Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם, לא היית מזמין רכב ומקבל אותו אחרי 10 ימים.

פעם, היית מזמין רכב ומחכה מס' חודשים שהרכב יגיע.

הייתה תקופה שרכב משומש (עד כשנה+-), עלה יותר מרכב חדש, רק כי את המשומש קונים הרגע במחיר ידוע וסופי, ואילו החדש כשיגיע יעלה יותר ממה שהיה ברגע ההזמנה.

אח"כ היבואנים המציאו פטנט חדש, שלם את כל מחיר הרכב מראש ובמזומן ובכך ישמר המחיר כסופי (אלא אם יהיו שינויי מיסוי). אנשים שילמו הכל מראש וחיכו חודשים שהרכב יגיע.

כלומר, היבואנים יכולים ליצור מצב של מלאי מצומצם והמתנה ארוכה והמחסנים יהיו ריקים.

ממילא שוק הליסינג המצטמצם, יקנה תמיד בהוזלה גדולה, כך שאיתם אין בעיה להתסדר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון שמגיע להם על החזירות שלהם, אבל אם נראה למישהו פה שזה מה שיפגע בהם, אתם טועים. ונכון שהם יתחילו להוריד מחירים וינסו למכור ולהעיף את המכוניות כמה שיותר מהר, אבל עדיין, כמות הכסף שהיבואנים מגלגלים בשנה היא עצומה, ולפי דעתי הם לא ממש ייפגעו. להפסיק להיות חזירים - לא נראה לי שזה יקרה אי פעם.

שומאכר צודק, ואני אפילו אוסיף, שאם מישהו מהם יתמוטט, מי שישלם בסוף את המחיר זה אנו, ציבור המממנים הגדול, שקופות הגמל שלו רכשו מניות ואגרות חוב של היבואנים, חברות הליסינג שלהם, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עכשיו הגיע הזמן לעשות מרד צרכנים. שיעמידו את המכוניות האלה עוד שנתיים

עד שיפסידו כסף,אבל לא הצרכן הישראלי רואה קצת הנחה רץ לבנק לקחת הלוואה

ומשם לקנות את הרכב.

:)
פורסם

אף מכונית לא "עומדת". אחרי 9 חודשים (אולי שנה) מיום הגעתה ארצה, יש חובה לרשום אותה על שם מישהו.

כל מכונית ששוכבת יותר מדי זמן, תימכר במחיר זנות דרך מגרשי אאוטלט או חברות ליסינג.

פורסם

העברת יד מתבצעת לאחר 12 חודשים מרגע הגעת הרכב לארץ.

מחירי ה"זנות" תלויים בדגם הרכב ומהכמות כמובן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמובן - אך אפשר לקחת בחשבון שאם רכב עמד 12 חודשים, הוא לא בדיוק מהדגמים המבוקשים ביותר בשוק.

לא שמעתי על מאזדה 3 "יד ראשונה מיבואן", לעומת זאת - שברולטים יש בכמויות.

פורסם
כמובן - אך אפשר לקחת בחשבון שאם רכב עמד 12 חודשים, הוא לא בדיוק מהדגמים המבוקשים ביותר בשוק.

נכון אולי לגבי המאזדה 3, אבל זה לא תמיד נכון. חלק מהרכבים האלה הם רכבים שהיו יכולים להיות רבי מכר בארץ (כולל יפנים) אם רק היו נמכרים במחירים ראליים. אבל היבואנים שלהם סתם מנסים לעשות קופה, עד שבסוף הם נשארים עם סטוקים של יד 1 0 ק"מ ונמכרים ב- 15% עד 20% פחות מהמחירון. אל תשאל אותי למה הם עושים את זה, אני לא הבנתי עד היום. אולי זה אופטימיות מובנית אצלהם שאת המכוניות שלהם יקנו בכל מחיר.

פורסם

השיטה החכמה ביותר היא כמובן שיטת ההצפה.

עוד לא ראיתי דרך יותר מתוחכמת מזו של יונדאי לשינוי תדמית של מותג.

דחפו מכוניות במחיר זנות של 30% פחות מהמחירון, הציפו את השוק במשך 9 שנים (מאז הגעתה של הגטס) בגירסאות ערומות לגמרי ודחקו את יתר המכוניות לצד.

בהתחלה עם גטסים שהעיפו את פיאט משוק ציי הרכב (כשאתה מוריד את כריות האוויר והABS מסתבר שאפשר להוזיל ממש את הרכב), אח"כ התמודדו לבד בשוק המשפחתיות הקטנות (עם צמיחתן לממדי ממוטה של המשפחתיות היפאניות) ולבסוף תפסו את שוק המשפחתיות עם רכב האצ'בק כמו I30.

כיום הם שולטים בשוק הרכב עם היצע דגמים עצום שמתאים לכל אחד, ממשיכים במחירי הזנות וצפוי שגם ימשיכו לכתוש את המתחרים.

