Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביה, ההתיחסות שלי הייתה לדגם הספציפי הזה של היצרן, שזכה (ועדיין זוכה) דווקא לביקורת אוהדת.

ידועות לי בעיות התדמית שהמותג סובל ממנו, אולי בצדק ואולי לא.

בכל מקרה, לפי דעתי לפחות, מי שמחפש הנאה טהורה מנהיגה, יימצא שמדובר ברכב שנותן את התמורה-למחיר הטובה ביותר, למרות (ואולי בזכות) הסמל המעויין.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגישה שלך אולי נכונה כשלא ממש אכפת לך איזה רכב יהיה לך כל עוד הוא יביא אותך מנק' A לנק'B.

כשאתה מחפש ספורטיבית,במיוחד מתיישנת, הסיכוי שתמצא רכב עם יד נמוכה וק"מ נמוך ובכלל שהכל יהיה מושלם וורוד הוא אפסי.

יש גם מכוניות נדירות שבכלל קשה למצוא, אז כן מתעלמים מהיד ובודקים את מצב הרכב לגופו ומחליטים מתאים או לא מתאים.

כפי שציינתי, לא משנה לי באיזו מכונית מדובר (להוציא מכוניות מאוד נדירות, שבמקרה כזה אני יוצא מהמשוואה, כיוון שאני לא מעוניין להיות בעלים של מכונית נדירה - יותר מדי חסרונות), אני לא מוכן להתפשר. בפעם האחרונה זו הייתה אלמרה, בפעם הבאה זו כנראה תהייה מכונית ספורטיבית לייט.

אני לא אגש אפילו לבדוק מכונית מלוקקת, כאשר היא יד רביעית. כנראה שגם פה זה מקרה של איש איש באמונתו יחייה.

לא מבין את הגישה הזאת.

ואם חשקה נפשך במאזדה מיאטה NA? תקנה מאזדה 2 יד 1 עם 50K ק"מ?

אתה רוכש רכב או נתוני היסטוריה?

וזאת מבלי להתייחס לכך שרכב עם פחות ק"מ ובעלים קודמים, לא בהכרח זכה לתחזוקה עדיפה ו/או נהנה מחיים קלים יותר.

נגיד והחלטתי להתעלם מהמשפט של מאזדה 2, כיוון שאני בטוח שהוא נועד לעקיצה ואת הכוונה האמיתית שלי, הבנת, נמשיך הלאה:

אני לא ארכוש מכונית ללא היסטוריית טיפולים. אני אוהב מכוניות, אבל עדיין חובבן וממש לא מעוניין לקחת צ'אנס.

לגבי סוף ההודעה שלך - אתה בהחלט צודק ושום דבר איננו ערובה להצלחה. כמובן שתמיד אפשר ליפול על מכונית גרועה, אבל חייבים להנמיך את הסיכויים.

אגב, את המכונית הנוכחית שלי, לקח לי חצי שנה למצוא. אם היום תחפש אחת כזו בלוחות, יהיו לך מעל 100 אפשרויות, אבל כנראה שאני זה לא אתה - לא רוצה יוצאת ליסינג/השכרה, לא רוצה גרסאת אבזור נמוכה, לא רוצה 100000 ק"מ במונה ובטח לא רוצה אחת מסוחר.

פורסם

חלילה עקיצה.

אם תחפץ ברכב מסוים על שלל איכויותיו, לדוג' מיאטה NA, תאלץ לוותר עליו לגמרי מפני שאין רכב כזה עם נתונים כנ"ל בנמצא.

במצב כזה, תמיר את חיפושיך לרכב אחר, לדוג' מאזדה 2, מפני שקיימים ממנו מספיק אקזמפלרים עם היסטוריה לשביעות רצונך.

נתוני ההיסטוריה מכתיבים לך איזה רכב ולא תכונותיו האמיתיות.

אביה, ההתיחסות שלי הייתה לדגם הספציפי הזה של היצרן, שזכה (ועדיין זוכה) דווקא לביקורת אוהדת.

ידועות לי בעיות התדמית שהמותג סובל ממנו, אולי בצדק ואולי לא.

בכל מקרה, לפי דעתי לפחות, מי שמחפש הנאה טהורה מנהיגה, יימצא שמדובר ברכב שנותן את התמורה-למחיר הטובה ביותר, למרות (ואולי בזכות) הסמל המעויין.

זוכה לביקורות אוהדות בהרבה תחומים. אני לא בטוח שאמינות יחסית הוא אחד מהם.

מסכים איתך בנוגע לתמורה לאגרה. לא יודע אם התמורה הטובה ביותר (וזה בכל אופן סובייקטיבי), אבל בהחלט טובה.

פורסם

אם מדובר בספורטיבית לייט משנתון יחסית גבוה אז אפשר למצוא. ספורטיביות בשנים נמוכות יותר (כלומר תקציב מוגבל יותר או דברים מיוחדים) פשוט לא תמצא.

אבל כמו שאמרת - איש איש באמונתו יחייה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כל אחד והפשרות שלו, כל רכב הוא פשרה.

אני אישית לא ממש מסתכל על היד, אני מסתכל על המצב של הרכב, ראיתי רכבים יד ראשונה עם ק"מ נמוך ובמצב פחות טוב מרכבים יד רביעיות עם ק"מ גבוה.

כשאתה בוחר רכב מסויים אתה מתפשר על משהו, אמינות, מחיר, נוחות, עלויות חלקים, פרקטיות, שמירת ערך ועוד.

יש מכוניות שגם עם נתונים לא משהו על הנייר יקבלו מעל המחירון.

