Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער שעייפתי אותך. אתה מוזמן ללכת לישון.

עברתי שוב על התקנות, אני עדיין לא מוצא בעיה.

לפי מה שהבנתי עד כה, כדי להשתתף בתחרות "עממית" צריך:

1. רשיון נהיגה תחרותי - אותו יקבל אחרי קורס כלשהו.

2. רשיון רכב תחרותי לרכב עממי - ניתן אוטומטית כל עוד יש רשיון רגיל. מצריך תשלום סמלי.

3. נשיאת מדבקה קטנה עם לוחית זיהוי "תחרותית".

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יאללה - למה אין חוק לרכיבה ספוריטבית על אופניים?????

מהירויות שהם מגיעים הן הרבה יותר גבוהת מג'מיקנה.

זה הרבה יותר מסוכן ויש הרוגים ונפגעים.

לא מעטים רוכבים בצורה בלתי אחראית בכבישים בלתי אחראית בעליל ומסכנים את עצמם ואת משתמשי כביש הרגילים.

אחרים עושים DOWNHILL כמו משוגעים ומתרסקים על העצים.

אז על תחום עם אפס הרוגים ונפגעים צריך לשים רגולציה סופר כבדה - ועל תחום עם אלפי משתתפים ולא מעט נפגעים וגם לצערינו הרוגים לא צריך כלווווווום.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
מצטער שעייפתי אותך. אתה מוזמן ללכת לישון.

עברתי שוב על התקנות, אני עדיין לא מוצא בעיה.

לפי מה שהבנתי עד כה, כדי להשתתף בתחרות "עממית" צריך:

1. רשיון נהיגה תחרותי - אותו יקבל אחרי קורס כלשהו.

2. רשיון רכב תחרותי לרכב עממי - ניתן אוטומטית כל עוד יש רשיון רגיל. מצריך תשלום סמלי.

3. נשיאת מדבקה קטנה עם לוחית זיהוי "תחרותית".

התעוררתי ברוך השם

אני מעריך שיש לך משהו בראש בחלק בין האזניים :lol:

הבאת שרשור באחת מהודעותיך תקרא שם למה התפקשש

אם זה היה פשוט כל כך אז למה לא מתקיימת פעילות כזאת. לא שאלת את עצמך?

אינך חושב שאת מה שהבנת רבים וטובים לפניך יודעים, ועדיין לא מצליחים להוציא תחרות.

גם כא ן כותב לך רוני מה הם עושים ומציין לפניך שאכן הפעילות "המוסדרת" שלהם לא עומדת בתנאי החןק ותקנותיו המטופשות לטעמו.

מקווה שעכשיו מובן יותר.

האא תקרא את כל התקנות 13 במספר כמדומני ועוד את החוק וחוקים נוספים שחלים על אירוע ספורט ולא את חלקן ואז תאמין לי תמצא עוד מכשולים רבים לארגון אירוע למרבה הצער.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה ישה

לפני שני מסמכים האחד -החוק,והשני-קובץ התקנות שמורכב מכללים בדבר כשירות רפואית,רישיון לנהיגה ספורטיבית,ותקנות להגנת הצרכן (ביטול עסקה)

האם ישנם עוד מסמכים או מקורות שאתה יכול להפנות אותי אליהם

הייתי מעוניין להבין יותר על מה מדובר

תודה

פורסם
רוני ואחרי שהמשלת

בתכל'ס ?

כמו גנבים בלילה ובמקרה של תאונת גוף מה אז,

או ללכת בדרך של לעמוד בהוראות החוק ותקנותיו,

או ללכת בדרך משפטית ולשנות את החוק.

או דרך אחרת שאני לא חשבתי עליה.

קטונתי מלדעת איך להתקדם מכאן.

כמו גנבים בלילה? אנחנו עושים את זה במשך שנים. תאונת גוף? עוד לא נתקלתי, אבל יש ביטוח ורמת הסיכון לא גבוהה יותר (ואף נמוכה במרבית המקרים) מנסיעה בכביש.

