Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע לקיה פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

החלטתי לרכוש קיה פיקנטו ואני מאוד מתלבטת לגבי הצבע - מבחינת המאפיינים הפרקטיים שלו.

שיקול אחד הוא הבהירות של הצבע - אני מעוניינת בצבע בהיר כדי שהרכב לא יתחמם יותר מדי.

שיקול אחר הוא הבטיחות - הבנתי שצהוב נראה על הכביש יותר טוב מצבעים אחרים.

שיקול נוסף הוא הסחירות - האם יהיה לי קל למכור את הרכב בבוא היום.

לבסוף - הבנתי שצבע מטאלי נשרט פחות בגלל הציפוי שלו - האם זה נכון?

וגם - האם יש צבעים שיותר קל לתקן בהם שריטות מאשר אחרים?

האם מישהו שקנה את הרכב או מתכנן לקנות אותו יכול לומר כיצד הוא החליט על צבע?

אני כרגע נוטה קצת לכיוון הלמון-גראס, הוא נראה מדליק ממש, אבל אני חוששת שתהיה לי בעיה למכור את הרכב אח"כ...

כל הצבעים מוצגים בעמוד הבא: http://xn----7hcelcc3c4axf.co.il/%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D/

פורסם

צבע מטאלי לא עמיד יותר בפני השריטות.צבע רגיל יותר קל לתיקון.

כבר דיברו הרבה של הבדלי הצבע לא כאלה גדולים,מקסימום מפעלים ל2 דקות על מהירות גבוהה יותר את המזגן ונגמר הסיפור.

אני אישית ראיתי כמה פיקנטו אדומות ומאוד מצאו חן בעיני.

אל תחשוב כבר מעכשיו איזה צבע יותר קל למכור,אתה הולך להשתמש עם הרכב ולכן תקנה צבע שאתה אוהב,אתה שמשלם לא מאט,תהנה מזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל תתחדשי.:-P

לא אמליץ לך על צבע, אך כמי שהיה נתון באותה התלבטות, אשתף אותך במספר נתונים.

א. עובדה ידועה היא שצבע בהיר מתחמם פחות. עובדה פחות ידועה היא שצבע מטאלי מתחמם פחות, עקב החזרת קרינת השמש. ועדיין, כנראה שהלבן הלא מטאלי הוא הצבע הכי קר שישנו בפיקנטו. ראי:http://www.tom-morrow-land.com/tests/cartemp/index.htm

ב. מאידך, צבע מטאלי דוהה בשמש עם השנים, עקב חלקיקי המתכת שבתוכו שמתחממים וצורבים את הצבע שסביבם.

ג. בנושא הבטיחות נערכו מספר מחקרים שהניבו תוצאות סותרות, אך מחקר שנערך באוניברסיטת מונרש בשנת 2007 על סמך נתונים שנאספו בשתי מדינות אוסטרליות, מצביע על חולשות מהותיות במחקרי עבר (אם כי גם הוא אינו מושלם), והעלה שרמת הסיכון לתאונה בה מעורב הולך רגל או רכב שני, גבוה באופן מובהק כשהרכב הפרטי הראשון הוא בצבעים אפור (~10%), כסף (10%~), אדום (~8%), כחול (~5%) וירוק (4%~), וזאת בהשוואה לצבע הלבן, ותוך שימוש בתאונות בהן אינו מעורב גורם נוסף כקבוצת בקרה. http://www.monash.edu.au/muarc/reports/muarc263.pdf יתכן שישנם צבעים בטוחים יותר מלבן (כתום למשל), וגם צהוב זכה לציון עדיף במעט על לבן, אך במחקר הנ"ל לא השתתפו מספיק רכבים שכאלו בשביל לגבש מובהקות סטטיסטית לגבי אף אחד מהם.

ד. באשר לסחירות, כסף ולבן נחשבים לצבעים סולידיים שנמכרים טוב, ולכן הם חביבי חברות הליסינג. יתכן שהקונים הפוטנציאליים של רכבי מיני יהיו שמרנים קצת פחות מרוכשי הרכבים המשפחתיים. ככל שאת מתכוונת להחזיק את הרכב זמן ארוך יותר, המכירה חשובה פחות.

