Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג׳ו 206+ (צריכת דלק)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

קראתי פה בפורם על צריכת הדלק של הרכב וכן נכנסתי לאתרים שונים אשר טוענים שיש להם מידע מדויק לגבי צריכת הדלק האמיתית של רכבכם ולפי כל המידע בהם הרכב אמור לצרוך בערך 14.5 ק״מ לליטר בנסיעה משולבת....

הבעייה שלי היא שהרכב שלי עושה רק 12 קמ לליטר בנסיעה משולבת ואני מזכיר שהרכב הוא ידני בעל מנוע 1.4 )מהדור הישן). אשמחר לדעת מה אתם חושבים על כך ומה יכולים ליהיות הגורמים לצריכה מוגברת זו בנוסף אציין שאני לא קורע את הרכב דבר אשר היה עלול להגביר את צריכת הדלק וכמובן שאין שימוש חריג במזגן.

תודה...

פורסם

א. איך מדדת את הצריכה?

ב. מה זה "נסיעה משולבת"? אתה נוסע נסיעות ארוכות, או שרובן קצרות מאוד? הנסיעות הבינעירוניות שלך זורמות או בפקקים?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
א. איך מדדת את הצריכה?

ב. מה זה "נסיעה משולבת"? אתה נוסע נסיעות ארוכות, או שרובן קצרות מאוד? הנסיעות הבינעירוניות שלך זורמות או בפקקים?

צריכה ממוצעת של התדלוקים האחרונים ״פר״ ק״מ שעשה הרכב מתדלוק לתדלוק.

נסיעה ממוצעת ביום היא הלוך 20 דקות שבהלוך זורם בבין עירוני בעיקר ללא פקקים ובחזור כ 30 דקות בממוע עם פקקים. כמו כן ישנם נסיעות קצרות בתוך העיר פלוס נסיעות לסידורים אחרים כ 25 אחוז מנסיעות הרכב.

פורסם

הצריכת דלק שלך לא חריגה.

לפי התיאור שלך, הנסיעה שלך ברובה היא עירונית(נסיעה בפקק=נסיעה עירונית).

מה הקילומטראז' של הרכב?

אם עדיין לא עברת את ה-2000 ק"מ ראשונים של הרכב, זה גם יכול לגרום לצריכה גבוהה.

בכל מקרה, אפשר לשפר את הצריכה על ידי שינוי באופי הנהיגה. תריץ בחיפוש בפורום/אינטרנט - "נהיגה חסכונית".

פורסם
הצריכת דלק שלך לא חריגה.

לפי התיאור שלך, הנסיעה שלך ברובה היא עירונית(נסיעה בפקק=נסיעה עירונית).

מה הקילומטראז' של הרכב?

אם עדיין לא עברת את ה-2000 ק"מ ראשונים של הרכב, זה גם יכול לגרום לצריכה גבוהה.

בכל מקרה, אפשר לשפר את הצריכה על ידי שינוי באופי הנהיגה. תריץ בחיפוש בפורום/אינטרנט - "נהיגה חסכונית".

אני שמח לשמוע... למשהו יש גם את הרכב הנ"ל שיכול להעיד על צריכת הדלק שלו?

פורסם
הבלוגרית ענת דניאל סיקרה את ה-206 + בצורה ממש יפה.

היא הרחיבה שם על הקטע של צריכת הדלק.

ממליץ לך לעיין שם:

http://malkabakvish.blogspot.com/2011/12/blog-post_19.html

דווקא לא ראיתי שם משהו מיוחד אלא רק שכנראה יש אצלי בעייה אחרת.

בכל אופן אחלה סיקור ותודה על הקישור.

מיכוון שהמכוניות דיי דומות בעלי 206 רגילה משנים עברו יכולים להעיד על הצריכה המשולבת של הרכב שלהם?

תודה...

