Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

bye bye: mpi, tsi, gti

RomanGLX10
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב שהם נזכרו 5 שנים אחרי פולקסווגן.

יש סיבה לכך

נחכה שיגיע לארץ, 210 כ"ס מ1.6 זה נתון מעולה.

לא בטוח שהייתי רוצה דבר כזה על רכב בשימוש יום יומי

עדיין לא אומר ביי ביי ל2.0 טורבו שיש בgti.

אני גם עדיין לא אומר ביי ביי למנועים אטמוספריים גדולים. כנראה יש סיבה שאין עדיין מרצדס S קלאס עם מנוע 0.7 quad turbo ו800 כח סוס (רמז: מנוע כזה לא יחיה הרבה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה, אבל זו כותרת מטופשת - גם לשרשור וגם לכתבה שבלינק. אין היום שום דבר מדהים ב-1.6 טורבו עם 200 כ"ס. יש כזה לפיג'ו-סיטרואן, לניסאן יש אחד עם 190, לפורד יש כזה עם 180 כ"ס, לאופל גם עם 190 למיטב זכרוני, לאלפא יש 1.75 עם 235, לקבוצת פולקסווגן 1.4 עם 180... להמשיך?

לא שזה לא נחמד - אבל זה בסה"כ יישור קו מול המתחרות, לא יותר.

כנראה שההתפעלות היא מכיוון שזה מגיע מייצרן כמו יונדאי . יונדאי קוראת נכון את כיוון השוק ולמרות שמדובר בעיתוי מאוחר משהו נראה שהם הולכים בכיוון הנכון. אני מציע לחברים כאן להירגע כי אני לא מניח שרכב עם מנוע כזה ימכר במחיר עממי בארץ וכמו שרוני ציין כבר היו כאלו מנועים מזמן וזאת דוגמא לעוד יצרן שפשוט פיתח מנוע כזה.

גם ב.מ.וו הולכת לצייד בשעה טובה את ה3 במנוע כזה אבל משום מה הם נזכרו ממש מאוחר {למעשה הם האחרונים אל מול המתחרים הישירים שלהם} .

לא רואה מה יש ליצרנים האחרים להילחץ כאן מה גם שעד זמן השקת המנועים סביר שיהיו שיפורים ושדרוגים בהיצע הקיים של היצרנים האחרים .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אני גם עדיין לא אומר ביי ביי למנועים אטמוספריים גדולים. כנראה יש סיבה שאין עדיין מרצדס S קלאס עם מנוע 0.7 quad turbo ו800 כח סוס (רמז: מנוע כזה לא יחיה הרבה).

למה לא היית רוצה רכב כזה עם שימוש יום יומי?

נוסעים המון רכבים עם מנוע עוד יותר צנום והספק דיי דומה(1.4 tsi עם 180 כ"ס).

אין איתם שום בעיה.

אני לא יודע לגבי האמינות של ה1.6 של יונדאי.

ולגבי המרצדס, נתת דומה לא טובה.

מרצדס s קלאס לא פונה לקהל יעד שמחפש לחסוך בדלק, למי שיש כסף לשלם 400+ אלף ש"ח ו20-30 אלף על ביטוח לא בודק עם הרכב עושה 1:5 או 1:12.

בכל מקרה, זה רכב ששוקל כמעט 2 טון, צריך מנוע שידע להזיז אותו ולא יעשה בכאילו.

Got To love It

פורסם
זו רק דוגמא אחת מיני רבות לשאננות בו לוקות היצרניות הגדולות לעומת הרצון העז להתקדם שיש ליצרניות הפחות מבוססות...

אישית, אני מאוד אוהב את הכיוונים של יונדאי וקיה החדשות...

אתה אוהב גם את הסרן האחורי הלא עצמאי ב I35 לעומת העצמאי ב I30 הישנה ?

פורסם
כנראה שההתפעלות היא מכיוון שזה מגיע מייצרן כמו יונדאי . יונדאי קוראת נכון את כיוון השוק ולמרות שמדובר בעיתוי מאוחר משהו נראה שהם הולכים בכיוון הנכון. אני מציע לחברים כאן להירגע כי אני לא מניח שרכב עם מנוע כזה ימכר במחיר עממי בארץ וכמו שרוני ציין כבר היו כאלו מנועים מזמן וזאת דוגמא לעוד יצרן שפשוט פיתח מנוע כזה.

גם ב.מ.וו הולכת לצייד בשעה טובה את ה3 במנוע כזה אבל משום מה הם נזכרו ממש מאוחר {למעשה הם האחרונים אל מול המתחרים הישירים שלהם} .

לא רואה מה יש ליצרנים האחרים להילחץ כאן מה גם שעד זמן השקת המנועים סביר שיהיו שיפורים ושדרוגים בהיצע הקיים של היצרנים האחרים .

ב.מ.וו דגלה בזה שהמנועים שלהם מספקים תוצאות מצוינות ללא הגדשה, הם התגאו בזה. הם פשוט התקפלו (ממש לא מזמן) כי הבינו שאין ברירה אל מול המתחרים.

