Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכסה שבור, זאת גם עיוור יכול לראות בלילה חשוך!

החלף מכסה חדש ,בלחץ המתאים הרשום על הישן(0.9) ,וחזור לעדכן בנוגע לאיבוד מי הקירור.

אייל צבי הקדים אותי בשניה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המכסה שבור, זאת גם עיוור יכול לראות בלילה חשוך!

:oops:

ואני עוד חשבתי שהחלק בפנים לא יושב טוב. :brickwall:

בעבוע של מים רותחים היה בעקבות הפקק? זה מתקשר איך שהוא לקצף?

לגשת מחר ישירות למוסך או קודם לקנות פקק לבדוק התחממות ואיבוד נוזלים(הכוונה לנוזל קירור יעודי)?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

שלום רב !

אין קשר ישיר לבעבוע ולמכסה השבור !

יש להחליף מכסה, למלא מי ברז, לבצע נסיעת מבחן, להמשיך לבדוק אפשרות נוספת של איבוד מי קירור, ורק שוודאי המנוע לא חורג בהתחממות, יש לנקז לגמרי את מי הקירור, להחליף תרמוסטט מקורי, ומי קירור איכותיים.

רק אם המנוע ימשיך לאבד מי קירור, ולהתחמם, יש לגשת למוסך.

בברכה

צביקה

פורסם
:oops:

ואני עוד חשבתי שהחלק בפנים לא יושב טוב. :brickwall:

בעבוע של מים רותחים היה בעקבות הפקק? זה מתקשר איך שהוא לקצף?

לגשת מחר ישירות למוסך או קודם לקנות פקק לבדוק התחממות ואיבוד נוזלים(הכוונה לנוזל קירור יעודי)?

פקק פגום לא מאפשר בניית לחץ במערכת מה שמוריד את טמפרטורת הרתיחה של הנוזל. אז בהחלט יכול להיות שהבעבוע ששמעת נובע מהפקק הפגום.אבל יכול להיות שיש לך יותר מבעייה אחת.

אני הייתי בודק עם פקק חדש את ההתחממות לפני שהייתי פונה למוסך. זו בדיקה פשוטה שלוקחת 20 דקות.

גם לי יש בלנו 98 ומהניסיון שלי הייתי ממליץ לך לבדוק גם את הממסרים. לרכב הזה יש מחלה שלפעמים נמלים אוהבים לבנות קינים בתוך הממסרים. זה נשמע הזוי אבל אצלי המאוורר הפסיק לעבוד בזמן נסיעה כי הממסר שלו הפסיק לתפקד בגלל הנמלים ואז אני שמעתי ביעבוע מהמנוע בדיוק כמו שאתה מתאר.

תסתכל כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=287501&highlight=%D7%A0%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%9D

פורסם

אני מצטער לבשר לך אבל בוודאות קצף לבן במים ולפי מה שאתה מתאר על בועות במדיד שמן = אטם ראש מנוע במיידי!!!

לאחר מכן שטיפה רצינית לכל מערכת הקירור ומילוי נוזל קירור איכותי בלבד!

אין צורך בהחלפת תרמוסטט אבל זה לא יקר עניין של בערך 100 שקל אז רצוי להחליף.

איבוד נוזל קירור במקרה שלך נובע גם מפקק הרדיאטור השבור שגורם לבעיית לחץ ברדיאטור ואי עיבוי המים כמו שצריך וגם מאטם ראש הפרוץ!

אם תחליף מים בלי להחליף את האטם ראש המצב יחזור חלילה .

בהצלחה!

פורסם

הקטע עם הנמלים, הזוי!

מעבר ישיר לנוזל קרור מוכן של פרסטון יעשה נזק כלשהו?

קראתי מספר שרשורים שזה יכול להזיק(המעבר), יש אמת בדברים?

כמו כן אני יוסיף שמן 10/40 חצי סינטטי (משנה איזה חברה?).

פורסם
אני מצטער לבשר לך אבל בוודאות קצף לבן במים ולפי מה שאתה מתאר על בועות במדיד שמן = אטם ראש מנוע במיידי!!!

בהצלחה!

לא הייתי ממהר להסיק מסקנה כזו. כשהמים רותחים ומבעבעים במנוע וקיטור נוצר בחלקים הפנימיים, משתחררים כל מיני משקעים וג'יפה (הבחור מילא מים רגילים מספר פעמים ...) שמגיעה לפתח הרדיאטור.

גם אצלי כשהמערכת הגיעה לרתיחה צפו כל מיני דברים לא מזוהים יחד עם בועות בפתח הרדיאטור, וגם אותי הפחידו אז שבטוח הלך אטם ראש מנוע, מה שהתברר למזלי כטעות.

פורסם
הקטע עם הנמלים, הזוי!

הקטע של הנמלים נשמע הזוי, אך הוא נכון כמו שעכשו מוצאי שבת !

מעבר ישיר לנוזל קרור מוכן של פרסטון יעשה נזק כלשהו?

קראתי מספר שרשורים שזה יכול להזיק(המעבר), יש אמת בדברים?

כמו כן אני יוסיף שמן 10/40 חצי סינטטי (משנה איזה חברה?).

