Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יזמות

neon turtle
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ושוב אומר שכל מה שכתבת נכון, בעולם של שחור\לבן.

בעולם שיש בו גם אפור יש יותר מדי משתנים שיכולים לגרום לעסק ליפול:

תמחור לא נכון, ספקים שדופקים לך את העבודה, מיסים שהופכים את העסק ללא כדאי, מתחרים חדשים שנכנסים לשוק, לקוחות שלא משלמים בזמן או בכלל, אלה רק דוגמאות, יש עוד מליון משתנים ידידי הברווז.

זה לא נכון לצבוע את העולם בשחור לבן אבל כמו שכבר הבנת, לכל אחד יש גישה שונה לדברים וזה בסדר גמור.

אתה צודק במאה אחוז. לכן תמיד (תמיד!!!) מתחשבים בתסריט הגרוע ביותר ומתכוננים לפיו. עם הזמן יש גם ידע של מה יש לספק שלך על המדף ב-95% מהזמן, על עליית המיסים אתה שומע בחדשות ויודע להתכונן לכך (אפילו עם מבצע מוגבל בזמן לניצול עלייה במכירות), מתחרים חדשים נכנסים כל הזמן וצריך להיות עם האצבע על הדופק בלי קשר לכלום (גם הישנים רואים מה אתה עושה ומעתיקים), צריך תמיד לדאוג לרזרבות ללקוחות שלא משלמים בזמן (טעות שנלמדה בדרך הקשה), תכנון זמנים צריך להתחשב בכמה עשרות גורמים משתנים משלו, וכמו שאמרת יש באמת עוד עשרות גורמים.

אבל, ב-95% מהזמן, אתה כן יכול בקלות לנהל את העולם לפי אותה ראיית "שחור ולבן", כי אתה מוכן לשיבושים שונים. עד היום, ההפתעה היחידה שהייתה לי מבחינת תכנון זמנים הייתה שקטע מכביש 6 נסגר ע"י משטרות לתנועה, וזה גרם לי לאחר ברבע שעה במקום להקדים בחצי שעה. עדיין נסבל לכל הדיעות.

בעיניך אין מקום לראיי שחור ולבן, בעיניי אין מקום לראיית 50 גוונים של אפור.

מה שלא תעשה, ברוב המקרים ייתן לך תוצאה אחת מתוך שניים: הצלחת, או שלא הצלחת.

רצית להקדים. או שהקדמת, או שלא הקדמת. אין פה יותר מדיי גוונים של אפור.

רצית לקנות מדפסת. או שקנית או שלא, אין גם פה יותר מדיי גוונים...

הדרך שבאמצע אמנם חשובה, אבל היא לא תמיד מגדירה את התוצאה הסופית.

רצית לקנות מדפסת.

הלכת לקניון הזה, יקר. הלכת לקניון ההוא, זול. בדקת בזאפ ובסוף קנית באינטרנט עם משלוח מהיום למחר במחיר יותר טוב משל הקניון.

תוצאה? קנית מדפסת. תתחדש.

רצית להקדים.

יצאת מהבית חצי שעה לפני הזמן, כביש אחד היה חסום עקב תאונה ובכביש המשני היה עומס רב. במקום להקדים הגעת בזמן או באיחור של 5 דקות.

תוצאה: לא הקדמת.

כך אני רואה את הדברים...

גילעד123, אני טיפוס של שחור ולבן. זה מה יש... ועובדה שזה עובד.

אם זה לא היה עובד, הייתי משנה את דפוסי החשיבה וההתנהגות בהתאם כדי שזה כן יעבוד (לא קל אבל אפשרי בהחלט).

שחור ולבן, כבר אמרתי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שאני הספקתי ללמוד בתחום - כל עסק (מגדול עד הכי קטנטן) חייב שיווק/מכירות טובים.

אם מישהו שחולם שהוא יבנה מוצר או יציע שרות מדהימים והלקוחות יזרמו עליו לבד כדי להפרד מהכסף שלהם - זה ממש לא.

צריך להשיקע הרבה מאמץ בשיווק וגם במכירות.

לגבי מה שעידן אמר - להשאר לעבוד במשרה המלאה של שכיר ולתת למישהו אחר לנהל את העסק:

א. לא בטוח שזה כלכלי (אם אתה רוצה להביא מנהל טוב אמין ומנוסה זה לא יהיה זול)

ב. לא משנה מה - רמת האמינות והשקעה אף פעם לא תהיה כמו של בעל העסק

מצד שני כמובן - מנהל כזה יכול להיות יותר מנוסה ולתרום להצלחת העסק....