לעמוד בהוראות החוק - כמו שהוא כתוב, כמעט בלתי אפשרי.

דרך משפטית - כאמור, קטונתי, אבל נראה שזה לא פשוט בכלל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

289

כאן הלינק רק 15 חוקים ותקנות

http://www.mcs.gov.il/about/AuthoritiesCouncilsCorporations/SportydrivingAuthority/Pages/TakanotMotori.aspx

ולזה יש להוסיף את התקנון של אותה אגודה שהמירוץ יהיה תחת דגלה.

רוני

בפעילות מוטורית ספורטיביתבכלל ושל הספורט המוטורי העממי בפרט , ביטוח החובה הרגיל לא תופס

לא יודע על איזה ביטוח אתה מדבר.

לכן כתבתי מההתחלה שההישג של פורמולה ישראל היא יכולתם לעמוד בכל הדרישות של החוק ותקנותיו לרבות ביטוח ( גם אם עיגלו פינות פה ושם לדעת חלק "מהיודעים והמבינים " ..

כן וזה מה שעצוב שאף אחד לא מצליח להרים שום אירוע חוקי כבר שנים .

ולדעתי הפתרון היחיד הוא לעמוד כרגע בדרישות החוק , ואולי אם הזמן אפשר יהיה לשנותו לאור הנסיון המצטבר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה ישה

אתה יודע,כתבתי משהו יותר מפורט בפוסט הקודם שלי,ואחר כך החלטתי למחוק ולשלוח לך את הבקשה לאינפורמציה.

חשבתי שתשלח לי משהו אחר נוסף,אבל תודה זה היה יעיל

בקצרה,לדעתי אין צורך להיכנס לפרטי הפרטים בקישור ששלחת לי ,החוק בעצמו כבר מצביע על הנקודות "הקשות",

מבחינתי הקושי הוא ב-"חזקה על מקום" והוכחת "יכולת כלכלית של תאגיד לנהל ו..ו.."

אני לא יודע מה אמרתי שלא היה ברור לך

הנושא הראשון שבחרתי ברשימה ששלחת,(שכבר ממילא שמורה לי במחשב) היה רישוי למסלול,הנקודות שציינתי,ברורות מאד בטופס.

כמו בחוק עצמו.

אם אני לא ברור תשאל אותי..

אני רואה את הנקודה של Avia

הוא מבחינתו מוכן

רישיון - לא בעיה

רכב - ומדבקה - לא בעיה

ראיתי שהוא לא מבין למה נקודות ההדרכה לא הוכשרו כמסלול

לא הייתי בנקודות ההדרכה שדיבר עליהם

ומיכיוון שאין לי אומדן לגבי מידות המסלול אני לא יכול להגיב לגבי תחרויות

לגבי solo הסיפור אמנם שונה אבל גם כאן המקום צריך לספק שירותי כיבוי רפואה

ומקום בטוח למשתתפים וצופים,אולי הם לא עומדים בתנאים אלו או האחרים של היתאגדות

וזו אולי תשובה יותר נעימה בשבילו לשמוע

חשבתי שהוא תוקף אותי,קראתי שוב..ולא נראה לי.

מיכיוון שבעמוד הראשון בחוק מצוין המונח - "קטע קישור"

ואחר כך צוין בכמה מקומות בחוק כולל הגדרות ועונשים,

ובנוסף הוזכר שכל אגודה או עמותה רשאים להגיש בקשה לאישורם

סביר שדוחפי החוק היו מעורבים בראלי ו-או רכבי שטח שהם הספורט בו עוסקים אולי יותר בארץ ולא פורמולה או סולו

קראתי את מה שכתבתי כאן

וזה נראה לי סביר לקריאה

אני מקווה שזה לא עוד אחד מהפוסטים הרבים והמבולבלים שלי שציינת

פורסם

למה שלא תפנו למי שכתב, ייעץ, תרגם, עמל ואמון על הרשות בנושאים הנ"ל.

לדעתי הוא יישמח לשתף אתכם בכל התקנות והחומר הנדרש.

