Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום ראיה רצינית שתומכת בטענה שקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת מזיקה לבריאות האדם.

וגם אם בסופו של דבר יימצא קשר כזה (אני אישית בספק) אז ברור שהוא יהיה מאוד חלש כי אם זה היה מובהק אז היו מוצאים את זה כבר מזמן.

וכפי שכתבתי קודם - לדאוג מהשפעה בריאותית שבקושי (אם בכלל) ניתנת למדידה כאשר נוטלים סיכון בריאותי משמעותי ומדיד, זה טיפשי למדי.

יש מספיק סיכונים אמיתיים לדאוג מהם (בחיים בכלל ובכביש בפרט), מיותר לחפש מתחת לאדמה סיכונים דימיוניים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הבעיה אינה כמה קרינה נפלטת. את זה אפשר באמת לפתור על ידי מדידה.

הבעיה היא חוסר ההסכמה על האם הקרינה מזיקה או לא.

מה זה משנה אם מזיקה או לא ? השאלה מהם החלופות .

אם רכב היברידי מקרין בצורה זהה לרכב רגיל אז אין לך מה לחשוש.

פורסם
אם רכב היברידי מקרין בצורה זהה לרכב רגיל אז אין לך מה לחשוש.

מערכת חשמל של רכב היברידי הרבה יותר חזקה משל רכב רגיל. מעבר לכך מתחת למושבים בסאלון ברכב רגיל לרוב לא עוברת מערכת חשמל חזקה, לאומת רכב הברידי עם סוללה בבגז' שמפעילה מנוע חשמלי רב עוצמה, תוסיף לזה שבהאטה המנוע החשמלי הופך לגנרטור ומטעין את הסוללה.

מערכות חשמליות יוצרות שדה אלקטרו מגנטי. כמה שמערכת חשמל חזקה יותר, כך שדה חזק יותר. לכן, זה די ברור שלרכב הברידי רמות קרינה אמורות להיות הרבה יותר גבוהות.

בזמנו היה לי רכב עם מצבר מתחת למושב אחורי, במקום של מצבק הייה שדה אלקטרומגנטי לא זניח ועוד זאת מערכת DC.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אני לא טועה היבואנית של הונדה ביצעה השוואה בין הסיוויק ההיברדית לזו הרגילה ולא היה הבדל.

אם אני לא טועה,גם ברכב עם מנוע בנזילן נוצר חשמל/ קרינה מכיוון הגלגלים בעת החיכוך עם הכביש.

פורסם

קישור שיענה על השאלות של פותח הנושא:

http://www.beok.co.il/Forums-25/Forum-240/FAQ/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F#faq0

סעיף 11 מתייחס למכוניות היברידית (לא בטוח על איזה דגם מדובר) ובלי קשר זה פורום מקצועי שמתעסק עם קרינה והשפעותיה, שווה לבדוק שם אם אתה דואג

פורסם
מערכת חשמל של רכב היברידי הרבה יותר חזקה משל רכב רגיל. מעבר לכך מתחת למושבים בסאלון ברכב רגיל לרוב לא עוברת מערכת חשמל חזקה, לאומת רכב הברידי עם סוללה בבגז' שמפעילה מנוע חשמלי רב עוצמה, תוסיף לזה שבהאטה המנוע החשמלי הופך לגנרטור ומטעין את הסוללה.

מערכות חשמליות יוצרות שדה אלקטרו מגנטי. כמה שמערכת חשמל חזקה יותר, כך שדה חזק יותר. לכן, זה די ברור שלרכב הברידי רמות קרינה אמורות להיות הרבה יותר גבוהות.

בזמנו היה לי רכב עם מצבר מתחת למושב אחורי, במקום של מצבק הייה שדה אלקטרומגנטי לא זניח ועוד זאת מערכת DC.

עפ מחקר באינטרנט שביצעתי , מחחת למושבים (לפחות בטויוטה) עובר זרם DC

כידוע אין קרינה שנובעת מזרם DC. (שדה מנטי - כן. קרינה אלקטרומגנטית - לא)

פורסם

קרינה אלקטרומגנטית היא סוג של שדה אלקטרומגנטי (יש גם קומפוננטה חשמלית בשדה הזה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה באמת לדאוג משטויות.

לפני שמתעסקים בשטויות, מישהו מוכן לוותר על סוכר בבית, לטובת הבריאות העכשווית והעתידית של הילדים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4239786,00.html

זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לך. הרבה יותר קשה להפסיק לעשן מלוותר על סוכר.

פורסם

tzvipper תרשה לי לתקן אותך . קרינה ושדה שונים זה מזה

הקרינה הא"מ נוצרת כתוצאה ממטען חשמלי אשר נע בתאוצה וכך נוצר שדה אלקטרומגנטי

(שדה הוא תווך בלתי חומרי שהוא גם מהווה איזור השפעה סביב לגוף מסוים במקרה שלנו מעגלים חשמליים ברכב)

(קרינה היא בעצם "זרם" של חלקיקים יסודיים אשר נושאים אנרגיה - קרינה א"מ מאופיינת על ידי פוטונים שהם גם קוונטים והם נושאים "קוונטות של אנרגיה" , קרינה א"מ בעלת אורך גל קצר היא בעלת אנרגיה מאוד גבוהה שעלולה ליינן (לגרום לשינוי במבנה האטומי) את התאים בגוף שלנו)

דרך אגב , גם האור הנראה הוא סוג של קרינה א"מ , גם גלי מיקרוגל וגם גלי רדיו.

ואם אתה רוצה לקבל מושג , קרינת גאמא (שנחשבת מוסכנת ביותר) מסוגלת לחדור כ5cm של מים בלי שום בעיה.

לשורה התחתונה , קשה לי להאמין שנתנו אישור תקן לרכבים ללא בדיקות קרינה

• תוכן חדש...