Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(מבקש המלצה ל) מחשב נייד

ToMeR
שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מחשב נייד חדש או משומש בתקציב של עד 1000 ש"ח.

מיועד לתלמיד בכיתה י"ב, בלי משחקים ובלי כלום, לימודים אינטרנט ודברים קלים שכאלה.

רצוי שיסחב מערכת הפעלה חלונות 7 וכמובן יריץ אופיס.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ציינת אם המחשב צריך להיות תחליף לשולחני או שיינשא על הגב - מה שיקבע את הגודל הדרוש.

מכל מקום - בתקציב זה לא תשיג בארץ מחשב נייד חדש ראוי. יהיה עליך לפשפש בלוחות היד השניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

http://www.גיים-און.co.il/product.asp?productid=938

זה יריץ WINDOWS 7, אבל זה מחשב חלש למדי. קח בחשבון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי תחושה שמדובר במוצר שכבר לא קיים על המדף. מדובר בדגם מלפני כ-3 שנים. גם אם הוא קיים הרי שהסוללה לא טריה ואיבדה חלק מקיבולתה.

מכל מקום - יש לי מחשב דומה (Eee PC 1000HEB עם מעבד N270 ואפשרות המהרה, ה-N280 הוא מאותו דור עם שעון טיפה יותר מהיר), עד לאחרונה התקשה לסחוב Win XP. לאחרונה הגדלתי את ה-RAM ל-2 ג"ב (סטיק שהוצאתי ממחשב ששבק) ויש שיפור מסויים בביצועים. עם זאת - עדיין מדובר במחשב חלש יחסית שמשמש אותי בעיקר כמחשב קל ונייד בנסיעות.

יש מהדורת Win 7 ייעודית לנטבוקים - עם הרבה מגבלות. המחשב המדובר מגיע עם XP וקרוב לודאי שלא יצטיין בשימוש ב-Win 7.

כמוכן שים לב שהמסך והמקלדת קטנים ועשויים להיות לא נוחים לשימוש בלי מסך ומקלדת חיצוניים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לברר מולם ואז יהיה אפשר לדעת.

סמסונג עם N2600 ו1GB DDR3 עם ווינדוס 7 סטרטר (להלן, הגרסה המוחלשת/מופשטת) עולה בKSP בסך הכול 1250₪.

מדובר במחשב יותר מודרני ויותר חזק, ועם ווינדוס 7, חדש לחלוטין.

עם זאת, אטום הוא מעבד חלש למדי, למרות שהN2600 עדיף משמעותית על הN270,

אבל אם הדרישות שלו זה אינטרנט ואופיס, זה די והותר, כל עוד הוא לא מצפה ליותר מדי.

יד שניה זה סכנה בתכלס, אתה לא יכול לבדוק ב100%, וקשה לדעת מה המצב שלו, אפילו אני שמכיר הרבה דברים, לא יכול לבדוק לפטופ יד 2 ב100%. כמה טסטים שאני לא אריץ, כמה שאני לא אבדוק את הבטרייה, את ההרדיסק, את המעבד והלוח, תמיד יש סיכוי ליפול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחשב יהיה ללימודים בלבד, בעצם זאת תהיה המחברת לימוד.

בבית יש כבר שולחני חזק. השאלה אם באמת בתקציב הזה יש נייד יד שניה ראוי שיכול לתת מענה במסך של 13 או 14 אינץ.

הילד משלם את זה מכיסו ולכן התקציב מוגבל יחסית. באיזה תקציב כן ימצא משהו ראוי לצרכים האלה?

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המחשב אינו חיוני ללימודים - שיוותר עליו. חבל שיתאכזב, שלא לדבר על בעיית גניבות וכו'. המחשב עדיין אינו תחליף מחברת ולעט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שכן יהיה אפשר למצוא משהו, אבל שוב - אם אתה לא יודע לבדוק, אולי עדיף לא להתעסק עם זה?

תיקונים למחשב נייד אינם זולים כלל וכלל.

מחשבים חדשים עם מסך 11.6+ מתחילים מ1500₪, ולא בהכרח של מותגים מי יודע מה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המחשב אינו חיוני ללימודים - שיוותר עליו. חבל שיתאכזב, שלא לדבר על בעיית גניבות וכו'. המחשב עדיין אינו תחליף מחברת ולעט.

חיוני מאוד בגלל בעיות כאלה ואחרות

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרובת משפחה שלי רכשה לבנה מחשב לצורך הלימודים, גם חיוני בשל בעיות אלה ואחרות. המחשב נגנב. המזל היה שמדובר במחשב יד שניה שלא היה שווה הרבה.

