Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן מותקן אצלי בפונטו קומפ' מקדימה JBL GTO6508C ידוע בתור סט עם טוויטרים צורמים.

ה 6.5" יושבים בדלתות במקום המקורי ואילו הטוויטרים על הכיסויים של המראות(יש למקום הזה שם מקצועי?) כאשר הם מופנים לכיוון הנהג.

עד לא מזמן היה מכשיר PHILIPS CEM210. עם הפיליפס הסט אפ הזה היה נשמע סביר ומספק.

לאחרונה שידרגתי HU ל SONY CDX F7700. מכשיר קצת ישן אבל טוב, עם ההחלפה נפרדתי מהמפצלי RCA והוספתי עוד כבל RCA ככה שיש חלוקת תדרים ברורה וטובה יותר.

עם סט אפ הזה יש שינוי משמעותי בשמע, בעיקר לטובה אבל עכשיו אני מרגיש שהטוויטרים הורגים אותי, אני מנסה להתעסק עם הכיוונים אבל אני לא מצליח להגיע למשהו מספק שירכך את הטוויטר אבל שבכל זאת תהיה לו נוכחות.

חשבתי שמכיוון שפונטו זה רכב קטן וגם ככה מרגיש כאילו הטוויטרים קרובים מידי אולי אני אשנה להם את המיקום לדש בורד ממש כמה שיותר צמוד לשמשה ככה זה ירחיק ממני מעט את האלמנט ואולי יעזור.

ניסיתי לקרוא קצת על מיקומי הטוויטר אבל לא הצלחתי לדלות מידע רלוונטי.

אז האם כדאי לי לשנות מיקומים? לשנות זוויות? או בכלל ללכת לכיוון אחר?

פורסם

מה ציפית? סט עם טוויטרים צורמים ועוד הפנית אותם אליך. קצת היגיון..

תפנה את הטוויטרים אחד מול השני.

דבר נוסף- מיקום פיזי של הטוויטר- תנסה בלמקם אותו בידיוק בחיבור בין הקורה לדשבורד (לא מצאתי תיאור מובן אחר למיקום)

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

יש לך כפתור על הקרוסים הפסיביים שמנחית את הטווטר ב -6 DB

לחץ עליו ,ובדוק אם התוצאה טובה עבורך.

אם זה לא עוזר ,שנה את המיקום של הטוויטרים למיקום הקיצוני ביותר ב-A PILLAR

ותבחן את הביצוע שלהם בזוויות OFF ACCESS

פורסם

AUDIO KING- אני לא בטוח שהבחור יודע מה זה אוף אקסיס וקורת A.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

נכון, אני לא יודע מה פירוש המושגים אבל הצלחתי למצוא בגוגל. לגבי המושג off access אני אצטרך הסבר כי לא מצאתי.

אני אנסה להנחית ואני אראה אם אני מרוצה. לבנתיים אני בבסיס אז לא בקרוב.

פורסם

לא ACCESS אלא AXIS מהמילה "ציר" באנגלית

הרמקול מנגן על ציר מרכזי מבחינת פיזור גל הקול שלו - מרכז הרמקול או יותר נכון מרכז הסליל מהווה את נקודת הציר.

כשהרמקול מופנה כלפיך ישירות ואתה מול מרכז הרמקול - אתה בעצם על הציר, ON AXIS

ככל שהרמקול מוסט ממך אתה מחוץ לציר או בהסטה ממנו - OFF AXIS

לא לכל טוויטר יש היענות אוף אקסיס טובה אז גם רצוי לא להסיט את הרמקול יותר מידי - הפתרון הנכון הוא לתכנן קרוס עם LPAD, לקבע את נקודת החיתוך של הטוויטר ובנוסף להנחית את ההספק שהוא רואה מהמגבר - אבל זה עדיין רחוק מידי בכדי לדבר על זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי קצת על ON\OFF AXIS, הבנתי במה מדובר.

עם הקומפ' הגיעו לי כל מיני סוגים של תושבות לטוויטר, זוג אחד הוא מתכווננן. אני חושב שכרגע אני אעביר את הטוויטרים לA PILLAR ע"י שימוש בתושבות המתכווננות ואז אני יכול לשחק עם הכיוון שלהם, בנוסף אני גם אנחית מהקרוס.

אני אנצל את הבמה ואשאל- ראיתי כל מיני מכוניות כמו הונדה שאטל ורנו מגאן שהטוויטר בעצם יושב באיזור הכי רחוק על הדש בורד ומופנה מעלה לכיוון השמשה. יש יתרונות לצורה הזו?

פורסם

רוב יצרני הרכב לא מתכננים את מערכות הסטריאו המובנות ברכב באופן הכי אופטימאלי אלא באופן הכי נוח להם

מיקום\זווית אופטימלי של האלמנט תלוי בעיקר ביכולות שלו וברמת הדומיננטיות שלו.

