Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאת הדלק השקטה שלנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה-פיק (בעבר זיו עשה בנינו היכרות אבל אני מתקשה להזכר בשם כרגע מתנצל מראש),

הרעיון פה הוא לא לעבור לטן בהכרח, אלא לתחנות קטנות, עצמאיות וזולות.

אם במרכז היה אפשר למצוא תחנות כמו יעד\סד"ש\תפוז וכל אלו שניתן למצוא בצפון או בדרום בקלות אז בעיניי אתה צודק וגם טן הייתה נכנסת לרשימה.

מאחר וזה לא המצב ואם מישהו מהמרכז ירצה להצטרף למחאה ולהפסיק לתדלק בתחנות הגדולות ויכליל גם את טן בפנים- כנראה שהוא לא יגיע לשום מקום שרחוק מטווח ההליכה שלו...

אז פשט מאוד טן נבחרה כמיצג, סוג של הרע במיעוטו אם תרצה, מאחר ובאופן גורף המחירים בתחנות טן זולים משמעותית מהתחנות הגדולות.

עריכה:

יש עדכון בעמוד, תכנסו ותשתפו!

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה המחאה שאתה מארגן מתמקדת בתחנות הדלק (הגדולות או הקטנות, אין זה משנה) ולא במקור הבעיה?כל עוד מחיר דלק אוקטן 95 נמצא בפיקוח את התלונות על מחירו יש להפנות למפקח, קרי משרד התשתיות והאנרגיה. דלק זה לא גבינת קוטג', שכל סופר יכול למכור באיזה מחיר שהוא רוצה. לדלק יש מחירון קבוע שמרווחי המשחק בו זניחים מאוד.

אתם יוצאים נגד השליח, לא נגד השולח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

+1 לצביקה פיק, צודק לחלוטין.

דווקא חברות הדלק נדפקות פה, כי מרווחי הרווח שלהם דווקא צומצמו בתקופה האחרונה (בין השאר כדי שאפשר יהיה להעלות עוד את המסים).

שימו לב שיותר ממחצית מהמחיר הולך על מסים כולל מס על מס(!). שתבינו כמה המדינה הזאת יושבת לאזרחים בכיס.

בזה צריך למקד את המחאה - לא בלהעניש את חברות הדלק (שממילא אחוז הרווח שלהן בפיקוח של האוצר), אלא בלהבהיר לנבחרי הציבור שלנו שאי אפשר להמשיך לחלוב אותנו כל הזמן.

הגיע הזמן לעשות הסכם חדש בין האזרחים למדינה, לא פחות מזה.

מוזמנים לקרוא את הטור הבא מגלובס

פורסם
למה המחאה שאתה מארגן מתמקדת בתחנות הדלק (הגדולות או הקטנות, אין זה משנה) ולא במקור הבעיה?כל עוד מחיר דלק אוקטן 95 נמצא בפיקוח את התלונות על מחירו יש להפנות למפקח, קרי משרד התשתיות והאנרגיה. דלק זה לא גבינת קוטג', שכל סופר יכול למכור באיזה מחיר שהוא רוצה. לדלק יש מחירון קבוע שמרווחי המשחק בו זניחים מאוד.

אתם יוצאים נגד השליח, לא נגד השולח.

ניסינו ללכת נגד השולח. ניסינו ללכת נגד ההורים שלו. ניסינו ללכת מול הכלב שלו, האוגרים והסבתא, אבל הוא לא התקפל. אז הגיע הזמן ללכת נגד השליח, כי זאת-היא-ס-פ-א-ר-ט-ה-!-!-!-!-!-!-!

ובמילים אחרות. אין לנו כח לצאת נגד הממשלה ומדיניות המיסים שלה. אבל, יש לנו כח להוריד את תחנות הדלק הגדולות קצת הרבה למטה, ולהן יש המון כח לשחד את הממשלה לעשות מה שהן רוצות.

אנחנו לא תוקפים את השליח- אנחנו מאיימים שנאנוס אותו אם לא יפסיקו לז**ן אותנו ושיעביר את זה הלאה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

צביקה-פיק,

אם אני לא טועה, הרעיון היה שברגע שהחברות הגדולות יפגעו, אז הם יפעלו להורדת המחיר במשרדי הממשלה, מה שנקרא המקורבים לצלחת.