מעבר לפרסטון אכן עלול לפתוח פצעים ישנים, והשמועות על כך נכונות, יתכן שדילול שלו ב50 אחוז, ימנע זאת.

צמיגות השמן מתאימה, אך להמנע בשימוש בשמן מתוצרת אמריקאן איגל, ולהשתמש בשמן מתוצרת ליקווי מולי לפחות, במיכל בצבע זהב.

בברכה

צביקה

פורסם

חזרתי לעדכן,

נרכש פקק חליפי(לא היה מקורי-כמה משמעותי להחליף למקורי?).

הוספתי שמן למנוע, הוספתי מים רגילים רק לצורך הבדיקה לא רציתי סתם לבזבז את המי קירור שקניתי.

לאחר הנעה והמתנה ארוכה+נסיעה בעיר ומחוצה לה: המים לא רתחו/בעבעו, לא נראה איבוד נוזלים, חום המנוע לא הגיע לחצי וגם הוונטה לא הסתובבה(בזמן שהייתי עם מכסה המנוע פתוח).

מה כעט? מה עוד לבדוק?

מיכל העיבוי כולו חום אני ינקה אותו בצורה יסודית, יש אפשרות לשטוף את הרדיאטור בבית?

פורסם

הי גבי,

תשמע, פרסטון, מים או כל חומר אחר לרדיאטור לא מקציף! גם פקק רדיאטור שבור לא יגרום לקצף אלה רק לחוסר מים.

מה שיכול להקציף זה שמן מנוע שחדר למים דרך הראש מנוע או שמשהו מילה לך מים כחולים של הוישרים למיכל העודפים.

בדיקת חדירת לחץ ( יחד עם שמן ) מהראש מנוע למי הקרור די פשוטה ואתה יכול לעשות אותה לבד, ע"י כך שכשהמנוע קר אתה פותח את פקק הרדיאטור ומניע, נותן לו להתחמם מספר דקות בזמן שאתה מסתקל כל הזמן על המים בכניסת הרדיאטור ומחפס לראות ביעבוע, אם אן אז אתה נותן קצת גז ובודק אם אן בועות במים.

אם יש בועות אז פרץ לך האטם ראש מנוע, דומם וגרור למוסך. אם אן אז רוב הסיכוים שאטם הראש טוב, ונכנס לך משהוא אחר למי הקרור שאז אתה חיב לעשות שטיפה לכך מערכת המים לפני שאתה ממלה פרסטון או נוזל רדיאטורים אחר.

את השטיפה עושים כך: מיכל העודפים, מפרקים מהמקום שוטפים טוב טוב ומחזירים. הרדיאטור, פותחים בורג ניקוז בתחתית הרדיאטור מכניסים צינור גינה לפתח ראש הרדיאטור ונותנים למים לזרום בלחץ חזק כדקה.

את שאר מערכת הקרור שוטפים ע"י פרוק שני הצינורות שמתחברים לרדיאטור ומזרימים מים ע"י צינור גינה לכל אחד מהם לסרוגין עד שהמים שיוצאים נקיים, מחברים הכול חזרה, סוגרים את הבורג ניקוז רדיאטור, ממלים מי ברז במערכת סוגרים את הרדיאטור, מניעים ונותנים לאוטו להגיע לטמפרטורת עבודה או עד שהונטה של הרדיאטור מתחילה לעבוד, מדוממים מנוע, נותנים למערכת להתקרר טוב טוב ( לפחות שעה ) ואז שוב פותחים את הבורג ניקוז רדיאטור ואת הפקק ברדיאטור, מנקזים את כל המים, סוגרים את הבורג ניקוז וממלים נוזל קרור וסוגרים הפקק, שוב מניעים ומחממים לטמפ' עבודה ואחרי שיתקרר שוב משלימים אם צריך עוד נוזל קרור ברדיאטור ובמיכל עודפים.

בהצלחה.

פורסם

בלנו סטיישן,

בדקתי חדירת לחץ כפי שאמרת, לא היו בועות, הייתה עלייה של קצף ואחריה מים(חומים קצת בגלל ההזנחה שלי).

נתתי טיפה גז ונשפכו מים והקצף עדין עמד למעלה.

מחר אני ינקה את הרדיאטור לפי השלבים שכתבת.(בתקווה לא להתסתבך)

פורסם

עוד משהו חשוב,

הפקקים התחליפיים לרדיאטור, יש כמה סוגים, חלקם ממש לא טובים, אני מנסיון אחרי כמה סיניים שלא עשו את העבודה בכלל או התקלקלו אחרי מס' ימים, הסגתי אחד טיווני ( מגיע באריזת קרטון כחולה ) בלחץ שחרור 0.9 שעובד מצוין ועולה בדיוק כמו הסיניים.

תמונה0013.jpg

פורסם

מניסיון שלי עם בלנו 98 שהייתה ברשותנו עד לאחרונה, רק פקק מקורי עשה את העבודה. החלפתי איזה 3 פעמים, בפעם האחרונה היו גם אצלי רעשים של בועות מתיישבות, ואז כבר התעקשתי על מקורי. מאז לא נצפו בעיות.

• תוכן חדש...