Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתמטית, זה לא נכון.

קח מכונית אחת שעולה בחו"ל 50 אלף שקל ואחת אחרת שעולה 60 אלף. הפער בינן עומד על 20%.

השת עליהן מיסוי של 100%. האחת תעמוד על 100 אלף שקל, האחרת על 120 אלף. הפער נותר 20%.

זה בדיוק מה שאני חשבתי לעצמי :)

haters will hate

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ע"פ זכרוני הפוקוס ST מגיעה ב3 רמות גימור\איבזור-תבדוק איזה רמה מגיעה לישראל,מה יש באוטו ואז תשווה.

גם הרנו מגאן RS מתחילה באנגליה ב24 אלף פאונד אבל בלי בקרת אקלים בלי גג בלי גלגל ספר, תוסיף את אלה תגיע ל26 +

למשל בדקתי על הבוקסטר החדשה-2.7 ליטר בארהב-49000 $ בלבד אבל בלי רוב הדברים שכביכול מגיעים בארץ כסטאנדרט, הוספה שלהם מייקרת את המחיר בכ-15 אלף $ , הכל לפני מיסים וכו

אנא, למען אהבת האל, אל תתחיל עם הפרשי מחירי מכוניות בארץ ובארה"ב. ארה"ב היא חצי יבשת מיוחדת במינה. אין מה להשוות בין פה לשם. שם אנשים משלמים לממשלה לא להתגייס לצבא, פה הממשלה משלמת לאנשים לא להתגייס וזהו רק הבדל אחד מני רבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
פתחתי שרשור דומה בפורום מקביל. לתשומת לבכם.

לקראת נחיתת הפוקוס ST בארץ וריבוי הידיעות על מחיר מופרך של 230K ש"ח, בדקתי את הפרש המחירים בינה(היא תיובא ברמת גימור ST2) לבין הפוקוס 1.6 אקובוסט 180 טיטניום(בחו"ל יש גם אקובוסט עם 150 כ"ס), הנמכרת אצלנו ב-152K. הבדיקה מתייחסת לרמות גימור זהות באירופה.

בדומה לישראל, בצרפת ובאיטליה תימכר ה-ST ברמת גימור ST2.

מוכנים?

בריטניה-19,745 פאונד לאקובוסט, 23495 ל-ST. הפער באחוזים:19

גרמניה-25,300 יורו לאקובוסט, 28,950 ל-ST. הפער באחוזים:15

איטליה-26,500 יורו לאקובוסט, 30,500 ל-ST. הפער באחוזים:15

צרפת-24,400 יורו לאקובוסט, 30,750 ל-ST. הפער באחוזים:30

שוייץ-36,075 לאקובוסט, 42,190 ל-ST. הפער באחוזים:17

עשו את החשבון בעצמכם. גם אם הפער בישראל יעמוד על 30%, מחיר המכונית צריך לגרד את ה-200K. מלמטה.

מאידך, הוא גם לא חייב לעמוד על 30%. 20% יתנו מחיר של 182K, מחיר מעולה לכל הדעות.

הניתוח הזה אולי פשטני, אך הוא ריאלי. תמחורה של הפוקוס ST בגזרת ה-230K יהיה מוגזם לחלוטין.

סופ"ש נעים לכולם.

מעבר למה שכתב רוני על המיסוי חסר לך עוד נתון והוא התמחור ליבואן לפי כמויות. התמחור לפוקוס בגרסאות הנפוצות לוקח בחשבון את הכמויות שהם מזמינים. הST תמכר מן הסתם בכמויות אפסיות כך שאין להם כושר מיקוח מול היצרן.

זו אגב הסיבה שאצל יבואנים שמוכרים הרבה קשה עד בלתי אפשרי להזמין רכב עם תוספות מיוחדות וזאת בניגוד ליבואנים שמוכרים מעט שם אתה יכול כמעט לבנות לעצמך רכב לפי היצע התוספות בחו"ל.

פורסם
מתמטית, זה לא נכון.

קח מכונית אחת שעולה בחו"ל 50 אלף שקל ואחת אחרת שעולה 60 אלף. הפער בינן עומד על 20%.

השת עליהן מיסוי של 100%. האחת תעמוד על 100 אלף שקל, האחרת על 120 אלף. הפער נותר 20%.

