Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Brake Assist ונהיגה ספורטיבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע:

כיום, כחלק ממתקפת האלקטרוניקה הפוקדת מכוניות חדשות, נכנסות יותר ויותר מערכות אלקטרוניות המשפיעות על התנהגות הרכב. מדובר כמובן על ה- ABS המוכרת, בקרת משיכה או בקרת יציבות במכוניות ספורטיביות או יוקרתיות, וכעת ישנן מכוניות הכוללות "סייען בלימה" (הידוע בכינויו Brake Assist, BAS, EBA ובטח יש עוד). לפי הבנתי, המערכת מזהה מצבים בהם נדרשת בלימת חרום ומפעילה את כל כוח הבלמים ללא קשר למידת הלחיצה על הבלם (אין לי מושג איך).

השאלה:

האם מערכת כזו תשפיע על נהיגה ספורטיבית? האם זה יצור הפתעות מיותרות לנהג הנלהב המאט את מכוניתו בצורות מסוימות? האם זה ידרוש משנה זהירות בקשר להפעלת הבלמים כדי לבלום בצורה הרצויה? האם זה יכול ליצור סכנה בנהיגה יומיומית? האם זה בכלל שווה משהו?

Serpent

פורסם

1. זה ישפיע על נהיגה ספורטיבית מכיוון שבמקום שתחליק את הזנב בסיבובים בצורה ספורטיבית, המערכת תזהה את זה כהחלקה ותפעיל את הבלמים בחלוקה שונה כדי למנוע את ההחלקה.

2.המערכת תסייע למנוע תאונה ע"י "הפתעות" שפתאום יהיו בדרכך ותצטרך לסטות מהמסלול, ובעזרת המערכת הזאת לא תחליק לשוליים (או דברים דומים) ובכך יש סיכוי טוב יותר שתמנע את מעורבותך בתאונה כלשהי.

3.בשילוב עם מערכת ESP (מערכת המפעילה את כל מערכות הזהירות ביחד) ה-brake assist לא ידרוש ממך אפילו לגעת בברקס, אלא כפי שאמרתי יזהה את ההחלקה וימנע אותה. כך שזה יפעל אם אתה זה שלא נזהר.

4.לא , רק להועיל.

5.עיין בסעיפים 1-4.

בכל מקרה כשתנהג עם מערכת כזאת אז תבין בדיוק על מה אני מדבר, ובכל מקרה לא שמעתי עדיין על מכונית שמוכרים עם מערכת brake assist (שגם לא ראיתי שלא באה עם ESP) שלא ניתן לכבות כשרוצים בלחיצת כפתור.

פורסם

קודם כל מנסיוני לא קל להגיע למצב כניסת ה"תגבור" לפעולה. לפחות ב-307 זה כך.

חוצמזה לא מדובר בבלימה לא מבוקרת ללא תלות בעוצמת הבלימה שלך. ממש לא.

מחקרים הראו שבמצבי חרום נהגים נוטים להרפות מעוצמת הבלימה לאחר הנשיכה הראשונית (אולי עוצמת הבלימה מבהילה אותם והם חוששים שיאבדו שליטה).

בתגבור בלימה יש נסיון לפצות על כך אבל יחד עם זאת לקרא את צורכי הנהג.

במילים פשוטות אם כבר נכנסתה לבלימת חרום תחוש השההיה בתגובה להרפיית דוושה.

בנהיגה ספורטיבית אם תבלום בלימה מאוחרת לפני פנייה ותעבור מייד לדושת התאוצה, תגבור הבלימה לא "ייתעקש" להמשיך לבלום למרות שאתה מאיץ.

בקיצור EBA תכונה מעניית שדורת הסתגלות (הפעם הראשונה מעט מפתיעה אבל בודאי לא מסוכנת) קולין ומרכוס כנראה היו מותרים עליה אבל אני לא חושב שהיא מפריעה לנהיגה ספורטיבית.

פורסם
1. זה ישפיע על נהיגה ספורטיבית מכיוון שבמקום שתחליק את הזנב בסיבובים בצורה ספורטיבית, המערכת תזהה את זה כהחלקה ותפעיל את הבלמים בחלוקה שונה כדי למנוע את ההחלקה.

