Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צודק, זה בעיקר נובע מהמיסים על רכב חדש.

יומרני או לא, הדבר הנכון לטווח הארוך לעשות הוא להוריד מיסים על רכב חדש.

בנוסף, כל העניין של האובדן להלכה פסול לחלוטין בעיניי. אם שמאי קבע שרכב פסול, יש לגרוט אותו או למכור אותו בחלקים. הנה הצעת חוק נאה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צודק, זה בעיקר נובע מהמיסים על רכב חדש.

יומרני או לא, הדבר הנכון לטווח הארוך לעשות הוא להוריד מיסים על רכב חדש.

בנוסף, כל העניין של האובדן להלכה פסול לחלוטין בעיניי. אם שמאי קבע שרכב פסול, יש לגרוט אותו או למכור אותו בחלקים. הנה הצעת חוק נאה.

אתה צודק בהחלט! אבל במדינת הישרא-בלוף, חברות הביטוח לוחצות על השמאים, והופס - נוצר לך מצב הביניים של שרידי רכב שבמקום להפוך לחלקי חילוף, חוזרים בתור רכב קומפלט.

יותר גרוע מכך - זה מעודד גם את תעשיית הגניבות.

לצערי הרב - אין אפשרות חוקית למנוע את העניין כל עוד יש עניין כלכלי. הצעת החוק שיזמתי שומטת את העניין הכלכלי.

פורסם
הכיוון נכון לדעתי, אבל חלק מהדברים בעייתיים:

לפי סעיפים:

1. קשה להגדיר קטגוריות מדוייקות (כמו "צמוד למנכ"ל"). מה תעשה עם רכב שהיה בשנה הראשונה צמוד למנכ"ל, אח"כ עבר לאחד המנהלים ולבסוף בילה חצי שנה כרכב תורן? אולי אפשר לפרט קצת יותר מהיום, אבל זה בכל מקרה יכול להיות ברשיון.

2. ברשיון.

3. חיבור מערכות המחשוב של כל המוסכים נראה לי (כמהנדס תוכנה) לא טריביאלי בכלל. מן הסתם למוסכים השונים יש מערכות מחשוב שונות בפלטפורמות שונות ומשונות. לתאם סטנדרט אחד זאת מהפכה עם עלות תקציבית מאוד גבוהה. אני גם רואה קושי לחייב את כל המוסכים לדווח על כל טיפול קטן שביצעו (האח הגדול).

4. גם לי מוזר, אבל אם אתה אומר שקיים אז כנראה קיים.

5. זה הסעיף הכי חשוב ומעשי לטעמי. מאגר נתונים של חברות הביטוח לתאונות (ע"י דו"ח שמאי, החזר כספי בפועל או מידע אחר שיש לחברות הביטוח) זה יחסית פשוט בהתחשב במספר הקטן של חברות ביטוח (לעומת מוסכים).

בנוסף אפשר להכניס מידע נוסף שהתקבל בבדיקות תקנה 309. כל רכב שעבר תאונה חמורה צריך לעבור בדיקה כזו, ואפשר להרחיב את התוצאות שלה (למשל האם בוצעו תיקונים בשלדה), ולהוסיף אותם למאגר הנתונים הארצי בקלות.

קודם כל תודה.

הסיפור עם יומן התנועות הוא אכן בעייתי. עם זאת, ניתן להגיע לרמת פירוט זהה לזו של חברת הליסינג\השכרה, אם אתה יוצר ממשק להעברת הנתונים.

אתה אכן צודק בכך שלא מדובר בעניין פשוט, גם בטיפולים וגם בכל דבר אחר. מדובר במהפכה עם עלות תקציבית לא מבוטלת ובחתיכת פרוייקט.

עם זאת, לא מדובר בבזבוז כסף, אלא בפרוייקט לאומי רציני שיכניס כסף רב למדינת ישראל לאורך שנים רבות מאוד, ולכן יש לו התכנות כלכלית ברורה. אנשי תכנות רבים יועסקו בפרוייקט הזה ואני רואה בעניין רק ברכה.

לגבי תקנה 309 - קניתי. אני מניח שבקרוב יחלו דיונים בנושא, ואני בהחלט מתכוון להעלות את הרעיון.

פורסם

הצעת החוק כפי שנכתבה אינה עונה על כל הצרכים.

יש להרחיב את חובת מילוי טופס גילוי נאות לכל מוכר רכב - סוחר או אדם פרטי.

החוק הזה כבר מגדיר את הקנסות והעונשים למי שמפר חובת גילוי נאות. לחובה זו לא תהייה התיישנות.

בעל רכב מיד שניה יוכל להציג את טופס גילוי נאות של הבעלים הקודמים.