זה נכון

פורסם

השורה התחתונה פה היא נגישות. לנו אין נגישות אל הממשלה והכנסת (כמה שזה נשמע הזוי כשמטרתם לשרת אותנו), לעומת זאת לחברות הגדולות כן יש. המנוף שלהן בטח יותר גדול משלנו, עם כל הצער שבדבר. זאת עוד דרך לנסות ולהשפיע על המצב. זאת לא הזירה המרכזית ובטח לא היחידה. ברור שהאשם הוא בשטייניץ וביבי.

אגב מתארגנת חסימת כבישים ביום ראשון

אברה קדברה

פורסם

ובמילים אחרות. אין לנו כח לצאת נגד הממשלה ומדיניות המיסים שלה. אבל, יש לנו כח להוריד את תחנות הדלק הגדולות קצת הרבה למטה, ולהן יש המון כח לשחד את הממשלה לעשות מה שהן רוצות.

אנחנו לא תוקפים את השליח- אנחנו מאיימים שנאנוס אותו אם לא יפסיקו לז**ן אותנו ושיעביר את זה הלאה.

יש לנו כוח לצאת נגד הממשלה ומדיניות המיסים שלה. בפעם הקודמת שאזרחי ישראל יצאו נגד הממשלה ומדיניות המיסים שלה ירדו מחירי הדלק לתקופה זמנית, פתחו גני ילדים מסובסדים לילדים מגיל 3, הורידו את המכס על ייבוא אישי של מוצרים מחו"ל ונתנו עוד כמה תופינים שאינני זוכר כרגע.

צביקה-פיק,

אם אני לא טועה, הרעיון היה שברגע שהחברות הגדולות יפגעו, אז הם יפעלו להורדת המחיר במשרדי הממשלה, מה שנקרא המקורבים לצלחת.

אם תלחץ על החברות הגדולות הן בהחלט יעשו משהו, אבל אף אחד לא מבטיח לך שזה יהיה מה שאתה רוצה שהן יעשו.

לדוגמא, החברות הגדולות יכולת ללחוץ על הממשלה להסיר את הפיקוח על מחירי הדלק. על פניו, פיתרון נהדר, כי השוק יפתח לתחרות והצרכנים יוכלו לבחור בתחנה שנותנת להם מחיר נמוך יותר. הלכה למעשה, זה פיתרון גרוע שיפגע לכולנו עוד יותר בכיס. ראה מה קרה כשהוציאו את מחירי הסולר מהפיקוח. היום יש תחנות שלא מתביישות לקחת 10 ו-11 שקלים לליטר סולר.

פורסם

צביקה, אורן והברווז סיכמו את זה בצורה הכי טובה.

את המטרה, מאחר ואין לנו צינור ישיר לממשלה זאת הדרך שלנו. לפגוע בהם וכתוצאה הלוביסטים שלהם כבר יתחילו לפעול בשמנו.

סה"כ זה הרעיון שעלה פה באחד השירשורים, היה נשמע לי מעניין אז החלטתי לנסות לדחוף אותו קדימה. הרי לבכות למה אף אחד לא עושה משהו בנידון ולהציע רעיונות כולם עושים, לנסות ולהשפיע זה כבר דבר אחר...

מתחילים מצעד אחד קטן ומשם מתפתחים. אין לדעת מה יוליד יום ואולי אפילו הצעד הקטן שלקחתי בשם כולם באמת יוביל אותנו או את נציגנו לדיונים פורמליים בכנסת? לך תדע, מה שבטוח- צריך להתחיל מאיפשהו.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אכן כן , זהו צעד ראשון למחאה ולא המרכזי. כל רעיון התקבל בברכה!, אחר ניתעורר עוד שנתיים למצב שרוב האוכלוסיה תיהיה רעבה לפת לחם! ועלות אחזקת רכב עלוב כולל הביטוחים והדלק (בלי הטיפולים) תיהיה מעל למחצית מהשכר של העובד הממוצע.

ורעיון התחבורה הציבורית הוא מצויין- אבל קודם שתיהיה כזו! אין טעם לחיי עבדות של לקום ב4 בבוקר כל בוקר בשביל ליהיות ב7 בבוקר בזמן לעבודה! ולסיים ב17:00 ולהדיעה הביתה אחרי 19:30 בשביל משכורת עלובה! ואני יודע על מה אני מדבר!