ויש מכוניות עם נתונים של מוזיאון שימכרו בפחות ממחירון.

haters will hate

פורסם
האיבוד ערך בחצי שנה הזאת הוא גרושים וכמו שאמרתי-הרכב משמש אותי אז זה לא באמת מעניין.

עריכה:ירידת ערך של 2500 שקל בחצי שנה אולי טיפה יותר.

נו ברור - לך יש טויוטה, שהמחירון שלה ברזל. לו יש רנו. מצא את ההבדלים בארץ (מבחינת מחירונים ונפילת ערך).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ההשוואה כלל אינה במקומה.

הקליאו ספורט חווה כעת את מה שעבר על כל הקטנות\קומפקטיות החמות.

כחדשה היא היתה יקרה יחסית, רובן החליפו ידיים לאחר פרקי זמן קצרים וחלק לא מבוטל מהן פגש בעצמים דוממים בנסיבות לא נעימות.

בשלב הבא, כשהן הופכות לזולות יחסית הן נקנות ע"י צעירים פוחזים שאונסים אותן באכזריות עד למותן הצפוי, וכמובן שבשלב זה גם ההזנחה המכאנית נכנסת לתמונה והופכת אותן לגרוטאות מוחלטות.

הקליאו שלך נמצאת כעת בשלב הביניים; מצד אחד היא כבר לא חדשה ובעלת נסועה מכובדת, ומצד שני היא לא מספיק זולה על מנת למשוך צעירים תפרנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יש, פשוט צריך סבלנות וספורטיביות (רואים מודעה, עוזבים הכל וניגשים לראות את הכלה:)).

סלח לי על ה"מסורת" שלך אבל היא לא הגיונית בעליל אני יכול להראות לך מכוניות יד ראשונה-שנייה שפתחו להם את השושנה..

ולהראות לך רכב יד 4 במצב מצויין ,קורה מצבים בחיים שצריכים להחליף רכב (קבלת רכב מעבודה,נסיעה לח"ול,חובות,התרחבות במשפחה וכו..")

בסופו של דבר זה רכב -חתיכת פח (אני לא מדבר על הספורטביות עם ה"נשמה" אלא על המשפחתיות העממיות שיש בארצינו) שצריכה לקחת אותך מAלB אם אתה קונה רכב יד 3 ונהנה מהרכב 4 שנים לא משתלם לך להוריד כמה אלפים ולהתקדם?

פורסם

איך הגעת למילה מסורת? :(

אני מוכן לקבל את זה שהדברים שכתבתי אולי קצת נוקשים ותמיד חייבים להתפשר, אבל במקרה הזה, אני לא כזה (האמת שגם בחיים, אני לא אוהב להתפשר , אבל זה ל-OFFTOPIC).

בכל מקרה, הדברים הגיוניים. המכונית הקודמת שלי נמכרה תוך שעתיים מפרסום המודעה, כאשר היא לוותה למספר דו-ספרתי של שיחות, שעה אחת תמימה לאחר פרסומה (סיוט שגרם לי לכבות את הטלפון).

הבנת הנקרא - לא טענתי לרגע שמכונית יד ראשונה עם קילומטראז' נמוך היא ערובה להצלחה. מצד שני, גם לא טענתי שמכונית עם יד גבוהה היא כישלון טוטאלי, עוד לפני שניגשים לבדוק.

אגב, גם נתונים טובים, בשוק של היום, הם לא ערובה למכירה מהירה, אבל מכונית עם יד גבוהה+קילומטראז' גבוה...וובכן, לא חסרות דוגמאות פה בפורום, לאחרונה.

בנוגע למספר הידיים, ההפרש בין יד ראשונה לשניה-שלישיית-רביעית הוא לא קריטי ובכל מקרה, מחירון משוקלל (לכיוון החיובי) הוא לא פשוט להשגה היום. לא בלתי אפשרי, אבל קשה.

תמיד יהיו האנשים שימכרו מכונית לאחר מספר חודשים, עקב סיבה משמחת או כואבת, אבל אני לא אהיה הקונה הפוטנציאלי שלהם, למרות שאני לא הלקוח הפוטנציאלי היחיד בשוק :).

פורסם
ההשוואה כלל אינה במקומה.

הקליאו ספורט חווה כעת את מה שעבר על כל הקטנות\קומפקטיות החמות.

כחדשה היא היתה יקרה יחסית,

רק נקודה חשובה - כחדשה היא היתה זולה יחסית (יקרה מליסינגטומטית ב-10%).

רק שמאז מחירי כל המכוניות ירדו ריאלית בשיעור ניכר.

הבעיה של הספורט זה שלביצועים יש סיבה אבל גם מחיר וכל מה שקשור למנוע ולמתלים לא זול לטיפול/החלפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה לא מתפשר על יד, קילומטראג', וכו' וכו', אבל אתה מתפשר על הדבר החשוב ביותר לדעתי וזה הרכב עצמו.

כנראה שכאן אתה מוציא ממני גילוי נאות: עוד לא יצא לי לרצות מכונית מיוחדת/נדירה ותמיד חשבתי על מספר דגמים ספציפיים ולא דגם אחד בלבד.

פורסם
יש, פשוט צריך סבלנות וספורטיביות (רואים מודעה, עוזבים הכל וניגשים לראות את הכלה:)).

אני איתך, לדעתי הרוב פה הבינו אותך לא נכון, זה לא שאתה מתמקד רק בנתונים, אתה מתחיל איתם - ומה אני יגיד לך, אני כמוך.

דרך אגב, הקליאו שלי נרכשה כיד 2 עם 82 K.

• תוכן חדש...