Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על ההקפצה, וגם שאלה שלא קשורה לעומק הדיון עצמו.

מאחר ואני יודע את התשובה באופן חלקי, היה לי ויכוח עם השכן שלי החשמלאי.

הוא טוען שכדאי ורצוי להשאיר את הדוד החשמלי דלוק קבוע כל הזמן, וברגע שהחום מגיע לטמפרטורה הרצוייה, הדוד יכבה לבד על ידי הטרמוסטט. עד כאן זה נכון. הקטע הוא שהוט טוען כי השארת הדוד דלוק באופן קבוע תחסוך משמעותית בחשמל ותאריך את חיי גוף החימום, מאחר והדוד ידלוק לתקופות זמן קצרות יותר כל פעם. בנוסף, הוא טוען, ובצדק כי תמיד יהיו מים חמים.

כרגע אצלי בבית התקנתי שעון זמן, שמדליק ומכבה את הדוד לפי שעות שקבעתי לו.

איזו שיטה לדעתכם תהיה חסכונית יותר - זו שאני משתמש בה כיום או מה שהשכן הציע ? התייחסו נא בתשובתכם גם לסוגיית אורך חיי גוף החימום.

תודה לעונים,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

אתה צודק גם בהקשר של חסכון בחשמל וגם אורך חיי גוף החימום.

הפעלה של הדוד רק בזמנים שבהם צריכים מיים חמים משמע פחות אנרגיה מושקעת ופחות חשמל נצרך. בשאר הזמן הדוד מחומם לריק (וחלק מהחום נפלט לסביבה, למרות הבידוד).

אורך החיים של גוף החימום מושפע לדעתי בעיקר מזמן השימוש בו ולא ממספר הפעמים שהוא מופעל (ובשיטה שלך הוא מופעל פחות זמן). ולהפך - אם הדוד מופעל תמידית, גוף החימום יופעל ויופסק פעמים רבות יותר - בכל פעם שיפתחו ברז מים חמים, ומיים קרים יכנסו לדוד, טמפרטורת המים תרד ולבסוף יופעל שוב גוף החימום.

:turn-l:
פורסם

ועוד: עיקר הבעיה בגוף החימום היא בגלל האבנית, שמצטברת יותר בחום גבוה. לכן, אם המים בדוד תמיד חמים, תהיה יותר אבנית ולכן יפגע גוף החימום מהר יותר.

דני

פורסם

בתכלס - המים יהיו בדוד תמיד חמים, כך שחימום כל פעם מחדש יצרוך פחות חשמל, מאשר כל פעם לחמם את הדוד כביכול "מאפס" לנקודת הרתיחה...נכון או לא..?

בנוסף, כמה פעמים יצא לכם להתקלח ו - "פתאום נגמרים המים החמים"...

נקודה למחשבה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בתכלס - המים יהיו בדוד תמיד חמים, כך שחימום כל פעם מחדש יצרוך פחות חשמל, מאשר כל פעם לחמם את הדוד כביכול "מאפס" לנקודת הרתיחה...נכון או לא..?

נכון שה"חימום מחדש" יצרוך פחות חשמל, אבל רק בגלל שכבר היה חימום קודם שגם הוא צרך חשמל. בסך הכל הצריכה תהיה גדולה יותר בגלל הפסדי חום (כפי שנאמר כאן כבר).

בנוסף, כמה פעמים יצא לכם להתקלח ו - "פתאום נגמרים המים החמים"...

ברור שיש יתרונות לשיטה; אף אחד לא אמר שלא. אבל יש גם חסרונות.

דני

פורסם

כיוון שזה פורום מכוניות, בוא אני אענה לך בשפה יותר ברורה:

הוא אומר לך שתשאיר את הרכב מונע כל הזמן, וכך תמנע משיפוץ של הסטרטר...:loco:

ועכשיו ברצינות, בשיטה שהוא מציע יש רק יתרון אחד: כל הזמן יש מים חמים. שום יתרון אחר לא.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...