רכב אשר השתמשו בו בהחכר לאדם בודד - ניתן לציין זאת בטופס גילוי נאות.

יש לפתוח בפני רוכש הרכב (בהסכמת בעל הרכב) את הגישה למאגרי הנתונים הקיימים:

מאגר מידע של חברות הביטוח

מאגר המוסכים המורשים

מאגר משרד התחבורה

אין צורך בשילוב בין היצרנים והמאגרים, אך יש לעגן בחוק את זכותם של המוכר והקונה לקבל מידע המתייחס לכל ההסטוריה של הרכב, כולל מידע שמתייחס לבעלים קודמים.

הבעיה העיקרית תהיה בטחון המידע במאגרים אלה.

פורסם
הצעת החוק כפי שנכתבה אינה עונה על כל הצרכים.

יש להרחיב את חובת מילוי טופס גילוי נאות לכל מוכר רכב - סוחר או אדם פרטי.

החוק הזה כבר מגדיר את הקנסות והעונשים למי שמפר חובת גילוי נאות. לחובה זו לא תהייה התיישנות.

בעל רכב מיד שניה יוכל להציג את טופס גילוי נאות של הבעלים הקודמים.

רכב אשר השתמשו בו בהחכר לאדם בודד - ניתן לציין זאת בטופס גילוי נאות.

יש לפתוח בפני רוכש הרכב (בהסכמת בעל הרכב) את הגישה למאגרי הנתונים הקיימים:

מאגר מידע של חברות הביטוח

מאגר המוסכים המורשים

מאגר משרד התחבורה

אין צורך בשילוב בין היצרנים והמאגרים, אך יש לעגן בחוק את זכותם של המוכר והקונה לקבל מידע המתייחס לכל ההסטוריה של הרכב, כולל מידע שמתייחס לבעלים קודמים.

הבעיה העיקרית תהיה בטחון המידע במאגרים אלה.

אמרת את דבריי, רק במילים אחרות.

הרעיון שלי היה לא רק פתיחה לציבור של כל הקלפים (ביניהם החמרה של חוק גילוי נאות), אלא גם אינטגרציה של כל מאגרי המידע וחשיפתם בצורה מקובצת ומסודרת.

כמו שאתה אומר - המידע כבר קיים ברובו, אך אינו נגיש.

פורסם

אם מדובר על הרישום ברשיון הרכב - מה דעתך שיצורף אליו נספח עם כל הבעלים הקודמים,תוך ציון ליסינג/עסק/קיבוץ/ממשלתי וכו'?

נדמה לי שכיום אמור להיות ברשיון הרכב רישום כזה , אבל רק לגבי הבעלים האחרון.

שקיפות מירבית בנושא הרישום על גבי רשיון הרכב (עם/בלי נספח) קל יחסית ליישם.

אחרי מחשבה, גם העלות של 50 ש"ח נראית לי גבוהה. זהו שרות לציבור, אין סיבה לגבות עליו מחיר גבוה כמו בקשה לאיתור מידע, ואם מדובר בהכנסה מהרבה שנים קדימה - זה לא אמור להיות מקור רווחים גדול או מיסוי במסווה (100 מיליון בשנה לפי הצעתך) .

אם כבר - שתהיה התייחסות להפחתת המחיר לאחר כיסוי עלות ההקמה, אם כי בהצעות עסקיות כאלו אין דבר כזה: המחיר משוערך לאור ההכנסות הצפויות לעתיד רחוקכאשר ההקמה נבלעת ברווחים העתידיים, ראה מנהרת הכרמל או כביש 6.

תראה,באתר הטאבו עולה 18 ש"ח לקבל העתק רישום. הרעיון של המערכת (שכבר קיימת) שלהם דומה להצעה על היסטוריית בעלי רכב, ולמערכת מחשב לא כל כך משנה אם יש מעט תנועות (כמו נדלן) או הרבה (כמו רכב) כאשר האיתור לפרט בודד.

בדיקת שעבוד רכב דרך האינטרנט, עולה כ-27 ש"ח . ולי העלות הזו נראית גבוהה, שלא לדבר על העלות בסניף הדואר.

אפילו בבנקים, שאינם ל"ו הצדיקים,בקשה לקבל מידע היסטורי אינה עולה כל כך הרבה.

אם העלות תהיה זולה וסבירה לא תהיה סיבה להדליף מאגר כזה לרשת,שגם זהו נושא לחשוב עליו.

עוד כמה נקודות לבדיקה:

למי יורשה לראות את המידע? לדעתי לא טוב שמוסך יראה היכן טפלתי קודם (נניח שנהג בא למוסך יבואן אחרי טיפולים במוסך שאינו מורשה יבואן, או שאני פונה למוסך אחר).