פורסם

מיקום הרמקולים הוא נושא שצריך לדעת עליו הרבה תיאוריה בכדי ליישם נכון את הפרקטיקה.

יש שני גורמים עיקריים שמאפשרים למוח שלנו ליצור מיקום, עומק, גובה ורוחב לבמה

האחד הוא ההבדלים האופקיים בסאונד שנקבעים בעיקר ע"י המרחק של כל רמקול משתי האזניים שלנו והמרחק בין האזניים עצמן.

השני הוא ההבדלים האנכיים שנקבעים בעיקר ע"י מבנה האוזן, השבלול והשיערות בתעלה.

יש כמה דברים שחשוב לדעת - כאשר החשובים מבינהם הינם:

תדרים עד אזור ה1K הרץ בקושי ניתנים לפירוש אנכי ע"י המוח שלנו והם גם פחות כיווניים לעומת תדרים מעל 1K הרץ

זו הסיבה למשל שתדרים באזור הסאב מפורשים ע"י המוח שלנו במצב MONO

הדבר השני שחשוב לדעת הוא שתדרים גבוהים מפורשים ע"י האזניים שלנו למיקום גבוה כשהמוח בונה "תמונה".

------

יש אפקטים שמושגים ע"י בחירת נקודת חיתוך נכונה והם בעיקר קשורים לתחום התדר שנמוך מ1K הרץ

יש אפקטים שמושגים ע"י עבודת איקולציה טובה והם בעיקר קשורים לתחום הגבוה.

עכשיו - איך זה מתקשר לבחירת מיקום הטוויטרים?

זה תלוי אם אתה עובד בעזרת סט שני חלקים או שלושה חלקים ואם אתה עובד עם מידבאס שיכול לעלות לנקודת חיתוך גבוהה או לסירוגין לטוויטר שיכול לרדת נמוך.

אם אתה עובד עם סט שלושה חלקים - יש לך גמישות אדירה ואתה יכול לבחור בין להתקין את הכל בקיקים או מידים בקיקים וטוויטרים בקורות A או להתקין את המידים והטוויטרים בקורת הA (או הדשבורד)

אם אתה עובד עם סט שני חלקים אז ההמלצות שלי יהיו -

אם אתה יכול לקבוע נקודת חיתוך מאזור ה5K הרץ ומעלה - אין לך שום בעיה לשים את הטוויטרים בקורות A כבערך 5 ס"מ מהנקודה הכי גבוהה של הדשבורד. כל מה שאתה תצטרך לעשות בכדי לעבוד על המוח שלך הוא עבודת איקולציה טובה.

אם אתה צריך לרדת לנקודת חיתוך שהיא מתחת ל3.8K הרץ או לאמר בפשטות לרדת מה4K הרץ - הייתי מציע לך כבר להוריד את הטוויטרים לקיק פאנלים - למה?

כי החל מאזור ה1K הרץ תתחיל להווצר לך הפרדות בין הטוויטר למידבאס ובמידה והמידבאס שלך לא עולה כמו שצריך לאזור ה4K הרץ - לא יהיה לך חיבור טוב בין האלמנטים כי לא נקודות חיתוך ולא איקולציה יכולים לטפל בפער.

לסירוגין אם יש לך טוויטר שיכול לרדת נמוך לאזור ה2.5K הרץ יהיה לך יותר קל להתמודד עם הבעיה הזו - אבל הטוויטר הבודדים שהם באמת טובים ומסוגלים לעשות זאת נכון לא תמיד יקלעו גם לטעם שלך.

------------

מה אני אמליץ לך?

או להוריד את הטוויטרים לקיק פאנל ולכוון אותם למרכז השמשה מולם.

או להעלות אותם טיפה מעל הנקודה הכי גבוהה של הדשבורד כאשר הם פונים יותר לכוון של אחד כלפי השני תוך כדי שמירה על קו וזווית השמשה.

עוד טריק מקצועי קטן שיכול להיות מאוד מעניין עבורך - אחת הסיבות העיקריות לצרימה היא בעצם החזרים - בעיקר מהחומר שממנו הדשבורד עשוי.

מקריאה רבה בנושא - עד כמה שזה מכוער, תנסה לשים כיסוי דשבורד ברכב שלך ותראה עד כמה מהצרימה הזו נעלמה, תאמין או לא אבל זו המלצה של מיטב המתקינים בחו"ל כיום בפורומים המובילים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה שפכת לי הרבה אור על הנושא.

בדקתי קצת את הנושא ולפי היצרן הטווח היענות של הטוויטר מתחיל ב 2.5K אבל אני לא יודע עד כמה זה נכון במציאות, בנוסף לא מצאתי מידע על הטווח של המידבאס.

