Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בדירה קיים דוד שמש ולאחרונה, התגלו 2 בעיות:

1. הדוד לא מחמם בהפעלה של המתג - הוחלף פלאנצ' קומפלט לחדש (כולל גוף חימום) - אך עדיין לא מחמם.

2. הדוד לא מחמם כשיש שמש - עם זה עדיין לא עשיתי כלום.

מה עושים ?

יש איזה מאמר או פרוייקט שמישהו עשה שיכול להסביר לי איך פותרים את התקלות ?

שבוע טוב, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בדקת את החיווט בתוך המתג? לפעמים הפלסטיקה נרקבת שם ומתפוררת ויוצרת בידודים איפה שלא צריך, וזה עלול לגרום נזק. מניסיון - מתג בן 20 בערך, התפורר בפנים ויצר שריפה.

בדקת את החיווט לדוד ו-בדוד? כל הכבילה תקינה? יש מתג שנמצא בד"כ ליד הדוד, ומתפקד כמתג משני למתג בבית. ההאם הוא מופעל? ככה זה אצלנו בבית. כשרותים לטפל בדוד, פשוט מנתקים אותו מהזנה דרך המתג הזה ולא מכל הרשת בבית.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אולי טרמוסטט דפוק.

האם מגיע 220V לגוף חימום עצמו ? (יש לו 2 קטבים שסגורים עם אומים קטנים מאוד עדינים, בדוק שהם אינם שרופים או רופפים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
החיווט בסדר גמור, המתג חדש, החשמל מגיע - בדוק !

איך בדקת? עם מברג טסטר?

לא מזמן אבחנתי בדוד אצל ההורים שלי תקלה מעצבנת - לא מחמם מים למרות שיש פאזה בגוף החימום. מעבר למולטיטסטר ומדידת המתח על גבי בוף החימום חשפו את האמת - דוקא אין אפס. התקלה היה במפסק האדום בטיימר.

לגבי קולטי שמש שלא מחממים - בשעת צהריים שמשית הצינור העליון מהקולטים צריך להיות חם והתחתון קר. ניחוש סביר שהקולטים סתומים. על ידי פתיחת הצינור העליון והרכבת פקק זמני לדוד אפשר להזרים מים בלחץ דרך הקולטים כדי להפטר מהאבנית / חלודה בתוכם. אני הרכבתי שני ברזים על הכניסה העליונה של הדוד - אחד מחובר לדוד והשני מהווה יציאה נוספת (עם חיבור לברז גינה). בסגירת ברז אחד ופתיחת השני אני יכול לשטוף את הקולטים ב-5 דקות קלילות. מומלץ.

:turn-l:
פורסם

איך בדקת? עם מברג טסטר?

לא מזמן אבחנתי בדוד אצל ההורים שלי תקלה מעצבנת - לא מחמם מים למרות שיש פאזה בגוף החימום. מעבר למולטיטסטר ומדידת המתח על גבי בוף החימום חשפו את האמת - דוקא אין אפס. התקלה היה במפסק האדום בטיימר.

יש לי נורית ביקורת עם 2 מגעים - ככה אני בודק מתח הזנה לגוף חימום של דוד.

אני גם מוודא שהמונה מסתובב מהר מהרגיל.

לגבי קולטי שמש שלא מחממים - בשעת צהריים שמשית הצינור העליון מהקולטים צריך להיות חם והתחתון קר. ניחוש סביר שהקולטים סתומים. על ידי פתיחת הצינור העליון והרכבת פקק זמני לדוד אפשר להזרים מים בלחץ דרך הקולטים כדי להפטר מהאבנית / חלודה בתוכם. אני הרכבתי שני ברזים על הכניסה העליונה של הדוד - אחד מחובר לדוד והשני מהווה יציאה נוספת (עם חיבור לברז גינה). בסגירת ברז אחד ופתיחת השני אני יכול לשטוף את הקולטים ב-5 דקות קלילות. מומלץ.

במילה אחת: החכמתי !

OK, מה לגבי החימום דרך הגוף חימום ? - האם הרכבתי את הפלנצ' לא נכון ? - ז"א, צריך לכוון אותו לאן שהוא ?

אריאל.

פורסם

מתי החלפת את הפלנג' ? האם מאז הוא לא חימם כלל ?