גם אני שנים חושב על לפתוח משהו (חוסר אומץ) ועד היום זיהיתי 3 תחומים שגדלים בהתמדה ואני מניח תמיד יהיה ביקוש שם לשירותים כאלו ואחרים:

1. מבוגרים - בית אבות (יד ביקוש מתמיד אבל מאוד יקר לפתוח), מטפלים, לחצני מצוקה וכו'

2. רכבים - מה רע ברחיצת רכב? חוץ ממאפיה כמובן :oops:

3. דירות - שוק גדל כל הזמן בלי הפסקה ומצריך שיפוצים, רהיטים, מטבחים וכו'

הכי פשוט והכי מגניב זה פאב או משהו בסגנון - אלו נפתחים כמו פתריות.

אבל נראה לי גם זה תחום ממש לא פשוט לשרוד בו....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אחת הבעיות הכי גדולות בפתיחת פאב או מסעדה, היא השותף הסמוי שיצטרף אליך אחרי (ולעיתים לפני) שיכנס הלקוח הראשון לבית העסק שלך.

פרוטקשן.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מסכים עם כל הססמאות שרצות פה,כמה שזה קל להגיד כן..

אבל לי יש כמה קבלות לא רעות בחיים הקצרים שלי של "תנסה עד שתצליח" ולא רק בעסקים אלה בהרבה דברים אחרים.

ומכאן למדתי שחייבים לעשות דברים ולא לדבר עליהם יותר מדיי ולעשות מהם פרוייקטים ולשאול את כל העולם,פשוט לך ותעשה.

אני אתן דוגמה בשביל שאנשים קצת יקבלו רעיונות נחמדים ויצאו מהקופסה הזאת של לעבוד כל היום בשביל מישהו ולחכות ל10 לחודש,ושלא ירגישו שדברים פה סתם נאמרים באוויר.

משהו שניסתי להריץ בזמן האחרון שזה חיבור של קהל יעד מסויים ליבואן של מוצר מסויים,ואני כביכול יגזור קופון על כל עסקה שתצא לפועל מהשידוך הזה וגם לטווח הארוך,ובכך יגיע אליי כסף מבלי יותר מדיי התעסקויות ובזבוזיי זמן,זה היה ממש קרוב ליציאה לפועל,וגם אם ההכנסה פה היא לא גבוהה במיוחד,מבחינתי עצם זה שהנושא היה רץ ותופס זה כבר הצלחה גדולה,כי זה רעיון שיזמתי והפעלתי ממש לבד,בתור התחלה לא צריך לשאוף למליונים צריך להיות ריאליים.

אני יצרתי קשר עם שני הצדדים,בסוף היבואן טען שהוא כבר במגעים עם אותו קהל יעד ככה שנזכרתי קצת מאוחר מדיי.

למדתי מהתהליך הזה המון,הכרתי גם אחלה של אנשים שאפשר לעבוד איתם,

בסופו של דבר זה כישלון,אבל עוד כמה כאלה ואז זה תופס..

פורסם

ניסיתי בחיי הקצרים מס' עסקים פרטיים שהצליחו וגם ניכשלו אך את השקט הכלכלי קיבלתי בתור שכיר עם משכורת יפה.

לא האמנתי שאהיה שכיר בחיי וניסיתי עסק אחרי עסק.

קיוסק.

חברת שליחויות.

חנות אופנועים ואביזרים

מסעדה בת"א.

מכבסה בת"א.

מסעדה בבורסה בר"ג.

מפיץ ומרכיב דוודים.

יכול להיות שיש אנשים שלא בנויים להיות עצמאיים.

מכל העסקים אלו שהצליחו ואלו שלא לקחתי את הדברים הטובים והמשכתי קדימה.

לאחר כל ההרפתקאות האלו מצאתי את מקומי ואת השקט שלי.

אז כל אחד צריך לעשות חשבון עם עצמו כי לתחזק עסק עצמאי זה לא קל.

אבל כמו שהברווז אומר אם אתה כ"כ רוצה עדיף לנסות כל אחד ומזלו.

פורסם

אף פעם לא התאמתי להיות שכיר. בשנות ה20 המוקדמות הפכתי לעצמאי.

מעבר לעובדה שעבודה כשכיר לעולם לא תתן לי את הדברים שאני רוצה בחיים (ואני לא מדבר על הדברים החומריים הברורים), כבר ממזמן להיות שכיר זה לא ערובה לתעסוקה רווחית וארוכת ימים. המשכורות נשחקות, מבוגרים נזרקים בלי אפשרות למצוא עבודה וכו'. אני משער שהתהליך הזה רק יגבר בעתיד. לא שזה צריך להיות שיקול, אגב; מי שמתאים להיות עצמאי יבחר בזה בלי קשר, ומי שלא - עדיף שלא ינסה בכלל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...