Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ימים יגידו מי ישרוד ומי לא אבל הלהט שאתה רושף נגד גולן כבר לא נשמע חף מאינטרסים.

שתהייה לי בריא... :shock:

איזה אינטרס כבר יכול להיות כאן? החלק בדיון שאני בחרתי להשתתף בו הוא ברמת המאקרו - ולמיטב ידיעתי אף אחד מחברי הפורום איננו משקיע פוטנציאלי בתחום הסלולר או יכול להיות כזה.

מעולם לא קראתי לאיש להתנתק מגולן אלא כתבתי שללקוח אין שום סיכון כי מקסימום הוא יזמין סים חדש.

ואולי סבן קרוב משפחה שלי ואני לא ידעתי???

כשטענות כאלה באות מכיוון להקת המעודדות של גולן - ניחא, אבל ממך?

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שתהייה לי בריא... :shock:

איזה אינטרס כבר יכול להיות כאן?

כשטענות כאלה באות מכיוון להקת המעודדות של גולן - ניחא, אבל ממך?

אני אסביר לך בדיוק על איזה אינטרס אני מדבר, אני לא מדבר על אינטרס של בעל עניין או אינטרס שבא מפוזיציה מסוימת אלא מפן אחר לחלוטין.

במשך שנים פמפמו לך תאוריה מסוימת, היא התחילה בקורס הראשון באוניברסיטה וממשיכה עד היום בכל עיתון כלכלי.

התאוריה הזו גורסת שכל בעל/מנהל/דירקטוריון חברה צריך להיות 100% דורסני, 100% למקסם רווחים וכל זאת בכדי למקסם רווחים לבעלי השליטה.

כשבא גולן ומייצר מודל שונה, הוא בעצם מערער על כל מיליארדי שקלים שהחברות האלה (סלולר,בנקים,סופר מרקטים וכו') גוזלות מהציבור מידי יום באיצתלא של כל מיני תירוצים הזויים, שהרי מה הם יגידו, "הסמנכ"ל שלנו מרוויח 25 מליון שקל לשנה ואתה תממן לנו את זה"?

אז אתה ורבים כמוך שבאים מהרקע הזה מקבלים את גולן כעצם איום על המהות העיסקית שלהם ולכן כל האנטי המוזר הזה שיוצא מאנשים שבסופו של יום אמורים אך ורק לברך על מהלך כזה.

בדומה לזברות שמסתכלות על אחת מהעדר נטרפת ומדמינות אותן כטרף הבא, ככה בדיוק גם כל החברות האלה מצמצמות שורות, חו"ח אולי הטיפול הבא יהיה בנושא הבנקים, או הסופרמרקטים והם יאלצו להוריד פרומיל מרמת החיים שלהם שניזונה מרווחי ענק מופרכים או עמלות מטורפות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, סלח לי - רשמת גבובי מילים בעלות ארומה אינטלקטואלית שבינן לבין המציאות אין שום קשר.

מהרגע הראשון ההתרחשויות הדרמטיות בשוק התקשורת (שכבר הצהרתי שהוא קרוב אלי מאוד) מעניינות אותי, קצב אירועים נתן לכולנו הזדמנות להיות טייקון ליום אחד, להעריך את ההתמודדות, את מהלכי המתחרים ואיך הכל ייסתיים.

אודה ולא אבוש - הנושא הזה מרתק אותי ואני יכול לרשום בצניעות מלאה שמאחר והשרשור הזה רץ כבר חודשים, אז אפשר ללכת אחורה לתחזיות שכתבתי דאז ולראות אם בינתיים שגיתי במשהו.

נכון שהשרשור הזה יכל להתקיים אך ורק כמדור צרכנות של שושנה חן מידיעות אחרונות, אבל אותי לא מעניין חיסכון של שקל במסלול כזה או אחר, אלא האסטרטגיה העסקית של החברות.

קוויתי שניתן יהיה לקיים דיון תיאורטי על העניין בלי שמידי פעם יקפוץ החכמולוג התורן שיספר לי שאני בעל אינטרסים.

אה, ומשהו קטן לסיום - דווקא המשבר הנוכחי יצר הזדמנויות אדירות בשוק ההון (באגחים המגובות של סקיילקס), כך שבמובן מסויים אני צריך להיות אסיר תודה לחב' גולן שאפשרה את כל זה. :twisted:

פורסם
ואם לא עוזר עבור ליוני דואר.

למה בכלל צריך להתעסק בכל כך הרבה דברים? לא הגיע הזמן שהם כבר יתגברו על מחלות הילדות?

זה גם מה שאני טוען. מבחינתי,הם צריכים לשאוף להיות כמו החברות הגדולות. ברגע שהקו שלך פעיל,הלקוח לא אמור להתעסק עם כ"כ הרבה פיצ'יפקעס. הגדרות....מפעיל ידני...יישומי סים.....בחייאת דינק,מה נהיה??? כולה רציתי קו וגלישה כמו שהובטח לי.

