Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למזדה 626 קצת ישנה. הבעיה היא כזו שהרכב (אוטומט) בעמידה ברמזור או פקק רועד והטורים יורדים עד שהוא נכבה. וגם בנסיעה רגילה יש נקישות בשסתומים\צלצולים מאזור המנוע + חוסר סחיבה קיצוני, לא עובר את ה40 קמ"ש.

החלפתי פעמיים קויל, ועכשיו החלפתי את כל המפלג הצתה. (אגב, אם המנהלים יסכימו אני אפרסם את החנות שקניתי שם את המפלג והייתי מרוצה מאוד מהשירות. מעל למשוער)

אני צריך מוסך או בעל מקצוע סבלני שירכיב לי את המפלג על המנוע, ואם זה לא הבעיה אז אולי מישהו ידע להגיד לי מה עוד יכול להיות. (משיטוט בפורומים הבנתי שיכול היות חיישן חמצן או ניקוי בית המצערת. אם מישהו יודע איפה זה בדיוק, אשמח לשמוע. יש לי יכולת טכנית + קצת הבנה במכונאות אז לא צריך להגיד לי ישר "לך למוסך ואל תתעסק לבד..." גם כי כבר שילמתי הרבה למוסכים, אין לי כח לשלם עוד הון תועפות על הרכב הזה.)

תודה לעוזרים ולאתר הנפלא הזה שהחכמתי בו רבות. (בזכות כל בעלי המקצוע שעוזרים פה לכולם.)

שוב, תודה מראש.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
למזדה 626 קצת ישנה. הבעיה היא כזו שהרכב (אוטומט) בעמידה ברמזור או פקק רועד והטורים יורדים עד שהוא נכבה. וגם בנסיעה רגילה יש נקישות בשסתומים\צלצולים מאזור המנוע + חוסר סחיבה קיצוני, לא עובר את ה40 קמ"ש.

החלפתי פעמיים קויל, ועכשיו החלפתי את כל המפלג הצתה. (אגב, אם המנהלים יסכימו אני אפרסם את החנות שקניתי שם את המפלג והייתי מרוצה מאוד מהשירות. מעל למשוער)

אני צריך מוסך או בעל מקצוע סבלני שירכיב לי את המפלג על המנוע, ואם זה לא הבעיה אז אולי מישהו ידע להגיד לי מה עוד יכול להיות. (משיטוט בפורומים הבנתי שיכול היות חיישן חמצן או ניקוי בית המצערת. אם מישהו יודע איפה זה בדיוק, אשמח לשמוע. יש לי יכולת טכנית + קצת הבנה במכונאות אז לא צריך להגיד לי ישר "לך למוסך ואל תתעסק לבד..." גם כי כבר שילמתי הרבה למוסכים, אין לי כח לשלם עוד הון תועפות על הרכב הזה.)

תודה לעוזרים ולאתר הנפלא הזה שהחכמתי בו רבות. (בזכות כל בעלי המקצוע שעוזרים פה לכולם.)

שוב, תודה מראש.

בוקר טוב

אין לך ברירה, יש לבדוק את המנוע עם סקנר כדי לתת תשובה מבוססת. הבעיה יכולה לנבוע מכשל מכני, דרך אגב החליפו לך טימינג לאחרונה?

בברכת הנותן מקבל

פורסם

א. הרכב חובר לסורק תקלות ולא העלה דבר.

ב.הוחלפה רצועת טיימינג, ונבדק שוב שכל השיניים אחת מול השניה בדיוק במקום ולא קפצה שום שן.

ג. חלקים החלפתי רק בהמלצת המכונאי שלי ולא סתם על דעת עצמי.

מה העלות המשוערת לחיבור וכיוונון מפלג הצתה, + בדיקה (רק בדיקה) אם הבעיה לא נפתרת ע"י המפלג. (הכיוונון דרוש מפני שלמפלג שלי יש גלגל שיניים שלם ולא רק תושבת שיושבת בדיוק במקום, וצריך לכוון את הנקודה העליונה בבוכנה לחוט ההצתה המתאים. בקיצור, בלגן).

ד. תודה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
א. הרכב חובר לסורק תקלות ולא העלה דבר.

ב.הוחלפה רצועת טיימינג, ונבדק שוב שכל השיניים אחת מול השניה בדיוק במקום ולא קפצה שום שן.

