Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבטחתי עדכונים:

נכון לעכשיו הסכימו לקחת את החוק תחת חסותם ח"כ איתן כבל וח"כ אבישי ברוורמן.

ככל הנראה גם ח"כ יצחק הרצוג יצטרף ליוזמה.

נעשו פניות לקבלת מספר נתונים רשמיים ממשרד התחבורה, והרעיון מתחיל לקרום עור וגידים.

אשמח לקישור לעיתונאי רכב רציני המעוניין ליצור אג'נדה ולתת רוח גבית לחוק, על מנת שבטווח של שנה וחצי מהיום נוכל למצוא את עצמנו בעולם אחר מבחינת כל הליך רכישת הרכבים שלנו.

דודו

לא רוצה לרפות את ידיך אך לא יודע מי מהשלושה האלה יהיה חבר כנסת אחרי הבחירות הבאות.

ושנית הצעת חוק צריכה לעבור עד לבחירות כי אם לא , צריכים לבקש עבורה המשכיות לכנסת הבאה.

כך שאני לא מאמין כי טווח של שנה וחצי הוא ריאלי.

וסמוך על המתגדים שהם יעטפו את זה בנימוקים "טובים" כאלה שאתה עצמך תעמוד נדהם.

בכל מקרה מאחל לך הצלחה בפרוייקט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור בשביל מה צריך חוק נוסף על הקיים היום .

1. מקוריות הרכב – השכרה\חכירה\פרטי – ברמת פירוט מקסימאלית ככל האפשר.

(כאשר העניין הוא לדעת האם הרכב היה צמוד למנכ"ל חברה או בבעלות שיתופית של קיבוץ). יש כבר היום ברשות המסים.

2. בדיקת התאמה של מספר השלדה והמנוע הנמצאים בפועל על הרכב, לרישומי משרד הרישוי. - מתבצע בכל מבחן רישוי .

3. היסטוריית טיפולים – חיבור כל המוסכים המורשים בארץ לרשת מרכזית ובה יירשם תיעוד של טיפולי הרכב לאורך השנים. - יהנו מזה רק החפרים שלא ידווחו .

4. ריקול RECALL – ביצוע או אי ביצוע של תיקון ליקויים כפי שנתבקש בעל הרכב לבצע ע"י היצרן. (כיום אין אפשרות לעבור רישוי רכב אם לא תוקן ריקול בתוך שנתיים מרגע פרסומו) - יש כבר היום .

5. תיקון תאונות – העתק של דו"ח שמאי במקרה של תאונה – על מנת שיוכל הרוכש הפוטנציאלי להתרשם מחומרתה של תאונה שאירעה לרכב, עוד לפני שלקח אותו לבדיקה עצמאית.- יש כבר היום במסגרת גילוי נאות , כל אחד שרוצה לברר זאת מבצע בדיקה לפני קניה.

6. פרטי שעבוד\משכון (אם יש). - יש כבר היום

פורסם
לא ברור בשביל מה צריך חוק נוסף על הקיים היום .

1. מקוריות הרכב – השכרה\חכירה\פרטי – ברמת פירוט מקסימאלית ככל האפשר.

(כאשר העניין הוא לדעת האם הרכב היה צמוד למנכ"ל חברה או בבעלות שיתופית של קיבוץ). יש כבר היום ברשות המסים.

2. בדיקת התאמה של מספר השלדה והמנוע הנמצאים בפועל על הרכב, לרישומי משרד הרישוי. - מתבצע בכל מבחן רישוי .

3. היסטוריית טיפולים – חיבור כל המוסכים המורשים בארץ לרשת מרכזית ובה יירשם תיעוד של טיפולי הרכב לאורך השנים. - יהנו מזה רק החפרים שלא ידווחו .

4. ריקול RECALL – ביצוע או אי ביצוע של תיקון ליקויים כפי שנתבקש בעל הרכב לבצע ע"י היצרן. (כיום אין אפשרות לעבור רישוי רכב אם לא תוקן ריקול בתוך שנתיים מרגע פרסומו) - יש כבר היום .

5. תיקון תאונות – העתק של דו"ח שמאי במקרה של תאונה – על מנת שיוכל הרוכש הפוטנציאלי להתרשם מחומרתה של תאונה שאירעה לרכב, עוד לפני שלקח אותו לבדיקה עצמאית.- יש כבר היום במסגרת גילוי נאות , כל אחד שרוצה לברר זאת מבצע בדיקה לפני קניה.

6. פרטי שעבוד\משכון (אם יש). - יש כבר היום

אסביר לך, בתור ציפי פינקלשטיין (שם בדוי), בחורה בת 64 מנהריה שהחליטה לרכוש רכב לעצמה בסכום נכבד של 60 אלף ש"ח.