מהו טיפול? האם אתה מציע לרשום "טיפול תקופתי" או לפרט את כל רכיבי הטיפול,ואז כל בורג וכל באנד יהיו ברשימה ?

איך יעלו היסטוריה של עבר טיפולי? נניח שהרעיון מיושם מחר בבוקר, מה עם כל הטיפולים ב-15 השנים האחרונות?

לגבי המוסכים- חשבתי שהתכוונת רק למורשי יבואן. ההסבר שהכוונה לכל מוסך מורשה משרד התחבורה היה במקום.

ה"התקוממות" תשכך אם יובטח כי הדבר לא יגרם לתוספת "דמי עדכון" למחיר הטיפול ובכל טיפול שבעל הרכב עושה. ואני חושש שהם יהיו הרבה שקלים של אקסטרה למוסך בכל טיפול.

השערה שלי: אל תצפה ליצירת הרבה מקומות עבודה. מדובר בתוכנה ותקשורת, נניח שגם התמשקות של תוכנת חשבוניות קיימת למאגר (ופה אתה בבעיה כי יש במוסכים תוכנות ללא תמיכה ולא בטוח שהחברה שיצרה אותן קיימת), כל זה נגמר בצוות של פחות מ-10 אנשים לשנה-שנתיים. אין פה עיסוק קבוע למעט הפעלת מוקד שרות, שאיני בטוח שהעובדים בו יקבלו יותר משכר מינימום.

אני סבור שכדאי לך לשמוע את דעתם של אנשי איגוד המוסכים ,יבואנים, שמאים ושל מי שמעורה בנושא.

למרות היוזמה היפה לעצמה, אני סקפטי שרעיון כזה ימומש במתכונת המוצעת. לדעתי נכון יותר להסדיר את הוספת פרטים ברשיון (או ספח),הקפדה דרך תקנה/חקיקה על מסירת מידע היסטורי מהמוכר לקונה לפי נהלים שיקבעו מומחים בתחום, ופתיחת מאגרים קיימים לשאילתות הציבור כמו שהקומנדר הציע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אתה צודק בהחלט! אבל במדינת הישרא-בלוף, חברות הביטוח לוחצות על השמאים, והופס - נוצר לך מצב הביניים של שרידי רכב שבמקום להפוך לחלקי חילוף, חוזרים בתור רכב קומפלט.

יותר גרוע מכך - זה מעודד גם את תעשיית הגניבות.

לצערי הרב - אין אפשרות חוקית למנוע את העניין כל עוד יש עניין כלכלי. הצעת החוק שיזמתי שומטת את העניין הכלכלי.

דודו

רעיון מבורך אבל...

חברות הביטוח לא בעד = מכשול רציני. כוחם הלוביסטי ידוע לך בוודאי. והם לא היחידים שהרעיון לא ימצא חן בעיניהם.

למדינה אין אינטרס בכך פרט לגביית אגרה נוספת וכאשר היא גובה סכום של 200 ש"ח להעברת בעלות פעולת מחשב פשוטה, שער בנפשך מה יהיה גובה האגרה כאן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולמה בעצם אתם חושבים שהנתונים במאגרים האלה יהיו נכונים? כל דבר אפשר לזייף, ודווקא במקרה של "גושפנקא חוקית" יש יותר תמריץ לזייף.

כמו שהעירו כבר, אם מחיר הרכב יהיה נמוך יותר יהיו פחות רמאויות. כל דבר אחר לא יצליח.

זה בדיוק כמו העלמות מס: אם המיסים גבוהים, יעלימו מס. עם ובלי טפסים ורישומים.

דני

פורסם

טוב, אז אענה על מה שעלה כאן בינתיים:

1. עניין האגרה - צודקים כולכם. לטעמי זה צריך להיות מחיר עממי. עם זאת, אני חושב שזה עיסוק שולי (כרגע).

אני צריך לשכנע את המדינה קודם כל להשקיע כסף :lol: וזה הדבר האחרון שהמדינה אוהבת לעשות.

אם במהלך השנים הראשונות זה יעלה סכום X ויחזיר את ההשקעה, זה כבר שווה את זה.

אני מניח שבאמת צריך לקבוע מנגנון של הורדה קבועה של הסכום כל X שנים, עד לרמה של החזר עלויות תפעול חלקי מספר עסקאות ממוצע.

2. תוספות למיניהן לרישיון הרכב זה בסדר, אבל הרעיון הוא טופס מסודר ולא עוד עומס על הרישיון. גם ככה יש בו דברים הזויים כמו "חלון גג" וכו'. תוספות מהתקופה של ליברמן כשר תחבורה.

