Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואחרים קנו ומכרו 100 רכבים ונפלו על 50 רמאים...

הפורום מייצג את חובבי הרכב בישראל, האנשים שמבינים עניין. אני עובד בשביל כל האחרים.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דודו קרא כאן ותראה כנגד מי אתה נלחם. ושוב הצלחה במלחמתך.

קרא את הודעתי מספר 22 ואת תשובתך בהודעה 24

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן, מוכר לי העניין והכתבה אף הופיעה בידיעות אחרונות לפני 3 ימים.

תקרא תגובות קודמות שלי - דנתי בעניין עם ח"כ ברוורמן ואנחנו יודעים שאנחנו נלחמים נגד גוף חזק.

פורסם

לגבי טיפולים שוטפים - מיותר למדי, הקונה יכול לבקש מהמוכר שיציג לו קבלות על טיפולים.

אם אין לו אז אפשר בקלות להוציא מהמוסך בו הרכב טופל.

לגבי תיקון תקלות מכניות - אכן חוק כזה יכול להיות מועיל אבל כמו שכבר נכתב פה - רק יעודד לתקן אצל חאפרים בשחור בלי שום רישום. בעייתי. לא יודע איך להתגבר על זה.

לגבי עבר ביטוחי - שאלה: מה המצב כיום בנושא?

האם ניתן (באישור בעל הרכב) לפנות לחברת הביטוח ולקבל רשימה של תביעות שהיו בקשר לרכב הזה?

האם צריך לפנות כך לכל חברות הביטוח? או שמספיק לאחת כי הן משתפות את הנתונים?

לגבי דו"חות שמאי - לדעתי ניתן להסתפק במערכת מאוד פשוטה.

א. חיוב כל השמאים בחוק להזין את הדו"חות שלהם למערכת המידע, אפילו בפורמט PDF. (אם כי רצוי בפורמט טקסטואלי)

ב. בעל הרכב (או קונה פוטנציאלי שפועל ברשותו) יוכל להיכנס לאתר של המערכת, לשלם 10 ש"ח, ולקבל PDF עם כל דו"חות השמאי שהופקו עבור הרכב הנ"ל.

ג. אם יש ויכוחים/עדכונים/משפטים אז גם אלו יכולים להיות מוזנים לאותה מערכת. הקונה יראה הכל ויחליט.

ברור שזה לא מכסה את חברות הליסינג (בעייתי - הם מתקנים במוסכים שלהם ולא טורחים להביא שמאים)

וברור גם שזה לא מכסה תאונות קלות שנסגרו בין הצדדים במזומן (לא בעייתי - אם לא היה כדאי להפעיל ביטוח אז זו תאונה שלא ממש משפיעה על שווי הרכב)

והצעה נוספת שלא נידונה פה - להוסיף למאגר המדובר גם פירוט של כל רישומי הק"מ של הרכב במבחני הרישוי.

המידע כבר קיים במחשב משרד הרישוי, וניתן אפילו להפיק את הפירוט הזה שם. אבל זו טרחה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לגבי טיפולים שוטפים - מיותר למדי, הקונה יכול לבקש מהמוכר שיציג לו קבלות על טיפולים.

אם אין לו אז אפשר בקלות להוציא מהמוסך בו הרכב טופל.

לגבי תיקון תקלות מכניות - אכן חוק כזה יכול להיות מועיל אבל כמו שכבר נכתב פה - רק יעודד לתקן אצל חאפרים בשחור בלי שום רישום. בעייתי. לא יודע איך להתגבר על זה.

לגבי עבר ביטוחי - שאלה: מה המצב כיום בנושא?

האם ניתן (באישור בעל הרכב) לפנות לחברת הביטוח ולקבל רשימה של תביעות שהיו בקשר לרכב הזה?

האם צריך לפנות כך לכל חברות הביטוח? או שמספיק לאחת כי הן משתפות את הנתונים?

לגבי דו"חות שמאי - לדעתי ניתן להסתפק במערכת מאוד פשוטה.

א. חיוב כל השמאים בחוק להזין את הדו"חות שלהם למערכת המידע, אפילו בפורמט PDF. (אם כי רצוי בפורמט טקסטואלי)

ב. בעל הרכב (או קונה פוטנציאלי שפועל ברשותו) יוכל להיכנס לאתר של המערכת, לשלם 10 ש"ח, ולקבל PDF עם כל דו"חות השמאי שהופקו עבור הרכב הנ"ל.