1. אין לי מושג איך מגיעים לרשות המיסים. לא יודעת איך ללחוץ על חברת הליסינג לקבל יומן תנועות. אם הרכב מגיע מסוחר, לא תקבל כלום, גורנישט ושום דבר ככה. הלאה.

2. לא הבנתי איזה חאפרים בדיוק יהנו מזה. יש סנקציה לכל מוסך שלא מדווח ואם יש סנקציה, יש פקחים שמקבלים כסף כדי לאכוף אותה. כמו כן, גם כיום יש רוצחים ואנסים, למרות שזה אסור - ככה שלא הבנתי מה הקשר.

3. ריקול - תחזור אחורה תראה כתבה שהעליתי על זה שבה קנה מישהו סוזוקי שלא בוצע בה ריקול ולא עבר טסט. אז אין היום.

4. תיקון תאונות - אני ציפי פינקלשטיין, אומרים לי שתיקון קורה ומתיחה שלה זה כלום. הלכתי גם למכון בדיקה ושילמתי 500 ש"ח וסוכן המכירות אמר שהרכב בובה. פגיעה בשלדה זה לא רציני, מה שחשוב זה שאסי...

אז קניתי. רכב סרוח אחרי תאונה עצבנית. בגלל שלא ראיתי את דו"ח השמאי של התאונה.

וגילוי נאות תקף רק לגילוי שיש תאונה, לא חייבים לספר לך מה הוחלף, איך וכמה. הוא גם לא תקף לאנשים רגילים, רק לסוחרים.

5. שיעבוד - כן, יש. אבל זה עוד מאגר שאתה צריך ללכת אליו. רוב האנשים לא בודקים.

בקיצור - מקווה שהבנת שלא כל עם ישראל גולש בקארזפורום. בעצם, רוב מוחלט של העם לא מבין כלום ברכב ואפשר לתמרן אותו די בקלות. בעזרת הכלי הסופר שקוף הזה, כמות הרמאויות של חברות הביטוח (כל הקטע של אובדן להלכה) תרד פלאים כי תרד הכלכליות של מכירת רכבים משוקמים. אין רכבים לשיקום? אין טעם לגנוב רכבים כדי לשקם אותם. אתה תראה ירידה מדהימה בכמות גניבות רכבים - יישארו רק הרכבים שנגנבים לצורך נסיעה בשטחים.

אני טורח על הרעיון הזה בשביל האנשים הרגילים, אלה שלא מבינים במכוניות - לא בשביל הגולשים המומחים שמייעצים בפורום ייעות רכישה.

פורסם
אסביר לך, בתור ציפי פינקלשטיין (שם בדוי), בחורה בת 64 מנהריה שהחליטה לרכוש רכב לעצמה בסכום נכבד של 60 אלף ש"ח.

1. אין לי מושג איך מגיעים לרשות המיסים. לא יודעת איך ללחוץ על חברת הליסינג לקבל יומן תנועות. אם הרכב מגיע מסוחר, לא תקבל כלום, גורנישט ושום דבר ככה. הלאה.

2. לא הבנתי איזה חאפרים בדיוק יהנו מזה. יש סנקציה לכל מוסך שלא מדווח ואם יש סנקציה, יש פקחים שמקבלים כסף כדי לאכוף אותה. כמו כן, גם כיום יש רוצחים ואנסים, למרות שזה אסור - ככה שלא הבנתי מה הקשר.

3. ריקול - תחזור אחורה תראה כתבה שהעליתי על זה שבה קנה מישהו סוזוקי שלא בוצע בה ריקול ולא עבר טסט. אז אין היום.

4. תיקון תאונות - אני ציפי פינקלשטיין, אומרים לי שתיקון קורה ומתיחה שלה זה כלום. הלכתי גם למכון בדיקה ושילמתי 500 ש"ח וסוכן המכירות אמר שהרכב בובה. פגיעה בשלדה זה לא רציני, מה שחשוב זה שאסי...

אז קניתי. רכב סרוח אחרי תאונה עצבנית. בגלל שלא ראיתי את דו"ח השמאי של התאונה.

וגילוי נאות תקף רק לגילוי שיש תאונה, לא חייבים לספר לך מה הוחלף, איך וכמה. הוא גם לא תקף לאנשים רגילים, רק לסוחרים.

5. שיעבוד - כן, יש. אבל זה עוד מאגר שאתה צריך ללכת אליו. רוב האנשים לא בודקים.

