Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזבו רכב חשמלי, עזבו זיהום אוויר, עזבו חסכון (בסימן שאלה) בכסף, עזבו תחנות חשמל להחלפת מצברים.

אין לנו חשמל!!! אנחנו 3 חודשים לפני הקיץ האמיתי וכבר מזהירים אותנו בכתבות שאנחנו בצרות צרורות ויהיו

המון בעיות עם הייצור של החשמל. עם כל הפרוייקט שלך שי אגסי, אין לנו חשמל להפעיל מזגן, תנור בישול, או קומקום,

כיצד נוכל לחבר את הרכב שלנו לחשמל ולהטעין את המצברים? את זה אני עדיין לא מבין.

פורסם

אם ישראל באמת הייתה מדינה מודרנית כבר מזמן הייתה מוקמת פה לפחות תחנת כוח גרעינית אחת.

פחות זיהום, יותר תפוקה. אם היו רוצים באמת היו יכולים גם למצוא מימון לזה.

הפרסומת בערוץ 2 זה עוד דוגמא לכך שכאן אוהבים לטפל בסימפטום ולא בבעיה.

אין מים? תחסכו. אין חשמל? תצמצמו.

למה לטפל בתשתיות לאומיות אם אפשר פשוט לעודד את האזרח להדק חגורה.

V5

פורסם

הצלחתי להביא לך את תגובתו של שי אגסי:

אם כל אחד יביא לארץ מכונית חשמלית או היברידית פלאג-אין ויחבר אותה לרשת החשמל איך שבא לו, רשת החשמל תקרוס כיוון שלא תוכל לעמוד בביקושים בשעות העומס.

לכן, טעינת מכוניות יכולה להתבצע רק באמצעות רשתות מנוהלות, שתדענה למשוך יותר חשמל בשעות השפל ולהקצות טעינה בשעות העומס רק למקרי חירום או ללקוחות "VIP". יתרה מכך, הרשת המנוהלת תהווה קבל ענק שבמקרה של ביקושים קיצוניים יהווה גיבוי לחברת החשמל (כלומר, אני אמכור לחברת החשמל בצהריים את אותו קווט"ש שקניתי ממנה בלילה במחיר גבוה פי 5. את החשמל אמשוך ממכוניתך, אם אינך לקוח VIP)

נכון שכרגע רק לי יש רשת מנוהלת כזאת אבל אני מאמין שעם הזמן הענף יתפתח ויכנסו מתחרים נוספים (למשל ג'ינרג'י)

פורסם

Michael.R

מיכאל אני יודע שאנחנו לרוב מסכימים בנושאים המדוברים בפורום, אך לצערי הפעם אני חייב לחלוק על דעתך. :wink:

כוח גרעיני הוא מאוד אבל מאוד לא בטוח.

מניסיון אישי.

אני יליד אוקראינה, המושג צ'רנוביל בשבילי זה לא שיעור בהיסטוריה.

לאחרונה האסון ביפן הוכיח שוב את הסכנה הממשית הטמונה בייצור חשמל על ידי כוח גרעיני.

הנה כמה סיבות למה בארצנו תחנת כוח גרעינית זה רעיון לא חכם בכלל:

1. למדינת ישראל אין שטח פיזי גדול מספיק בכדי להעניק לתושבי המדינה מקלט במקרה אסון. במילים אחרות במקרה ומשיהו משתבש בתחנה צריך לארוז מזוודות ולעבור לגלות.

2. תחנת כוח גרעינית מייצרת פסולת גרעינית המחוייבת בהטמנה במתקנים מסווגים עם אבטחה כבדה ביותר, זאת בנוסף לנזק האקולוגי שבהטמנה מסוג זה.

3. ישראל זאת לא מדינה אהודה במיוחד, לכן מסביב לכל תחנה גרעינית המדינה חייבת להקים מערך נ"מ מאוד יקר נגד טילים בדומה לזה שנמצא בדימונה.

4. כיום קיימים הרבה פתרונות יצירתיים לייצור חשמל ללא שימוש בכוח גרעיני.

הנה כמה מהם:

1. ייצור חשמל על ידי חוות תחנות רוח ביבשה ובמיוחד בלב ים (קיים בהולנד)

2. בניית תחנות חשמל הידרוטרמיות. זאת טכנולוגיה חדשנית המאפשרת חימום המים ויצירת קיטור לטורבינות על ידי ניצול החום הקיים בלב האדמה (קיים באיסלנד)

3. ייצור חשמל על ידי הקמת חוות מראות מרכזות. זאת טכנולוגיה אשר מנצלת את אור השמש, מרכזת אותו במטרה לחמם מים ולהופכם לקיטור במטרה לסובב את הטורבינות. זה מאוד דומה למה שהיינו עושים כילדים עם זכוכית מגדלת רק בקנה מידה ענק. ( קיים במקסיקו)

נכון שאי אפשר להסתמך רק על טכנולוגיות אלה, הרי שאין שמש בלילה ולא תמיד יש רוח, אבל הן נפלאות כטכנולוגיות משלימות למה שקיים כיום, זאת בלי להזמין את מר' אטום לחגיגת החשמל. :wink:

זמין 8)

פורסם
Michael.R

כוח גרעיני הוא מאוד אבל מאוד לא בטוח.

מניסיון אישי.

אני יליד אוקראינה, המושג צ'רנוביל בשבילי זה לא שיעור בהיסטוריה.:

אני לא מבין על מה אתה מתלונן בכלל, אישתך דוקא אומרת שהזנב והעין השלישית שלך סקסים לאללה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הפקת חשמל ירוק ולא מזהם יקרה, למה לבעלי ההון הממנים את תעשיית החשמל לבזבז עוד כסף באנרגיה ירוקה כדי שלכולנו יהיה יותר חשמל כשאפשר לקנות פחם ואם יש בעיית אספקה לבקש מהאזרח לחסוך וכמובן לייקר את החשמל? אנחנו בישראל פה...

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מזכיר לי את ההתנהלות של ספקי אינטרנט. למה להשקיע בהרחבת רוחב פס לחו"ל, אם אפשר לעשות טראפיק שייפינג.

למרות שספקי אינטרנט כבר הבינו שזה לא תמיד עובד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חשמל נקי יהיה פה ביום שתהיה תחבורה ציבורית יעילה ונמלי ים מופרטים.

מה הקשר? מלט נשר!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אם ישראל באמת הייתה מדינה מודרנית כבר מזמן הייתה מוקמת פה לפחות תחנת כוח גרעינית אחת.

פחות זיהום, יותר תפוקה. אם היו רוצים באמת היו יכולים גם למצוא מימון לזה.

אפשר להגיד את אותו הדבר בדיוק על ארובות שרב.

רק שהן אמורות להיות הרבה יותר בטוחות.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...