שבוע טוב.

MULTI-V

צילומי ספורט.

שירותי תקשורת.

פורסם

289

קרא את הודעות 33 35 36

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה

אני מצטער ,עברתי עליהן ,האם כיוונת אותי לנקודות הבאות?

ברור לי שמה שאמרת בנוגע ל"מסלולים" שהבחור ציין הוא נכון

כנראה שהפירוט שהוספתי לו גם הוא כלול בסיבות למה הם לא..

הבא היה נושא הביטוח,כן?

אני אקרא ואז אולי אגיב,אבל באילת מצאו פיתרון.

האם היתה עוד נקודה?

אולי תתחיל טרד חדש לניתוח החוק ?

הגרעין לדעתי צריך להיות מסביב לרישוי ותיפעול הארוע

רשיונות נהיגה וכלים נראה שכבר הוסדרו

אולי אם נדוש בזה כולם נגיע לאן שהוא

אפשר יהיה לסנן החוצה פוסטים שאין בהם תועלת ולהשאיר גרעין שיהיה התוואי לתהליך כולו

פורסם
כנס לאתר רשות הספורט המוטורי

תקרא שם את כל התקנות ואת החוק ואז תראה שכל מה שאתה כותב אינו מבוסס.

אז גם תבין מהם הדרישות עבור כל גורם שמניתי רכב נהג ומסלול.

כל הפעילות של היום מוגדרת כאימון כהדרכה ולא כפעילות ספורט מוטורי..

שיטת ישראבלוף הישראלית.

ואם חס וחלילה מישהו ייפגע אז תראה את שיניה של חברת הביטוח .

ישה, בזמן הדרכת נהיגה מתקדמת ביטוח החובה כן תופס. זה, בעיקרון, מה שאנחנו עושים...

רוני

אני לא הייתי בונה על זה.

וההגדרה של האירוע על ידי הנהג / בית הספר כהדרכה ועל כן ביטוח החובה תקף תצטרך להיבחן על ידי בית המשפט בשעת האמת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עזם לא השתלט על כלום.

שמועות אגב, לא עושות הבל. מי שמפריח אותן עושה עוול.

המקלדת סובלת הכל.

אשתדל לעדכן בהקדם (לפחות מה שמצוי בידיעתי).

שלום לכולם,

הבטחתי עדכון.

עמכם הסליחה על אורכה של ההודעה.

לא מדובר במניפסט אלא בעדכון כללי (מספר נקודות יפורטו יותר) רק כדי לחבר חלקים מהפאזל לאלה שאינם בקיאים וניזונים משמועות.

מאחר ומאסתי בכל הרפש שמטילים ב- IRDA החלטתי לתת סקירה קצרה של השתלשלות האירועים עם חקיקת חוק הנהיגה הספורטיבית והמהלכים שהביאו לריבוי התאחדויות.

בשנת 2006, בסמוך לאחר אישור חוק הנהיגה הספורטיבית, יזמה עמותת נהגי המרוצים - IRDA מהלך של הקמת התאחדות אחת המרכזת ומאגדת את כלל הספורטאים והעוסקים בענפים השונים: ראלי על סוגיו; כידונאים; ג'יפאים; קארטינג; ספורט עממי.

הקרדיט אגב, לדני לוי, יו"ר העמותה דאז, שדחף, יזם, ארגן ואף ערך תקנון בשיתוף עם משרד עו"ד מוביל (תקנון שבסיסו משמש כיום את כל ההתאחדויות המוכרות).

IRDA הצליחה להשיג את הסכמת העמותות השונות וההתאחדות כבר החלה לרקום עור וגידים.

בסוף שנת 2006, באסיפה הכללית של IRDA, נבחר ועד חדש (כאשר גבי סרוגו נבחר ליו"ר ויובל מלמד לאחד מחברי הוועד).

במהלך שנת 2007 יזם הוועד החדש מהלך להקמת התאחדות אחת שתכלול את הראלי; הראלי רייד והעבירות בלבד (מאחר ולשיטתו, התאחדות אחת הכוללת גם את הכידונאים והספורט העממי תקשה על השגת ביטוח).