3. לגבי טיפולים - הרעיון הוא להתממשק בצורה מושלמת עם מערכת הטיפולים של המוסך - אולי ברמה של מערכת חדשה אחידה, אולי מערכת שתעשה סינטזה. אני אישית הייתי מעדיף אפשרות לראות טיפולים כלליים, עם אפשרות להיכנס לפירוט.

לגבי עניין מוסך מורשה וכללי - אין זה עניינו של המוסך המורשה היכן טיפלת, כמו שאין זה מעניינו של הספר שלך שהסתפרת אצל המתחרה. מרגע שהאחריות על הרכב אינה קשורה להיכן טיפלת, זכותך לטפל היכן שאתה רוצה.

לגבי טיפולים ב-15 שנה האחרונות - מן הסתם, לא תקף. נניח שהכל מתחיל מ-1.1.2013, אז גם תתחיל ההיסטוריה של הרכבים.

אחרי 5 שנים, אתה תרגיש את ההשפעה האמיתית, מן הסתם בשנה הראשונה יהיו יחסית מעט בקשות לקבלת מידע מן המנהל.

ישה -

הכוח הלוביסטי של תשובה לא עמד לו. כנ"ל אילן בן דב.

ומה יגידו חברות הביטוח? מתחשק לנו להמשיך בקומבינות כדי לתת לכם לנסוע ברכבים לא בטוחים?

לא מפחד מהן.

לגבי האגרה - כפי שאמרתי קודם - אני תמחרתי אותה ב-150 ש"ח, כאשר העלו פה רעיון מצוין של מנגנון הפחתה ככל שמתקרבת נקודת החזרת ההשקעה וכמות העסקאות עולה.

לא צריך לפחד מהשינוי :-D

פורסם
ולמה בעצם אתם חושבים שהנתונים במאגרים האלה יהיו נכונים? כל דבר אפשר לזייף, ודווקא במקרה של "גושפנקא חוקית" יש יותר תמריץ לזייף.

כמו שהעירו כבר, אם מחיר הרכב יהיה נמוך יותר יהיו פחות רמאויות. כל דבר אחר לא יצליח.

זה בדיוק כמו העלמות מס: אם המיסים גבוהים, יעלימו מס. עם ובלי טפסים ורישומים.

דני

איזה תמריץ יש לך בדיוק לזייף?

העניין עם הרכבים הדפוקים הוא שהם נמכרים ע"י חברות הביטוח לסוחרים.

מרגע שיש מאגר, ובו דו"ח שמאי עם תמונות של התאונה המזעזעת - הסיכוי של הרכב להימכר הלאה פחתו בצורה דרסטית.

כיום הסוחרים דואגים לגלגל את הרכבים האלה לפראיירים, אבל בעזרת נתוני המנהל גם הפראיירים יוציאו טופס מסודר, יראו את התאונה ויעופו מהמקום.

זה נקרא להרוס את הבסיס הכלכלי של הקומבינה.

99.9% מהאנשים בישראל אינם רמאים, והם מטפלים ברכב בצורה הגיונית ונורמלית, מבלי לחשוב על איך לרמות אנשים בעוד X שנים, ביום המכירה.

כל עוד העסק מתעדכן בצורה תקינה, גם הרמאי הגדול ביותר לא יוכל להסתיר היסטוריה בעייתית.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבטחתי עדכונים:

נכון לעכשיו הסכימו לקחת את החוק תחת חסותם ח"כ איתן כבל וח"כ אבישי ברוורמן.

ככל הנראה גם ח"כ יצחק הרצוג יצטרף ליוזמה.

נעשו פניות לקבלת מספר נתונים רשמיים ממשרד התחבורה, והרעיון מתחיל לקרום עור וגידים.

אשמח לקישור לעיתונאי רכב רציני המעוניין ליצור אג'נדה ולתת רוח גבית לחוק, על מנת שבטווח של שנה וחצי מהיום נוכל למצוא את עצמנו בעולם אחר מבחינת כל הליך רכישת הרכבים שלנו.

פורסם

מה שיש לומר בעד או נגד הרעיון כבר נאמר. אני חשב שזו יוזמה ברוכה ומודה לדודו (לא טעיתי בשם?) עליה. שמח על העדכון ומחכה לשמוע עוד

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יפה,יש התקדמות קטנה,למה לא לנסות לייצור קשר עם מגזינים כמו הגה או אוטו אלו מגזינים גדולים שיכולים לתרום ולפרסם ברבים את הרעיון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בהחלט מתכוון לעשות את זה.

אני מעוניין לרתום כתב נמרץ לעניין, אחד שרוצה לקדם אג'נדה ולא סתם לדווח.

ההתקדמות תהייה איטית, אבל ביחד עם תקשורת טובה לפחות החילזון הבירוקרטי יזוז טיפה יותר מהר.

• תוכן חדש...