Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקר,

בתקופה האחרונה הרכב מתחמם בצורה מאוד מהירה.

לאחר נסיעה של כ-15 דקות, מחוג החום עולה לכמעט חצי.

אני בודק מים גם במיכל (עד לסימון) וגם ברדיאטור והכל תקין.

הדבר המוזר הוא שאני שומע בעבוע ממיכל המים כמו שמרתיחים קומקום חשמלי.

אשמח לעזרה,

מצורף תמונה . . .

תודה רבה מראש :)

IMG_7979.JPG

פורסם

(בלי להכיר את הרכב) כמעט חצי אחרי רבע שעה נשמע לי תקין לחלוטין.

אם זה משמעותית יותר ממה שאתה רגיל-

בדוק שצינור עליון ותחתון ברדיאטור חמים באותה מידה. (אם לא זה מצביע על טרמוסטט תקול)

בדוק שכל שטח הפנים של הרדיאטור חם באותה מידה (אם לא זה מצביע על רדיאטור סתום).

את שתי הבדיקות האלה תבצע בזהירות, אחרי נסיעה של 5-10 דקות. כשזה חם, זה חם לכדי כוויה...

בדוק מתי הוחלפה משאבת מים לאחרונה. משאבה שהכנפיים שלה כבר אכולות/שחוקות תגרום בדיוק לתופעה שאתה מתאר (התחממות ללא אובדן נוזל , היא פשוט לא מסחררת את הנוזל בין הרדיאטור למנוע, המים במנוע חמים מאד ואלו ברדיאטור קרים מאד).

האם כשאתה פותח את מכסה העודפים (במנוע קר) יש רעש של בריחת לחץ?

זה לא סביר (כי לא חסר לך נוזל לטענתך), אבל עלול להיות מצב שהמנוע "מנפח".

אם כלו כל הקיצין, גש לבצע בדיקת נוכחות CO בנוזל קרור או בדיקת לחץ הפוך, כדי לשלול (שוב לא נשמע לי סביר) בריחת קומפרסיה למע' המים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

natco - ראשית תודה רבה !

האוטו מתחמם בצורה מאוד מהירה

בעבר הייתי נוסע שעות וחם מנוע לא מגיע לרבע !

מה בעניין הבעבוע (רעש כמו הרתחת קומקום ממיכל המים) ?

ממה יכול לנבוע ?

פורסם

כמו שכתבתי לך- הבעבוע נובע או ממשאבת מים לקויה או מטרמוסטט תקול או מרדיאטור סתום.

מה מהם תקול אצלך? הסברתי לך איך לבדוק.

בעבוע עלול לנבוע גם ממנוע "מנפח" - כשראש המנוע לא אטום (עקב זה שהוא סדוק או עקב אטם פגום) הקומפרסיה בורחת מחללי השריפה בצילנדרים דרך הראש למעברי המים ומשם למיכל העיבוי ולרדיאטור מה שגורם לבעבוע.

זה תיקון יקר יחסית ואת הדיקה לא תוכל לבצע לבד ללא ציוד מתאים (ערכת לחץ הפוך או ערכת בדיקת CO במים).

האינדיקציה היחידה שיש לכך בלי ציוד היא שצינורות המים (העליון והתחתון) מאד קשים (במובן של לא גמישים)למגע כשהמנוע עובד, בשל הלחץ הגבוה , וכן שיש מן קול של "פססס" (כמו שפותחים בקבוק קולה) כשפותחים את מיכל העיבוי במנוע קר וכבוי.

אבל למה לדאוג לחינם- סביר שזה אחד הדברים הפשוטים יותר שציינתי למעלה, ולו בשל הסיבה שאם היה נזק כזה, היית חווה גם אבדן נוזל קירור שהיה עושה את הדרך ההפוכה- ממיכל העיבוי לחלל השריפה, נשרף (ומוציא עשן לבן מהמפלט באותה הזדמנות).

מצב בו לחץ בורח אבל נוזל לא נכנס לחלל השריפה הוא אפשרי אך נדיר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בצע את הבדיקות שרשמו לך פה וכך תדע לבודד את הבעיה.

אני מהמר על רדיאטור סתום, היתה לי את אותה הבעיה בדייהטסו שהייתה לי .

לפי מה שכתבת אני מבין שאין ברכבך טרמוסטט.

אני מאמין שניקוי לרדיאטור והרכבת טרמוסטט תפתור את בעייתך, כמובן שתצטרך לבצע ניקוי יסודי לכל מערכת הקרור.

כל זה כמובן במידה ואין נזק לראש מנוע.

פורסם

אצלי היתה אותה בעיה והרדיאטור היה סתום - החלפתי בחדש.

שאני מתכוון סתום - לא סתימה הרמטית ! אלא מעבר צר - למרות שהכנסתי צינור מים ויש זרימה.

משאבת מים - תשאיר לסוף.

את הטרמוסטט תוציא ותראה מה קורה.

כמה קילומטר עשה הרכב ? והאם החליפו רדיאטור בעבר ?

• תוכן חדש...