ג. חלקים החלפתי רק בהמלצת המכונאי שלי ולא סתם על דעת עצמי.

מה העלות המשוערת לחיבור וכיוונון מפלג הצתה, + בדיקה (רק בדיקה) אם הבעיה לא נפתרת ע"י המפלג. (הכיוונון דרוש מפני שלמפלג שלי יש גלגל שיניים שלם ולא רק תושבת שיושבת בדיוק במקום, וצריך לכוון את הנקודה העליונה בבוכנה לחוט ההצתה המתאים. בקיצור, בלגן).

ד. תודה.

שלום

אם עשית את כל העבודות בעצמך , אלמד אותך איך להרכיב את המפלג.

1. הוצא פלג מצילינדר מס. 1

2. סובב את המנוע עם סיבוב השעון עד שתגיע לסוף דחיסה , וודא שהבוכנה הגיע חנקודה מתה עליונה.

3. עקוב אחרי כבל ההצתה מצילינדר מס. 1 עד למכסה המפלג, סמן בצבע על גוף המפלג את מקום הכבל.

4. פרק את המכסה מהמפלג והרכב את המפלג כך שהרוטור יהיה בדיוק מול הסימן כאשר המפלג יושב היטב במקומו.

5. זאת כל התורה, אם יש לך אקדח הצתה תוכל לכוון את ההצתה אחרי שהנעת את הרכב בקלות.

בברכת הנותן מקבל

פורסם
שלום

אם עשית את כל העבודות בעצמך , אלמד אותך איך להרכיב את המפלג.

1. הוצא פלג מצילינדר מס. 1

2. סובב את המנוע עם סיבוב השעון עד שתגיע לסוף דחיסה , וודא שהבוכנה הגיע חנקודה מתה עליונה.

3. עקוב אחרי כבל ההצתה מצילינדר מס. 1 עד למכסה המפלג, סמן בצבע על גוף המפלג את מקום הכבל.

4. פרק את המכסה מהמפלג והרכב את המפלג כך שהרוטור יהיה בדיוק מול הסימן כאשר המפלג יושב היטב במקומו.

5. זאת כל התורה, אם יש לך אקדח הצתה תוכל לכוון את ההצתה אחרי שהנעת את הרכב בקלות.

בברכת הנותן מקבל

תודה גדולה.

אחר כך מהו סדר ההצתה? 1342? כתבתי נכון? (לפי מספרי הבוכנה)

ידעתי את התורה הזו אני רק מסתפק אם אני מספיק מקצועי בשביל לעשות את זה. אולי אנסה מחר בעזרת חבר.

אקדח הצתה אין לי, וגם איני יודע למה הוא משמש ואיך משתמשים בו. אשמח אם תסביר לי ולו גם לידיעה בעלמא.

ובשבילך ממש היתה הכותרת: "מחפש מוסך טוב או בעל מקצוע עם סבלנות". תודה רבה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב !

מצורף העתק מהודעה פרטית שריבלתי מפותח נשרשור, אני לא מטפל ברכבים כאלה ותחום התחותי כידוע קרבורטורים בלבד, לכן אני מבקש את עזרתם של חברי הפורום:

שלום לך צביקה,

משיטוט ממושך בפורומים אני רואה שאתה בעל מקצוע אמיתי עם ראש ישר ובריא, שבודק את הדברים לא לפי הספר אלא לפי הראש וההגיון הבריא אז לכן אני פונה אליך.

אני זקוק מעט לעזרה ואם יש לך זמן להקדיש לי אני אשמח.

