Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אין לי זמן לעיין בתגובות אבל בתור חדרתי גאה אני ממליץ לך בחום לגשת למוסך "השלושה" באיזור התעשייה הדרומי צמוד לרמזורים שלפני "דור אלון". מוסך מקצועי מאוד בראשות אלכס שידאג לך בחור נהדר ובחיים לא אכזבו אותי בטיפול ברכבים שהיו לי.

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון נוסף,

לאחר ביקור במוסך הבוקר. החליף לי רק בנד(על הצינור העבה בתחתית הרדיאטור) וטען שהישן היה לא איכותי.

הסתובבתי עם הרכב כשעה בעיר, בפקק שעמדתי 50 מטר מהבית שמתי לב לאדים חלשים שמתפזרים מהמכסה מנוע.

דוממתי מנוע, בדקתי גמישות הצינור העבה למעלה, והוא היה קשה כמו אבן.

מד החום עמד על כמעט חצי. לאחר התקררות הרכב הצינור חזר להיות גמיש.

העבודה החפרית שהוא ביצע התגלתה רק בבית,הוא לא טרח להוציא את הבנד הישן, והוא נשאר ולוחץ עליו קצת.

חוץ מהמחשבה שאני נאלץ בצער לחזור אליו שיתקן או לפחות שיחזיר את המצב לקדמות.

מה אני יכול לעשות בבית בשביל אולי לפתור את הבעיה של הצינור שמתקשה(כנראה מלא בנוזל קירור).

תודה.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

צירפתי תמונה שתראו מה המוסכניק הזה עשה.

בכל מיקרה הורדתי את הבנד "החדש" שהוא שם ושמתי את המקורי שהיה בחזרה.

רואים בתמונה שאת הישן הוא פשוט הזיז ימינה והשאיר אותו ללחוץ על הצינור.

המים זורמים בצינורות כמו שצריך, הצינור לא מתקשה וניהיה גמיש שוב.

בעיית איבוד הנוזלים לא נפתרה.

שילמתי לו עבוד "התיקון", כלומר, זרקתי את הכסף לפח וכמעט נגרם לי נזק גדול יותר.

לחזור למוסך שינסו למצוא את הבעיה?(הריי שילמתי)

או לדרוש את הכסף חזרה ולשכוח מהמוסך הזה.

תמונה 4.jpg

פורסם

עדיף היה להוריד את הבנד הישן, אבל זה לא סיפור משמעותי. סביר להניח כי הוא רצה לחסוך לך את הנוזל קירור כי ברגע שהוא מוציא את הצינור ע"מ להוציא את הבנד הישן הנוזל היה נשפך.

הצינור הקשה שהבחנת היה בגלל שהמיים חמים ויש לחץ. זה המצב התקין!!!

עכשיו עם הבנד הישן אין לחץ (בורח נוזל קירור) ולכן הצינור לא הופך להיות קשה.

תחזיר את הבנד של המוסך וכנראה הבעיה תפתר.

פורסם

הצינור הקשה שהבחנת היה בגלל שהמיים חמים ויש לחץ. זה המצב התקין!!!

עכשיו עם הבנד הישן אין לחץ (בורח נוזל קירור) ולכן הצינור לא הופך להיות קשה.

הצינור שסימנתי בתמונה,

כאשר המנוע חם, הוא צריך להיות רך או קשה כמו אבן?

אני עד עכשיו הייתי בטוח שהוא צריך להיות להיות רך כשהמנוע חם.

תמו23נה 2.jpg

פורסם

מניסיון עשיר של התעסקות עם מערכת הקירור של באלנו 98 שהייתה לנו - הצינור אמור להיות רך (לא רך לגמרי, אבל לא קשה כמו אבן). אצלנו, הצינור הזה הוחלף לפחות 3 פעמים ב-3 שנים, כי הוא פשוט נקרע עקב לחץ יתר במערכת. אחד הסימנים לחילוף נוסף באופק היה שהצינור הפך לקשה.

ליהי

פורסם

שלום רב !

בדוק אפשרות שהמכסה החדש שקנית, לא תקין ומשחרר לחץ מאוחר מדי, מה שגורם ללחץ במערכת ולצינור עליון קשה.

בדוק במנוע קר, האם לאחר פתיחת מכסה הרדיאטור הצינר נופף מקשה לרך , דבר שיעיד שמכסה הרדיאטור החדש לא תקיו.

האם החלפת למכסה בלחץ 0.9 או 1.1?

הנה ציטוט של מה שסוזוקי בלנו כתב:

עוד משהו חשוב,

הפקקים התחליפיים לרדיאטור, יש כמה סוגים, חלקם ממש לא טובים, אני מנסיון אחרי כמה סיניים שלא עשו את העבודה בכלל או התקלקלו אחרי מס' ימים, הסגתי אחד טיווני ( מגיע באריזת קרטון כחולה ) בלחץ שחרור 0.9 שעובד מצוין ועולה בדיוק כמו הסיניים.

קרא את המלצתו של סוזוקי בלנו בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדוק במנוע קר, האם לאחר פתיחת מכסה הרדיאטור הצינר נופף מקשה לרך , דבר שיעיד שמכסה הרדיאטור החדש לא תקיו.

האם החלפת למכסה בלחץ 0.9 או 1.1?