2.המערכת תסייע למנוע תאונה ע"י "הפתעות" שפתאום יהיו בדרכך ותצטרך לסטות מהמסלול, ובעזרת המערכת הזאת לא תחליק לשוליים (או דברים דומים) ובכך יש סיכוי טוב יותר שתמנע את מעורבותך בתאונה כלשהי.

3.בשילוב עם מערכת ESP (מערכת המפעילה את כל מערכות הזהירות ביחד) ה-brake assist לא ידרוש ממך אפילו לגעת בברקס, אלא כפי שאמרתי יזהה את ההחלקה וימנע אותה. כך שזה יפעל אם אתה זה שלא נזהר.

4.לא , רק להועיל.

5.עיין בסעיפים 1-4.

בכל מקרה כשתנהג עם מערכת כזאת אז תבין בדיוק על מה אני מדבר, ובכל מקרה לא שמעתי עדיין על מכונית שמוכרים עם מערכת brake assist (שגם לא ראיתי שלא באה עם ESP) שלא ניתן לכבות כשרוצים בלחיצת כפתור.

דניאל ערבבתה כאן מספר מערכות.

אתה מדבר על חלוקת עוצמת בלימה EBD זה משהו אחר לחלוטין.

אבל חלוקת עוצמת בלימה פועלת רק בזמן שאתה בולם.

שימוש בבלם בסיבוב זו בקרת יציבות סיפור שונה לחלוטין.

פורסם

כן כנראה עירבבתי פה כמה מערכות אבל באוטו שלי יש את המערכות האלה וכולן מתקבצות ב-ESP, שניתן לכיבוי או להדלקה.

לגבי הבלימה בסיבוב ספורטיבי, אם עושים סיבוב כזה והמערכת מזהה החלקה ואז לוחצים על הגז אז המערכת לא תפסיק עם הבלימה שלה (לפחות אצלי), אלא תמשיך לתת נקישות ברקס כאלו עד שנגמרת ההחלקה לגמריי

פורסם

השאלה היא אחרת:

במידה ואני בולם ונהג הדייהו שמאחורי נועל גלגלים ושט לעברי, האם הרפייה מהדוושה תביא להפחתת עוצמת הבלימה או שהמערכת תזהה זאת כפאניקה ותמשיך את לבלום באותה העוצמה?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
השאלה היא אחרת:

במידה ואני בולם ונהג הדייהו שמאחורי נועל גלגלים ושט לעברי, האם הרפייה מהדוושה תביא להפחתת עוצמת הבלימה או שהמערכת תזהה זאת כפאניקה ותמשיך את לבלום באותה העוצמה?

שי

לדעתי זה כבר יהיה תלוי בנהג. אם הנהג עוזב את דוושת הברקס או התחיל ללחוץ על הגז מן הסתם אין שום שאלה והנהג לא מעוניין בבלימה, ולכן המערכת לא תבלום. אם נהג הדייהו נעל גלגלים לא תרצה לבלום בכלל אלא להסתלק מדרכו כמה שיותר מהר.

פורסם

מע' הסיוע בעת בלימה עושה דבר מאד מאד פשוט (אבל חשוב) :

היא מזהה לחיצה הסטרית על הבלמים, דהיינו לחיצה מהירה ולא רגועה, ומפרשת אותה כמצב חירום. במצב זה היא מפעילה כח בלימה נוסף בכדי למנוע אפשרות של מצב בו הנהג לא יפעיל את מע' הבלמים בצורה הטובה ביותר והחל מהרגע הראשון.

ישנן רכבם אשר בכדי להגיע למלא יכולת הבלימה יש להפעיל כח רב על דוושת הבלם ועל כן אנשים חלשים יותר ו/או נשים עלולים להפסיד מרחק בלימה קריטי בשל בלימה לא מספקת ברגעים הראשונים (בהם הרכב עובר מרחק גדול יחסית בכל יחידת זמן).

דני G.

• תוכן חדש...