Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים נכנסו ברכב של אשתי מאחור - אשתי בסדר גמור, אך הילדים היו במיון בגלל כאבים (הקטן בין חודש פונה באמבולנס).

גם הילדים בסדר גמור ושוחררו עוד באותו היום.

היום לקחתי חופש מהעבודה והתחלתי לטפל בכל הענייניים, כולל הכנסת הרכב למוסך.

יש לציין לטובה את הפוקוס - נזק קטן מאחור לעומת אובדן גמור ללנסר.

לאחר חיפושים - לא מצאתי את ביטוח החובה (טסט ומקיף ישנם).

הבעיה היא שאני לא זוכר היכן ביטחנו את החובה - יש לי 3 רכבים כך שאני תמיד משתמש במחשבון ביטוח החובה ומבטח היכן שזול יותר. לאחר חיפושים התחלתי לחשוש שאולי בכלל שכחתי לבטח (באותו חודש קניתי את רכבי השלישי ויתכן שבטעות שכחתי - אני לעולם לא הייתי נוסע או נותן לאשתי לנהוג ברכב ללא ביטוח חובה).

אני יודע שאם אין ביטוח חובה אז תשלום האמבולנס יחול עלי.

1. איך אני יכול לבדוק ולדעת בוודאות אם הרכב מבוטח בחברה מסויימת (חובה) ?

2. הנזק לרכב לא קשור לחובה, נכון ?

3. הבנתי שלמשטרה צריך להגיש מסמכים, כולל הביטוח חובה - מה אני עושה עם זה ?

4. מדוע צריך להגיש למשטרה טפסים בכלל ?

5. לגבי הנוסע שישב על יד הנהג הפוגע - הביטוח חובה של הנהג הפוגע אמור לחסות את ההוצאות, נכון ?

פורסם

0. לא רק האמבולנס אלא כל העלויות של בית החולים. אם זה נגמר רק בבדיקות באותו יום אז יצאת בזול יחסית.

1. תתחיל בבדיקה בפירוט כרטיסי האשראי שלך בחודש הרלוונטי, אולי תמצא את החיוב שם ותדע איזו חברה.

1א. אתה לא מבטח דרך סוכן? הוא בקלות ימצא את כל הפרטים.

2. הנזק לרכב לא קשור לחובה. חברת הביטוח המקיף של הפוגע צריכה לשלם לך. לא ישלמו - תבע אותם.

3. מנסה לאתר את הפוליסה בדחיפות. אם תגיע למסקנה שאין - אז תגיד שאין. אשתך תקבל כתב אישום על נסיעה בלי ביטוח חובה.

4. יש חובת דיווח למשטרה על כל תאונה עם נפגעים. זה החוק.

4א. ביטוח חובה צריך לדווח למשטרה כדי שיפיקו אישור למד"א+בתי חולים וכו' כדי שידעו את מי לחייב.

5. אתה צודק. כל נוסע מכוסה בביטוח חובה ברכב בו הוא ישב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נזקי גוף מכוסים בביטוח חובה.

אם נפגעת באשמה של נהג אחר, ואין לך ביטוח חובה, יש אפשרות לתבוע את הנהג הפוגע (בעילה אחרת הקבועה בחוק) בעניין זה - אם אתה זקוק לכך, פנה לעורך דין לייעוץ.

ביחס לציונך לכלי רכב שונים - הציון מבחינתי הוא הפגיעה בנפש ובמילים אחרות אם הרכב כולו נקרע לחתיכות אבל האנשים בו לא כל כך נפגעו - הרכב בטיחותי וראוי. אני לא יודע אם המצב מציאותי בפועל, אבל רציתי להדגיש שמבחינתי הגדולה של רכב הוא שמירה על הנוסעים ולא משהו אחר.

כל הנוסעים ברכב הנפגע אמורים להיות מכוסים בביטוח החובה של אותו רכב ואם אין כזה, אז כמו שאמרתי, עילה אחרת.

נסה לאתר בכל זאת את ביטוח החובה. כמו שאמרו לך, נסה להסתכל בכרטיסי האשראי או להתקשר לחברות שונות שאתה חושב שאולי, לברר.

רכוש לא רלוונטי לביטוח חובה. אם הצד השני אדם תוכל לתבוע את נזק הרכוש מהמקיף שלו, אם יבחר להפעיל אותו, או ממנו עצמו.

פורסם

נחום צודק 100%

נזקי רכוש אין בעיה לתבוע מצד ג'

נזקי גוף ללא חובה זה בעיה

תשלם את כל הכספים לגורמים המטפלים בנזקי גוף ותקווה שהמשטרה לא תתעסק איתך

פורסם

תודה על העזרה.

לגבי חוזק הרכב - צודק nahum123, - זה לא משנה מצב הרכב אלה הנוסעים בו, אך אציין רק שהנוסעת ברכב השני נפגע בבטנה ונשארה לאשפוז. דבר נוסף - בחלקו הקידמי של הרכב יש אזור גדול יותר לספיגת המכה, שלא נזכיר את הכריות אויר כך שלדעתי הם היו אמורים לצאת ללא שריטה (אולי מכות יבשות מהכריות אויר) - אך כאן זה לא המצב.

פורסם

בפגיעה מאחור הכוחות עוברים לגוף דרך גב המושב - שטח פנים הרבה יותר גדול מאשר החגורה. זו הסיבה שכשפוגעים בך מאחור נזקי הגוף שלך הרבה יותר קלים מאשר של הפוגע. (למעט סיכון לנזקי צוואר - צליפת שוט)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...