הרבה יצרניות קלאסיות דגלו בגישה מסוימת, דוגמא מצוינת היא חברת VOLVO וההנעה האחורית שלהם לאורך הרבה מאוד שנים, מיותר לציין כי גם הם הבינו את הטעות שלהם.

Bimmer

פורסם
MPS? (לא בארץ מן הסתם..)

MPS הם דגמי ספורט מהם נמכרת כמות מועטה (יחסית). כוונתי היא למנועי טורבו ברכבים הרגילים. מאזדה 6 עם 2.0 טורבו יהיה נחמד (רק שלא יזנחו לחלוטין את גישתם בכיול השלדה\מתלים).

טוב שהם נזכרו 5 שנים אחרי פולקסווגן.

נחכה שיגיע לארץ, 210 כ"ס מ1.6 זה נתון מעולה.

עדיין לא אומר ביי ביי ל2.0 טורבו שיש בgti.

נזכרו? פולקסוואגן לא המציאו את הטורבו וגם לא המציאו את המנוע הקטן והמוגדש. לזכותם ייאמר שהם לקחו את הסיכון בהרגלת השוק למנועים אלו.

עם זאת כבר רצות שמועות על סוף דרכם של מנועי הV12 וכבר היום יש מגמה של הקטנת מנועים. V6 טורבו מחליף את הV8 ומנועי 4 ציל' טורבו מחליפים את הV6.

מעניין רק מה יחליף את הV12 בנפח 6 ל' עם 2 מגדשי טורבו ו1,02 קג"מ...

ב.מ.וו דגלה בזה שהמנועים שלהם מספקים תוצאות מצוינות ללא הגדשה, הם התגאו בזה. הם פשוט התקפלו (ממש לא מזמן) כי הבינו שאין ברירה אל מול המתחרים.

הרבה יצרניות קלאסיות דגלו בגישה מסוימת, דוגמא מצוינת היא חברת VOLVO וההנעה האחורית שלהם לאורך הרבה מאוד שנים, מיותר לציין כי גם הם הבינו את הטעות שלהם.

במה וולוו טעו? האם גם מרצדס וב.מ.וו טועים?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
כנראה יש סיבה שאין עדיין מרצדס S קלאס עם מנוע 0.7 quad turbo ו800 כח סוס (רמז: מנוע כזה לא יחיה הרבה).

כבודו לא מכיר את ברבוס? :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=_dfff-s2OMc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חברים אני לא יודע מה איתכם אבל מאוד מפריעה לי העובדה שברגע שקונצרן יונדאי סליחה על הביטוי "מפליץ" הצהרה תקשורתית פתאום כולם אומרים כל הכבוד ונופלים על הברכיים. :not_worthy:

האם שכחנו מי היו הראשונים אשר הוציאו מנועים מוגדשים בעלי נפח מוקטן לייצור סדרתי !?

אכן כן- VAG !

כל הכבוד שקונצרן יונדאי שנזכר אחרי 5 שנים להצתרף לחגיגה ונתן לאחרים להיות חוד החנית של הטכנולוגיה.

כל הכבוד לקונצרן יונדאי שעושה לעצמו יחסי ציבור על כך שבחר כרגיל להקטין סיכונים והוציא מנוע מוגדש שנות אור אחרי החברה הראשונה שהעזה.

הדבר היחיד המשמח בכל הפארסה הזאת, שאולי התחרות מצד יונדאי וולסטר המוגדשת תוזיל את הספורטיביות של VAG שאני כל כך אוהב.

זמין 8)

פורסם

האם שכחנו מי היו הראשונים אשר הוציאו מנועים מוגדשים בעלי נפח מוקטן לייצור סדרתי !?

אכן כן- VAG !

.

לדעתי פיאט קדמו להם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה אוהב גם את הסרן האחורי הלא עצמאי ב I35 לעומת העצמאי ב I30 הישנה ?

המכונית נמדדת בהתנהגות שלה בסופו של דבר, סרן עצמאי או לא עצמאי זה לחלוטין לא רלוונטי.

להזכירך - ל106, אחת המכוניות המהנות אי פעם היו זרועות עוקבות מאחור, כנ"ל לZX או ל205.

מנגד מרצדס כבר שנים משתמשים בקונפיגורציה של מתלים עצמאיים כשמקדימה הם משתמשים בקורות A כפולות - האם אפשר להסיק שהמכוניות שלהם יותר מתנהגות בגלל זה?

(גם מיאטה משתמשת באותה קונפיגורציית מתלים מקדימה ומאחור, ושם התוצאה שונה לגמרי)

בקיצור - אין קשר בין בחירת רכיבים ספציפית לכיוון הכללי של יצרן כזה או אחר.