כי זה המצב היום. רכב של 20K זה לא צריך ליהיות פינוק של האזרח! אנחנו נימצאים היום בשנת 2012 שלפני מס' עשורים חשבו שלכולנו יהיו מכוניות מעופפות! אז רכב עלוב וישן זה פינוק?

לא יודע מה לומר לכם, המצב בארץ ניהיה קשה יותר ויותר, ובעליתה השולטת בנו אין שינוים והם ימשיכו באותה הדרך- להם יש ולנו אין!

מה יחשוב בחור צעיר שהולך להיתגייס בקרוב? יצא אחרי 3 שנים שקרע את התחת, יקבל סכום כסף קטן ללימודים וזהו, עלות המחייה תיהיה גבוהה הרבה יותר מהיום, מחירי הדלק מעל 10 ש"ח, רכב קטן בתור חלום ומשכורת שלא מספיקה לכלום!

כולם ישנים! ולא מבינים את גודל האסון שלפניו אנו עומדים! איראן זו לא הסכנה הקיומית עלינו אלא המצב שבו אנו חיים והבועה שהולכת להיתפוצץ לנו בפנים והכאוס שישרור ביניו ושינאת האחים. אמפריות נופלות מבפנים, ולא משנה כמה צבא שלנו יהיה חזק, עם המורל ירד ויהיה פה מהפכות ושפיכות דמים לאויבים שלנו רק ישאר להכין פופקורן וליצפות בנו מיטמוטטים מבפנים ללא התערבותם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
צביקה, אורן והברווז סיכמו את זה בצורה הכי טובה.

את המטרה, מאחר ואין לנו צינור ישיר לממשלה זאת הדרך שלנו. לפגוע בהם וכתוצאה הלוביסטים שלהם כבר יתחילו לפעול בשמנו.

סה"כ זה הרעיון שעלה פה באחד השירשורים, היה נשמע לי מעניין אז החלטתי לנסות לדחוף אותו קדימה. הרי לבכות למה אף אחד לא עושה משהו בנידון ולהציע רעיונות כולם עושים, לנסות ולהשפיע זה כבר דבר אחר...

מתחילים מצעד אחד קטן ומשם מתפתחים. אין לדעת מה יוליד יום ואולי אפילו הצעד הקטן שלקחתי בשם כולם באמת יוביל אותנו או את נציגנו לדיונים פורמליים בכנסת? לך תדע, מה שבטוח- צריך להתחיל מאיפשהו.

קרא שוב את הודעתי האחרונה, אני לא מסכים עם אופן הפעולה שאתה מציע.

אין לך צינור ישיר לממשלה בדיוק כמו שאין לך צינור ישיר לצדיק בינו או לאליעזר פישמן או לדוד עזריאלי.

אין לך שום וודאות שהצעד שיעשו הלוביסטים אכן יהיה לטובת הצרכן הפרטי, נהפוך הוא. ברוב המקרים הצעדים האלו עושים בדיוק ההפך.

אין לחברות הדלק שום השפעה על מחיר הדלק, שנקבע על ידי הממשלה.

אני לא מבין את הגישה שלך שדוגלת בהרצה של רעיון אקראי מהפורום, גם אם ברור לך שהוא ממש לא מוביל לפיתרון.

כולנו יודעים איפה גר שר האוצר וכולנו יודעים איפה הוא עובד. כולנו יודעים שאם במשך שבוע הוא יאחר למשרד שלו כי 100 ישראלים החליטו לעשות את אותה הדרך בדיוק בקורקינט ממונע (חשמלי, כמובן) הוא יבין את גודל הבעיה. כולנו יודעים שאם ביום ראשון בבוקר נעבור כולנו לאוטובוסים ולרכבות כאות מחאה תקרוס רשת התחבורה הציבורית ותעורר את קובעי המדיניות. כולנו יודעים מה צריך לעשות, אבל כולנו גם יודעים שקר עכשיו ובאסה לצאת מהבית. כולנו יודעים שעדיף לשבת בבית, לקנות דומיינים ולשלוח מיילים מאיימים לתחנות דלק.

פורסם

צריך לחשוב מה יכול ליגרום לפירסום בחינם מצד ערוצי החדשות - מי שזוכר את "עוף בשקל" זה מה שאנחנו צריכים.

עכשיו נישאר לשבת ולחשוב מה יגרום מפירסום כזה, או מחאה , חסימות, אנשי ציבור וכו'.

