Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יזמות

neon turtle
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפתוח עסק זה החלק הקל, לגרום לו להצליח זה החלק הקשה ולכן אני לא מסכים עם הגישה הזאת של "אם לא תנסה לא תצליח".

אתה רואה את האוקסימורון במה שכתבת?

אם לא תנסה, אתה בוודאות לא תצליח. אם תנסה, יש לך סיכוי להצליח וסיכוי להיכשל.

אם לא תנסה, כבר נכשלת מראש. את ה"לא", כבר יש לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין פה שום אוקסימורון ידידי ואתה מסתכל על דברים מאוד בצורה של שחור או לבן ובחיים הרוב מתנהל על האפור.

אם לא תנסה אתה פשוט לא תדע, זה לא אומר שהצלחת או שנכשלת לפי ההגדרות שלך.

זה בערך כמו שאגיד לך שאם לא תעשה שלישיה עם 2 לסביות אתה מפסיד (יכול להיות שכן, יכול להיות שלא).

מה שאני אומר בשורה התחתונה זה שלא צריך להחפז לזה מתוך כל הקלישאות האלה שאותן כתבת בהודעה האחרונה, להיות עצמאי זה לא פיקניק ואני לא מתחבר לכאלה שמנסים לצייר תמונה כמה זה קל וזורקים משפטים קלישאתיים.

מאוד קל להתפתות לעסק עצמאי, מאוד קל להפסיד את התחתונים עם עסק עצמאי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רעיון שעלה לי לראש לפני הרבה שנים.

להקים אתר שמתמחה בהחלפת מקומות עבודה של שני אנשים העוסקים באותו מקצוע.

לדוגמא: שני רואי חשבון- אחד גר בראשון לציון ועובד בנתניה והשני גר בנתניה ועובד בראשון לציון.

החלפה כזו תגרום לפחות פקקים, בזבוז זמן, דלק, שעות עבודה. התועלת למשק גדולה מאוד.

לא קל ליישום אך בר ביצוע.

בהצלחה למי שישתמש ברעיון ושלא ישכח לתת אחוזים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לדוגמא: שני רואי חשבון- אחד גר בראשון לציון ועובד בנתניה והשני גר בנתניה ועובד בראשון לציון.

החלפה כזו תגרום לפחות פקקים, בזבוז זמן, דלק, שעות עבודה. התועלת למשק גדולה מאוד.

לא קל ליישום אך בר ביצוע.

בהצלחה למי שישתמש ברעיון ושלא ישכח לתת אחוזים.

אל תקח אישית את מה שאני הולך לומר עכשיו - זה אחד הרעיונות הטיפשיים ששמעתי. אבל מצד שני, אני לא חי מספיק זמן בכדי להיחשב ותיק.

אתה תמים מספיק בשביל לחשוב ששני בעלי מקצוע אקראיים יהיו מקצועיים באותה מידה?

אם לשכיר מפריע המרחק, שיחפש עבודה קרובה לבית.

פתרון יותר קל, אגב, יהיה להעלות את מחירי הדלק. דומה מאוד למה שקורה היום :-P

פורסם

לקחת אישית? אני מכיר אותך מאיזה שהוא מקום שאני אמור להיעלב? זו דעתך. לדעתי זה רעיון לא רע.

באינטרנט ובמיוחד בפורום הזה אוהבים לקטול ולהעליב דיעות של אנשים אחרים. אז אם אתה רגיש מדי(לא אתה ספציפית) לא כדאי שתפרסם את מחשבותיך באתרים באינטרנט.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אין פה שום אוקסימורון ידידי ואתה מסתכל על דברים מאוד בצורה של שחור או לבן ובחיים הרוב מתנהל על האפור.

אם לא תנסה אתה פשוט לא תדע, זה לא אומר שהצלחת או שנכשלת לפי ההגדרות שלך.

זה בערך כמו שאגיד לך שאם לא תעשה שלישיה עם 2 לסביות אתה מפסיד (יכול להיות שכן, יכול להיות שלא).

מה שאני אומר בשורה התחתונה זה שלא צריך להחפז לזה מתוך כל הקלישאות האלה שאותן כתבת בהודעה האחרונה, להיות עצמאי זה לא פיקניק ואני לא מתחבר לכאלה שמנסים לצייר תמונה כמה זה קל וזורקים משפטים קלישאתיים.

מאוד קל להתפתות לעסק עצמאי, מאוד קל להפסיד את התחתונים עם עסק עצמאי.

אני באמת טיפוס של שחור ולבן. האי ידיעה הזו, במקרה שלי, תוציא אותי מדעתי. אני לא יכול לעמוד מהצד ולחשוב מה היה אם. אז אני יכול לפנטז על 2 לסביות, ואני יכול להפעיל את הכישורים שלי בשביל לאתר 2 לסביות ולהציע להן לעשות משהו. אני יכול להמשיך לפנטז שזה הדבר הכי טוב שקרה לי אי פעם, או שאני יכול לקחת את הצ'אנס שלי עם שתיהן, מקסימום לא אמצע זוג שירצו. את ה"לא" הזה כבר יש לי, כך שאם לא אנסה גם לא אגיע ל"כן". ואז אני אדע...

