Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתכלס,הרכב עם נתונים לא משהו-147K ובעלות חברה.

למרות שבמציאות הוא נראה,נוסע ומרגיש כמו חדש-לא חסכנו עליו חצי אגורה.

אם הוא היה גרוטאה שבורה ולא מטופלת,הייתי מוכר במחיר זנות של 40 אחוז,במצב הנוכחי אני לא ממהר למכור.

אני בנתיים ממשיך לחסוך כסף וברגע שהרכב יימכר זה רק יפתח לי אופציות מעניינות יותר.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע, יש מרחק רב בין לדרוש את המחיר שלך, לבין למכור אותו ב-40 אחוז מהמחירון. יש הרבה שטח שאפשר להתגמש עליו וזה בדיוק הכסף שהיית יכול לחסוך בחצי שנה הזאת של איבוד ערך.

ומקווה שאני לא מעליב, אבל ראיתי את המודעה שלך של המכירה, ולאור המחיר שאתה דורש בשוק המת של מכוניות המנהלים, זה די ברור למה אתה לא מצליח למכור, ולמה רק סוחרים מתקשרים אלייך.

פורסם

האיבוד ערך בחצי שנה הזאת הוא גרושים וכמו שאמרתי-הרכב משמש אותי אז זה לא באמת מעניין.

במודעה כתבתי 60K כי מתחת לזה אני מקבל טלפונים ממטרידים,סוחרים,ושאר החארות,בפועל אני מוכן לסגור מתחת לזה,אני לא אטום ולא טיפש,רק ממתין לקונה רציני שלא מבלבל את השכל חודש בטלפון בניסיון ״להתיש״

עריכה:ירידת ערך של 2500 שקל בחצי שנה אולי טיפה יותר.

פורסם
אתה תעשה את השיקולים שלך. תזכור שהערך של הרכב שלך לא עולה עם הזמן ורכב שעומד ללא שימוש זה כסף שנזרק לפח.

במצב כזה היית צודק לחלוטין,

במקרה שלנו אנחנו נוסעים ונהנים מהרכב.ממתינים למכור ואז לרכוש את הרכב הבא.

ולגבי ירידת ערך אז זה נכון לכל רכב גם לבא בתור שארכוש אז זה לא פונקציה.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

עריכה:ירידת ערך של 2500 שקל בחצי שנה אולי טיפה יותר.

אל תסמוך על זה יותר מדי... יש לי חבר שעוקב באדיקות אחרי המחירון של מאזדה 6 פרימיום, וגם שם הייתה ירידת ערך מאוד סימפטית כזאת, עד שהגיע חודש אחד והיא קיבלה "בום" של ירידה של 10 אלף בחודש אחד.

פורסם

הרכב כבר קיבל את הירידת ערך הרצינית שלו,הוא מבציר 2008,יותר 500 שקל בחודש לא יהיה ולמען האמת לא כזה מעניין אותי הירידת ערך.

גם ככה עוד חודש,חודשיים,שנה אני אקנה רכב אחר וגם הוא יאבד ערך כמו כל רכב,אז זה לא משנה.

רכב זה לא דירה,וכל עוד הוא בשימוש יום יומי ולא עומד בחנייה וצובר אבק-לירידת ערך אין משמעות.

פורסם
אתה פשוט פיספסת את הרכבת. שיאו של גל הקליאו ספורט עבר לפני שנתיים-שלוש וכיום הרכב במין תקופת ביניים יבשה.

מצד אחד, הוא לא מספיק זול כדי להיות "רכב ספורט לצעירים תפרנים".

מצד שני, הוא לא מספיק יקר כדי למשוך את חובבי הנהיגה שהממון בכיסם. אלו כבר עברו לצעצועים יקרים יותר.

תוסיף לזה את העובדה שאתה תקוע עם רכב שעבר את מחסום הקילומטראז' הפסיכולוגי של 200 אלף קילומטרים.

כל זה מוביל אותך לרכב עם סחירות בעייתית, שכמות הרוכשים הפוטנציאלית שלו נמוכה. אני מניח שעם קצת סבלנות יבוא הקונה שיסכים לקנות ממך את הרכב הזה במחיר סביר.

מסכים לחלוטין, ועושה רושם שרוב הצעירים כיום כשמחפשים רכב ספורטיבי רוצים לשמוע את המילה "טורבו".

תוסיף לכך רנו+ק"מ יחסית גבוה ומה קיבלנו ?

הקסם פג, זה לא מה שהיה פעם כשהייתי מקבל הצעות ברמזור + פתקים על השמשה.