הסיפור שלי הוא כזה, יש לי מזדה 626 שנת 96 אוטומט, ולפני כחצי שנה האוטו התחיל לגמגם ולא לסחוב עד שנתקע סופית. גררתי אותו למוסך ושם גילו ש: א. פולי המנוע פשוט התפרק (פולי ממתכת!!) ב. כויל תקול. הטיפול שנעשה היה להחליף פולי וכויל, + על הדרך חגורת טיימינג חדשה. הכל היה טוב למשך חודש חודשיים ושוב גימגומים. ככה כבר חצי שנה של גימגומים, בסופו של דבר הלכתי וקניתי מפלג משופץ אצל אדמונד בת"א, והאוטו נסע חלק, (עדיין עם רעידות חזקות בעמידה ברמזור ללא נפילות סל"ד, מה שייחסתי לתושבות מנוע קרועות). יום אחד לפני חודשיים בימים של השרב הכבד נסעתי נסיעה בין עירונית לא ארוכה אבל בשל החום הכבד התחמם לי המנוע, טיפה מעל החצי, הצלחתי להגיע לעיר בלי שהוא התחמם מידי הרבה, המחוג הגיע רק קצת מעל החצי ולא חלילה עד הקו האדום, ואחרי שחזרתי הביתה בלילה בלי שהתחמם כלל ונסע כרגיל, שוב אותה צרה, גימגומים במנוע, צילצולים (כמו נקישות כאלו מאחד הצילנדרים), חוסר סחיבה קיצוני, בהילוך D בעמידה במקום הסל"ד נופל ומגמגם עד שהוא נכבה.

מאז אני בלי אוטו ואובד עצות. מה יכול להיות הבעיה.

אציין שהטיימינג נבדק שוב על ידי המכונאי שלי והוא אמר שהכל במקום ושום שן לא קפצה. אז שללנו גם בעיית חגורת טיימינג.

ניסיתי לכוון מחדש את סדר ההצתה במפלג, (כיוון של נקודה מתה עליונה בצילינדר הראשון וכיוון של הרוטור מול הזיז של חוט ההצתה המתאים) בכל זאת האוטו לא הניע.

אה, שכחתי, במהלך הטיפול והאיבחון הוחלפה משאבת דלק כי המכונאי טען שאין זרימה של דלק למנוע. (למזלי, כיון שזה לא הועיל אז הוא ספג את ההחלפה. אני מראש טענתי לו נמרצות שלא נראה לי שהיא תקולה, וגם בדקנו אותה על השולחן עם מצבר והיא פעלה. אז הוא טען שבסדר אבל אולי אין מספיק לחץ דלק.) זאת אומרת שבעית משאבה נשללת.

אולי אני ינסה שוב מחר לכוון את המפלג ולהניע עם בוסטר כי המצבר המסכן כבר נגמר מרוב ניסיונות להנעה...

מה עוד אני יכול לעשות, בלי לשפוך מידי הרבה כסף על מוסכים?

(כבר הוצאתי על הבעיה הזו כ 4K ש"ח. ונגמר לי התקציב..)

והאם נראה לך שאתה יכול לטפל בזה? וכמה העלות המשוערת?

תודה ענקית, ותודה על הידע המקצועי שאתה מעניק בפורום, אני לומד ממך הרבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לחברים שלום

חסרים פרטים ,ק"מ ,שנת ייצור ?

האם אתה שומע "פיצוצים קטנים מתא המנוע"?

האם נורית בקורת המנוע דולקת בשעת ההתנעה וכבית?

האם חום המנוע תקין בהשוואה לעבר ?

האם יש בעיית התנעה כאשר המנוע חם או קר?

האם יש שינוי בצריכת הדלק?

העדר נורת בקורת התקלות +אחור הצתה , מכוונת אל מחשב ניהול המנוע ,בדוק מתח כניסה+ממסר המחשב, הארקות ,ניתוקים במערכת אזעקה ישנה ,שלול את כל אלה ותמשיך משם

יתכן כי מחשב המנוע נפח את נשמתו, אך זאת אופציה אחרונה

בדוק את תזמון ההצתה בעזרת אקדח הצתה ודווח

דבר נוסף נתק את צינור האגזוז לפני הממיר ובדוק בנסיעה

האם הגיר תקין ולא המצב חרום?

פורסם
לחברים שלום

חסרים פרטים ,ק"מ ,שנת ייצור ?

, 96, 200K

האם אתה שומע "פיצוצים קטנים מתא המנוע"?

לא פיצוצים, צילצולים או נקישות מתכתיות.

האם נורית בקורת המנוע דולקת בשעת ההתנעה וכבית?

כל הנורות נדלקות וכבות אחרי גמר ההתנעה

האם חום המנוע תקין בהשוואה לעבר ?

כן. אחרי התחממות סבירה, בשלושת רבעי המחוג, כיביתי מנוע ונתתי לו להתקרר, ומאז הוא שוב מגמגם.

האם יש בעיית התנעה כאשר המנוע חם או קר?

לא היתה בעיה כזו.

האם יש שינוי בצריכת הדלק?