פורסם
בדומה לזברות שמסתכלות על אחת מהעדר נטרפת ומדמינות אותן כטרף הבא, ככה בדיוק גם כל החברות האלה מצמצמות שורות, חו"ח אולי הטיפול הבא יהיה בנושא הבנקים, או הסופרמרקטים והם יאלצו להוריד פרומיל מרמת החיים שלהם שניזונה מרווחי ענק מופרכים או עמלות מטורפות.

לדעתי החברות לא מצמצמות שורות (למעט הסלולריות) ואין להם בעיה להמשיך לגזול אותנו ברווחים ובעמלות, ומבחינתם בצדק. הממשלה חדלת אונים. אין אכיפה על שום דבר, ואם יש מחאה עממית נדירה (מחאת הקוטג') אז לכל היותר מורידים מחירים של כמה מוצרים לזמן מוגבל. הלוביסטים שלהם מתמרנים את חברי הכנסת וראש הממשלה צריך הרבה אומץ ציבורי להתנגד להם (כפי שהתחיל בועדת הריכוזיות).

רק שינוי שיטת הבחירות ישנה משהו מהותי. כשחבר הכנסת יבחר אישית, הוא לא יוכל להגזים בכניעה ללוביסטים, כי אז יאבד את כסאו.

יהודה

פורסם

יהודה - אני ממליץ לך ללמוד משהו על הסנאט האמריקאי, מעוז הבחירות האישיות.

הלוביזם והשחיתות שם מגמדים כל דבר שתעלה בדמיונך. אם אתה חושב שישראל מושחתת אתה מוזמן לקרוא קצת מה קורה בארה"ב ותבין שאצלנו כולם מאמי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שחיתות קימת בכל משטר, אבל השאלה היא איך ליצור מערכת שבה השחיתות תשפיע פחות. אתה מוזמן להשכיל אותנו בעניני שחיתות בארה"ב.

בינתיים מה קורה אצלנו בעניני שחיתות : ראש ממשלה (אולמרט), שר אוצר (הירשזון), שרים שמתעשרים ללא הסבר (ליברמן,ברק, פואד, דרעי), חברי כנסת שפועלים בעד טייקונים (מירי רגב, שמלוב ועוד הרבה), נציב מס הכנסה (ג'קי מצא) ועוד הרבה.

האם זה כך גם בארה"ב?

אגב, לדעתי שיטת הבחירות הצרפתית עדיפה על זו האמריקאית. (גם בגלל משאלי העם, שקימים היום גם ובמיוחד בשוויץ).

לגבי בחירות איזוריות, ברור שגם להם יש מגרעות. מה שחשוב הוא שהבחירות יהיו אישיות, אם כי לא בהכרח איזוריות.

נניח שחצי מחברי הכנסת יבחרו כל אחד באיזור בחירה שלו, והחצי האחר יבחר כחלק מרשימה מפלגתית (כמו היום) אלא שחברי הכנסת מהרשימה יבחרו אישית ביום הבחירות. (קים בכמה ארצות בסקנדינביה).

כלומר ביום ההצבעה, כל אחד יבחר פעמיים, פעם אחת לחבר הכנסת המיצג את האיזור שלו, ופעם שניה לחבר כנסת שרשום באחת הרשימות המפלגתיות.

כך ימנע למשל:

-המצב שבישובים מסוימים יש לליכוד הרבה יותר מתפקדים מאשר בוחרים,

-שמי שמארגן הרבה מתפקדים (חיים כץ, ועדי עובדים, פייגלין) רוכש השפעה עצומה למרות שבעצם הוא בקושי תורם לציבור,

-שב"קדימה" מרכז המפלגה ממליך את מופז למרות שמצביעי המפלגה מעדיפים את לבני

-שמירב מיכאלי נבחרת לחברת כנסת למרות עמדותיה הקיצוניות לטעמם של בוחרי העבודה

-שח"כ ערבי עוסק בהתלהמות נגדינו במקום לדאוג לציבור שלו

כך גם יובטח שכל חבר כנסת נבחר אישית ( ולא ע"י פריימריס, רשימה מסדרת וכו'). אם יקח שוחד ו\או יהיה לא פופולרי, הוא לא יבחר שנית. אני מנחש שאולמרט, הירשזון ופואד לא היו נבחרים שנית, בבחירות אישיות.

יהודה

פורסם

יהודה - קצת תזכורות לגבי ארה"ב - מה אומר לך השם ניקסון? נכון שחלפו מאז 40 שנה, אבל היו עוד לא מעט סקנדלים עם נשיאים, אפילו ביל קלינטון האהוב יצא בעור שיניו מפרשת מוניקה לוינסקי.

ולגבי ארועים יולתר חדשים - ראה מה קורה במערכת הבנקאות, כאשר ממנים את הנקאים המושחתים כאחראים על חילוץ בנקים, על פעולת לובי הנפט, על לובי הנשק, על חברות הכימיה והתרופות ועוד רבים ורעים. אין לי כרגע זמן לחפש את המקורות (יוצא לעבודה) אבל מדובר בשחיתויות שכל העולם סובל מהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אסביר לך בדיוק על איזה אינטרס אני מדבר, אני לא מדבר על אינטרס של בעל עניין או אינטרס שבא מפוזיציה מסוימת אלא מפן אחר לחלוטין.

