך פתרונות יותר קלים.

איזה סט קומפוננט יש לך, איפה האלמנטים ממוקמים.

אתה מגבר אקטיבית או פסיבית את הסט הקדמי? אם כן - איך הרכיבים חתוכים ובאיזה סלופים?

האם יש לך HU עם יכולת טיים קורקשן? - > TC

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...