הצריכה גדלה רק במעט, לא משהו יוצא מגדר הרגיל. (במקום 1\9 יצא לי 1\8 בתוך העיר. מנוע 2000 סמ"ק)

העדר נורת בקורת התקלות +אחור הצתה , מכוונת אל מחשב ניהול המנוע ,בדוק מתח כניסה+ממסר המחשב, הארקות ,ניתוקים במערכת אזעקה ישנה ,שלול את כל אלה ותמשיך משם

יתכן כי מחשב המנוע נפח את נשמתו, אך זאת אופציה אחרונה

בדוק את תזמון ההצתה בעזרת אקדח הצתה ודווח

אין לי תחת ידי. אולי רק במוסך יש אבל אז כבר יקחו לי מחיר מלא על הבדיקה.

אגב מה זה הדבר הזה ולמה הוא משמש, ואיך מתפעלים אותו?

דבר נוסף נתק את צינור האגזוז לפני הממיר ובדוק בנסיעה

האם הגיר תקין ולא המצב חרום?

הגיר נראה תקין, הצילצולים מהמנוע, לא בגיר.

תודה על כל הייעוץ.

עוד מישהו, משהו?

פורסם

המנוע סובל מתערובת עניה או כיוון הצתה לקוי, יתכן וזה נגרם כתוצאה מקרע בצינור יניקת אוויר בין הפילטר למצערת, מד כמות אוויר (חיישן MAF) מלוכלך/תקול, לחץ דלק נמוך/פילטר דלק סתום, סתימה במזרקים, משיכות אוויר לא רצויות מסעפת היניקה.

אם המנוע התחמם, אז סליל ההצתה שנמצא בתוך המפלג שובק, יתכן ותצטרך להחליף מפלג, כיוון הצתה יש לבצע בעזרת אקדח הצתה, ברכב הזה לא סתם מסובבים את המפלג אלא צריך לגשר 2 פינים בשקע הדיאגנוזטיקה לפני הכיוון ותוך כדי הכיוון.

כיוון המפלג ללא הגישור יוביל לכיוון לקוי!

פנה רק למי שמכיר את הרכב ויודע מה עושה, הייתי ממליץ לך על מכון להזרקות ב"פ "משה זר הזרקות" מקצוענים ומכירים את הרכב היטב.

אין דבר כזה "חיבור לסורק תקלות לא העלה דבר" ברכב הזה לא תירשם קוד תקלה אלא אם כן יש נתק, המחשב ברכב הזה די "טיפש" ובוקשי יכול לזהות רכיב תקול, אלא אם כן הוא מנותן לחלוטין מהקונקטור, ולכן צריך להתייחס רק לפרטמרים ולא לקודי תקלות שנדיר ותמצא במחשב ניהול הזה.

לכן פנה למכון להזרקות מקצועי שיודע להתסתכל על הפרמטרים בסורק תקלות, ולא רק על קודי תקלות.

לא חסר בעלי מקצוע שקוראים לעצמם "מאבחנים" שיודעים לפרש מאנגלית לעברית את הקוד תקלה המופיע בסורק ולא מבינים כלל את הנתונים המוצגים בסורק שמכאן באה האבחנה ולא מקוד התקלה עצמו.

בוודאי ובטוח שמופיע בסורק תקלות ערך לא תקין במיוחד שהרכב לא סוחב ומצלצל, רק ה"מאבחן" שפנית אליו לא ידע לזהות אותו ומחכה שהמחשב ניהול ירשום לו במפורש קוד תקלה כלשהו, שימשיך לחכות ברכב הזה נדיר ביותר שזה יקרה.

פורסם

או קי. עכשיו אני שומע משהו מסודר.

על מי אתה ממליץ ללכת לבדיקה\כיוון של המפלג, + בדיקה של כל החיישנים והבדיקות שציינת, מישהו מקצועי שלא יקרע אותי במחיר.

כרגע המפלג לא מכוון בכלל, כי החלפתי לחדש ועדיין לא כיוונו לי אותו.

כל התחממות תהרוס לי את המפלג? בכוונתי לטפל בבעיה הזו של ההתחממות אבל השאלה אם להחליף את הרידאטור בלי וודאות שהוא זה שגורם להתחממות. (כי לדבריך אין לי צ'אנס נוסף לבדיקה. התחממות=מפלג תקול.)