במקרה הזה החדשנות והתעוזה באים לידי ביטוי במקומות אחרים

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בדיוק, פיאט אונו טורבו, פורד אסקורט RS טורבו, פיאסטה טורבו, אפילו ג'נרל מוטורס הקדימו את פלוצוואגן.

הנה, תלמדו קצת היסטוריה :

ביואיק GNX, מנוע V6 מוגדש במקום V8 כשהדבר הכי מהפכני של VW היה מנוע 1.6 בבודי קטן.

http://www.youtube.com/watch?v=_Rcnww6Ni0Q דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=Te2xeER1bhw דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=z_r5yVLf58E דרך יוטיוב

haters will hate

פורסם
כנראה שההתפעלות היא מכיוון שזה מגיע מייצרן כמו יונדאי . יונדאי קוראת נכון את כיוון השוק ולמרות שמדובר בעיתוי מאוחר

קריאה נכונה של השוק מאפשרת ביצוע מהלך שעונה על הצרכים לפני התחרות. לקרוא את השוק לאחר שהוא כבר התקבע, זו חכמה יותר קטנה, אבל לעיתים קרובות זו הדרך הבטוחה. מנועים קטנים, מתוחכמים, מוגדשים, יכלו גם להכשל, טכנולוגית קודם כל, ואז שיווקית.

כמובן שהחכמה הכי גדולה זה ליצור את השוק. למשל, קרייזלר ורנו עם המיניוואן (כל אחת בטריטוריה שלה) מאזדה עם ה-MX5, וכו'.

מה גם שאני חושב שאין כאן "קריאה של השוק". לשוק (לצרכן) לא כל כך מעניינת הטכנולוגיה של המנוע פר-סה, אלא הביצועים שלו (צריכת דלק, כוח וכו'). מה שיש כאן זה יישור קו טכנולוגי, לכאורה (כי עוד לא ראינו את המנועים בפעולה). יונדאי ראתה שזה עובד לאחרית ועשתה Me too.

מרשים... כמו שהתלמיד החלש בכיתה מתקרב לממוצע.

כלומר, מרשים יחסית ליונדאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
המכונית נמדדת בהתנהגות שלה בסופו של דבר, סרן עצמאי או לא עצמאי זה לחלוטין לא רלוונטי.

להזכירך - ל106, אחת המכוניות המהנות אי פעם היו זרועות עוקבות מאחור, כנ"ל לZX או ל205.

מנגד מרצדס כבר שנים משתמשים בקונפיגורציה של מתלים עצמאיים כשמקדימה הם משתמשים בקורות A כפולות - האם אפשר להסיק שהמכוניות שלהם יותר מתנהגות בגלל זה?

(גם מיאטה משתמשת באותה קונפיגורציית מתלים מקדימה ומאחור, ושם התוצאה שונה לגמרי)

בקיצור - אין קשר בין בחירת רכיבים ספציפית לכיוון הכללי של יצרן כזה או אחר.

במקרה הזה החדשנות והתעוזה באים לידי ביטוי במקומות אחרים

שיקולי ניהוג והתנהגות לא מענינים את רוב הצרכנים.

הזרועות העוקבות מאחור בפיז'ו אמנם לא מקוטלגות כמתלים עצמאיים אבל דרגות החופש שלהן גבוהה יותר מקורת המתח האנכרוניסטית

ששימשו יצרנים אחרים באותה תקופה, ושפיז'ו עצמה חזרה אליה ב 307 ואאל"ט גם ב 308.

ההנאה מההתנהגות בפיז'ו הללו נבעה ברובה מהתנהגות החלק הקדמי ורמת הפידבק של ההגה והשלדה,

לא בזכות החלק האחורי העוקצני עד עצבני(במיוחד בזנב ה 205GTI הסוררת),

אני מעריך שאם יערך מבחן התנהגות ברזולוציה גבוהה בין ה 306 לפוקוס (דור 1), כך שניתן יהיה לבודד מרכיבי התנהגות בשלדה, המיתלה האחורי המתוחכם יותר בפוקוס יתעלה על זה שב 306.

עזוב אותך מהשוואות מופרכות, מרצדס לא השקיעה בעבר במכוניות ה"לחם וחמאה" שלה בכיול להתנהגות,

ארכיטקטורת מתלים לא קובעת בלעדית את רמת התנהגות הרכב, זה השלב הראשון, בשלב הבא הכיול משחיז אותה.

מיאטה מתנהגת יותר מאשר אוחזת, וזה בזכות המימדים חוץ מהמתלים וכיולם, להשוות אותה למרצדס זו היתממות.

יש קשר בין בחירת רכיבים לכיוון הכללי של היצרן, PSA למשל ויתרה על ייצור מכוניות עממיות לנהג משיקולי עלות.

ובחרה בסרן אחורי פרימיטיבי וזול, הגאים לא מתקשרים אבל אבזור ואיכות ייצור הולכת וגדלה כשהבינה כנראה

את סדר העדיפויות של ציבור הרוכשים הבור וחסר אנינות ברובו.

• תוכן חדש...