פורסם

הצריכה הממוצעת שלי ב- C3 ידני עם מנוע 1.4 8 שסתומים (TU3) היא דומה מאוד לשלך בתנאי נסיעה זהים.

ב- C3 יש בקרת אקלים אשר כנראה מגדילה מעט את צריכת הדלק.

פורסם

ב206 שלי, עם מנוע תואם לשלך, הצריכה הממוצעת שלי היא 1:14.5 (ממוצע שנמדד כמעט חצי שנה, מאז שקניתי את הרכב).

בתוך הטווח הזה של הממוצע, היו לי סטיות כמו 1:12-13, 1:9 ו-1:18, אבל רוב הזמן זה 1:14-15.

עם זאת, סגנון הנסיעה שלי שונה משלך. אני נוסעת כמעט כל יום כ-35 ק"מ לעבודה, לכל כיוון, כשאני נוסעת בשעות בהן התנועה זורמת למדיי. המסלול שלי מתחיל ונגמר בתוך עיר (רמזורים וקצת עומס), אבל באמצעו הוא בינעירוני.

יש לי גם נסיעות עירוניות ו/או קצרות, אבל לרוב הן מהוות רק כ-10% מניצול הרכב.

לטעמי, סגנון הנסיעה שלך הוא פחות "משולב" והרבה יותר נוטה לכיוון ה"עירוני", מכיוון שנראה שכ75 אחוז מהזמן אתה בנסיעות קצרות או בפקקים. במצב כזה, 1:12 נשמעת צריכה ממוצעת הגיונית.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ב206 שלי, עם מנוע תואם לשלך, הצריכה הממוצעת שלי היא 1:14.5 (ממוצע שנמדד כמעט חצי שנה, מאז שקניתי את הרכב).

בתוך הטווח הזה של הממוצע, היו לי סטיות כמו 1:12-13, 1:9 ו-1:18, אבל רוב הזמן זה 1:14-15.

עם זאת, סגנון הנסיעה שלי שונה משלך. אני נוסעת כמעט כל יום כ-35 ק"מ לעבודה, לכל כיוון, כשאני נוסעת בשעות בהן התנועה זורמת למדיי. המסלול שלי מתחיל ונגמר בתוך עיר (רמזורים וקצת עומס), אבל באמצעו הוא בינעירוני.

יש לי גם נסיעות עירוניות ו/או קצרות, אבל לרוב הן מהוות רק כ-10% מניצול הרכב.

לטעמי, סגנון הנסיעה שלך הוא פחות "משולב" והרבה יותר נוטה לכיוון ה"עירוני", מכיוון שנראה שכ75 אחוז מהזמן אתה בנסיעות קצרות או בפקקים. במצב כזה, 1:12 נשמעת צריכה ממוצעת הגיונית.

תודה רבה נשמע מעודד....

פורסם

הצריכה משתפרת עם הזמן.

בנסיעה לאילת (ולא במהירות המוצגת בתמרורים..) עם מזגן, צריכת הדלק עמדה על 1 ל17

עירוני נטו - 1 ל 10

משולב - 1 ל 13

פורסם

לי יש 206 שנת 2001 מנוע 1.4 כמו שלך גיר אוטומאט.

בנסיעה עירונית כבדה שמתגלגלים על 15 קמ"ש כמעט 11 קילומטר כל כיוון יצאה לי תצרוכת דלק של ~1:9.8

בעבר כשנסעתי בינעירוני לעבודה במהירות של 80 קמ"ש למרחק של 25 ק"מ כל כיוון הרכב הראה תצרוכת דלק של 1:14~

כמובן עם סטיות למטה לפעמים וגם למעלה.

אני מאמין שרוב ההבדל הוא איך אתה נוהג ,השיטה הכי טובה זה לדמיין שיש לך קערת מלאה במים על הדש בורד ואתה מנסה להתחיל את הנסיעה ולעצור עם מינימום טילטולים של הקערה [מה כמובן שיגרום למינימום שפיכות של מים].

תנסה ותראה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...