"משה זר הזרקות", מה הכתובת? טלפון?

תודה רבה.

פורסם

אל תיראה את זה בתור התחממות=מפלג תקול.

המפלג רגיש להתחממויות יש בתכו סליל הצתה שאם הוא התחמם יתר על המידה תהיה בעיה, בנוסף ישנו חיישן קאמשפט ו/או גל ארכובה בתוך המפלג שגם התחממות יתר תזיק לו, בקצור בתוך המפלג זה מכלול קצת מורכב והוא רגיש להתחממויות יתר.

אם אתה מאיזור פ"ת תיגש ל "משה זר הזרקות" נמצא באיזור התעשיה סגולה (פרטים בדפי זהב), מהיכרות שלי מהמכון אפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות מקצוענים במילה אחת, יפתרו לך את כל הבעיות הקשורות למערכת ההזרקה ברכב.

ברכב הזה המפלג הוא לא מכלול "עצמאי" כמו בפמלגים במכוניות הישנות עם קרבורטור שהמפלג בלבד אחראי לתזמון הצתה, אלא זהו מפלג אלקטרוני, שיש בותכו חיישן בחלק מהדגמים ברכב הזה בתוך המפלג 2 חיישנים קאמשאפט וחיישן גל ארכובה, בקצרה החיישנים שבתוך המפלג משדרים למחשב מידע על מצב גל הארכובה והקאמשפט, המחשב ע"פ נתונים מחיישנים אחרים מתזמן את ההצתה יכול לקדם/לאחר את ההצתה בהתאם לכמה משתנים.

לכן ברכב הזה כדי לכוון את המפלג חייב לגשר בשקע הדיאגנוזטיקה 2 פנינים ספציפיים, שגורמים למחשב ניהול לבטל את קידום/איחור ההצתה, במקביל מחברים אקדח הצתה (מעין מכשיר ש"יורה" פלאשים מזכיר פילקר כמו במסיבות) את המכשיר מכוונים לעבר הפולי מנוע ומכוונים את ההצתה בסרק על (TDC) אפס מעלות, לאחר מכן מקבעים את המפלג ומסירים את הגישור ובודקים שההצתה ללא הגישור משתנה ל 10מעלות +-2מעלות בסרק.

עם גישור 0מעלות מסרק.

ללא גישור 10 מעלות לפני נ.מ.ע (BTDC).

פורסם

או קי.

אני כנראה אגש אליו שבוע הבא בתקוה שהנזק (בכיס...) לא יהיה גדול מידי.

מעניין מה שאתה אומר על אקדח ההצתה+ גישור פינים בשקע וחיישנים שמקדמים או מאחרים את ההצתה.

כי פעם שעברה שהחליפו לי מפלג, המכונאי פשוט פתח אותו, התאים את הרוטור מול הזיז הראשון לצילינדר הראשון בנ.מ.ע. וזהו, האוטו הניע ונסע כרגיל בלי אקדח ובלי גישור. (אולי זה עצמו גרם שהבעיה חזרה? מי יודע.)

מה סדר גודל של עלות כיוון\כיול\ המפלג + בדיקה של כל החיישנים?

תודה לך.

פורסם

טוב בהמלצתכם (ובעיקר יקיר..) הלכתי אתמול למשה זר הזרקות, והוא באמת בחור נחמד ואדיב, הרכיב לי בדקה אחת את המפלג על המנוע, והופ, הניע בהתנעה הראשונה. תודה משה.

כרגע המצב עדיין לא דיבשי לגמרי כי הצילצולים והרעידות + נפילות סל"ד לא הפסיקו, וכמו כן המנוע לא סוחב משהו, אבל בגלל שהגעתי קרוב לסגירה (באדיבות חברת הגרירה) לא היה זמן לבדוק את כל החיישנים, אם כי משה אמר שקודם צריך לבדוק שהטיימינג במקום ושאין בריחת קומפרסיה.

לסיכום:

1. הייתי מאוד מרוצה מהמקצועית והאדיבות של משה. (וגם מהמחיר...)

2. האוטו שלי עדיין חולה. השבוע אין לי זמן לטפל בו, שבוע הבא נכנס למוסך לבדיקות נוספות.

3. תודה לכולם, ובעיקר למשה.

נמשיך לעדכן אותכם בהתפתחויות.

• תוכן חדש...