Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מגבר לגיטרה בס. לאחיין שלי.

חברות כמו פנדר / מרשל / פיוי / וכו.

הגיטרה היא גיטרה בס.

תקציב 600-1000 שקל.

עדיפות למגברים סביב ה50-60W. לפחות.

משומשים - יד 2! חברים שלכם. מה שבא לכם.

אני לא יודע להבדיל בין דגם של מגבר רגיל / חשמלית / בס

ולכן אני אשמח לעזרתכם.

למי שיכול לעבור על יד 2. (אני עברתי עכשיו כ 20 דקות. ואני בדף 40 מתוך כ 60.)

ולסנן לי את המודעות של הגיטרות בס בלבד.

להערכתי יהיו בסוף כ 5-10 אופציות

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יש לכם הכרות עם דגמים של פנדר?

איזה דגמים אני צריך לחפש?

איך אני מזהה איזה דגם מיועד לגיטרה בס? ואיזה לחשמלית?

מגבר של חשמלית. יכול להתאים לבס

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

כן ולא.

התדרים של הגיטרה הם גבוהים בהרבה משל הבס, ומצריכים תיבת תהודה קטנה הרבה יותר. בעיקרון אתה יכול לחבר מגבר גיטרה מאסיבי יותר לגיטרה באס, אבל הוא סתם יצא הרבה יותר יקר.

אבל לצערי, אני בא מעולם הגיטרות הרגילות, ולכן אין לי ממש מושג בדגמים של מגברים לבס. בעיקרון ממה שאני יודע, לך על חברה מוכרת : פנדר, מרשל, לני וכו'

ודרך אגב, הוא אמור לנגן גם בהופעות, או שהמגבר בייתי בלבד? כי אם בייתי אפשר ללכת גם על מגברים קצת פחות עוצמתיים

פורסם

הבחור מוכשר בטירוף. (אני לא אומר את זה כי הוא אחיין שלי.) הוא מנגן מעולה.

על טופים. על מרימבה. גיטרה רגילה. ועכשיו על מתחיל על גיטרה בס.

ולכן להגיד לך שהוא לא יוצא את זה מהבית אי אפשר לדעת.

מחר הוא יכול להופיע על במה עם הגיטרה.

פורסם

שני דברים:

1. אני מכיר מישהו שחיבר פעם בס למגבר של גיטרה, נתן איזה סלפ אגרסיבי במיוחד, והמגבר התחיל להעלות עשן. אני לא חושב שמגבר של גיטרה בנוי לעמוד בתדרים שמייצרת גיטרה בס.

2. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=212&r=1

פורום כלי נגינה בתפוז, יתנו לך אחלה המלצות וגם יש שם שרשור מכירה יד שניה כל שבוע..תעקוב.

פורסם

בהנחה שהתקציב הוא עד 1000, וההספק הנדרש הוא סביב ה-60 וואט, אין לך יותר מדי אופציות חוץ מאשר לשבת על איזה לוח יד2 ולחכות להזדמנות.

לרוב במחיר הזה לא תמצא מגבר של פנדק או מרשל בהספקים האלה אלא חברות אחרות.

לגיטרה בס תשתמש במגבר בס ולא במגבר גיטרה אחרת יקרו 2 דברים:

1. אורך החיים של המגבר יתקצר פלאים

2. הסאונד יהיה חרא.

בהצלחה

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=4&SalesSubCatID=368&fromPrice=&untilPrice=1100&Info=%E1%F1

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אני לא בטוח שהדרישה ל-60W באמת מתאימה לצרכים. אם מדובר על נגינה בבית/חברים/חזרות - אין שום סיבה, גם 30W יספיקו.

אם מדובר על הופעות בארץ במקומות שאינם קיסריה - ברוב המקרים ממילא המגבר יעבור דרך מערכת ההגברה, וגם אז אין ממש סיבה.

אלא אם כן האחיין שלך אוהב לנגן בווליום רצחני מוגזם לגמרי - חפש 30W, תקבל הרבה יותר איכות באותו כסף, אולי גם מנורות, ווליום די והותר.

בנוסף (ככלל אצבע) - מגברים קטנים שפותחים בהם ווליום נשמעים טוב יותר ממגבר גדול בווליום נמוך (בעוצמת שמע זהה). אני ממליץ על ביקור בחנות כלי הנגינה הקרובה למקום מגוריו ובדיקות ווליום במגברים שונים.

(כל הנ"ל נאמר כגיטריסט, אני מעריך שהתיאוריה נכונה גם לבס. אם טעיתי - סליחה. בכל מקרה אני מחזיק כ-15 שנה מגבר 40W של מרשל, ורוב הזמן הוא לא עובר שליש עוצמה. הייתי חי מצויין גם עם 25W, ואם הממותה שלי תתקלקל אי פעם, זה בדיוק מה שארכוש. מגבר מנורות קטן ואיכותי).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ההבדל שבבס התדירות יותר נמוכה ולכן זה נשמע כאילו הוא חלש יותר.

על מנת שמגבר בס יחזיק מגבר גיטרה בעוצמות שוות, הוא צריך להיות הרבה יותר עוצמתי ממנו, אז אני מניח ש-50 וואט של בס מקביל ל-30 וואט של מגבר גיטרה.

פורסם

דבר ראשון, מגבר של גיטרה חשמלית לא מתאים לבס. הסאונד לא יהיה טוב והמגבר לא יחזיק מעמד יותר מידי זמן. זה כמו לשים מנוע של קורקינט בקורבט.

כמו שהמליצו לך, יכול להיות שמגבר של 30 וואט יספיק בהתחלה. זה בהחלט מספיק לנגינה בבית או עם חברים.

קח בחשבון שמידי פעם יש צורך להתנייד עם המגבר והבס, ומגברים 60 וואט יכולים להיות מאד כבדים.

דבר אחרון, עדיף לקנות חדש עם אחריות.

בהצלחה

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

מגבר בס 30 ואט לא יחזיק תופים.

מגברי בס להבדיל ממגברי מנורות של גיטרה לא נשמעים טוב כשהם "נפתחים".

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...