Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורבו, מה מזיק לו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל המרצדסים עם טורבו שאני מכיר ישנה הוראה מפורשת לחכות חצי דקה לפני כיבוי המנוע,המנועים הם מנועי דיזל לא יודע בקשר לבנזין.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה שומע רעש של משאבת מיים חשמלית, שממשיכה להזרים נוזל קירור במשך כמה דקות לאחרי כיבוי מנוע.

האם זה נועד באמת לקירור הטורבו? ואם כן, האם זה חידוש או שקיים כבר בדגמים קודמים?

פורסם

היה לי בגולף 5 צילינדר משאבה חשמלית שעובדת אחרי כיבוי מנוע. טורבו לא היה לי. לא בטוח שמשאבה הזאת קשורה לטורבו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה שומע רעש של משאבת מיים חשמלית, שממשיכה להזרים נוזל קירור במשך כמה דקות לאחרי כיבוי מנוע.

לאחר נסיעה מאומצת כשהמנוע חם אני יכול לשמוע את המשאבה עובדת אחרי כיבוי הרכב

נועד לקרר את הטורבו וכנראה עוד כמה מערכות במנוע

פורסם
ישנה מדבקה שמודבקת ליד מגן השמש של הנהג,שעליה חתומה חברת כל מוביל

אני מניח (לא בטוח לגמרי, רק מניח) שהמדבקה הזו היא יוזמת היבואן בארץ (כלמוביל), ככה ליתר ביטחון, ואצל היצרן עצמו אין הנחיה כזאת.

האם זה מופיע בספר רכב או במקום כלשהוא ברכב בגרמנית/אנגלית?

פורסם
אני מניח (לא בטוח לגמרי, רק מניח) שהמדבקה הזו היא יוזמת היבואן בארץ (כלמוביל), ככה ליתר ביטחון, ואצל היצרן עצמו אין הנחיה כזאת.

האם זה מופיע בספר רכב או במקום כלשהוא ברכב בגרמנית/אנגלית?

זה מופיע גם במשאיות של איסוזו (לפות בדגם הקודם של עד 2008).

טורבו מגיע ל 160K סל"ד וספיקת השמן שלו גבוהה במיוחד (כגלון לדקה) ואם אין משאבה חשמלית או בלם אז הטורבו ממשיך להסתובב עד העצירה, השמן שבצירים נשרף ואז הוא עובד בלי שימון על כל המשתמע מכך (רוב המגדלשים לא בנויים על מיסבים כדוריים או מיסבי מחט אלא על הצפה בשמן). שינויי הטמפ' כשלעצמם לא משנים כל כך כי התכן של מיסבי המגדש הוא א-תרמי.

בקיצור, אם היצרן ממליץ על המתנה לפני הכיבוי אז תמתינו ואם לא אז כנראה שלא צריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תראה, במונות מרצדס אני ראיתי בעצמי את המדבקה הזו. מדובר במדבקה בעברית, בדלת נהג או בסוכך שמש, ומעניין אותי לדעת, האם קיימת הנחיה כזאת אצל היצרן.

בטורבו גדול וכבד של משאית (אינרציה גדולה) יש כנראה יותר חשיבות להמתנה לפני כיבוי.

לגבי מכוניות פרטיות מודרניות - אני לא אומר שזה לגמרי מיותר, אני אומר שצריך להתחשב באופי הנסיעה בדקות שלפני. ולא להמתין דקה, אם לפמי כן עשית 4 סיבובים סביב הבניין בחיפוש חניה ב 1500 סל"ד.

נ.ב - תוספת קלה להסבר שלך - השמן שנשרף במייסב גורם להיווצרות משקעים באיזור, והם תורמים את חלקם לקיצור חיי מייסב הטורבו.

פורסם

בזמנו הודבקה מדבקה המנחה לא לכבות את המנוע מייד בתום הנסיעה באימפרזה טורבו 2006 שרכשתי.

המדבקה הודבקה בצידו הפנימי של מכסה המנוע.

שמם איכותי ותחזוקה נכונה+ הימנעות מכיבוי המנוע לאחר נסיעה חזקה או כמה דקות של נסיעה רגועה לפני הכיבוי יעשו את העבודה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ושוב אני אשאל - האם זו מדבקה מקורית של היצרן באנגלית או מדבקה בעברית?

חג שמח,

לאבא שלי יש קיה קרניבל '06 ,ויש לו מדבקה מקורית באנגלית במיקום המדובר שמפרטת על זמני המתנה לפני כיבוי,והמתנה לאחר הנעה קרה לפני נסיעה

Sent from my Sensation using Tapatalk 2 Beta-5

• תוכן חדש...