במשך שנים פמפמו לך תאוריה מסוימת, היא התחילה בקורס הראשון באוניברסיטה וממשיכה עד היום בכל עיתון כלכלי.

התאוריה הזו גורסת שכל בעל/מנהל/דירקטוריון חברה צריך להיות 100% דורסני, 100% למקסם רווחים וכל זאת בכדי למקסם רווחים לבעלי השליטה.

כשבא גולן ומייצר מודל שונה, הוא בעצם מערער על כל מיליארדי שקלים שהחברות האלה (סלולר,בנקים,סופר מרקטים וכו') גוזלות מהציבור מידי יום באיצתלא של כל מיני תירוצים הזויים, שהרי מה הם יגידו, "הסמנכ"ל שלנו מרוויח 25 מליון שקל לשנה ואתה תממן לנו את זה"?

אז אתה ורבים כמוך שבאים מהרקע הזה מקבלים את גולן כעצם איום על המהות העיסקית שלהם ולכן כל האנטי המוזר הזה שיוצא מאנשים שבסופו של יום אמורים אך ורק לברך על מהלך כזה.

Bagira - אין לי מילים...כל הכבוד! לצערי, נראה לי כי העניין כה עמוק עד שלא ניתן להבנה. לחילופין הודאה בהסכמה למה שכתבת היא פשוט כריתת ענף מאוד גבוה -כשאתה יושב עליו...והפחד מהתרסקות הוא ענק.

כמובן שהמכונה/שיטה כה חזקה שאני לא רואה כל סיכוי לשינוי בכללי המשחק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי ובאגירה - למרות שאכן מטרתה של החברה היא למקסם רווחים, שוכחים תמיד שיש המשך לעניין הזה.

השוק חייב להיות תחרותי ואסור שיווצר מצב שיש בו קרטל מונופול או כל דרך אחרת של תיאום מחירים.

(וכמובן שאנחנו מניחים שכולם הוגנים ומשחקים לפי החוקים)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

^

אז זהו - עד כניסת גולן השוק לא היה תחרותי.

הDNA של הותיקות היה מושרש בתיחכום יתר מול הלקוחות. להגדרתך - הוגנות לא הייתה.

תאום מחירים? אני לא הממונה על ההיגבלים העסקיים, אבל מחוייה אישית ושל רבים אחרים, מעבר בין חברות גילה שכל פעם נופלים לאותה שיטה...

השאלה הגדולה - האם הותיקות הפנימו שהציבור מעוניין בכללי משחק חדשים, או שהם יעשו כעת הכל בכדי להחזיר את השוק למצבו הקודם?... כך אני מתרשם ומאוד חושש - זה יהיה קייס שילמד את כל הבריונים להמשיך ולעשוק אותנו. זה צריך להיות אחרת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דורקי, אני מסכים איתך שהתחרות הופכת ללא בריאה, וזה בדיוק - אבל בדיוק מה שקרה כשיזם פרטי פתח סופרמרקט במצפה רמון.

הסניף היחידי שהיה שם (של אחת הרשתות הגדולות) הוריד את המחירים למחירי הפסד והביא לסגירתו של הסופרמרקט היחידי שהתחרה בו. כשזה נסגר, הסופר הוותיק של הרשת העלה שוב מחירים, ומצפה רמון חזרה להיות העיר עם עלות המוצרים הגבוהה ביותר בישראל.

כדי שזה לא יקרה בשוק הסלולר, צריך שלגולן יהיה גב פיננסי מאוד איתן, או שהמדינה תתערב, או שהצרכנים יפנימו שברגע שגולן יסתלק שלושת הגדולות יעלו מחירים בחזרה למה שהיה לפני שהוא נכנס.

בכל מקרה סלולר ב-99 ש"ח זה ריאלי ואפילו ריווחי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
בגירה, במיוחד בעבורך דעה של אינטרסנט נוסף.

קראתי בעיון, לא ראיתי נתונים, לא ראיתי הסבר למה 99 ש"ח זה לא רווחי, לא ראיתי כלום שמבוסס על איזה עובדה או נתון מספרי מעבר לניתוח אישי של השוק עפ"י הסתכלות מהצד.

איך לכתבה הזו אתה מתייחס לאחר קריאת הנתון הבא?

מנכ"ל HOT mobile, יעקב נדבורני פורש מתפקידו

ברורות לי נסיבות הפרישה אבל בעיצומה של "סופה" שכזו ובעיצומו של "גל גיוסים אדיר כתוצאה ממבצע מהפכני ושובר שוק", אף אחד לא פורש אלא אם פתחו לו את הדלת ונתנו לו בעיטה אדירה בעכוז.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...