בקיצור - מקווה שהבנת שלא כל עם ישראל גולש בקארזפורום. בעצם, רוב מוחלט של העם לא מבין כלום ברכב ואפשר לתמרן אותו די בקלות. בעזרת הכלי הסופר שקוף הזה, כמות הרמאויות של חברות הביטוח (כל הקטע של אובדן להלכה) תרד פלאים כי תרד הכלכליות של מכירת רכבים משוקמים. אין רכבים לשיקום? אין טעם לגנוב רכבים כדי לשקם אותם. אתה תראה ירידה מדהימה בכמות גניבות רכבים - יישארו רק הרכבים שנגנבים לצורך נסיעה בשטחים.

אני טורח על הרעיון הזה בשביל האנשים הרגילים, אלה שלא מבינים במכוניות - לא בשביל הגולשים המומחים שמייעצים בפורום ייעות רכישה.

כל בעיה שהעלית היא נכונה . אבל חוק זה הדרך הבטוחה לקבור את הפתרון.

בכל מקום שכתבתי לך שזה קיים זה אומר שהמידע ישנו אצל הרשות הלוונטית ואין בעיה לחשוף אותו , לא צריך חוק בשביל זה.

לעניין החאפרים - נניח שיש רכב שמתחמם . נכנסתי למוסך החליפו לי יוניט חום, אחרי שבועיים עשו לי ניקוי מערכת, אחרי שבועים החליפו רדיאטור , אחרי שבועיים החליפו משאבה וגם עשו כיוון פרונט .

בעל הרכב יודע שאם יעשה את העבודה במוסך מורשה כל ההיסטוריה הבעייתית הזו חשופה .

לעומת זאת במוסך מדרכה היסטוריה בעייתית תשאר חבויה.

אני מניח שהפקחים יעבדו באותה יעילות כפי שהם עובדים היום כך שלמוסכי מדרכה אין מה לחשוש .

פורסם

אם כך, יהיה כדאי יותר לתקן ב"מוסך מדרכה", כי כך יוסתרו בעיות בעברו של הרכב. לעומת זאת, מי שיטפל במוסך "מסודר" יפגע כי ידעו שהיו תקלות.

דני

פורסם

כמה "מוסכי מדרכה" מטפלים בתקלות של יוניט חום? כיוון פרונט? החלפות רדיאטור?

בינינו, כמה "מוסכי מדרכה" אתה מכיר? אני לא מכיר אפילו לא אחד!

אני מניח שבכפרים יש לא מעט כאלה. בכמה רכבים כבר מדובר?

יותר מזה - באיזה רכבים מדובר? בטח לא 70% מהרכבים החדשים שעוברים טיפולים בחברות הליסינג. בטח לא ה-30% הנוספים שקנו רכב חדש.

אתה מבין, אתה מביא תופעות שוליים. רוב מוחלט של האנשים הם לא חאפרים. כמו שרוב מוחלט לא הולך לזייף קילומטראז'.

המטרה היא לדפוק את הרמאים.

לצורך העניין - חוק, זו הדרך הטובה ביותר להפוך הכל לשקוף.

אתה אכן אומר דברים נכונים - הכל קיים היום. אבל שום דבר לא באמת שקוף. הכל מצריך התרוצצות וקומבינות.

תכניס הכל למקום אחד, תן מקסימום שקיפות וחיסלת הרבה פאקים בשוק הישראלי.

פורסם

מישהו באמת חושב שתהייה "פריחה" במוסכי מדרכה?

אנשים כ"כ מפחדים מהיסטוריית טיפולים שקופה שיתחילו להסתובב בסמטאות של כפר יאסיף כדי לסדר את ראש המנוע הסורר?

ונראה למישהו שמס הכנסה לא ישים לב לאיזה לבלוב כזה בעסקים שחורים? השכנים של מוסך המדרכה לא ילשינו?

בקיצור - עדיין לא גן עדן לחאפרים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבטחתי עדכונים, ואני מקיים.

היום נסעתי לכנסת, על מנת לקדם את הצעת החוק.

נפגשתי עם שני חברי הכנסת שמקדמים את ההצעה - אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג.

במהלך הפגישה הסברתי לעומק את היתרונות של ההצעה, הסברתי מיהם המתנגדים וגם העליתי מספר נקודות שעלו כאן בפורום.

כבר בוצעה מעט עבודת מחקר מצידם, והוחלט להיכנס לעובי הקורה על מנת לקדם את ההצעה הסופר חשובה הזו.

כמו כן - התברר כי לאחרונה בוטלה הצעה של משרד התחבורה לבצע רישום של רכב שעבר אובדן להלכה בתוך הרישיון, מכיוון שהצעה זו דופקת רק את השמאים.

