Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בתחום האודיו.

חברים מהפורום קצת עזרו לי בינתיים לבנות מערכת ברכב ויש לי כמה שאלות בסיסיות.

קודם כל: הרכב הוא במוו E36, הHU זה PIONEER, קומפוננט קדמי FOCAL 130V1 5.25 שמוגבר על ידי LANZAR VIBE410 שאליו מחובר בBRIDGE סאבוופר CERWIN VEGA HED12 בתיבה אטומה.

רמקולים אחוריים HERTZ 165 הנפוצים מחוברים לעוד מגבר רגיל דו-ערוצי.

מעניין אותי - איכות ובמה. השאלה היא - כמה עוצמה לתת לרמקולים אחוריים ביחס לקומפוננט קדמי.

ברגע שאני נותן אחורה (לפי שמיעה) יותר משליש-חצי של הקדמיים אז הצליל נהיה "מרוח" וזה הורס את ההרגשה של במה או פרטים בצליל. מצד שני אחוריים מוסיפים במידע מסוימת נפח למוזיקה.

מה היחס בערך שצריך לכוון? והאם קיים כזה דבר בכלל או לכל בן אדם יש העדפות משלו בנושא?

שאלה שניה: קומפוננט קדמי 5.25" חתוך HPF על 90 הרץ בערך, 6.5" אחוריים על 80-90 הארץ וסאב LPF 80-90 הארץ.

יש המלצות לחתוכים אחרים ?

נ.ב. הכל נעשה במגבר עצמו מכיוון שכרגע הHU די מיושן ואין לו שליטה HPF או LPF.

תודה מראש

פורסם

שאלה שניה: קומפוננט קדמי 5.25" חתוך HPF על 90 הרץ בערך, 6.5" אחוריים על 80-90 הארץ וסאב LPF 80-90 הארץ.

יש המלצות לחתוכים אחרים ?

נ.ב. הכל נעשה במגבר עצמו מכיוון שכרגע הHU די מיושן ואין לו שליטה HPF או LPF.

תודה מראש

כמה עוצמה לתת לאחוריים זה משתנה לפי כל אחד.

יש אנשים שיעדיפו מערכת בלי רמקולים אחוריים בכלל ויש כאלה שיעדיפו עם.

תשחק עם זה ותמצא את השילוב שאתה הכי אוהב

כיוונים התחלתיים טובים משם תשתיק כל פעם רמקול אחר ותמצא לפי מה שאתה אוהב לשמוע את החיתוכים

פורסם

תודה רבה על קבלת פנים :)

בערך הבנתי את התשובה ולפי שמיעה, כשלאחוריים לא נותנים שום אות - אז הקדמיים נשמעים קצת "יבש" (כי זה מערכת 2WAY עם טוויטרים שלא כל אחד אוהב ואז יש קצת הרגשה שמשהו חסר - מיד).

וכשנותנים לאחוריים יותר מדי - אז אין במה וצליל מקבל גוון מרוח, ומשום מה - מיד בולט.

אז לפי המשחקים עם GAINים יצאה שהרוב הולך קדימה וקצת אחורה בשביל "להשלים" את התמונה (וזה קצת מעלה VOLUME מצתבר). חשבתי שיש משהו נהוג אצל אנשים שמתקינים גם קדמיים וגם אחוריים.

נתראה במפגש דרומי ב20 לחודש.

• תוכן חדש...