באסיפה הכללית שנערכה שנה מאוחר יותר נקבע שההחלטה להקים התאחדות מצומצמת היא החלטה מהותית שלא קיבלה את אישור האסיפה; כי יש לשוב ולפעול להקמת התאחדות אחת הנותנת מענה לכלל הספורטאים; והוחלף הוועד.

לאור החלטת האסיפה, סרוגו הודיע על פרישתו מהעמותה ביחד עם מספר מצומצם של נהגים (5-6) במטרה להקים מועדון חדש, וביחד עם מלמד (שלא פרש), ניסו לשכנע נהגים ב- IRDA לפרוש מהעמותה ולהצטרף למועדון החדש.

המטרה הייתה, שהמועדון החדש יקים ביחד עם הראלי רייד והעבירות התאחדות כפי שתכננו.

הניסיון לא צלח (בין לבין, בעקבות התנהלותו, הופסקה חברותו של מלמד בעמותה).

לאחר עבודה מאומצת בניסיון ליצור התאחדות אחת כוללת, ניתנה שוב הסכמת הכידונאים, הקארטינג והספורט העממי. כולם חיכו להחלטת וועד הראלי רייד והעבירות.

ככל הנראה, לאור הרצון ללכת עם המועדון החדש של הראלי להתאחדות מצומצמת, בחרו הראלי רייד והעבירות שלא להצטרף ליתר העמותות.

ככל הנראה, מאחר ובפועל לא הוקם באותו הזמן המועדון של הראלי שתוכנן, החליטו הראלי רייד והעבירות לבקש הכרה לבד. בהתאם, הכידונאים החליטו שגם הם ילכו בנפרד. IRDA והספורט העממי החליטו להמשיך ולשתף פעולה.

ההכרה בעמותות כהתאחדויות:

בשנת 2007 הגישה עמותת נהגי המרוצים בקשה להכרה כהתאחדות המרכזת ומייצגת את תחום הראלי; ראלי ספרינט; והספורט העממי.

בסמוך לאחר מכן, הגישו בקשות להכרה כהתאחדות גם עמותות הכידונאים והראלי רייד והעבירות.

בחודש יולי 2008 הוכרה התאחדות הראלי רייד ובאותה תקופה הוכרה גם התאחדות הכידונאים.

לאחר שהוכרו שתי ההתאחדויות האחרות (למרות שהגישו את בקשותיהן להכרה לאחר IRDA), פנתה העמותה לראש הרשות לנהיגה ספורטיבית, יוסי ניסן, לברר מדוע טרם הוכרה כהתאחדות. ניסן השיב כי הבקשה "אבדה".

IRDA הגישה את הבקשה בשנית.

ניסן החליט לא להכיר ב- IRDA כהתאחדות. טענתו - מאחר וישנו מועדון אחר המבקש לקבל הכרה באותו תחום; ומאחר ויש מחלוקות בין שני המועדונים, לא תינתן הכרה לאף אחד מהמועדונים (הכוונה הייתה למועדון החדש של הראלי).

אלא שבאותו הזמן טרם הוקם המועדון של הראלי או מועדון אחר העוסק באותו תחום. ממילא, גם אם הוקם באותו המועד, הוא אינו עומד בתנאים להכרה כהתאחדות (דרישה לפעילות של שנתיים לפחות).

לאור עמדתו של ניסן החליטה IRDA לשבת עם סרוגו במטרה להגיע להסכמה.

באותו השלב כבר כיהן יועץ מקצועי לרשות - יובל מלמד.

בפגישה שנערכה בין IRDA ובין סרוגו בספטמבר 2008, בנוכחותו של היועץ מלמד - מטעם הרשות, הועלתה על הכתב הסכמה לפיה תוקם התאחדות אחת, במסגרתה סרוגו יהיה אחראי על תחום הראלי.

גם בשלב זה טרם הוקם אותו מועדון לראלי.