מה למהנדס תוכנה וחשבון, עזוב מתמטיקה. :lol:

אתה צודק, כמובן. ככה זה כשכותבים בחופזה ובחוסר תשומת לב, במהלך הפסקה קטנה מהעבודה... הכוונה שלי הייתה כמובן לא לאחוזים אלא לפער בשקלים שמכפיל את עצמו ויותר. ככל שמכונית היא יותר יקרה כך מרכיב המס הוא יותר משמעותי, גם כי ההנחות במיסוי (כמו מיסוי ירוק) הן פחות משמעותיות. אם הפוקוס 1.6 טורבו עולה בארץ 152K אז מחירה ללא מיסים (ואחרי רווח היבואן) הוא כ-92K נניח. אם הפוקוס ST תעלה 230K זה אומר שמחירה ללא מיסים הוא 123K בערך, מה שמגלם כ-33% הפרש.

בכל מקרה, אני מסכים שההפרש בין ה-ST ל-1.6 טורבו גבוה מדי אם היא תעלה 230K.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מתמטית, זה לא נכון.

זה בדיוק מה שאני חשבתי לעצמי :)

אבל זה לא מה שהיבואן חשב לעצמו... הוא חשב לעשות עלינו קופה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לא שאני בא להיות סנגור ליבואנים

רכב שהוא רוכש בכמויות ,המחירים שהוא מקבל מיצרן נמוכים יותר , רכב שהוא רוכש בכמויות קטנות יותר ,המחיר עולה בהתאם.

גם התשתית הלוגיסטית שהוא משקיע ברכב נישה גבוהה יותר החל מהכשרת מכונאים מלאי חלקים ואפילו בדיקת דגם שעולה X ויש לחלקה ב100 יחידות או על 5000 יחידות

חוץ מזה רכב נישה פונה לקהל שמוכן לשלם יותר כדי לבדל את עצמו משאר העם , אז למה לא לעלות את מחירו בהתאם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא שיש לי אינטרס אבל,לפני שמתחילים עם כל היקר לי,גנבים,שודדים, מישהו בדק בכלל בכמה מתומחר הרכב ליבואן בארץ?

ישר קופצים להגיד שם עולה ככה פה עולה ככה,עלות קניה של רכב ליבואן בארץ היא לא עלות של רכב ליבואן באנגליה חשוב לזכור.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

לקראת נחיתת הפוקוס ST בארץ וריבוי הידיעות על מחיר מופרך של 230K ש"ח, בדקתי את הפרש המחירים בינה(היא תיובא ברמת גימור ST2) לבין הפוקוס 1.6 אקובוסט 180 טיטניום(בחו"ל יש גם אקובוסט עם 150 כ"ס), הנמכרת אצלנו ב-152K..

האמת, אם האקובוסט 180 כ"ס עולה 152K ש"ח וה ST תעלה 230K ש"ח ורמת הגימור שלהם זהה, דביל מושלם מי שקונה ST!

שיקנה אקובוסט, שיבוא אלי, יתן לי רק 50K ש"ח (שישמור לעצמו את ה 30K הנוספים) וביחד ניצור לו מפלצת שלארוחת בוקר לועסת את ה ST ויורקת את השאריות לשוליים (אותם שוליים שבד"כ יש שם מיני תכולה שבאה לך בגבוהות).

(למען הסר ספק, אני לא עוסק בשיפור רכבים אז אל תתחילו להפציץ אותי בבקשות לשיפורים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה צודק, כמובן. ככה זה כשכותבים בחופזה ובחוסר תשומת לב, במהלך הפסקה קטנה מהעבודה... הכוונה שלי הייתה כמובן לא לאחוזים אלא לפער בשקלים שמכפיל את עצמו ויותר. ככל שמכונית היא יותר יקרה כך מרכיב המס הוא יותר משמעותי, גם כי ההנחות במיסוי (כמו מיסוי ירוק) הן פחות משמעותיות. אם הפוקוס 1.6 טורבו עולה בארץ 152K אז מחירה ללא מיסים (ואחרי רווח היבואן) הוא כ-92K נניח. אם הפוקוס ST תעלה 230K זה אומר שמחירה ללא מיסים הוא 123K בערך, מה שמגלם כ-33% הפרש.

בכל מקרה, אני מסכים שההפרש בין ה-ST ל-1.6 טורבו גבוה מדי אם היא תעלה 230K.

אתה קצת מתבלבל. ראשית, רווח היבואן אינו חלק מהנוסחה לחישוב מס. המס מחושב על פי ערך CIF של הטובין(כלומר מחיר המכונית בשער המפעל או בנמל המוצא(EXW או FOB)+הובלה+ביטוח). שאיפתו של היבואן היא להקטין את המס כמה שניתן - וזאת על מנת להשאיר לעצמו כמה שיותר "שלייקס" להנחות.

