Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עומס יתר עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי לא כדאי לשים פיוז של 60A אם הכבל הוא 8G ומטה. כי במקרה ויהיה קצר הכבל ישרף כי הוא יכול להעביר דרכו רק עד 50A. אז תשים פיוז של 50A על כבל 8G. אני גם לא חושב שהוא יעבור את ה50A בצריכה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מדבר פה על מצב meltdown בכלל.

אני מדבר על כך שפיוז קטן יותר ישרף.

ונסיון עם זה, יש לי הרבה...

כרגע, אין לי עדיין פיוז או breaker של 90 אמפר למגבר שלי, אלא הכי גבוה שהשגתי זה

70 אמפר...

ויוצא שאני החלפתי כבר 2 של 50 אמפר, ו2 של 60 אמפר עד שהבאתי את הנוכחי.

ברגע שאני ואבי נכייל את המערכת שלי, גם ה 70 יילך, ונצטרך "לטפס" יותר גבוה... :)

פורסם

איל, היו לי חברים עם פיוזים שרופים בגלל עודף צריכה,

פיוזים מסוג זה הם בעלי נתק, לפחות כל אלה שאני ראיתי.

הפיוז היחיד שראיתי שהגיע למצב המסה, שרואים שפשוט ניכנס בו זרם אדיר.

זה היה פיוז שהפלוס נגע בשילדה..

לבוא ולהגיד שצריכת עודף של מגבר יכולה להגיע למצב המסה..... אני חושב שזה לא אפשרי.

אם אתם מעוניינים אני ארד לאוטו ואני יחפש את הפיוזים האלה, יש לי כמה וכמה שרופים שמה עם ערכים של בין 30אמפר ל60 אמפר.

נביא תמונות ונראה עד כמה הנתק מיזערי.. ולא גורם להמסה של שום דבר בסדר גודל של פיוז של 30 אמפר.

ואני חושב שהוא יחשוף בשבילנו את התשובה, כשהוא יספר לנו שזה לא יומה הראשון של המערכת בפעולה.

blackmazda, חבל שאתה שורף פיוזים

פיוזים לא מתאימים לזרם שעובר דרך החיווט, את הפיוז מתאימים לעובי החיווט,

לא מומלץ לעבור את ערך זה בשל סכנת התלקחות ... אם הסכנה רלוונטית או לא, זה כבר שאלה אחרת. (ואם זה לא רלוונטי עבורך, פשוט תוריד את הפיוז)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אז כבר אמרתי ואני רואה שגל הסכים שהוא התכוון לנתק, זה הכל. הוא אמר המסה כי הוא בחר להשתמש במילה חזקה יותר, אבל אני מאמין שהוא לא באמת דמיין את הפיוז נמס. אתה יכול להירגע :)

דרך אגב, אמרת שכל הכוח של האלטרנטור לא יגרם לפיוז להיות מומס אלא רק קצר, השאלה היא למה בדיוק?

פורסם

חח, אין לי בעיה שגל יסכים עם זה, אך לא מדובר פה בפיוזים שלו

מדובר פה בפיוזים של הבחור עם המגבר 4 יציאות

UDIASIAS

לגבי הכוח של האלטרנטור, כבר כמה אמפר הוא יכול לספק במצב שיא, 100 ? פיוז של 30 אמפר יגיע לנתק דיי מהר במצב שכזה, (בסך הכל פי 3 מנתון הפיוז, במצב קצר יש הרבה יותר מפי 3, אולי פי 20)

אבל המסה מיידית היא אך ורק בקצר,

שוב.. את התיאוריות שלי לא קראתי באינטרנט, זה דברים שיש לי ברכבים שלי, ושל חברים שלי..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

סליחה סליחה סליחה.........

אני רוצה לעשות סדר בדברים בשבילכם!

המערכת עובדת אצלי כמה חודשים!

כאשר הווליום גבוהה והמערכת עובדת זמן ממושך אז המגבר פשוט מתנתק!

ואחרי כמה דקות (שהוא מתקרר כנראה) הוא נדלק שוב!

מאז שיש לי את המגבר לא בדקתי את הפיוז שליד המצבר!

רק כאשר המגבר נכבה בפעם האחרונה ולא נדלק יותר!

הבית של הפיוז קיבל עיוות מסויים!!

אני חייב לצייןןןןן הפיוז נשאר ללא נתק!!!!!!!

פשוט הוא כולו התעוות ורגל אחת שלו נההיתה שחורה נמסה ונדבקה לתוך הבית פיוז!

(הייתי חייב להחליף בית פיוז כי הוא היה גמור).

מקווה שעזרתי!

ROVER=~~

פורסם

מה קורה בקצר? ולמה הפיוז מומס בקצר, כי מה?