בכל מקרה - אם יש אפשרות לחסוך עוד קצת ולקנות מחשב קצת יותר גדול (נטבוק בגודל "11) הוא יהיה עדיף - מסך ה-"10.1 והמקלדת הצמודה אליו קטנים מאוד ואינם מספקים. או לנסות להשיג מחשב מיד שניה. צריך להביא בחשבון גם ציוד היקפי - עכברון, תיק איכותי, אולי גם סט כבלים - שיוסיפו להוצאה עוד כ-400-500 ש"ח. אני מדגיש את התיק כיון שאם רוצים להכניס את המחשב לתיק מרופד ואטום לגשם שיוכל להכיל גם את שאר אבזרי בית הספר מדובר בהוצאה של לפחות 300 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המסביב ידוע, השאלה הגדולה כרגע זה איזה מחשב קיים בטווח מחיר הזה ששווה בכלל את הכסף בתור יד שניה.

מסך 10 וגם 11 לא יהיו כי אני רוצה 13 אחרת הוא יוציא את העיניים וחבל על הכסף

ראיתי בזאפ דל חדש סביבות 2200 ש"ח מסך 14 עם קשיח 500 וזיכרון לא זכור לי, מחשב בסיסי למדי אבל שיכול להריץ חלונות 7 בכיף, רק שאני לא מוצא כאלה ביד שניה...

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו אני אאכזב אותך עוד יותר.

אתה מדבר על מחשב שישב על הגב של הבחור. זה אומר שהמחשב צריך להיות גם חזק פיזית - מה שמייקר אותו עוד.

לבני היה מחשב "13.3 מתוצרת HP שהוגדר כמחשב מדיה. המחשב נישא על גבו (בתיק איכותי ויקר) 5 פעמים בשבוע לטכניון וחזרה. המחשב, שהיה בנוי לשימוש ביתי והמארז שלו היה מפלסטיק, לא עמד במשימה והתקלקל לאחר פחות משנתיים. למשימות שאתה מייעד למחשב צריך מחשב הבנוי יותר טוב - אפילו מסדרה עסקית. לכן צריך תקציב יותר גדול או להסתפק בדגם יותר ישן. עם זאת - גם מחשב המריץ XP יבצע את המשימות שציינת (אינטרנט ואופיס). מחשב חדש בגודל "13.3 ואיכות מבנית מספקת יעלה פי 3-4 מהתקציב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המסביב ידוע, השאלה הגדולה כרגע זה איזה מחשב קיים בטווח מחיר הזה ששווה בכלל את הכסף בתור יד שניה.

מסך 10 וגם 11 לא יהיו כי אני רוצה 13 אחרת הוא יוציא את העיניים וחבל על הכסף

ראיתי בזאפ דל חדש סביבות 2200 ש"ח מסך 14 עם קשיח 500 וזיכרון לא זכור לי, מחשב בסיסי למדי אבל שיכול להריץ חלונות 7 בכיף, רק שאני לא מוצא כאלה ביד שניה...

ההבדל בין 13.3 ל14 הוא מזערי מבחינת גודל, אבל קריטי יחסית מבחינת זמן סוללה.

לאחותי יש מחשב 13.3, לי יש 15.4, אני סובל מבעיות ראיה ולא מוציא את העיינים על ה13.3, ואבי שמתקרב לגיל 50 גם כן משתמש ב13.3 ולא מוציא את העיינים.

13.3 זה הגודל האולטימטיבי, מצד אחד לא מאבדים ביצועים, כי ב13.3 עדיין אפשר לדחוס חומרה טובה, אבל מצד שני הוא יחסית קומפקטי וקל ויותר חסכוני בסוללה.

אם יש לך מישהו שטס בקרוב לקנדה או ארה"ב, אפשר למצוא שם מחשבים כמו מחשבים מחודשים כאלו (בארה"ב אפשר לקנות מחודשים בלי לחשוש, המוצרים שם טובים):

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246478

THINKPAD, סדרה איכותית ואמינה של LENOVO. בנויים היטב.

או הDELL הזה, שהוא גם מסדרה איכותית:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834200601

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד כמה הצעצוע הזה

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000evemP9IY1GtGmUsHbCS5ad5:12bbi68k5?id=4462073&pr=QJ5&N=2%2030215

יסתדר עם החלונות 7 HOME ואופיס 2010?

יסחב או שיקרטע?

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יסחוב באופן סביל עד סביר,

אבל זה מספיק:

http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16726&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

ויחסוך לך כמה מאות שקלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...