שים לב, אגב, שהמחיר ללא מסים(לדיפלומטים, למשל) כולל רווח יבואן והוא גבוה ממחיר הבסיס עליו מחושב המס.

אנחנו נוטים להאשים את עלויות המס הגבוהות במחירי המכוניות היקרים אצלנו. זה נכון, אך רק באופן חלקי. הבסיס עליו מחושב המס נמוך במיוחד. מתח הרווחים של היבואנים, לטובת חברות הליסינג ועל חשבון הצרכנים הפרטיים, הוא השערוריה האמיתית בסיפור. כדי להמחיש זאת, דוגמה קטנה; בתחילת העשור הקודם, מחירי המכוניות מקבוצה 2 עמדו על 99,000 ש"ח. פורד פוקוס שנמכרה באולמות התצוגה של 'דלק מוטורס' במחיר זה(וללא הנחות), נמכרה לחברות הליסינג ב-82,000 ש"ח. הפער באחוזים? 21% - ועדיין, דלק לא הפסידה על אף רכב אלא רק הרוויחה פחות על המכוניות שנמכרו לליסינג. אפילו לא היה כאן עניין של סיבסוד הליסינג ע"י הלקוחות הפרטיים מאחר ובאותה תקופה היו לפורד מעט מאד לקוחות פרטיים...

שנית, אם אני ממשיך עם התאוריה שלך, הפער בין האקובוסט לפני מסים וכולל רווח יבואן למחיר המחירון שלה(152K) עומד על 65%. אותם 65% על 123K שציינת עבור ה-ST יביאו למחיר של 203 ולא 230K. ה-27K הנותרים? תוספת רווח נקיה ליבואן.

בשורה התחתונה, 'דלק מוטורס' יכולים להיות הגונים ועדיין להרוויח אם הם ימכרו לנו את הפוקוס החמה במחיר שלא יעלה על 200K במקרה הפחות טוב - ועל 180K במקרה הטוב. אם יש חברה שיכולה לעשות זאת, זאת 'דלק', שכבר הפתיעה עם לא מעט מהלכים מקוריים בעבר.

ולסיום, ידידי YNV, אין כאן עניין של פילנטרופיה אלא של קידום קשת המוצרים שלך באמצעות מכונית הילה. במקרה של המנכ"ל(גיל אגמון), אגב, זוית הראיה רחבה יותר מלהראות רווחים לבעלים. הוא הבעלים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

את הפוקוס קבריולט הם תמחרו פי 2 מגרסת ה-2 ליטר הרגילה.

אם הם חתכו מחירים ל-BMW אפשר לקוות שה-ST תתומחר במחיר הגון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היי

אשמח אם מישהו יוכל לתת כאן את הנוסחא המדוייקת לחישוב עלות היבוא והמיסים עד לחניה לרכב ולהלביש עליה דוגמא של רכב נפוץ

בתודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

עוד נתון שצריך לקחת בחשבון-

כשהושקה משפחת הפוקוס דור 3 בארץ רובנו התלהבנו מהתמחור של האקו-בוסט 180 כ"ס שנחשב מאוד אטרקטיבי. בואו נגיד שגם אם היו דורשים עליה 10% יותר אף אחד לא היה מופתע והתמחור עדיין היה נראה לו הגיוני במציאות הישראלית.

אז אולי הפער ביניהן נובע מאטרקטיביות המחיר של האקו-בוסט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם הרכב יעלה 230 זה תמחור הזוי. זה סה"כ פוקוס מאובזרת ידנית עם מנוע 2.0 אקובוסט.

להזכירכם מונדיאו שזה רכב הרבה יותר גדול,לא פחות ואולי יותר מאובזר ועם אותו מנוע בדיוק ותיבה אוטומטית עולה 185.

STI 2004

פורסם

כמו במקרה של ה brz וכמו במקרה של ה gt86, רובכם שכחתם את ההבדל בין מכונית שהיא רבת מכר למכונית שהיא מקדמת מכירות.

בסופו של דבר המטרה לשמה מגיעות המכוניות האלו היא לא למכור, אלא לגרום לנו להזיל לנו ריר. את המכירות עושים דגמי ה 1.6 ליטר הבסיסיים, ובאלפים. בדיוק כמו הבגד ים ההוא שבר רפאלי דיגמנה והחברה שלכם קנתה. אני מניח שלא פניתם ל h&m ושאלתם למה בר יקרה כל כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בר לא יקרה כל כך, אתמול היא עשתה לנו בייבי סיטר על הילדים ורק ביקשה שנשאיר לה סרט טוב בוידאו :lol:

dream, dream dream dream

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...