ובאמת שחבל לי שכך המצב כיום כי עדיין בתחומי המחיר האלו, לטעמי אין לרכב הזה מתחרים, הוא הכי "מושקע" שיצא מהמפעל.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

בכל הקשור לקניית מכוניות, לימדתי את עצמי שלושה דברים:

1. תמיד לקנות יד שניה ולא בהכרח מההיבט הכספי - שריטה על מכונית חדשה, יכולה לגרום לי להרבה מפח נפש, לא מתבייש להודות בכך. ברכב יד שנייה, זה אומנם אותו העיקרון, אבל לפחות "תקופת האבל" קצרה יותר (נשמע טיפשי, אבל האמינו לי שבסופו של דבר, גם אם לא רוצים לקבל את זה, זה נכון).

2. לקנות יד ראשונה-שניה MAX.

3. קילומטראז ממוצע של לא יותר מ-12000 לשנה, כאשר עדיף 10000.

לא מעניין אותי איזה סוג מכונית (יפנית משעממת או צרפתייה לוהטת) ולא מעניין אותי מחיר מציאה (גם רבע מחיר מהמחירון, לא מושך אותי).

לא מעניין אותי שהקילומטראז' הישראלי הממוצע הוא 17000 לשנה וממש לא אכפת לי אם מדובר במכונית בעלת 10 שנים על הכביש, ההתפשרות היחידה שלי תהייה על יד שניה ולא ראשונה (וגם זו, מבחינתי, תהייה התפשרות לא פשוטה).

אני משוגע? אולי, אבל אני לא בא לשחק. אני יודע שאני מחפש מכונית בעלת נתונים טובים מאוד עד מצויינים והמחיר יהיה בהתאם.

כאשר אנשים מתלהבים מכך ש"שיחקו אותה" עם מחיר הקנייה, אני לא מרגיש מופסד מזה ששילמתי מחירון ואפילו מחירון+. להפך, אני מרוצה ואם מותר לכתוב זאת, אז גם די גאה בעצמי, שהצלחתי לעמוד בדרישות שלי.

לקרוא כאן על אנשים שקונים מכוניות עם יד 4+ וקילומטראז' שנושק ל-250,000 אף פעם לא יהיה מובן לי ולא, ה"תירוץ" שמדובר במכונית ספורטיבית לא עובד עליי, אני בדרישות שלי לא מתפשר. כאמור, לא למכונית משעממת ולא למכונית "חמה".

נ.ב

לא נכתב באופן אישי על המקרה הנ"ל, אלא באופן כללי.

פורסם

black joker אני בדעה שלך, אני לא קונה בחיים רכב חדש מהסוכנות, אם כבר רכב יד ראשונה כשנה פלוס על הכביש (שנשארה עוד אחריות) ושספג כבר את ירידת הערך, ותמיד הולך על הדגמים מהאובזרים ביותר בכל דגם ודגם.

כמו שקניתי את הלגונה, חיפשתי רכב שיכנס לי בתקציב אם כל הנתונים שאני מחפש, לדוגמא כמה שיותר חדש, כמה שפחות ק"מ,

הכי מאובזר ושיכנס בתצקיב שהצבתי לעצמי כשזה היה כ30 אלף פרנק.

בסופו של דבר כל רכב סופג ירידת ערך כזאת או אחרת ולא משנה כמה שמור הוא היה, אם אתה רוצה למכור אז תאלץ להתגמש או

שפשוט תגיע כמה שיותר למפגשי רכב שיראו את הרכב שלך.

פורסם

אבל היי, זה רק אני וידוע שאני פסיכופט:roll:

דברי טעם.

הרכב כבר קיבל את הירידת ערך הרצינית שלו,הוא מבציר 2008,יותר 500 שקל בחודש לא יהיה ולמען האמת לא כזה מעניין אותי הירידת ערך.

גם ככה עוד חודש,חודשיים,שנה אני אקנה רכב אחר וגם הוא יאבד ערך כמו כל רכב,אז זה לא משנה.

רכב זה לא דירה,וכל עוד הוא בשימוש יום יומי ולא עומד בחנייה וצובר אבק-לירידת ערך אין משמעות.

גם כן, דברי טעם.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לצערנו לא רק בארץ :S

אבל אם באמת הינו מתייחסים לכל מה שהאנשים אומרים, עדין הינו נוסעים רק בסוברואים.