גם לאחר סיכום זה לא ניתנה ההכרה המבוקשת.

לאחר פרק זמן נוסף שגם בו לא ניתנה ההכרה המבוקשת, החליטה IRDA שבשלב הראשון תוגש בקשה מצומצמת להכיר בה כהתאחדות לתחום הראלי ספרינט; אוטו/ראלי-קרוס; וג'ימיקאנה בלבד.

ביולי 2009 הוכרה העמותה כהתאחדות לראלי ספרינט; ראלי/אוטו-קרוס; וג'ימיקאנה.

מספר חודשים מאוחר יותר הוקמה התאחדות נוספת, לראלי - חרף התנגדותה של התאחדות IRDA (התנגדות הנובעת מריבוי פסול ומיותר של התאחדויות; מאחר ומדובר באותם רכבים/מסלולים/וכיוצ"ב ולאור ההסכם שנערך בין סרוגו ובין IRDA), והתנגדותה של התאחדות הכידונאים - כשהטעם להכרה בהתאחדות נוספת היה שהוגשה בקשה על ידי מועדון הראלי ולאור פרשנות שגויה שניתנה לאותה הסכמה בין IRDA וסרוגו, לפיה הוסכם לכאורה כי תוקם התאחדות נפרדת לראלי.

במהלך 2010 גייסה IRDA את גברי לוי שיעמוד בראשה.

המטרה הייתה להביא אישיות בכירה ניטראלית, שתביא לאיחוד ההתאחדויות תחת קורת גג אחת.

ניסיונות אלה לא צלחו (למרות המלצתו של ד"ר אורי שפר).

גם כיום מנסה IRDA, בשיתוף עם הכידונאים, ליצור התאחדות אחת לכלל הספורטאים. הכדור נמצא במגרשם של הג'יפאים.

אלו בראשי פרקים האירועים שליוו את הקמת ההתאחדויות הרבות.

כעת, באשר לכללים:

תקנות הנהיגה הספורטיבית קובעות כי המועדונים השונים יערכו כללי נהיגה ספורטיבית על בסיס הכללים הבינלאומיים המוכרים

והרשות תאשר כללים אלה, ככל שהם עומדים בהוראות החוק והתקנות.

(על מנת שלא להאריך, בכל הנוגע למהות החוק ותקנותיו, כמו גם אופן יישומו, אפרט במועד אחר).

ההתאחדויות השונות החלו במלאכת תרגום ועריכת הכללים.

למיטב ידיעתי, נכון להיום, למעט עמותת העבירות, הכללים של ההתאחדויות השונות שהוגשו לרשות, טרם אושרו באופן סופי ורשמי (אם כי אושרו באופן עקרוני).

ובאופן פרטני יותר, לגבי IRDA -

באפריל 2010 הוגשו לרשות כללי נהיגה ספורטיבית בתחום הראלי ספרינט. ביולי הוגשו כללים הנוגעים לספורט העממי, ולאחר מכן הוגשו כללים של ראלי/אוטו- קרוס.

לגבי הספרינט - היועץ המקצועי של הרשות בחר שלא לבדוק את כללי הראלי ספרינט לגופם מאחר והשינויים שנערכו בתרגום המקור, לא בוצעו בצבע אדום ובצדו השמאלי של המסמך (אני לא צוחק).

אחסוך מכם את כל הסאגה שהתנהלה בין הרשות ובין ההתאחדות במהלך השנה שחלפה מההגשה ואגיע לתקופה האחרונה (למעלה משנה וחצי אחרי).

ב- 23.6.2011 הוגשו כללי הבטיחות לאחר קבלת כל הערות הרשות.

ביום 7.9.2011 הוגשו כללי אירוע לאחר קבלת כל הערות הרשות.

ביום 29.11.2011 הוגשו כללי הנהיגה הספורטיבית לאחר קבלת כל הערות הרשות.

עד היום לא אושרו הכללים - אף לא אחד מהם - באופן רשמי וסופי.