ה. איני בטוח באשר לעמידות בפני שריטות, אך צבעים מטאליים יותר קשה להתאים באופן מדוייק לצורך תיקון (היום פחות מאשר פעם). אני מניח שהצבע הלבן הלא מטאלי הוא אחיד ולפיכך הכי זמין.

ו. מאידך ישנן מדינות בהם ביטוח לרכב לבן עולה יותר, כי קל יותר לגנבים לצבוע אותו מחדש.

ז. אם את גרה במקום שורץ ערסים, הם ייטו יותר לשרוט רכב בצבע בולט.

ח. לכלוכים בולטים יותר על צבעים בולטים (שחור בייחוד), מאשר על צבעים סולידיים כמו כסף ואפור.

ט. גם אני אשמח לשמוע, מי מהקוראים היה נמנע מרכישת פיקנטו משומשת בגלל שצבעה ירוק צהבהב מטאלי?

פורסם

יש אחת במעלות בצבע מוקה,ניראית טוב,אך לדעתי גורמת לה להיות פחות בולטת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צבע זה עניין של טעם, אני חולה על מכוניות כחולות בגוון סובארו/מכוניות צהובות בגוון

של הקורבט/מכוניות אדומות סקסיות/אבל הכי הכי אוהב מכוניות כתומות, היה לי פעם CJ כתום,

בכל אופן ע"פ הדרישות שלך ולדעתי הצבע שהכי יבלוט בכביש זה הצהוב (B2Y_Honey Bee)

הצבע הכסוף הוא יותר מידי אנימי, יותר מידי ליסינגי, יותר מידי נפוץ, לבלוט הוא לא יבלוט,

נ.ב. תתחדשי

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לדעתי דווקא ברכבים הקטנים יותר הכל הולך, כמה שיותר ססגוני וצבעוני - יותר יפה.

אני אהבתי מאוד את הלמון גראס ודווקא צבעים כמו המוקה והכסוף נראים ממש משעממים ומעלימים את העיצוב הנאה של הרכב.

תתחדשי.

פורסם

זה נכון שההבדל בין צבע כהה במיוחד לצבע לבן הוא משהו כמו 2 מעלות בממוצע - אבל זה הבדל הרבה יותר גדול ממה שנדמה.

היתה לי מכונית בצבע כחול כהה פעם - צבעתי אותה ללבן - ההבדל הוא פשוט עצום למרות שזה נמדד במעלות בודדות.

ברכב בהיר תוך מספר שניות בודדות כבר אפשר לגעת בידית הילוכים ובהגה שהם פשוט לוהטים ביום חם.

ברכב עם צבע כהה אמנם הקבינה מתקררת מהר יותר אבל כל העצמים האלה נשארים לוהטים למשך זמן יותר ממושך.

אבל זה בקטנה.

שני הדברים החשובים בצבע בהיר הם:

א. הם "דוחים" שמש ולכן הסבירות לדהיות צבע וקילופים תהיה הרבה יותר נמוכה.

ב. הם מתלכלכים פחות.

היו לנו כמה רכבים כהי צבע במשפחה וזה פשוט מכה מבחינה של לנסות לשמור את הרכב נקי.

ולגבי מטאלי או מט - אני מעדיף מט, לא צריך לעשות פחחות וצבע לכל האוטו או לכל החלק בכדי לקבל גימור אחיד והבדלי גוון בלתי נראים לעין.

אם הרכב חונה בחניה מקורה רוב הזמן - מילא, אבל מתחת לכיפת השמיים - רק בהיר!

חוץ מזה - הרבה יותר פרקטי בשביל ארץ חמה ומדברית (מלא אבק).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי רכב שחור,כשאין אפשרות לשים כיסוי לרכב,אני שם סכך לחלון וככה הגה לא רותח,אני תמיד אמרתי,מקסימום מדליקים לדקה על מהירות יותר גבוהה ואין בעיות חום.

• תוכן חדש...