Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חזרתי לעדכן,

נרכש פקק חליפי(לא היה מקורי-כמה משמעותי להחליף למקורי?).

הוספתי שמן למנוע, הוספתי מים רגילים רק לצורך הבדיקה לא רציתי סתם לבזבז את המי קירור שקניתי.

לאחר הנעה והמתנה ארוכה+נסיעה בעיר ומחוצה לה: המים לא רתחו/בעבעו, לא נראה איבוד נוזלים, חום המנוע לא הגיע לחצי וגם הוונטה לא הסתובבה(בזמן שהייתי עם מכסה המנוע פתוח).

מה כעת,? מה עוד לבדוק?

מיכל העיבוי כולו חום אני ינקה אותו בצורה יסודית, יש אפשרות לשטוף את הרדיאטור בבית?

בשלב זה לא לעשות דבר, רק לבדוק מפלס מים ברדיאטור במנוע קר, ובדיקת מפלס במיכל העודפים.

בצע נסיעת מבחן במשך יומים שלושה, ובדוק סימנים לאיבוד מי קירור, רתיחת יתר וסימני ביעבוע מים במיכל העודפים.

אם לאחר כשלושה ימים , אין את תופעות הלוואי שהזכרתי.

םרק את מיכל העודפים קנה מברשת לנקוי בקבוקים לתינוקות החדר מעט אבקת כביסה בתוספת מים חמים מקומקום, ושפשף בעזרת המברשת לבקבוק לתינוקות את דפנות המיכל, לאחר הורדת הבוצה חומה, ולאחר שהמיכל יראה נקי ושקוף, הרכב אותו חזרה למקומו, פרק צינור עליון ותחתון, החדר לחץ מי ברז מצינור גינה עד שהמייהיו צלולים תו למיברז להתרוקן, הוסף פרסטון מדולל ב50/50, מלא את הרדיאטור לאחר סגירת הצינורות, הוסף נוזל קירור גם למיכל העודפים/ עבוי, התנע את המנוע, המתן שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה, תוך מישוש צינור מים עליון ותחתון, על מנת לוודא שהתרמוסטט נפתח, הוסף מי קירור לפי הצורך, כאשר שני הצנורות עליון ותחתון, יהיו חמים במידה שווה, סגור את מכסה הרדיאטור , בצע נסיעת מבחן.

כשהמנוע יתקרר לגמרי, פתח מכסה רדיאטור ובדוק מפלס ברדיאטור, הוסף במקרה הצורך.

באם כל בעיות ההתחממות והבעבוע נעלמו, ולא קיים מחסור במי קירור, חזור לעדכן בפורום.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון קצר, עשיתי את השלב הראשון, פתחתי ברז ניקוז ניקיתי עם זרם חזק. יצאו המים מלוכלכים.

סגרתי הכל מילאתי מי ברז והנעתי. המד חום על לאט לאט עד שהגיע לרבע בערך. הוונטה לא הסתובבה. אבל הצינור העבה שמוביל למנוע היה ממש חם וכן גם החלק העליון של הרדיאטור. ( יצאו אדים מהרדיאטור אני מקווה שזה בגגל שהוא נרטב והתוצאה של החימום ביחד עם המים שמחוצה לו גרמו לאדים, תקנו אותי אם אני טועה).

עכשיו אני מחכה שהאוטו יתקרר ונבצע את השלב האחרון.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אני כבר לא יכול לערוך את ההודעה.

לפני שאני מדלל את מי הקרור של פרסטון עם מים עדיף שאני ישאל פה.

כתוב על האריזה ״לא להוסיף מים״. זה בגדר המלצה או איסור?

פורסם

לא,

מהסוג הזה:2541257.jpg

הוספתי אותו כמו שהוא ללא מים, עברו יומיים לא בוצעו נסיעות מעל ק''מ בודדים ככה שנראה מה יתפתח בהמשך השבוע.

פורסם

קצף אין, הרכב נסע בקושי בימים האחרונים ככה שקשה להגיד בקשר לאיבוד נוזלים.

האמת שיש ריח קצת מוזר כשהרכב מונע, אולי של הנוזל קירור או אולי סתם ריח פסיכולוגי:shock:

מה ההבדל בין 2 הבקבוקים/נוזלים שבתמונות?

פורסם
קצף אין, הרכב נסע בקושי בימים האחרונים ככה שקשה להגיד בקשר לאיבוד נוזלים.

האמת שיש ריח קצת מוזר כשהרכב מונע, אולי של הנוזל קירור או אולי סתם ריח פסיכולוגי:shock:

מה ההבדל בין 2 הבקבוקים/נוזלים שבתמונות?

כן זה הרח של נוזל קירור , הפקק עכשיו עובד תקין

הריח יוצא מהפקק החדש, יש לו שסתום לחץ שדרכו משתחררים אדי מי קרור.

פורסם
ריח=אדים => איבוד נוזל קירור.

זה התהליך הנורמטיבי של המערכת?

זה יכול להיות שאריות נוזל שנשפך או טיפטף על הרדיאטור/צנרת/מנוע או כל אזור חם אחר. תן לרכב קצת זמן ותעקוב טוב טוב אחרי כמות נוזל הקירור.

פורסם

חזרתי לעדכן, החדשות הטובות הן שקצף אין.

אבל, מיום סיום הניקוי והחלפת נוזל הקירור, היה קצת חוסר במיכל העיבוי.

לפי התמונות ניתן לראות שיש שאריות של נוזל הקרור על המגן פלסטיק למטה.

בנוסף שמתי לב, שהבורג והצינור שינו את צבעם בניגוד למה שהם היו בשבוע שעבר.

הבורג כנראה החליד קצת, והצינור שמחובר אליו ניהיה בין ירוק ללבן. אולי בגלל הצבע של הנוזל קירור.

עוד משהו ששמתי לב, שמד החום עולה יחסית מהר לאיך שהוא היה עולה פעם.

אבל הוא אף פעם לא עבר את החצי.

כנראה כבר אין מנוס אלא ללכת למכון רדיאטורים.

יכול להיות שהחלפת בורג/צינור יפתרו את הבעיה?

זאת אומרת שכל הנוזל קרור שמילאתי ילך לפח?

IMG_1239.jpg

IMG_1238.jpg

פורסם

לא צריכות להיות שאריות של נוזל קירור.

נגב את האזור כך שלא ישארו סימני צבע ירוק.

בדוק אם סימני הנוזל מופיעים שוב לאחר נסיעה.

אם כן, יש דליפה במערכת הקירור (ברדיאטור או בצנרת או במחברים).

• תוכן חדש...