Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת סיוע לזינוק בעלייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מי שהו יכול בבקשה להסביר איך המערכת הזו פועלת?

רכשתי קיה ריו ידנית ואני לא מצליח להבין איך מפעילים את המערכת הזו או שהיא בכלל פועלת אוטומטית כי אם כן אני לא מרגיש שהיא עובדת או קיימת בכלל ברכב למרות הצהרות היבואן .

תודה רבה

פורסם

איני יודע איך עובדת המערכת בקיה, אולם בפורסטר היא עובדת כך:

כאשר דוושת המצמד (ההידראולי) לחוצה עד הסוף ודוושת הבלם לחוצה (זה מצב של עמידה), הורדת הרגל מדוושת הבלם (כדי להעבירה לדוושת המצערת) לא תשחרר את הבלמים, ואלה ישתחררו רק עם הורדת הרגל מהמצמד (כאשר אז המצערת כבר לחוצה קלות).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

כנס לספר רכב וחפש הוראות.

יש מכוניות שניתן לבטל את פעולת המערכת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

Hill Hold מונעת מהרכב להידרדר בעת עצירה בעלייה, מאפשר לך להתחיל בנסיעה באופן חלק וללא מאמץ

Nir Goldman-Fux

פורסם

שים לב שאתה בהילוך ראשון עם ברקס לחוץ כשאתה רוצה שהיא תעבוד. אם אתה בניוטרל, היא לא תעבוד (וזה גם הגיוני).

כמו כן, כפי שציינו כאן, היא עובדת משיפוע מסוים (ככה זה בפיאט בכל מקרה) וגם בזה יש הגיון כמובן.

פורסם

אז בעצם מה שאתם אומרים זה כך:

*לשלב לראשון

*לשחרר את הברקס כשהרגל לוחצת על הקלאטץ'

*ללחוץ על דוושת הגז ובמקביל לשחרר את הקלאץ'

או שאני טועה ?

מה זה 3% זה שיפוע קטן לא?

פורסם
אז בעצם מה שאתם אומרים זה כך:

*לשלב לראשון

*לשחרר את הברקס כשהרגל לוחצת על הקלאטץ'

*ללחוץ על דוושת הגז ובמקביל לשחרר את הקלאץ'

או שאני טועה ?

מה זה 3% זה שיפוע קטן לא?

בדיוק.

פורסם
Hill Hold מונעת מהרכב להידרדר בעת עצירה בעלייה, מאפשר לך להתחיל בנסיעה באופן חלק וללא מאמץ

כך גם בסיאט.

אך אצלי מרגע הורדת הרגל מהבלם הרכב ממשיך לבלום עוד כ2-3 שניות ומתחיל להידרדר, מה שנותן לך מספיק זמן להעביר את הרגל לדוושת הגז ולזנק בקלות..

פורסם
שים לב שאתה בהילוך ראשון עם ברקס לחוץ כשאתה רוצה שהיא תעבוד. אם אתה בניוטרל, היא לא תעבוד (וזה גם הגיוני).

כמו כן, כפי שציינו כאן, היא עובדת משיפוע מסוים (ככה זה בפיאט בכל מקרה) וגם בזה יש הגיון כמובן.

בסיאט, גם בניוטרל זה עובד.

פורסם
90*3%=2.7 מעלות

זה לא נכון, איך הגעת לחישוב הזה ?

שיפוע של 3% זה 1.72 מעלות.

אחוז שיפוע מייצג את היחס בין הפרש הגובה להפרש המרחק.

שיפוע של 100% זה 45 מעלות.

כדי לקבל את הזוית במעלות צריך לעשות TAN-1 של השיפוע באחוזים לחלק ב-100.

http://www.calcunation.com/calculators/general%20math/geometry/slope-percent-conversion.php?perc=3&calc=yes&Calculate=Convert+to+Degrees

http://www.engineeringtoolbox.com/slope-degrees-gradient-grade-d_1562.html

אגב שיפוע תכן מותר מירבי בכבישי הארץ מוגבל לפי המהירות באותו קטע. בכביש עירוני זה 12%, בדרך מהירה 4%, וכל מה שביניהם

תלוי במהירות המותרת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...