Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 15w40 sm/cf של חברת פרסטון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לאותו נושא של שמן 15w40

הרכב שלי הוא טויוטה קורולה 94.

האם אני צריך שמן סינתטי חצי סינטתי או מינרלי?

האם ערבוב של סוגים שונים הוא בעייתי ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לערבב שמן עם שמן אחר

במיוחד מינרלי עם סוג כלשהו של סינטטי,

לא בריא למנוע.

חצי סינטטי זה טוב לרכבים, לרוב מנועים ישנים מומלץ להשאר עם חצי סינטטי כי זה מה שהם קיבלו רוב הזמן (בהתחלה כנראה מינרלי ומעבר לחצי סינטטי עם הזמן)

אני אישית עברתי לסינטטי מלא ולא תמיד ממליצים במנועים ישנים שעברו הרבה ק"מ, כמה שלך עבר?

Opel Adam S 2017

פורסם
לא לערבב שמן עם שמן אחר

במיוחד מינרלי עם סוג כלשהו של סינטטי,

לא בריא למנוע.

חצי סינטטי זה טוב לרכבים, לרוב מנועים ישנים מומלץ להשאר עם חצי סינטטי כי זה מה שהם קיבלו רוב הזמן (בהתחלה כנראה מינרלי ומעבר לחצי סינטטי עם הזמן)

אני אישית עברתי לסינטטי מלא ולא תמיד ממליצים במנועים ישנים שעברו הרבה ק"מ, כמה שלך עבר?

הרכב שלי עבר 220,000 ק"מ

פורסם
הבעיה היא איזה שמן תשים באריזות בוש שלך.

אם בכלל יהיה לו מפרט טכני איזכור כלשהו או עמידה בתקנים.

ברור שלכל מוצר חייבות להיות ניירות CERTIFICATE, אין פה בכלל שאלה. אם מישהו מתענין מה הוא טיב המוצר באריזות של של PRESTONE מוזמן לפנות לפרומט בע''מ ולבקש ניירת.

הדירוג שרשום על האריזה חייב להיות נתמך ע''י מסמכים.

במקרה והשמן אינו עומד בתקן המצויין על האריזה והוא גרם נזק לרכב, ניתן לתבוע גם את פרומט וגם את הום סנטר או את מי שמכר את המוצר.

אפשר לנהל ביננו שיחות עד אין סוף, אבל בשורה התחתונה אם השמן תקני, אין שום בעיה, אפילו אם המותג שלו עלום או בשימוש סימן מסחר של חברה אחרת ידועה (ולא משנה שהיא במקור אינה מייצרת שמנים כלל).

אם השמן אינו תקני זו בהחלט אילה לתביעה והמשווק מסתכן מאוד בקריסת העסקים שלו תחת נטל התביעות. ונותן השימוש בסימן המסחר מסתכן בהריסת המותג.

האם לקנות שמן כזה או לא הצרכן יחליט לבד, על פי שיקול דעתו והאינטלגנציה שלו בתחום. כאשר אני רוכש שמן קנולה בסופר אני גם לא מבין בזה כלום ואף לא קורא ממה הוא מיוצר, אני בדרך כלל מסתכל על המחיר וקונה מה שהוא בינוני. תכלס, יבואו כאלה ויגידו שאני יכול למות מזה כי... החברה לא ממש ידועה וטיב השמן לא ידוע.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אם אני ארצה מחר לשווק בישראל שמן מנוע תחת המותג BOSCH ואקבל אישור לשימוש בסימן המסחר, אז אוכל למצוא ספק שיספק לי שמן ואארוז אותו לבד. איפה הבעיה?

הבעיה היא שאתה לא מבין מה משמעותו של קניין רוחני.

ממי תקבל אישור להשתמש בשם המותג? אתה חושב שחברת Bosch תתיר לך למכור מוצר בשם המותג שלה? אתה חושב שהנציגה של Bosch בארץ (לדיקו) תתיר לגורם מסחרי בשם Burzum Sheker Kolshehu למכור פחית אחת של שמן עם הלוגו של Bosch.

פורסם
הבעיה היא שאתה לא מבין מה משמעותו של קניין רוחני.

ממי תקבל אישור להשתמש בשם המותג? אתה חושב שחברת Bosch תתיר לך למכור מוצר בשם המותג שלה?

אני חושב שאתה לא מבין. אם חברת BOSCH תאפשר לי שימוש בסימן המסחר שלה, אז אוכל למכור מוצרים תחת המותג שלהם.

במקרה של PRESTONE קיבלו אישור בשימוש שם המותג, הסימן המסחרי, ומוכרים את המוצר תחת המותג של PRESTONE, וזה ממש לא מעניין את אף אחד מה פרסטון מייצרים במקור.

אם הינך טוען כי השימוש בשם מסרחי PRESTONE נעשה ללא אישור, תפנה אליהם. אבל כפי שציינתי, השימוש נעשה באישור ו-PRESTONE מכירים במוצר הזה של שמן מנוע שמשווק בישראל (דובר על כך פה בפורום בעבר, אתה מוזמן לחפש).

דוגמאות שימוש בשם מסחרי בחיי המסחר היום יומי בתחום הרכב לא חסרות:

* נוזל קירור VOLTA

* שמן מנוע MAZDA

* משאבת אויר לצמיגים MICHELIN

הדוגמה הטובה ביותר בישראל ניתן להביא את שמן המנוע המהולל LIQUI MOLY שמשווקים תחת המותג הזה ומיוצר ע''י שלל יצרני שמני סיכה (ספקים) ולאו דווקה ע''י מפעל מסויים. ידוע בוודאות כי הם רוכשים סחורה מ-WOLF ועוד יצרנים ומשווקים תחת המותג LM. בגרמניה זה שמן מנוע מהזולים ביותר שמוכרים אותו בכל סופרמארקט. האם חייבים לפרסם את הספק של הסחורה במקור? - ממש לא.

עדיין, אין שום בעיה.

פורסם

Burzum, לא מצאתי בפורום אסמכתא להמצאות אישור של חברת Prestone (יצרנית נוזלי הקירור האמריקנית) לחברת פרומט או לכל גורם אחר לשווק שמן מנוע בשם המותג Prestone. אשמח אם תעלה קישור לטענתך.

לגבי Liqui-Moly, לפחות יש מאחורי השם אתר ובו יש מפרטים של המוצרים, המוצר מוכר גם בארץ הייצור שלו (בניגוד למותג Prestone). אין זה מעיד על איכותו של המוצר אבל לפחות ניתן לשער כי מדובר במוצר לגיטימי.

פורסם
Burzum, לא מצאתי בפורום אסמכתא להמצאות אישור של חברת Prestone (יצרנית נוזלי הקירור האמריקנית) לחברת פרומט או לכל גורם אחר לשווק שמן מנוע בשם המותג Prestone. אשמח אם תעלה קישור לטענתך.

בעבר פירסמו פה בפורום התכתבות עם היצרן האמריקאי PRESTONE לגבי מוצר מסוג שמן מנוע שמשווק בישראל תחת המותג הנ''ל. אכן המותג אישר כי המוצר הזה משווק באישור. אתה מוזמן לעשות חיפוש.

פורסם

בסופו של יום ניירות או לא אישורים או לא השמן הזה שווה לי ל____.

שמן קונים ממותג עם אבא ואמא. המותג הזה נוצר לקמצנים ולחסכנים שאוהבים לשלם יקר בעקיפין.

• תוכן חדש...