האם בדקת שהגובה של המאיץ החדש מפלסטיק הוא זהה לגובה של המאיץ הקודם ?

האם מדדת את גובה המאיץ וגובה הדוד מבפנים בשביל לוודא שהוא לא מגיע לקצה הדוד למעלה ונסתם ?

ממתי הדוד לא מחמם כלל ? האם התקלה פתאומית או הדרגתית ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשאתה אומר לא מחמם אתה מיתכוון שלא מחמם ביכלל או שיש קצת מים חמים?

האם בדקת את יציאת המים החמים בדוד ולא רק בבית?

יש תקלה שקשה לאבחן אותה לבד וזה הצינור הפנימי בדוד שאמור לקחת מים חמים מהחלק העליון של הדוד מקבל מים קרים עקב חור שנוצר בחלק התחתון שלו ואז לא מרגישים מים חמים כי יש ערבוב.

(תיבדוק אם יש בידה או ברז אחר עם מיקסר בבית שיכול לערבב מים קרים.)

פורסם
מתי החלפת את הפלנג' ? האם מאז הוא לא חימם כלל ? - לפני 3 שבועות, וכבר אז לא היה 100%.

האם בדקת שהגובה של המאיץ החדש מפלסטיק הוא זהה לגובה של המאיץ הקודם ? - לא, חיברתי את 2 צינורות המאיץ לקבלת מקסימום גובה.

האם מדדת את גובה המאיץ וגובה הדוד מבפנים בשביל לוודא שהוא לא מגיע לקצה הדוד למעלה ונסתם ? - לא, לא בדקתי.

ממתי הדוד לא מחמם כלל ? האם התקלה פתאומית או הדרגתית ? - לצערי, אין לי תשובה מוחצת פה.

איציק

נראה לי שאני צריך ביקור חוזר בגג.

ישנה חשיבות לכיוון הרכבת הפלאנץ ?, ז"א בסיבוב/מיקום מסויים ?

אריאל.

פורסם

כשאתה אומר לא מחמם אתה מיתכוון שלא מחמם ביכלל או שיש קצת מים חמים? - יש קצת מים חמים.

האם בדקת את יציאת המים החמים בדוד ולא רק בבית?

יש תקלה שקשה לאבחן אותה לבד וזה הצינור הפנימי בדוד שאמור לקחת מים חמים מהחלק העליון של הדוד מקבל מים קרים עקב חור שנוצר בחלק התחתון שלו ואז לא מרגישים מים חמים כי יש ערבוב. - תוכל לפרט יותר את כוונתך ? החור נוצר עקב ריקבון ?

(תיבדוק אם יש בידה או ברז אחר עם מיקסר בבית שיכול לערבב מים קרים.) - אין ברז מיקסר מסוג זה.

התייחסתי בהודעה עצמה.

אריאל.

פורסם

אם המונה מסתובב מהר גוף החימום פועל. - כן, מסתובב מהר

האם מותקן "משגיחום" - ברז ערבול להגבלת הטמפרטורה של המים החמים? - לא, לא קיים.

הגבתי בהודעה

פורסם
נראה לי שאני צריך ביקור חוזר בגג.

ישנה חשיבות לכיוון הרכבת הפלאנץ ?, ז"א בסיבוב/מיקום מסויים ?

אריאל.

בגדול, חלק מהיצרנים ממליצים שפתח כיוון חור כניסת המים יהיה לכיוון הצינור מים חמים - אבל באופן עקרוני אין שום הבדל מהותי אם החור יהיה מכוון למקום אחר, כל עוד לא משתמשים במים החמים בזמן שהחימום בדוד עובד.

בן כמה הדוד הזה ? בהחלט ייתכן מצב שעקב ריקבון, כמו ש elkmino אמר, צינור יציאת המים החמים מהדוד רקוב ולכן הוא "מושך" איתו גם מים קרים מתחתית הדוד בזמן השימוש במים חמים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי בדירה הקודמת היה בדיוק מה שאלקמינו מתאר, ורק איזה מתקין דודים עתיק עלה על זה.

כולם אמרו שאין ברירה וצריך להחליף דוד. הוא לעומתם דחף צינור נחושת בתוך הצינור הישן,

וזה פתר את הבעיה לעוד שלוש שנים.

• תוכן חדש...