מדוע? כי חברות הליסינג כלל לא מבטחות את הרכבים, וכך רכבים שעוברים תאונה בכלל לא רואים שמאי, אלא נמתחים ומתוקנים במוסכי החברות עצמם.

ההצעה הנוכחית תביא קץ לעניין מכיוון שיהיה צורך לדווח על כל טיפול שעבר הרכב, כולל פחחות וכו'.

אשמח לעזרה במסגרת קידום החוק - האם מישהו מהחברים הנכבדים בפורום יכול לקשר אותי לכתב רכב באחד המגזינים המתמחים, כמו הגה, אוטו וכו'? (אין לי מושג מהם המגזינים המובילים כיום)

פורסם

שמעתי על העניין של הביטול חובת דיווח על האבדן ולדעתי זו חוצפה. משתמע מדבריהן של חברות הביטוח: ״זו שערוריה, אנחנו רוצים לרמות אנשים ולמכור להם רכבים גמורים עם מיטב הפגיעות ותיקונים זולים ולא נותנים לנו. התנגדותנו מוגשת בזאת״.

יש לקחת לתשומת הלב שכאשר הצעת החוק שלך תתפוס כותרות היא תיתקל בהתנגדות דומה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני רוצה להסביר:

ההתנגדות של חברות הביטוח מוצדקת לגמרי. (כן, אני יודע שזה הזוי, תנו להסביר)

בעצם, כולם כיום מוכרים רכבים גמורים ומכוסחים. אבל ההצעה הקודמת, מפלה לרעה שמאים וחברות ביטוח.

למה? כי חברות הליסינג, שגם הן בחגיגה, בכלל לא מדווחות על רכבי הטוטלוס שלהן. הם משוקמים בתוך איזה חור שחור שנקרא "מוסך פנימי" ואתה לעולם לא תדע...

הרכב עוד יכול לחזור לאיזה שנה ומשהו של השכרה, ואז יימכר לסוחר חאפר וימשיך להסתובב ולסכן את יושביו.

ההצעה שלנו תופרת את החליפה באופן הוגן יותר. אין שום סימון של "אובדן להלכה", יש פשוט פירוט של תיקון תאונה.

אני מניח שאם תלך לקנות רכב מסוחר, תוציא את נתוניו ותראה:

"החלפת מכסה מנוע, החלפת גשר קדמי, החלפת שני פנסים, החלפת רדיאטור, החלפת שני גלגלים קדמיים, החלפת ציריות, החלפת משולשים" - אתה תדע שהרכב עבר תאונה איומה ונוראה ולא תקנה, אפילו אם אין דו"ח שמאי (או שכן תקנה, אבל בהנחה של 70% מהמחירון...)

פורסם

דודו

התמימות הורגת

אם נכון שחברות הליסינג מתקנות במוסכים פנימיים אז לא תראה אצלם שום תיקון של תאונה.

רק טיפולים שוטפים ( שגם הוא יכול להיות מפוברק )

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז במקום להקל על הקומבינה היה מריך לכלול גם את חברות הליסינג כנראה. איך מתגברים על המצב שתיאר פה ישה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
דודו

התמימות הורגת

אם נכון שחברות הליסינג מתקנות במוסכים פנימיים אז לא תראה אצלם שום תיקון של תאונה.

רק טיפולים שוטפים ( שגם הוא יכול להיות מפוברק )

הכסף שייכנס לקופת המדינה אמור לממן את הפקחים שיאכפו את התקנה הזו. מוסך שיימצא כי פיברק נתונים, יישלל רשיונו.

הסקפטיות שלך והפסימיזם לא מדכאים אותי, אלא מדרבנים אותי - כי האומללות שאתה משדר והתחושה שהכל אבוד מראש, זה מה שאני רוצה לעקור. אני עובד בשביל שאנשים כמוך שמקבלים את המציאות בהכנעה, יוכלו לקנות רכב בבטחה.

פורסם

דודו

שר התחבורה האיום החליט שמיום X ירשם ברשיון הרכב כי הרכב עבר אובדן להלכה. כמה זמן זה החזיק?

אני לא פסימיסט אני לא סקפטי .

הפקחים שלך אתה חושב ימצאו את מוסכי החפרים בהם חברות הליסינג מתקנות.

ומתי כסף עבור דבר א' הולך למימון הפיקוח על אותו דבר.

האם קנסות הרכב הולכים לשיפור תשתיות.

בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בחקיקה.

אישית אני לא זקוק לה, ועד היום קניתי ומכרתי כ 100+ רכבים, ורק באחד נפלתי על רמאי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...