ג. אם יש ויכוחים/עדכונים/משפטים אז גם אלו יכולים להיות מוזנים לאותה מערכת. הקונה יראה הכל ויחליט.

ברור שזה לא מכסה את חברות הליסינג (בעייתי - הם מתקנים במוסכים שלהם ולא טורחים להביא שמאים)

וברור גם שזה לא מכסה תאונות קלות שנסגרו בין הצדדים במזומן (לא בעייתי - אם לא היה כדאי להפעיל ביטוח אז זו תאונה שלא ממש משפיעה על שווי הרכב)

והצעה נוספת שלא נידונה פה - להוסיף למאגר המדובר גם פירוט של כל רישומי הק"מ של הרכב במבחני הרישוי.

המידע כבר קיים במחשב משרד הרישוי, וניתן אפילו להפיק את הפירוט הזה שם. אבל זו טרחה.

התייחסותי:

א. טיפולים שוטפים - אתה יוצא מנקודת הנחה שזה מידע זמין, אבל זה לא. אם אין לך הסכמה של בעל הרכב, לא תקבל רישום טיפולים. רוב מוחלט של הרכבים היום מגיעים דרך עסקאות טרייד אין ואתה אפילו לא רואה את המוכר (ככה ברכבים היקרים יותר, בזולים יותר זה אכן אדם מול אדם).

הרעיון בכלי השקוף הזה הוא שאין דבר מיותר.

עוד סיבה לרישום טיפולים - מניעת ה"חור השחור" של חברות הליסינג, שמטפלות במוסך פנימי. ברגע שצריך לרשום הכל, יש ספר טיפולים מסודר לכל רכב וזה כולל גם תאונות.

ב. איפה מסתובבים כל החאפרים האלה שמספרים לי עליהם? אני אישית לא מכיר כאלה ולא ראיתי בחיי כאלה. כל מוסך שיש לו רישיון עסק יחוייב בדיווח במערכת. מי שמתקן כיום בשחור, ימשיך לתקן בשחור. אני אישית אעדיף לקנות רכב שיש לו רישום טיפולים ולא כזה שאין לו - ככה שאני לא רואה בדיוק מה השוס הגדול בהתחמקות מרישום טיפול...

ג. עבר ביטוחי - אין מאגר מסודר שהוא זמין לציבור הרחב. יש מאגר במשרד הרישוי, לפי מיטב ידיעתי, שאינו שלם מבחינת התוכן.

כמו כן - חברות הליסינג מתקנות לבד את הרכבים ולכן יש אלפי רכבים משוקמים שאין כל רישום לגביהם. ראה סעיף א' לגבי האפשרות לבצע רישום של התיקון...

ד. הק"מ כמובן יירשם בכל טיפול וטיפול ואפשר יהיה לראות הכל, גלוי וברור.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה העקרית אשר מפעילה את גלגלי הקומבינה הנקראת סחר רכב

היא מחיר המחירון

טפל בזאת השווה מחירים למדינות מקבילות ותראה איך התופעה קטנה והופכת שולית

נכון להיום יש עודף היצע בשוק 1600 אוטומטיות ,אז מדוע המחירים אינם יורדים?

הפתרון הוא אצלנו

הדרכת קהל הרוכשים, פרסומים ,עלונים מדריכים ישנו את פני העסקאות בענף

פורסם

יגאל, ישנו כשל בענף המחירונים ללא ספק. אני מעריך שמחירון ממשלתי, כפי שהציעה ועדת זליכה - הוא הפיתרון.

בכל מקרה - בנושא הספציפי הזה, הכשל נמצא ב"טיפול". אני מקווה שמסקנות הועדה לא יושלכו לפח, כפי שאוהבים לעשות עם מסקנות של ועדות אצלנו - ושיהיה מזור לנושא.

לגבי עניין המאגר - זה כמובן צו השעה בשוק הרכב ואני אישית מקווה שנזכה לראות את החקיקה מקבלת משנה תוקף כבר בשנה הבאה, אם לא השנה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...