כאשר המנוע קר הצינורות גמישים בהתאם לרמת הגמישות של החומר ממנו הם עשויים.

כאשר המנוע מתחמם הצינור ניהיה יותר ויותר גמיש.

המכסה הוחלף ל 0.9.

אז איפה קונים מכסה נורמאלי?

מקורי אין, לקנות סינים ולבזבז סתם כסף לא משתלם,אולי מפרוקיה? או מאייבי?

פורסם

0.9 אתה תמצא רק תחליפי.

תקנה 1.1 מקורי ממורשה של סוזוקי וסע לשלום.

כן. מומלץ 0.9 אבל מה לעשות קשה להשיג אחד איכותי או בכלל מקורי.

במורשה טוענים שגם 1.1 הוא תקין לחלוטין.

פורסם

מכסה חליפי במחיר סביר של לא יותר מ35 שקלים, ניתן להשיג בכל חנות חלקי חילוף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
עדכון נוסף,

לאחר ביקור במוסך הבוקר. החליף לי רק בנד(על הצינור העבה בתחתית הרדיאטור) וטען שהישן היה לא איכותי.

הסתובבתי עם הרכב כשעה בעיר, בפקק שעמדתי 50 מטר מהבית שמתי לב לאדים חלשים שמתפזרים מהמכסה מנוע.

דוממתי מנוע, בדקתי גמישות הצינור העבה למעלה, והוא היה קשה כמו אבן.

מד החום עמד על כמעט חצי. לאחר התקררות הרכב הצינור חזר להיות גמיש.

העבודה החפרית שהוא ביצע התגלתה רק בבית,הוא לא טרח להוציא את הבנד הישן, והוא נשאר ולוחץ עליו קצת.

חוץ מהמחשבה שאני נאלץ בצער לחזור אליו שיתקן או לפחות שיחזיר את המצב לקדמות.

מה אני יכול לעשות בבית בשביל אולי לפתור את הבעיה של הצינור שמתקשה(כנראה מלא בנוזל קירור).

תודה.

באיזה מוסך היית ?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

וואלה. לא צחקתי ככה הרבה זמן.

אולי הגיע הזמן שתשאירו בכל זאת את העבודה למוסך ולא תתעסקו לבד. תגיד לי גבי, ניתוח לעצמך או לאישתך או לחברה, או יותר מזה, לבת שלך אתה גם עושה לבד על סמך "עצות" בכל מיני פורומים? על סמך מה "שנראה לך" והיית בטוח שככה זה?

הצחקתם אותי.

לבן אדם יש בעיה של חוסר מים, ואחיתופל נותן פה עצות מכאן ועד הודעה חדשה.

בסופו של דבר הוא הולך למוסך, ואכן המוסכניק מאבחן שיש בריחת מים דרך הבנד שהוא קפיץ ישן שכבר לא אוטם, ואז הוא מזיז אותו קצת אחורה, ושם לו בנד הברגה חדש שאיכותו וחוזקו עולה עשרת מונים על הבנד המקורי. כאן זה לא מוצא חן בעיני החכם שלנו, כי שומו שמים, הצינור קשה!!! יא, ראבק!!! הוא עשה לך עבודה מצוינת!! עובדה שהצינור קשה ואין בריחת לחץ!!!

החכם ברוב כעסו על העבודה החפרית לטעמו, הוציא את הבנד החדש, החזיר את הבנד הישן המקולקל והלא חזק, והוא מרוצה. למה? כי הצינור שוב רך.. אבל מה לעשות שפתאום יש שוב חוסר מים? כמובן שהם בורחים להם דרך הבנד הישן שלא אוטם כמו שצריך.

(אז נכון, לו היה המוסכניק ההוא קצת יותר חכם הוא טורח עוד ממש קצת ומוציא את הבנד לגמרי ולא מתעצל, אבל איבחון ועבודה, מקצועי לגמרי).

יאלה, לך תציע שירותי רפואה באותה הדרך. תזרוק את התרופות שהרופא נותן, בדיקות דם, לא נראה לי קשור, צילומים ואינפוזיה? בשביל מה זה בכלל. וואלה, איזה רופא חאפר.

[מה היה לנו פה: 1. פקק שבור ולא אוטם בכלל והמים בורחים בששון. 2. פקק חדש שכנראה כן עושה את העבודה ואוטם את פתח הרדיאטור. 3. המים כשהם חמים ובלחץ גבוה מחפשים מוצא חדש ומוצאים אותו דרך הצינור שמחוזק עם בנד גרוע. 4. מוסכניק שמאבחן היטב ושם בנד הברגה חדש ופותר את הבעיה. 5. בעלים עצבני שמחזיר את המצב לקדמותו כי ככה נראה לו, ותתחילו לקרוא את ההודעה מחדש.]

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

כשהמים מתחממים מתחיל להבנות לחץ במערכת ולכן הצינור נהיה קשה כמו אבן, וזה מצב תקין לגמרי. כשהרדיאטור מקרר אותם, הלחץ נחלש ואז הצינור שוב גמיש כבתחילה.

אם הצינור תמיד רך, גם כשהמנוע חם לגמרי והוא לא מתקשה אף פעם, זה גרוע. כי זה אומר שיש בריחת לחץ מהמערכת שזה = איבוד מים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...

• תוכן חדש...