לגבי הספורט העממי - התכנסה לה קבוצה של נציגים מהתחום ובחנה תקנונים ממדינות שונות וערכה תקנון מקומי, ישראלי. הוא הוגש לרשות ביולי 2010. היועץ המקצועי לא רצה לבדוק, וודאי לא לאשר, את הכללים מאחר ולשיטתו מדובר בכללים לא רציניים.

גם במקרה זה לא אאריך אך אציין, שלאחר תחלופה ארוכה של תכתובות הודיעה ההתאחדות לרשות שהיא תאמץ כל תקנון שייבחר על ידי היועץ המקצועי לרשות. ואכן, הרשות תרגמה בעצמה תקנון ג'ימיקאנה צרפתי, וכעת מחכים שגם הוא יאושר.

לגבי הראלי/אוטו- קרוס, כעת ממתינים לאישור כללי הבטיחות והנהיגה, ולאחר שאלה יאושרו, ניתן יהיה להגיש כללי אירוע.

בין לבין, פנתה IRDA לרשות וביקשה לקיים אירוע ג'ימיקאנה וראלי ספרינט (לשרת הספורט יש את הסמכות לקבוע שתקנות הנהיגה הספורטיבית לא יחולו על אירוע מסוים). ניתנה תמיכה מלאה של ראש עיריית נס ציונה. נקבע מועד. נבחר אתר. בוצעו כל ההכנות הנדרשות.

הרשות דרשה שימולאו כל התנאים על פי התקנות ולא יינתנו הקלות. שבועיים לפני האירוע העבירה משטרת ישראל רשימת דרישות (על פי התקנות), שלא ניתן היה לעמוד בהן.

להלן חלק מדרישות הסף שיש לעמוד בהן לצורך הוצאת אירוע:

רישיונות רכב; רישיונות נהיגה ספורטיבית; אישור מסלול על ידי ראש תחום מסלולים רישוי ופיקוח ברשות; מנהל אירוע מוסמך שעבר הכשרה מתאימה; סדרנים ומרשלים שעברו קורס ייעודי; ביטוח; ועוד.

עכשיו בטח תשאלו לגבי האירוע באילת. האם הוא קיים את כל הוראות התקנות; האם המארגנים עמדו בכל הדרישות; מה עמדת הרשות לאור האירוע שהתקיים ולגבי אירועים עתידיים...

בקצרה אציין שבפועל אירוע הפורמולה שהתקיים באילת הוגדר כמרוץ ראווה בלבד (בכללי האירוע אף נקבע שלא יתבצעו עקיפות אלא בתחום מסומן בלבד ולאחר שהונף דגל כחול לרכב המוביל [בניגוד למקרה של רכב איטי המפגר בהקפה]). בנוסף, נראה כי אירוע הפורמולה באילת לא קיים את כל הדרישות המופיעות בחוק ובתקנות.

ומה לגבי הרשות. הרשות הודיעה ביום ראשון שהיא נאלצה להתפשר לגבי חלק מההנחיות בשל דוחק הזמן, אך היא לא תחזור על כך בעתיד; וכי יש לפעול בדיוק לאור החוק והתקנות.

אף אחד לא הופתע.

אעצור כאן.

עדכון נוסף בהמשך.

ניר

אגב,

התנצלותי מראש אם מישהו נפגע מהודעתי זו.

פורסם

ניר תודה על נסיון לתת לנו היסטוריה . אני מניח כי יהיו כאלה שבוודאי ירצו לתקן את ההיסטוריה שכתבת אבל זה לא כל כך רלבנטי

מאלף מעלף ומסביר כמעט את הכל.

מה קורה בנושא הביטוח?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז אחרי הכל היה משהו בדברי לגבי הקשר בין החוק והראלי

היה נדמה לי שניסו להמציא את הגלגל,וגם דעה זו נתקלה בהיתנגדות

נעבור הלאה

לא ברור לי למה היו צריכים לשנות דברים ולהתאים אותם או ליצר משהו ישראלי

אולי תוכל להרחיב בהמשך