Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם.

צריך רכב לנסיעה יומית של ~80 דקות (כולל הלוך וחזור).

מחפש רכב חסכוני שיעשה את העבודה,

יש לציין כי זהו רכב זמני ואני מתכוון להחזיק אותו לכל היותר שנה.

הציעו לי דייהטסו שרייד 93 אבל חשבתי שזה אוטו ישן וללא יעמוד בקצב, מה דעתכם?

המלצות יתקבלו בברכה!!

תודה,

עומר

פורסם

ב7 הייתי בודק שרייד אך בכזה תקציב אפשר לרכוש את דגמי 96-97 שהם ולא את 93 שהם ישנים יותר,כמו כן פונטו,פיגו 205 עם מנוע 1400 מנוע וותיק ודגם שהיה מאוד מוצלח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום,

אני יכול להציע את הרכב שלי.. (שהוא למכירה)

יונדאי אקסנט שנת 1996 ידני 3 דלתות.

עושה 1 ל 12 בממוצע.

סה"כ במצב טוב (יש נזילת שמן שצריך לתקן)

בהצלחה

פורסם

אני יכול המליץ על שני רכבים מניסיון אישי,

1. פיז'ו 205, בתקציב לך יכנסו בקלות גדמי ה-FOREVER משנתון 97. אוטו מאוד מאוד מאוד נוח עם נסיעה ואחיזת כביש נהדרת. הרכב קל יחסית ומנוע ה-1400 נותן ביצועים מצויינים. בדגמי ה-FOREVER תא הנוסעים נעים בגלל שידרוגים כאלו ואחרים והמושבים סופר נוחים, אמינות מכנית טובה כל עוד הרכב טופל כמו שצריך. רגישות למי ברז במערת הקירור וראש מנוע עדין ורגיש להתחממות. מערכת חשמל צריכה להיות נקייה מקומבינות אחרת תסבול מבעיות חשמל שונות, מנועים של חלונות החשמל נוטים לשבוק לא מעט אבל לרוב פירוק, ניקוי ושימון יפתרו את הבעיה. צריכת דלק ממוצעת 1 ל-11. אוטו אדיר, היה הרכב הראשון שלי אחרי השחרור.

2. פיאט פונטו דור ראשון, משמש את זוגתי היום, בתקציב יכנסו לך מגוון דגמים, אני ממליץ על ה-75HSD למרות שקשה קצת למצוא ואותן, היתרונות הם הגה כוח (ברמת הנוחות), הערכת הזרקה רב נקודתית (ברמת החסכון), כרית אוויר ו-ABS (ברמת בטיחות). גם רכב מעולה, נסיעה ונחות פחות טובות משמעותית מהפיז'ו, אבל רכב מודרני יותר, פנים הרכב נאה ועמיד אם כי בדגמי ה-FOREVER של ה-205 עדיין יותר נעים. יותר מרווח מאחור אם זה משנה.

אמינות על אותו עיקרון של הפיז'ו, מכנית מצויין כל עוד טופל, רגישות של מערכת הקירור והראש במקרה של התחממות, מערכת החשמל פה דווקא סובלת פחות מבאגים. צריכת דלק ממוצעת כולל נסיעות עירוניות לרוב היא 1 ל-13!!! וזה נבדק כבר לאורך תקופה ארוכה.

אני באופן אישי הייתי הולך על ה-205 (או 106 דרך אגב שזהה מכנית) בגלל הניהוג אבל הפרקטיות מכוונות לכיוון הפונטו. היתרון של שתיהן הוא שיש המון בשוק המשומשות ולכן לא צריך להתפשר על רכב פושר ואפשר לחפש אחד שמור טוב טוב.

בהצלחה

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם

olajuwon99, יש תמונות? מה מחיר? .(לפרטי בבקשה)

משום מה אני לא אוהב פונטו, נהגתי פעם ולא נהנתי ממש.

האמת חשבתי קצת על פיגו (והיה לי 306 בעבר) אבל אני רוצה לשנות, אין לי כוח להתעסק עם בעיות חום.

מה דעתכם על אופל אסטרה 97 ? רכב אמין? חסכוני? ...?

ובכלל, עוד הצעות יתקבלו בברכה!

תודה,

עומר!

פורסם

רכב משפחתי לא יהיה חסכוני.

עם זאת, אני בכלל לא הייתי חושב על גודל הרכב או חסכון בדלק - שכן הוא זניח לעומת הכסף שתשאיר במוסך אם תקנה רכב שהוא בור ללא תחתית.

עדיף לחפש בתקציב שלך רכבים שהם עם יד נמוכה (נגיד עד יד 3), שהבעלים מחזיק אותם שנים רבות וכו'.

כל רכב משפחתי משנות התשעים יעשה את העבודה + רכבים אירופאיים מסוף שנות התשעים.

עדיפות כמובן לידני, שם המקסימום נזק שתיתקל בו זה החלפת קלאץ' (בגזרת הגיר).

פורסם

אני יכול להמליץ לך על פולקסוואגן פולו בתקציבך תיכנס אחת מ-97/98, ברשותי הייתה אחת כזו מדובר ברכב אמין 0 כניסות למוסך מלבד הטיפולים, חסכוני מאוד כ- 1/15! מאובזר יחסית, בטיחותי 2 כריות אויר וABS. פשוט רכב שעושה את העבודה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

2002-2003 ב7??

כניראה מדובר הרכבים גמורים או שאתה מוכן לעלות תקציב?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הספייס רכב חסכוני ודי זול לאחזקה,יש גרסאות פשוטות s וsx בעלי 60 כ"ס ו ELX 80.

חשוב לבדוק שאין מים אלא נוזל קירור ברדיאטור וכן תקינות הגה CITY.

פורסם
אני יכול להמליץ לך על פולקסוואגן פולו בתקציבך תיכנס אחת מ-97/98, ברשותי הייתה אחת כזו מדובר ברכב אמין 0 כניסות למוסך מלבד הטיפולים, חסכוני מאוד כ- 1/15! מאובזר יחסית, בטיחותי 2 כריות אויר וABS. פשוט רכב שעושה את העבודה.

0 כניסות למוסך?

אפשר להתווכח על זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
0 כניסות למוסך?

אפשר להתווכח על זה.

לא רק שאין לה 0 כניסות למוסך , אצלנו אחת שהייתה שנת 98 גיר רגיל עשתה 1/7 לאחר טיפולים וכל הבדיקות שעשינו זאת הצריכה שהייתה, וזה כמובן כשאני עוזב בצד את העניין של הבעיות שהיו לה במהלך פחות משנה שהייתה אצלנו.

ממליץ בחום על שרייד משנתונים גבוהים למרות שלדעתי גם שנתון נמוך ורכב שמור יוכל לספק אותך מעל ומעבר במשך שנה.

Miata ND2

• תוכן חדש...