בנוסף אפשר לשתף את עמוד הקבוצה בWALL של וואלה, YNET, MAKO וכו'.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
קרא שוב את הודעתי האחרונה, אני לא מסכים עם אופן הפעולה שאתה מציע.

אין לך צינור ישיר לממשלה בדיוק כמו שאין לך צינור ישיר לצדיק בינו או לאליעזר פישמן או לדוד עזריאלי.

אין לך שום וודאות שהצעד שיעשו הלוביסטים אכן יהיה לטובת הצרכן הפרטי, נהפוך הוא. ברוב המקרים הצעדים האלו עושים בדיוק ההפך.

אין לחברות הדלק שום השפעה על מחיר הדלק, שנקבע על ידי הממשלה.

אני לא מבין את הגישה שלך שדוגלת בהרצה של רעיון אקראי מהפורום, גם אם ברור לך שהוא ממש לא מוביל לפיתרון.

כולנו יודעים איפה גר שר האוצר וכולנו יודעים איפה הוא עובד. כולנו יודעים שאם במשך שבוע הוא יאחר למשרד שלו כי 100 ישראלים החליטו לעשות את אותה הדרך בדיוק בקורקינט ממונע (חשמלי, כמובן) הוא יבין את גודל הבעיה. כולנו יודעים שאם ביום ראשון בבוקר נעבור כולנו לאוטובוסים ולרכבות כאות מחאה תקרוס רשת התחבורה הציבורית ותעורר את קובעי המדיניות. כולנו יודעים מה צריך לעשות, אבל כולנו גם יודעים שקר עכשיו ובאסה לצאת מהבית. כולנו יודעים שעדיף לשבת בבית, לקנות דומיינים ולשלוח מיילים מאיימים לתחנות דלק.

אתה מתכוון להגיע ולחסום את הכביש ביום ראשון?

אם אתה רוצה עוד פרטים יש קבוצה בפייסבוק - מחאת הדלק הגדולה.

אברה קדברה

פורסם
אכן כן , זהו צעד ראשון למחאה ולא המרכזי. כל רעיון התקבל בברכה!, אחר ניתעורר עוד שנתיים למצב שרוב האוכלוסיה תיהיה רעבה לפת לחם! ועלות אחזקת רכב עלוב כולל הביטוחים והדלק (בלי הטיפולים) תיהיה מעל למחצית מהשכר של העובד הממוצע.

למה אתה מדבר בלשון עתיד?

תכיר את א', פועל הרכבה של ארונות במפעל.

א' מרוויח שכר מינימום של (כמה זה היום? 4100?) 4,100 ש"ח. הוא גר 20 ק"מ ממקום עבודתו.

אז, מה קורה למסכן?

נניח וזכה ברכב חדש, שעושה 12 ק"מ לליטר (תיאורטית...).

דלק = 8 ש"ח לליטר.

ק"מ ביום = 40.

40/12=3.33 ליטר ליום. מיכל סטנדרטי מכיל כ-40 ליטר.

40/3.33=12.

כל 12 יום הוא שם 40X8 ש"ח על מיכל, שזה 320 ש"ח. דהיינו 640 בחודש. רק דלק. וזה עם רכב חדיש עם צריכה מעולה וגר לא רחוק ממקום העבודה.

ביטוח=1400 נניח. תשלומים וזה = 117 ש"ח לחודש.

מקיף (רכב חדש!), עוד 3K, לחלק לתשלומים והכל, 250 לחודש.

טסט... 1100 ש"ח... נחלק ל-12 עבור חישוב כהוצאה שנתית. = 92 ש"ח לחודש.

אז מה היה לנו שם?

640 דלק, + 117 חובה, +250 מקיף, +92 טסט, טיפול עוד +400 (בתקווה שזה לא טיפול גדול הפעם), וזה כבר = 1500 ש"ח לחודש, רק על התענוג של אחזקת הרכב.

להזכירכם, אחלה רכב- חדש ועם צריכה בת-יונה.

מהמשכורת הנ"ל נשאר 2600 ש"ח להתמודד עם הילדים הרעבים, האישה הלוחצת, ועוד הרבה חרא.

וכמובן, אל תשכחו את ההפתעות בדרך.

אז, אם ניתן לעשות משהו כדי להוריד את טירוף המחיר של הדלק, אני רק בעד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אזור גבעת ברנר-רחובות

1. סד"ש גבעת ברנר

2.סונול מיקה רחובות

3.דלק התאומים

4.טן רחובות

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

• תוכן חדש...