Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי פטור 100% ממיסים מהביטוח הלאומי לפי 1800 סמ"ק שזה בערך לא יותר מ-72000

ועכשיו אני נוהג על קורולה רובוטית ואני רוצה להחליף רכב

ואני מבולבל באיזה רכב לבחור ומה הכי משתלם לי

מה שבטוח שאני לא רוצה גיר רובוטית, ואני גם רוצה להשתדרג קצת יותר מהקורולה גם מבחינת האיבזור

החשבון הפשוט שלי הוא כך

אני יכול למכור את האוטו שלי ולקבל עליו באיזור ה-70000

ועכשיו אני צריך לחפש רכב שהמיסים עליו הכי קרובים ל72000

ומבירור בימים האחרונים יצא שאם אבחר לדוגמא בהונדא סיווק שהמיסים שלו בערך 63000 אצטרך להוסיף כ-6000 ש"ח

ואם אבחר ביונדאי I35 (שיותר נראה לי) שהמיסים שלו הרבה יותר נמוכים בערך 49000 אצטרך להוסיף כ8000 ש"ח למרות שהמחיר שלו הרבה פחות מההונדא סיווק

ואז התברר לי שתמורת עוד 10K אני כבר יכול להשתדרג משמעותית על IX35 כי אני יכול לקזז את מלוא ה-72000 הפטור שלי

וכך אני מוצא את עצמי בהתלבטות רצינית מה לעשות ובאיזה רכב לבחור

אולי תוכלו להמליץ לי על רכב טוב שדומה לרכבים שציינתי כאן שהכי כדאי לי לקנות

תודה לכל העוזרים.

פורסם

קודם כל אם אתה מתכוון לקורולה רובוטית 2008 אז זה יותר בכיוון של 50 ולא 70 .

אם היא יותר חדשה אז קודם הייתי ממליץ למכור אותה ואח"כ לראות כמה נשאר לך ואז לעשות חשבון.

הונדה סיוויק זה ממש קצת אוטו יחסית להרבה כסף ולכן הג'יפון יכול דווקא להיות פתרון טוב.

אל תשכח שיש לו מתחרים לא רעים בכלל ששווה להכניס לשיקול כמו המאזדה CX-5 , קיה ספורטאג' ועוד

תנסה לראות איזו סוכנות נותנת מחיר מחירון על המשומשת תמורת החדש - זה יהיה פתרון מצויין.

את יכול בכיף להכניס למשוואה את סקודה ייטי דיזל שנותן פה פייט רציני

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

1. הרכב על פיו נקבע הפטור שלך הוא הונדה סיוויק דגם ארבע דלתות ומבחינה כלכלית הוא הדגם הכי משתלם לקניה.

2. סכום הפטור מתעדכן כל שבוע ע"פ שער הין היפני וכרגע הוא די נמוך כך שלעניות דעתי שווי הפטור הוא יותר לכיוון 65000

3. חשוב שתבדוק בראש ובראשונה שהרכב נוח לך לכניסה ויציאה.

4. ג'יפון או לא - תלוי קודם כל אם זה בכלל נוח לך.

5. בהתייחס להצעות של ST12345 לי יש פטור כמו שלך, אך כשאני קניתי את הייטי דיזל הוא היה במבצע בהנחה של 25000 ש"ח וגם כך הוא עלה לי 90000 ש"ח.

6. כמו שכבר אמרו מעליי 70000 ש"ח זה קצת אופטימי לקורולה רובוטית אך 50000 ש"ח זה פסימי מדי - אם הקילומטראז' שלך נמוך נמוך יש מצב שתקבל 65000 ש"ח או קרוב לזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום רב!

1. הרכב על פיו נקבע הפטור שלך הוא הונדה סיוויק דגם ארבע דלתות ומבחינה כלכלית הוא הדגם הכי משתלם לקניה. זה ממש כך ונכון להיום הפטור שלך הוא כ - 68000 ש"ח. אגב סכום הזה תקבל גם עם תקנה רכב אחר שיש לו יותר מיסים.

2. אחד הדברים החשובים לך יותר זה גם שמירת הערך של הרכב, המטרה היא להחליף רכב כל 42 חודשים ולא להוציא כסף מהכיס. מבחינה הזאת אתה גם חוזר לרכב מייצג. היום הונדה סיוויק 2009 עולה כ 90000 וגם נמכרת במחיר מאוד דומה בפועל (במידה ואת חריגות).

3. לגבי יונדאי אני מאוד סקפטי. רכב שבעיקר השוק שלהם חברות ליסינג יפגע בהמשך מביקוש ושמירת הערך, כדוגמא מאזדה 3, היום נמכרת בשוק במחיר זנות, כחברות ליסינג מוכרים אותם עם הנחה של 30-40 %. היתי מאוד נזהר עם זה.

4. בעניין מכירת הרכב שלך, כדאי לעשות סקר מעמיק בעניין, כי מאוד קשה למכור קורולה רובוטית לבד, לכן זאת לא אופציה. האופציה זה טרייד-אין ואני יודע שהיום בהונדה יודעים לתת מחיר לא רע בכלל עבור קורולה רובוטית.

המלצה שלי אישית זה הודה סיוויק 4 דלתות (אמינות, שמירת ערך, ביקוש עתידי וטרייד-אין). בהצלחה.

על תסתקל על האופנה, תקנה עם הראש!!!

פורסם

הסיוויק קצת נמוכה יותר - אין תחליף לבדיקה עצמית.

מה שקובע - האם הרכב נמוך בשבילך

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

פרוד צריך להיות לא רע בכלל, אך בעיקר על הנייר. זה ממש הימור מבחינת אמינות ושמירת הערך לאורך זמן. עד היום לא היה פורד מיצטיין בשמירת הערך ולא באמינות. החלטה שלך! רק לא לשכוח שבעוד 42 חודש תצטרך להחליף אותו שוב ומה יהיה שאלה ????