ואלו לא קלישאות, כל עוד הן עובדות ונכונות. בכל צורה שבה אני מסתכל עליהן, הן נכונות.

תחשוב על זה ככה:

אתה לא תיקח רכב אחד מתוך 2 אופציות בלי נסיעת מבחן. נכון? מהי אותה נסיעת מבחן? בשביל לבדוק איך הרכב.

אם תיקח רכב על עיוור כי זה רכב החלומות שלך, זה משהו אחר. אתה עלול לסבול או שאתה עלול להנות, אבל יהיה לך צד אחד או הצד האחר. אם תיקח נסיעת מבחן, תדע על מה וויתרת בדיוק- כי ניסית את הרכב השני גם.

פורסם

זה בחיים לא היה עובד עם 2 לסביות.

אתה צריך אחד מהאופציות הבאות:

1. צמד בחורות - אחת בי-סקסואלית, ואחת לסבית

2. צמד בחורות בי-סקסואליות.

2 לסביות לא יתעניינו בלהכניס גבר, כמו ש-2 הומואים לא יתעניינו בלהכניס אישה.

(לא שיש לי נסיון בזה או משהו כזה, אההם... אההם...)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בשנת 2006, אחרי חמש שנים כשכיר באחד ממשרדי עו"ד הגדולים בארץ (GKH), הקמתי ביחד עם חבר את המשרד שלנו.

שני חברים (אחד מהמשרד ההוא ואחד ממקום אחר) בירכו אותי על האומץ, והסבירו שהלוואי והיה להם גם. אם אין לך משפחה עשירה (ואין לי :roll: ), זה באמת דורש אומץ, אבל אז הייתי נשוי טרי בלי ילדים, כך שזה היה קל יותר לעזוב מסלול שותפות ומשכורת נאה, בשביל להמר על עסק עצמאי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ואיך תדע להבדיל אם לא תשאל?

עידן82, אתה רואה שזה עובד?...

פורסם

רעיון יפה מאוד.

מה שיפה בו במיוחד הוא שהמטרה היא גם טובת הפרט וגם טובת הכלל.

ביצוע? בהצלחה. שילוב נפיץ ורגיש של אנשים (תמיד בעיה) ופרנסה (גם, תמיד בעיה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חשבתי לפתוח פעם באולינג.

עשיתי את זה, חייתי שנתיים בגיהינום וסגרתי אותו.

כיום מחכה חודש-חודשיים כדי להתחיל לייצר Playseats למחשב ולפלייסטיישן (פה יש שוק ענק אבל אין היצע. אפשר לקנות G27 ב1200 ש"ח אבל אין איך לחבר אותו לכלום).

כיום העסק שיש לי זה תרגומים. אני עדיין מחפש מתרגמים ברמה מספיק גבוהה כדי לעמוד בדרישה (אנשים פה לא יודעים אנגלית ומשלמים ממש טוב למי שכן יודע).

פורסם
אתה לא יורד לסוף דעתי אבל בהצלחה חביבי.

:-D

הבנתי בדיוק מה אתה מנסה להסביר לי. אני פשוט מגיע מגישה שונה לחלוטין לחיים, ומאמין שהיא הגישה הנכונה- לכן אני מתאמץ לנסות לשכנע אותך.

בסופו של דבר, יש רק מספר קטן של אפשרויות ותוצאות אפשריות לפתיחה של עסק:

1) אתה בא עם המון ידע תיאורטי, אבל לא טוב בפראקטיקה.

2) אתה בא בלי ידע תיאורטי אבל אתה תותח בביצוע.

3) יש לך ידע ויכולת ביצוע, אתה פשוט לא מונע מספיק כדי לגרום להם לעבוד.

4) יש לך המון הינע אבל אין לך מושג מה לעשות ומדוע.

5) יש לך ידע, יכולת ביצוע, הינע ונחישות- למה לכל הרוחות עוד לא פתחת?!

שלבים 1 עד 4, נגיד בזהירות שלא ממש כדאי לפתוח עסק קטן. אם תוכל להעסיק עובד\ים שישלימו את התכונות החסרות, אז הסיכויים שלך עולים בהרבה לשרוד.

שלב 5 הוא נדיר. מאד נדיר. אני יחד עם השותף מהווים את שלבים 3 ו-4. לאחד יש תנע חזק מאד, לשני יש ידע ספציפי (תלוי באספקט של העסק- יש אספקטים בודדים ששנינו נחשבים לשלב 5).

פורסם

ושוב אומר שכל מה שכתבת נכון, בעולם של שחור\לבן.

בעולם שיש בו גם אפור יש יותר מדי משתנים שיכולים לגרום לעסק ליפול:

תמחור לא נכון, ספקים שדופקים לך את העבודה, מיסים שהופכים את העסק ללא כדאי, מתחרים חדשים שנכנסים לשוק, לקוחות שלא משלמים בזמן או בכלל, אלה רק דוגמאות, יש עוד מליון משתנים ידידי הברווז.

זה לא נכון לצבוע את העולם בשחור לבן אבל כמו שכבר הבנת, לכל אחד יש גישה שונה לדברים וזה בסדר גמור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...