לכל רכב יש את הבעיות שלו, לי עד עכשיו לא הייתה שום בעיה אם רנו בארץ או פה בשוויץ, והיו לי ובמשפחה מספיק רנו בשביל

להגיד את זה (רנו 4, 5 , 19, 21, אספס, עוד 2 אספס, קליאו, קליאו של דודה של אישתי, מגאן 98, מגאן 2001, טווינגו 2009 ולגונה 2010 הנוכחית).

פורסם
ומעבר לכל מדובר ברנו , שיש לה בעית שם כאן בארצנו

איזה בעיית שם יש לרנו קליאו ספורט?

להפך, השם והמוניטין שלה הולכים לפניה!

יסלח לי כבודו, אך להזכירך לא מדובר באיזה משפחתומטית, אלא באחת ממכוניות ההוט-האץ' הטובות והמהנות, שביצועיה מהווים עד היום אמת מידה גם לרכבים מודרנים.

אלי.

פורסם
בכל הקשור לקניית מכוניות, לימדתי את עצמי שלושה דברים:

1. תמיד לקנות יד שניה ולא בהכרח מההיבט הכספי - שריטה על מכונית חדשה, יכולה לגרום לי להרבה מפח נפש, לא מתבייש להודות בכך. ברכב יד שנייה, זה אומנם אותו העיקרון, אבל לפחות "תקופת האבל" קצרה יותר (נשמע טיפשי, אבל האמינו לי שבסופו של דבר, גם אם לא רוצים לקבל את זה, זה נכון).

2. לקנות יד ראשונה-שניה MAX.

3. קילומטראז ממוצע של לא יותר מ-12000 לשנה, כאשר עדיף 10000.

לא מעניין אותי איזה סוג מכונית (יפנית משעממת או צרפתייה לוהטת) ולא מעניין אותי מחיר מציאה (גם רבע מחיר מהמחירון, לא מושך אותי).

לא מעניין אותי שהקילומטראז' הישראלי הממוצע הוא 17000 לשנה וממש לא אכפת לי אם מדובר במכונית בעלת 10 שנים על הכביש, ההתפשרות היחידה שלי תהייה על יד שניה ולא ראשונה (וגם זו, מבחינתי, תהייה התפשרות לא פשוטה).

אני משוגע? אולי, אבל אני לא בא לשחק. אני יודע שאני מחפש מכונית בעלת נתונים טובים מאוד עד מצויינים והמחיר יהיה בהתאם.

כאשר אנשים מתלהבים מכך ש"שיחקו אותה" עם מחיר הקנייה, אני לא מרגיש מופסד מזה ששילמתי מחירון ואפילו מחירון+. להפך, אני מרוצה ואם מותר לכתוב זאת, אז גם די גאה בעצמי, שהצלחתי לעמוד בדרישות שלי.

לקרוא כאן על אנשים שקונים מכוניות עם יד 4+ וקילומטראז' שנושק ל-250,000 אף פעם לא יהיה מובן לי ולא, ה"תירוץ" שמדובר במכונית ספורטיבית לא עובד עליי, אני בדרישות שלי לא מתפשר. כאמור, לא למכונית משעממת ולא למכונית "חמה".

נ.ב

לא נכתב באופן אישי על המקרה הנ"ל, אלא באופן כללי.

הגישה שלך אולי נכונה כשלא ממש אכפת לך איזה רכב יהיה לך כל עוד הוא יביא אותך מנק' A לנק'B.

כשאתה מחפש ספורטיבית,במיוחד מתיישנת, הסיכוי שתמצא רכב עם יד נמוכה וק"מ נמוך ובכלל שהכל יהיה מושלם וורוד הוא אפסי.

יש גם מכוניות נדירות שבכלל קשה למצוא, אז כן מתעלמים מהיד ובודקים את מצב הרכב לגופו ומחליטים מתאים או לא מתאים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
איזה בעיית שם יש לרנו קליאו ספורט?

זה נהדר שיש לך קליאו ספורט. באמת.

למרות זאת, אתה לא יכול להתכחש לעובדה הברורה שלרנו יש סטיגמה (עולמית! ספק מוצדקת ספק לאו) של יצרן רכבים לא אמינים ומסובכים לטיפול.

בכל הקשור לקניית מכוניות, לימדתי את עצמי שלושה דברים...

לא מבין את הגישה הזאת.

ואם חשקה נפשך במאזדה מיאטה NA? תקנה מאזדה 2 יד 1 עם 50K ק"מ?

אתה רוכש רכב או נתוני היסטוריה?

וזאת מבלי להתייחס לכך שרכב עם פחות ק"מ ובעלים קודמים, לא בהכרח זכה לתחזוקה עדיפה ו/או נהנה מחיים קלים יותר.

• תוכן חדש...