פורסם

לא הימור ולא בטיח. אמינות לא מעניינת כי יש אחריות. שמירת הערך - מדובר ברכב פופולרי ומוצלח. אין סיבה לדאגה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא הימור ולא בטיח. אמינות לא מעניינת כי יש אחריות. שמירת הערך - מדובר ברכב פופולרי ומוצלח. אין סיבה לדאגה.

1. פורד פוקוס תמיד היה אחד הרכבים הנמכרים , אך תמיד ערכו ירד מאוד מהר. הרכב הזה פופולרי בעיקר בחברות ליסינג בגלל המחירו הזול והנחות שדלק מוטורס נותן לציי רכב. עד לא מזמן דלק מוטורס דחפו באותה שיטה בדיוק מאזדה 3, שהיה רכב הנמקר ביותר במהלך 8 שנים. היום רכב הזה אי אפשר למכור.

2. אחריות זה דבר מצויין, אך אמינות זה תמיד רלוונטי . אף אחד לא רוצה לבלות במוסכים , גם עם זה לא עולה.

3. בפורד פוקוס החדש יש לא מעט סיבות לדאגה:

א. תיבת הילוכים עם מצמד כפול - יש גיר דומה לפולקסווגן DSG שכבר אוכל צרות

ב. למנועים עם טורבו בלאי תמיג גדול יותר, וסיכוי לבעיות/תקלות הרבה יותר גבוהה

תבחר עם הראש , לא עם הרגש! עורך זמן של האופנה מאוד קצר וזה הוכך לא מעט פעמים

פורסם
שמירת הערך - מדובר ברכב פופולרי ומוצלח. אין סיבה לדאגה.

תרשה לי לחלוק עליך?

נגיד והיום אתה קונה 1.6EcoBoost בכמעט 150K בשביל להיות ייחודי.

בעוד 3 שנים המצב יהיה כזה; שלמה SIXT ושות' יציעו פוקוס יוצאות ליסינג בכ55K כמו שמציעים רכב בגיל הזה היום.

ואתה תרצה כמה? 100K?

לקוח פוטנציאלי ינסה להבין למה אתה רוצה על הפוקוס שלך מחיר של שניים, ולא יבין. "אבל שלי עם טורבו" -"נו אז תוריד טורבו ותן ב55!"

ככה זה תמיד, יש 7,590,758 נפשות במדינה, ו-7,502,419 לא חברים בפורום הזה ולא מעניין אותם מה זה EcoBoost, הם רוצים זול.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך?

נגיד והיום אתה קונה 1.6EcoBoost בכמעט 150K בשביל להיות ייחודי.

בעוד 3 שנים המצב יהיה כזה; שלמה SIXT ושות' יציעו פוקוס יוצאות ליסינג בכ55K כמו שמציעים רכב בגיל הזה היום.

ואתה תרצה כמה? 100K?

לקוח פוטנציאלי ינסה להבין למה אתה רוצה על הפוקוס שלך מחיר של שניים, ולא יבין. "אבל שלי עם טורבו" -"נו אז תוריד טורבו ותן ב55!"

ככה זה תמיד, יש 7,590,758 נפשות במדינה, ו-7,502,419 לא חברים בפורום הזה ולא מעניין אותם מה זה EcoBoost, הם רוצים זול.

נכון להרגע יש בפורום 88340 ולא 88339 חברים ! בשאר הדברים צודק 100% !

פורסם
שלום יש לי פטור 100% ממיסים מהביטוח הלאומי לפי 1800 סמ"ק שזה בערך לא יותר מ-72000

ועכשיו אני נוהג על קורולה רובוטית ואני רוצה להחליף רכב

ואני מבולבל באיזה רכב לבחור ומה הכי משתלם לי

תקנו אותי אם אני טועה, הבחור מתכוון להשקיע כ 80-90 אלף ש"ח לרכב לשלוש וחצי שנים, והוא לא מתכוון בכלל להיכנס לאולמות תצוגה של לפחות 5 מועמדים, להתיישב לגעת להרגיש, לקחת לסיבוב של שעה ואז להתלבט?

לעולם לא תדע אם שווה לך להוסיף כסף אם אפילו לא ישבת ברכב וזה לא משנה אם זה סיוויק או פונטו.

אתה לא קונה חתול בשק, אתה מחפש גרפילד מקופל בתוך אוהל 16

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תנוח דעתכם - פוקוס הוא לא יקנה כי יש עליה מעט מדי מיסים ולכן היא תצא יקרה יחסית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אין לי מושג אם פותח השרשור זקוק לאביזרי עזר בנהיגה.

ב-XV לדוגמא לא ניתן להתקין מנגנון יד (המיועד למי שלא יכול לנהוג באמצעות הרגליים) בגלל שסובארו לא מצאו את הפרוצדורה לבטל את כרית האוויר לברכיים שללא ביטולה - לא ניתן להתקין את המנגנון.

אשתו של חבר (שזקוקה למנגנון כנ"ל) התלהבה מה-XV והזמינה את הרכב ביום השקתו בארץ.

לאחר שלושה שבועות של עיכובים וברורים טכניים - הסתבר שלא ניתן להתקין את המנגנון ברכב שהזמינה.

לפחות סובארו יצאו גדולים בכך שאפשרו לה להמיר את ההזמנה לסובארו פורסטר תוך הוספה של סכום קטן בתשלומים ומחיר שמשקף הנחה של למעלה מ-25000 ש"ח מהמחיר לצרכן :)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...