למה היבואנים האחרים לא משחקים במגרש המחיר גם כן? לא ברור. מה שכן ברור, המחיר הוא המלך.

פורסם

היום מחיר המחירון של יונדאי וקיה זהה ליפניות. ההבדל היחיד הוא שקיה ויונדאי נותנים הנחות מתחת לשולחן ויוצאים מדי פעם לבצעי מכירות, מה שרוב היבואנים לרכבים יפנים לא עושים.

מה שמזכיר לי שחבר שלי הלך לקנות רכב לפני איזה שנתיים. הלך לסוכנות וניסה לקבל הנחה אפילו לא גדולה של 5K ש"ח ולא הסכימו לרדת. חזר אחרי חודשיים וקנה את אותו הרכב שהוא רצה יד 1 0 ק"מ ב-15K ש"ח פחות. כלומר הנחה קטנה של היבואן הייתה גורמת לו להרוויח עוד 10K ש"ח.

פורסם

רק אתמול חזרתי בטיסה מאילת, הרכבים כבר מועלים לרכסים ונראה לי שאפילו מוחבאים שם בין סוללות עפר כדי שלא יראו אותם מהכביש או משהו.

אפשר לראות כמויות מטורפות של מזדות וסובארו. יותר ממה שחשבתי שיהיו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

שיעשו מבצעים אמיתיים קרי 15% הנחה מינימום.

הצרכן הישראלי לא טיפש או לפחות רובו לא כזה .

לא מזמן הלכתי למבצע מכירות של מיצובישי שהתנוסס בשם "היהלום היפני" .

בלונים, קפה, עוגות , ורק רקדנית בטן היתה חסרה באולם התצוגה , אבל הנחה , לא!

.....תקבל מתנה מערכת מיגון / מולטימדיה בשוי 4,500 שח , אמר לי הנציג מכירות.

שאלתי : יש מימון חינם ? התשובה , לא!

שאלתי : יש הנחה ? התשובה , לא !

שאלתי : יש טרייד במחיר מחירון ? התשובה , לא!

אמרתי לו : זה מבצע ? מה אתה מוציא אותי מהבית בשביל כוס קפה ?

כמובן, שנעלמתי משם בתוך 5 דקות , וזה הפעם האחרונה שאני הולך למבצע מכירות של מיצובישי.

אגב הרכב שהתעניינתי היה אאוטלנדר שעולה 169,000 שח .

אם הייו עושים לי הנחה של 10% , היתי יוצא עם הרכב......

ובכלל , היבואנים שוכחים שלגרום לבן אדם לשדרג את הרכב שלו ככה סתם הם צריכים להתאמץ

ולפתות את הלקוח , ולא לקנות אותו בקפה אספרסו ב 5 שח.

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
הצרכן הישראלי לא טיפש או לפחות רובו לא כזה .

אמיר הלוואי שהיית צודק. הצרכן הישראלי אדיוט במידה שקשה לתאר (יש יוצאי דופן מעטים [לא בטוח שאני נמנה עימם תמיד]).

בעיני מי שמשחרר קרן השתלמות רק כדי לרכוש רכב מהניילונים הוא אדיוט גמור. (הגהה - נ"מ)

אין לי כבר כח לדבר על מבנה השוק, המיסוי וכל זה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה בסדר, יש גם כמויות גדולות של מאזדה 3 "יד ראשונה אפס קילומטרים". בדלק מוטורס מעדיפים פשוט למכור את העודפים שלהם דרך חברות הליסינג ולא בעצמם.

וכן, גם לי אין מושג מה הולכת לעשות סובארו עם ערמות המכוניות שתקועות לה בנמל. אני לא רואה איך מצליחים לדחוף כל כך הרבה B3 בזמן הקצר שנותר עד הגעתה של האימפרזה החדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

:shock:

אמיר הלוואי שהיית צודק. הצרכן הישראלי אדיוט במידה שקשה לתאר (יש יוצאי דופן מעטים [לא בטוח שאני נמנה עימם תמיד]).

בעיני מי שמשחרר קרן השתלמות רק כדי לרכוש רכב מהניילונים הוא אדיוט ברמות שקשה לתאר.

אין לי כבר כח לדבר על מבנה השוק, המיסוי וכל זה.

במחשבה שנייה אתה צודק .

מה יש לדבר על מיבנה המיסוי הבלתי נורמאלי בעליל , כאשר רק במדינת ישראל עם מעל 100% מיסים , יוצא מצב הזוי שכל מי שקונה רכב חדש

למעשה קונה 2 מכוניות ..... אחד לשטייניץ , ואחד לעצמו ......:cry:

מעניין איך כל הקטע של הצדק החברתי לא נגע בנושא הזה במאומה , ממש תמוהה.

אנשי בכו על קוטג שעלה בשקל אחד יותר אבל על מכונית שרכשו ב 150,000 שח שעולה לצרכן באירופה או בארה"ב 80,000 שח לא בכו:shock: .....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

• תוכן חדש...