אז בגדול הדרך הבטוחה ביותר היא להוריד את הטוויטר לאיזור המידבאס אבל זה יוצר בעיה כי אם אני רוצה שזה יראה טוב יש צורך בפיבר גלאס וכו'.

בנוגע להחזרים, נשמע דווקא מאוד הגיוני במיוחד כשהדש עשוי פלסטיק כמו בפונטו, אבל איפה שהוא ממוקם כרגע אצלי הדש נמצא מאחורי הטוויטר. ספק אם עדיין יש השפעה.

פורסם

הטוויטרים צריכים להמצא רחוק מהראש ככל האפשר.

רצוי לשים אותם מעל נקודת הגובה המקסימלית של הדש בורד אבל בחלק מהרכבים זה גם ממקם את הטוויטרים קרוב מידי לראש.

אני מעדיף מרחק מהראש עם טיפונת מיסוך מאשר קרוב מידי לראש בלי מיסוך בכלל.

לכן אני בד"כ אבחר בקיקים או בנקודת המפגש בין הקורות לדש.

כמו שאמרתי - אם יש בור רציני בין המידבאס לטוויטר כי המידבאס לא עולה מעל ה2K כמו שצריך - חבל בכלל להתקין את הטוויטר רחוק ממנו, פשוט חבל.

סט שני חלקים עם חיבור טוב בין הרכיבים כאשר הטוויטר נמצא בדש או בקורות חייב להתבצע כאשר המידבאס יכול לטפס גבוה או כאשר הטוויטר יכול לרדת נמוך. והמצב העדיף הוא דווקא מידבאס שיכול לטפס גבוה.

Pioneer TS-X150

פורסם
הטוויטרים צריכים להמצא רחוק מהראש ככל האפשר.

רצוי לשים אותם מעל נקודת הגובה המקסימלית של הדש בורד אבל בחלק מהרכבים זה גם ממקם את הטוויטרים קרוב מידי לראש.

אני מעדיף מרחק מהראש עם טיפונת מיסוך מאשר קרוב מידי לראש בלי מיסוך בכלל.

לכן אני בד"כ אבחר בקיקים או בנקודת המפגש בין הקורות לדש.

כמו שאמרתי - אם יש בור רציני בין המידבאס לטוויטר כי המידבאס לא עולה מעל ה2K כמו שצריך - חבל בכלל להתקין את הטוויטר רחוק ממנו, פשוט חבל.

סט שני חלקים עם חיבור טוב בין הרכיבים כאשר הטוויטר נמצא בדש או בקורות חייב להתבצע כאשר המידבאס יכול לטפס גבוה או כאשר הטוויטר יכול לרדת נמוך. והמצב העדיף הוא דווקא מידבאס שיכול לטפס גבוה.

הבעיה היא שאני נמצא במצב של חוסר וודאות כי אני יודע שהטוויטר יכול לרדת ל2.5K אבל אין לי מושג לגבי המידבאס, יש מישהו שיודע?

אני אעדיף להשאיר את הטוויטר באיזור הדשבורד כי בקיק פאנל פשוט אין לי איפה לשים אותו, זה בעייתי.

הנמכתי מהקרוסים, עדיין לא לטעמי.

פורסם

יש כאן כמה בעיות -

הראשונה והבאמת גרועה שמבין כולן הינה שהטוויטרים צורמים לך.

ניתן לטפל בזה בעזרת LPAD למשל - אבל אז קיבוע נקודת החיתוך צריכה להלקח בחשבון במידה והמידבאס לא מטפס טוב לאזור נקודת החיתוך.

ניתן לטפל בזה בעזרת נגד טורי אבל אז גם כן, ישנה השפעה ישירה על נקודת החיתוך כי היא תזוז לך וגם כן עלול להווצר בור, עוד יותר חמור.

ניתן לטפל בזה ע"י מעבר להגברה אטקיבית.

ניתן לטפל בזה ע"י החלפת טוויטר לאחד רגוע יותר.

ניתן לטפל בזה ע"י שינוי זוויות לטוויטרים אבל אז זה יבוא על חשבון פירוט ככל שעקומת האוף אקסיס תגדל.

ניתן לטפל בזה ע"י איקולציה וDSP עם קרוס טוב שיכול לחתוך גם מלמעלה - עלות גבוהה.

אתה צריך לבחור את הפתרון המתאים לך.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש בעיה בקביעת נקודת חיתוך כי הHU לא מאפשר את זה.

מבין מה שהצעת הכי מתאים לי זה לשנות את המיקום.

אני אשנה את המיקום ואחזור עם תוצאות.

לבנתיים תודה על הכל החכמתי.

• תוכן חדש...