אם אני לא טועה אז כאשר הפיוז נשרף זה אומר שעבר בו זרם מיותר שהפך לאנרגית חום וזה מה ששרף את הפיוז.

:king:

פורסם

איל, אומנם יש לי ניסיון קצת דרך מערכות של חברים ושלי,

אך כמובן שאני מתעניין בהרבה ידע מהאינטרנט, אני אולי לא בקיא כמוך, אני מנסה לשקוד על נושאים שאכן מעניינים אותי... לצערי רוב הנושאים לא מעניינים אותי.

הפיוז מומס במצב של קצר מהסיבה שהכוח שעובר בו פשוט אסטרונומי, מדובר פה במדוייק:

I = E/R

I = 12/0.01

I = 1200 amps

Then plug the current into the formula P=I^2*R. We get:

P = I2*R

P = (1200*1200)*0.01

P = 14,400 Watts

This shows that the wire would dissipate 14,400 watts of heat which would melt the wire's insulation and more than likely ignite everything that comes in contact with the wire (fuel lines, other wires, carpet, plastic, insulation). In comparison, the largest burner on your electric stove will not put out that much heat on high!

טעות שלי, לא פי 20 מערך הפיוז, פי 40.

ואני מבין שבעל התדר כרגע ענה לכולם על המיתוס, מגבר שעבד מספר חודשים לא ימיס ביום את הפיוז.. אז כמובן וכמובן שאין צורך בהחלפת הפיוז הראשי כשמדובר בבעיה בהגברה, או בקצר כלשהו בכבל.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

חח היתי צריך לחשוב על זה קודם, לא אופייני לי

כמובן וכמובן שהכוח הזה בא מחברת החשמל !

:)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

:lol: תשמע, אל תשכח שאתה זה שאמרת לי בעבר שאתה אוהב דיוקים ;)

עכשיו לגבי מתי הוא נמס ומתי הוא לא, האמת אני לא בטוח. ההיגיון אומר שבשביל שהפיוז יומס צריך זמן ואם עובר במתכת זרם מאוד גבוה, הגיוני שהיא דווקא תישרף מיד. בכל מקרה התוצאה הסופית זהה - נתק. אני לא בטוח ממש שאתה יכול לקבוע מתי הוא נמס ומתי הוא נשרף, איך אתה קובע זאת?

פורסם

חחחח איל, אני מבין שעם מערכת כמו שיש לך באוטו

אין לך ניסיון עם שריפת פיוזים, כשאתה מתעסק עם מערכות עממיות, אתה מקבל קצת מושג לגבי הפיוזים השרופים

תן לי כמה דקות לרדת לרכב ולחפש את הפיוזים, אני אתן פה את התמונות של הפיוזים שאני אמצא

ואני אתן לכם להחליט איזה מהפיוזים הנל נשרף עקב עודף כוח שמשך המגבר, לעומת כבל + שקוצר עם השילדה.

אני מאמין שתמונה אחת שווה 1000 מילים :)

דרך אגב, התיאוריה אומרת שפיוז צריך 200% אמפר, במשך 5 דקות בשביל להישרף.

כאן מדובר בהרבה יותר מפי 2 כוח, מדובר פה בפי40 כוח.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

משום מה כולם חושבים שהתחלתי עם מערכות יקרות. גם לי היה פעם קנווד, לנזר וכו'.

שרפתי הרבה פיוזים, היו גם קצרים. למען האמת לא כל כך התעמקתי בפיוז אלא יותר בפתרון הבעיה. בסך הכל כמו שנאמר קודם, העניין לא קריטי. יותר חשוב שנעזור לבחור לפתור את הבעיה ולכן נפסיק להשתלט לו על הת'רד (מודה באשמה :) ).

פורסם

כשאתה מסתכל על הב אמ וו של הרמטכל, אתה נזכר באוטובוס של אגד שהוא נסע בו כשהוא היה טוראי ?

חשבתי שלא.... :)

אז אל תצפה מאיתנו להסתכל על ה"אוטובוס" שלך.. בכל אופן אכן השתלטנו לו על התרד, אך אין ברירה

הוא צריך להבין שלהשים פיוז גדול יותר, זה לא פיתרון והוא צריך להבין שהוא חייב לבדוק את הכבל כמו שצריך לראות שהוא לא נפצע ויוצר סגירת מעגל עם השילדה.

או שיכול להיות שהמגבר עצמו יצר את הקצר, ואז זה כבר סיפור חדש עם מעבדה או להחליף מגבר.

או לחלופין אם ישנה אחריות..

בכל אופן, הבעיה אינה בפיוז, כמו שהבחור טען, לא מדובר במערכת חדשה מדובר במערכת שעבדה ופעלה מצויין עם צריכת האמפר לעומת הפיוז ..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...